očigledno da ne može sam sastaviti tekst u glavi, da može, ne bi napamet učio tekst.. ipak za 2 odgovara likDukeOfWellington je napisao/la:Vidi jednu stvar, tekstovi su napisani upravo tako kako bi ih neko trebao izlagati, dakle vidi se sloboda u načinu izražavanje uz ubačene osnovne informacije. Ti sad nama predlažeš da mi preformulišemo ovaj tekst (to bi se moglo uraditi) pa da ti taj preformulisani tekst naučiš napamet i izlažeš. Mislim da je to pogrešno. Moj ti je prijedlog da iz svakog teksta izvadiš činjenice, npr. godine, lokaciju i slično, sve po jednu-dvije riječi, i onda gledajući u to sam sastavljaš tekst u mislima jer samo tako ćeš kad to budeš izlagao biti siguran da će to proći kako treba. Ako naučiš napamet bilo kakav tekst i zapneš na bilo kojem dijelu nema te nigdje.BelminM23 je napisao/la: Pa nije mi cilj da skratim, nego ne mogu ja njoj doći i sve od riječi do riječi ispričati (uradit ću to, ako ne nafatam nikoga da mi prepriča).
Fazon je da kad ona meni kaže Stonehenge da ja to pričam bez gledanja u knjigu i da kažem o čemu se radi u tekstu, ali da to ne bude kao što je ovdje u knjizi, valjda vam je jasno.
Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderator/ica: insider
Re: Chat
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Dakle, nije isključeno da je upitna tvoja sposobnost da sastavljaš rečenice gledajući u riječi. U principu ona samo želi da vidi da ti nešto znaš pa da te pusti. U tom slučaju možda i nije loše da naučiš par rečenica i da to bude to. Ne znam zaista da li ću stići ali ako stignem poslaću ti u pp npr. ovo o Stonehedgeu i pokušaću da se držim vremenskih oblika kao u samom tekstu.BelminM23 je napisao/la: Ma joj prijatelju, nije meni za pet, meni je za dva i da se više nikad ne vidimo. A vidim i ja da je njoj žao da me obori, kaže tu si mi stalno, miran na času, i kaže ajde nauči.
I nije njoj problem oboriti, ide sa mnom jedna djevojka u razred koju je ona oborila, ali iz razloga što nije znala i malo joj je psovala.
Ma pusti ba, to ti je Englez samo na (bosanskim) riječima, kad se treba pokazat nigdje gaOnlyUnited je napisao/la:Pa uradis ovo sto sam ti preporucio i posalji Dukeu u pp nek ti prevede. Ja veceg Engleza na ovom forumu ne poznajem.
Kako si radniče?legenda reala je napisao/la:ojjjjjj evo Vojvodeeeeee
Ma joj yebem ja sebe ako Engleski za dvije godine ne budem znao... A ovoliko me handri u školi.viKK je napisao/la:očigledno da ne može sam sastaviti tekst u glavi, da može, ne bi napamet učio tekst.. ipak za 2 odgovara lik
Sestra me vuče preko bare, tako da ću morati znati.
edit: E to o tom kamenju mi još i treba.
Hvala vam u svakom slučaju.
Jesi ti ovaj kralj MilutinDex je napisao/la:Ljiljani87 je napisao/la:42. Kusturica se vratio u Islam: “Dosta sam se sprdao”
52. Kralj Milutin: Nema boljeg načina da započneš dan nego da ti popuši osmogodišnjakinja
![]()
Nerminovicu raspitacu se o tom tvom fudbalskom talentu
Na temi Film i Kinematografija postoje samo Nerminovic i neznalice :kafa:
Dantes, Bog za kompjutere :kafa:
Quarterbeg, kloc za muziku :kafa:
Katastrofa šta se sve snima, previše se ljudima pustilo.
@legendo i @tribaliane
postavljen je kup pa recite svojima da tipuju
takodje legendo pobjedite sad u subotu la vechiu i vodim te na pivu kad naletim na ljeto u Gorazde
postavljen je kup pa recite svojima da tipuju
takodje legendo pobjedite sad u subotu la vechiu i vodim te na pivu kad naletim na ljeto u Gorazde
JesamPegi10 je napisao/la:Jesi ti ovaj kralj MilutinDex je napisao/la:Ljiljani87 je napisao/la:42. Kusturica se vratio u Islam: “Dosta sam se sprdao”
52. Kralj Milutin: Nema boljeg načina da započneš dan nego da ti popuši osmogodišnjakinja
![]()
![]()
I had an appointment with you tonight… in Samarra.
- OnlyUnited
- Kontakt:
Ma pusti ba, to ti je Englez samo na (bosanskim) riječima, kad se treba pokazat nigdje ga
- Ed Woodward for Prime Minister !
-
Nerminovic
- Kontakt:
Dogovoreno, jos kad cujes da curlike dolazu samo da mene gledaju, sve ce ti biti jasnoPegi10 je napisao/la:Jesi ti ovaj kralj MilutinDex je napisao/la:Ljiljani87 je napisao/la:42. Kusturica se vratio u Islam: “Dosta sam se sprdao”
![]()
![]()
Champions of SportSport League 2017
BackSpace United
BackSpace United
Jesu ti i neke curlike 
Na temi Film i Kinematografija postoje samo Nerminovic i neznalice :kafa:
bagrcavi je napisao/la:Cartman je napisao/la:Ovaj momcina Mirza ima potencijala da postane Bosanski Kristijan Golubovic.![]()
Tvrdim nepobediv je.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Ovo je federacija muslimana.
Ako može da se prevede na latinski i odma' da se smjesti u zbirku citata između Alea iacta est i Historia magistra vitae.
Ako može da se prevede na latinski i odma' da se smjesti u zbirku citata između Alea iacta est i Historia magistra vitae.
-
Nerminovic
- Kontakt:
Rijeka odlicna, igranje fudbala na otvorenoj livadi, jos boljePegi10 je napisao/la:Jesu ti i neke curlike
Champions of SportSport League 2017
BackSpace United
BackSpace United
pozivamo sve slobodne, pametne, cool, zabavne i sve ostale forumaše da gledaju kup i da navijaju za FK Formulu...
Svi smo mi formula!
Svi smo mi formula!
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Jel ovo Dantes opet pravi probleme po forumu? 
Sad sam još sigurniji da Juve osvaja.
Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
ama ss.ba kup...messilla je napisao/la:Jel ovo Dantes opet pravi probleme po forumu?
na jednoj strani imaš mene, Tribaliana, Rooney, a na drugoj, Legenda, Kawhi, i Ljiljan...
budite cool navijajte za Formulu...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Mora se znači navijati protiv ove neznalice @Kawhija. 
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
- legenda reala
- Kontakt:
Nema te kako je ovo lijepo vrijem, valjda na njiviDukeOfWellington je napisao/la:Kako si radniče?legenda reala je napisao/la:ojjjjjj evo Vojvodeeeeee
a kod tebe slatka
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
- QUARTERBACK
- Kontakt:
Ko ne pogodi s cim sam danas vidio Zoleta, ne zasluzuje biti clan ovog foruma. 
Jel to sokić neki ispijao?QUARTERBACK je napisao/la:Ko ne pogodi s cim sam danas vidio Zoleta, ne zasluzuje biti clan ovog foruma.
Dantes, kad vam je to finale, da navijam?
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
a legenda..messilla je napisao/la:Mora se znači navijati protiv ove neznalice @Kawhija.
malo malo pa dođe i kaže jao žurim na posao, pa onda evo me na poslu, pa evo sad sa posla... a to što radi praznicima, to je sablazan..
Ljiljan ko Ljiljan, samo neke šeme za posao traži, a Sandžaklija je, pa ti znaj kakve on poslove vodi...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Trenutno korisnika/ca: ErosViverosViv i 10 gostiju.