FK Željezničar (opšte diskusije)

Ajzea
Kontakt:

Re: FK Željezničar (opšte diskusije)

Post Postao/la Ajzea » 06 maj 2015, 14:31

Na kraju kad bude 0:0 a mi se ovoliko krvili na forumu :D
Inače, Bajadan extra zvuči :twisted:
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

pitic
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar (opšte diskusije)

Post Postao/la pitic » 06 maj 2015, 14:32

JoseeMourinho je napisao/la:Ko da ti je prvi derbi pa nabrajas neke argumente?? Derbi je nema pravila, može sve biti, glupa rasprava pravo ;)
Tebi je sada glupa, a kada ste imali bilji tim, više para i kada ste imali bolje statistike međusobnih duela tada nije bilo glupo pa je velika većina stalno spominjala navedene parametre, nemoj tako budi malo realan.
SRETAN BROJ - 1725

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 06 maj 2015, 14:37

pitic je napisao/la:@pile87

Izvini pile87, ali moram ti se nasmijati :lol:

Nemamo ni mi poraza na AFH ove druge polusezone kao ni vi vani, kažeš manje oscilacija nego FKS pa kada su oscilacije u pitanju one su iste Željezničar 4 remija u drugoj polusezoni, a FKS 3 remija i 1 poraz znači po 4 kiksa i jedni i drugi. Istina imate više igrača koji su ponikli u vašem klubu, a to što će davati od sebe ako će davati kao u posljednje 4 godine bolje je da ne daju. Rezultatima međusobnog duela zadnjih sezona između FKS i Željezničara pada u vodu ta teorema da vaši znaju šta je derby, a naši ne. A ako su vam samo ovo argumenti onda je ovo sramota. Ti bi opet sudije iz Njemačke kao kada ste Sarajevu uzeli titulu na Hasetu e neće moći :mrgreen: Znam ja da se svi vi potajno nadate u ponavljanje derby-a kada je Zubanović dao gol i ako smo tada bili veći favoriti nego sada, ali neće moći.
Sto ti nebi pravedno sudjenje ?
Zadnja izmjena: pile87, dana/u 06 maj 2015, 14:41, ukupno mijenjano 1 put.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 06 maj 2015, 14:39

pitic je napisao/la:@pile87

Izvini pile87, ali moram ti se nasmijati :lol:

Nemamo ni mi poraza na AFH ove druge polusezone kao ni vi vani, kažeš manje oscilacija nego FKS pa kada su oscilacije u pitanju one su iste Željezničar 4 remija u drugoj polusezoni, a FKS 3 remija i 1 poraz znači po 4 kiksa i jedni i drugi. Istina imate više igrača koji su ponikli u vašem klubu, a to što će davati od sebe ako će davati kao u posljednje 4 godine bolje je da ne daju. Rezultatima međusobnog duela zadnjih sezona između FKS i Željezničara pada u vodu ta teorema da vaši znaju šta je derby, a naši ne. A ako su vam samo ovo argumenti onda je ovo sramota. Ti bi opet sudije iz Njemačke kao kada ste Sarajevu uzeli titulu na Hasetu e neće moći :mrgreen: Znam ja da se svi vi potajno nadate u ponavljanje derby-a kada je Zubanović dao gol i ako smo tada bili veći favoriti nego sada, ali neće moći.
U drugoj polusezoni ste imali poraz u kup-u:

slika

Kao drugo ocito ne znas sta znaci derbi, jer da znas nikada ni u snu ne bi stavio nekoga kao favorita. Znam mnogo debija kada smo bili jaci nismo ih uzeli, a isto vazi i za vas. Isto znam da ste na pocetku sezone ti i tebi slicni govorili o setanju kroz ligu i uzimanje duple krune, pa evo vidim da ste uzeli duplu krunu... NIKADA nemoj reci da ces u derbiju pobjediti nekoga ili deklasirati nekoga. Znam koje su mogucnosti ove nase djece, prema tome, sposobni su svakoga dobiti i od svakoga izgubiti. Gubili(remi) su utakmice koju su u glavi vec dobili(Radnik, Sloboda...), a kad se motivisu kao protiv Olimpica, Sirokog, Zrinjskog onda znam dobro kako odigraju. Sad samo zamisli kakva im je motivacija protiv vas. Da je neki drugi trener na nasoj klupi onda bi imao razloga za brigu, ali Oda nasprem Dzene, hmmmm. Nije sve ni do igraca vidjelo se to i sinoc (Juve-Real). Samo cu reci jednu recenicu/rijec. TAKTIKA. ;)
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 06 maj 2015, 14:39

pitic je napisao/la:@neandertalac

Nasa djeca. Bolje igramo u gostima. Nemamo poraza ovog proljeca. Podrska sa juga koja nedostaje vec par kola. Tradicija pobijeda u velikim utakmicama na Kosevu. Nemamo pritisak. Vasa prepotentnost!

Za prvo sam već objasnio, za drugo to priznajem, za treće pa skoro smo u liniji, za četvrto imati će FKS još veću podršku (prvenstveno mislim na broj domaćih navijača), peto i to mogu priznati ako izuzmem vaših zadnjih par sezona, šeto pritisak je isti derby je derby, sedmo takvi smo uvijek bili. :mrgreen:
Sedmo, neargumentovano, vazda ste takvi bili :lol:
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

pitic
Kontakt:

Post Postao/la pitic » 06 maj 2015, 14:40

logme je napisao/la:
pitic je napisao/la:Znam ja da se svi vi potajno nadate u ponavljanje derby-a kada je Zubanović dao gol i ako smo tada bili veći favoriti nego sada, ali neće moći.
Ne svi.
Ja se nadam da ćemo vas razbiti puno prije 90.-te minute.
Ok, ostaje ti samo ono zadnje nada jer argumente očito nisi naveo, ali naveli su ih drugi pa na osnovu mogu reći. 50% pobjeda FKS, 30%remi, 20% pobjeda Željezničara otprilike :mrgreen:
SRETAN BROJ - 1725

pitic
Kontakt:

Post Postao/la pitic » 06 maj 2015, 14:44

@tm8782

Spominjao sam ligu ne kup :mrgreen:

Ma haj reko samo malo argumentovano da suočimo koplja. :mrgreen:
SRETAN BROJ - 1725

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 06 maj 2015, 14:44

Pa baš sa sudijama iz Njemačke vaše šanse za uspjeh bi bile znatno umanjene, uz to dobili bi 2 crvena kartona,
jedan za start sa dvije noge a drugi bi neko dobio zbog prigovora i mahanja rukama, uobičajeno za vas u
evropskim utakmicama...
F.K.SARAJEVO

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 06 maj 2015, 14:46

pile87 je napisao/la:
pitic je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Niko normalan u našoj ligi ne može računati na sigurne bodove protiv ovakvog Želje, osim pitica i par neartikuslianih.
Ja sam djelimićno svoje argumente naveo navedi i ti svoje pa ćemo dalje razgovarati :?:
Jedan dobar nemamo jos poraza u ovoj polusezoni imamo mnogo manje oscilacija nego protivnik, imamo igrace ponikle u nasem klubu za razliku od protivnika koji ce dati vise od sebe i znaju sta je derbi.Mogao bi jos koliko hoces ali sve to pada u vodu kada je derbi u pitanju znali smo uzeti bodove kada smo bili slabi a izgubiti bodove kada smo bili bolji.Ja bi nakon svega ovoga volio neke sudije iz Njemacke za derbi da nebi bilo nekih radnji van terena i ko bude bolji neka pobjedi.
Vecina tih argumenata koje navodis, pali su u zadnjem derbiju na Grbavici :kafa:

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 06 maj 2015, 14:48

Najjace je kad ovaj padobranac evander@ uleti sa provokacijom u finu diskusiju, satro ono i kafica :kafa:
:lol:

UPRAVA NAPOLJE!

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 06 maj 2015, 14:49

pitic je napisao/la:@tm8782

Spominjao sam ligu ne kup :mrgreen:

Ma haj reko samo malo argumentovano da suočimo koplja. :mrgreen:
Htio sam ti navesti da niste nepobjedivi, ako razumijes poentu mog post-a. Argumenti, hmmm onaj ko se bude drzao argumenata taj ce izaci kao gubitnik u derbiju. Dobro znam kako iskoristiti neke "slabosti " protiv vas na vasem terenu. Vjerujem da i sam Oda zna. Ostalo je jos 10 dana, pa onda cemo da vidimo jesu li arugmenti opravdani sa vase strane... ;) ;) ;)
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

pitic
Kontakt:

Post Postao/la pitic » 06 maj 2015, 14:50

Po piletu87 svaki sudija u BIH je korumpiran i lopov :lol:
SRETAN BROJ - 1725

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 06 maj 2015, 14:55

pitic je napisao/la:Po piletu87 svaki sudija u BIH je korumpiran i lopov :lol:
Čudno, nije tako govorio kad je Željezničar svojevremeno "dominirao". :zviz:
F.K.SARAJEVO

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 06 maj 2015, 14:58

Neandertalac je napisao/la:Najjace je kad ovaj padobranac evander@ uleti sa provokacijom u finu diskusiju, satro ono i kafica :kafa:
Jesu li vam igrala ova "djeca" i zadnji derbi? Kakav argument je to da ce vasa "djeca" vise ginuti? Zasto nisu ginui na Grbavici? Je li vas sudija nesto ostetio tad mozda?
Ah da, sad imate dva nova "djeteta" Kokota i Dzelmica :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 06 maj 2015, 15:00

Evander je napisao/la:
Neandertalac je napisao/la:Najjace je kad ovaj padobranac evander@ uleti sa provokacijom u finu diskusiju, satro ono i kafica :kafa:
Jesu li vam igrala ova "djeca" i zadnji derbi? Kakav argument je to da ce vasa "djeca" vise ginuti? Zasto nisu ginui na Grbavici? Je li vas sudija nesto ostetio tad mozda?
Ah da, sad imate dva nova "djeteta" Kokota i Dzelmica :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:
Kakav lik :lol:
Nisam ti ja Aldin@ retardu, mene te provokacije ne doticu, ali nastavi ako te to ispunjava :lol:

UPRAVA NAPOLJE!

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 06 maj 2015, 15:00

Evander je napisao/la:
Arguent vas "jug". Pa bilo vas je na Grbavici tri puta vise i sta bi?
Ovaj put ce nas biti bar dva puta vise nego vas.
Ne konatm fakat o kakvim to vi "argumentima" pricate.
Jedini argument je forma, kvalitet i trenutna inspiracija, kao i sreca taj dan.
Ne kazem da cemo 100% pobijediti (mada zaista mislim tako), ali ove argumente koje ste naveli, u najmanju ruku su smijesni.

logme
Kontakt:

Post Postao/la logme » 06 maj 2015, 15:01

pitic je napisao/la: Ok, ostaje ti samo ono zadnje nada jer argumente očito nisi naveo, ali naveli su ih drugi pa na osnovu mogu reći. 50% pobjeda FKS, 30%remi, 20% pobjeda Željezničara otprilike :mrgreen:
Argument je da ste osvojili jedan bod više od nas. Sad vas uzmemo i preskačemo na tabeli. Ako budete igrali kao protiv Slavije nećete se dobro provesti.
Ali, eto ostaje vam nada :mrgreen:

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 06 maj 2015, 15:02

Sreca mu argument :lol:
Kazem ja lik :lol:
Ahahahahahahaa :rol:

UPRAVA NAPOLJE!

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 06 maj 2015, 15:04

Neandertalac je napisao/la:Sreca mu argument :lol:
Kazem ja lik :lol:
Ahahahahahahaa :rol:
Naravno da je sreca jako bitan faktor na vecini utakmica.
Ako recimo mi budemo imali srecu da se Duljevic ne zayebaje kao zanji put, eto belaja :tralala:

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 06 maj 2015, 15:05

Ma nema sta, Sarajevo je blagi favorit, i to je cinjenica. Usli su u neki ritam, mada mislim da nisu zasluzili toliko pobjedu u zadnjem kolu, ali ko to sada gleda. Ni mi nismo zasluzili bodove u mnogim utakmicama, pa smo ih dobili i obratno. Opet velika medijska popracenost i velika ocekivanja mogu biti i plus za Sarajevo, ne samo minus kako neki potenciraju. Kada te svi hvale i dizu u nebesa, pricaju da si najbolji samopuzdanje raste i to moze biti jako bitan faktor. Opet neki igraci se ne mogu nositi s tim i u Sarajevu imamo obje vrste. Plus Kalasi koji, po mom misljenju, jos nista ne konta ovdje. Sto se Zelje tice, mi imamo drskost, imamo i strpljenje, sve je to Odovic ukopio za kratko vrijeme i mislim da nam je bas on najveca prednost, ako je uopste i ima. Sto se tice borbe i zalaganja, siguran sam da ce svi dati svoj maksimum, ipak je to derbi, nije vazno odakle dolazi i gdje je ponikao. Bez obzira na tabelu, formu, igracki kadar ova utakmica je za obje ekipe vise od toga. Jednostavno dva najveca kluba u drzavi, iz istog grada, preko pedeset godina se igra, i sigurno je da prelazi granice fudbala.

Veoma je moguce da bude neki iks i to bez golova. Situacija na tabeli je takva da je kiks u ovoj utakmici ogroman i tesko nadoknadljiv. Siguran sam da ce se Zeljo tako i postaviti. Prepustiti igru Sarajevu koje je dominantnije u sredini i cekati priliku iz nekih brzih napada da ugroze protivnika. Opet, ako struka i igraci Sarajeva razimisljaju kao navijaci, a siguran sam da nije tako, onda bi napali svim i svacim od pocetka, a onda ako se Zeljo odbrani prvih dvadesetak minuta bilo bi im jako tesko da nesto naprave.

Dakle, blaga prednost Sarajevo, posebno zbog vise iskusnijih igraca, najblizi je ipak remi, najvjerovatnije 0-0. Prije svega se nadam da ce biti lijep derbi, kao nekada, da ce biti raje na stadionu, da vidimo borbu i zalaganje i da opravdamo epitet najvece utakmice u drzavi.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: alemsa, delko, Necto, Rigoletto i 54 gosta.