Navodno su stavljene cijevi ispod terena koje nisu uopće namijenjene za tu svrhu. Da se pusti u pogon - otišlo bi sve u mater krasnu.Pappy je napisao/la:Još uvijek nije priključeno na toplanu ili je nešto drugo u pitanju ? Ja sam nešto bio u tripu da sam pročitao nekada da su bili uključeni, i ima slika na onoj kao razvodnoj kutiji od grijača gori lampica.
Rekonstrukcija stadiona u BiH
Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH
Boldirano je istina , a ovo drugo nije . Stavljene su cijevi za podno grijanje koje idu ispod parketa..Pa poslije tog sloj kvarcnog pijeska koji provodi toplotu do zemlje na kojoj je trava . Kakve ce efekte dati vidjecemo ako bude prilike jer su grijaci ispravni i upotrebljivi.Eborg je napisao/la:Navodno su stavljene cijevi ispod terena koje nisu uopće namijenjene za tu svrhu. Da se pusti u pogon - otišlo bi sve u mater krasnu.Pappy je napisao/la:Još uvijek nije priključeno na toplanu ili je nešto drugo u pitanju ? Ja sam nešto bio u tripu da sam pročitao nekada da su bili uključeni, i ima slika na onoj kao razvodnoj kutiji od grijača gori lampica.
[youtube][/youtube]
Troskovi odrzavanja za ovaj travnjak su 20 puta veci nego za ove obicne , pjesak alge kosilice ljudstvo ..
Zadnja izmjena: avenija, dana/u 06 maj 2015, 17:57, ukupno mijenjano 1 put.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Moguće, ovo je informacija od čovjeka koji je donekle upućen u to. Uglavnom, napravljen je zajeb. Vjerovatno namjerno (zavrtanje procenta u nečiji džep) nego nenamjerno.
I one prskalice su mi uvijek nešto bile čudne, na nekima pritisak OK, na drugima kao iz šmrka nešto malo voda ide. Ne znam jesam li ikad vidio da odjednom sve rade i sa pravim pritiskom.
Uglavnom, teren se kritično održava, pun je rupa i vjerujem da će za 2-3 godine biti isti kakav je bio i prije rekonstrukcije.
I one prskalice su mi uvijek nešto bile čudne, na nekima pritisak OK, na drugima kao iz šmrka nešto malo voda ide. Ne znam jesam li ikad vidio da odjednom sve rade i sa pravim pritiskom.
Uglavnom, teren se kritično održava, pun je rupa i vjerujem da će za 2-3 godine biti isti kakav je bio i prije rekonstrukcije.
Pa nemoze ovaj travnjak sada izdrzati 10 godina na visokom nivou , nego jedno 5 godina i mjenjaj samo zadnji sloj tj travu , a dranaze odvodi navodnjanje grijanje i sve ispod ostaje ..Sto je 5 puta manje pare nego sto su potrosili na zadnjoj kompletnoj rekonstukciji.Eborg je napisao/la:
Istina, ali u normalnim uslovima. Ovakav travnjak propada mnogo većom brzinom nego travnjak koji se normalno održava. Kod nas se to svodi na Albu koja pojma nema o tome i kojoj je tehnologija utabavanje čizmama i nešto malo rada kada nema utakmica. A sve to grad masno plaća Albi, iznad realne cijene.
Neznam odakle ti te informacije a posto ja gledam na BP Alba je svaka 2 dana na stadionu bila utakmica ili ne , naravno da moze bolje slazem se(imaju i oni diplomirani agronoma i pm drugih) , trenutno travnjak izgleda odlicno .
Moze to jos ici na veci nivo slazem se ali to je bas vrhunski ..
Moze to jos ici na veci nivo slazem se ali to je bas vrhunski ..
Generalno, problem naših stadiona je što niko ne radi čepiranje. Svugdje se u svijetu čepiranje radi poslije svake utakmice, eventualno svake druge. Studije su pokazale, da čepiranje produžava život travi za 2-3 godine. Ja nisam vidio da je kod nas iko radio to u zadnje vrijeme, osim Gračanice čini mi se. Mislim da sam tamo vidio slike čepiranja prije godinu-dvije. 
Mislim da se to radi u Zenici.
Nije stadion ali su stvari vezane za sport.
Dobar primjer kako se prostori koji su zapušteni mogu pretvoriti u korisnu sredinu.
Danas je završen drugi sloj tartan staze, tj. atletske staze u sklopu Centra za edukaciju, sport i rekreaciju koji Općina Novi Grad gradi u kompleksu nekadašnje kasarne Safet Zajko u Halilovićima. Ovo će biti prva i jedina atletska staza u ovoj općini, a ni općine Novo Sarajevo i Ilidža nemaju atletsku stazu. Jedine atletske staze u Sarajevu nalaze u kompleksu stadiona Koševo i Fakulteta za sport koji je prilično udaljen za sportiste i rekreativce od najmnogoljudnije općine. Staza će potpuno biti završena za nekoliko dana, a nakon toga počinje postavljanje umjetne trave na stadionu standardnih dimenzija koji će zajedno sa atletskom stazom biti i osvijetljen, sa tribinama kapaciteta oko 500 gledalaca.
Dobar primjer kako se prostori koji su zapušteni mogu pretvoriti u korisnu sredinu.
Danas je završen drugi sloj tartan staze, tj. atletske staze u sklopu Centra za edukaciju, sport i rekreaciju koji Općina Novi Grad gradi u kompleksu nekadašnje kasarne Safet Zajko u Halilovićima. Ovo će biti prva i jedina atletska staza u ovoj općini, a ni općine Novo Sarajevo i Ilidža nemaju atletsku stazu. Jedine atletske staze u Sarajevu nalaze u kompleksu stadiona Koševo i Fakulteta za sport koji je prilično udaljen za sportiste i rekreativce od najmnogoljudnije općine. Staza će potpuno biti završena za nekoliko dana, a nakon toga počinje postavljanje umjetne trave na stadionu standardnih dimenzija koji će zajedno sa atletskom stazom biti i osvijetljen, sa tribinama kapaciteta oko 500 gledalaca.
Ma ko još trči po tartanu. Kroz centar grada, u što floroscentnijem šuškavcu, pa da te svi vide.
Šalim se. Ovo je dobra stvar za prave rekretivce. Kamo sreće da je više ovakvih objekata širom zemlje. Ovo čak i uopšte nije teško napraviti sa finansijske strane.
Šalim se. Ovo je dobra stvar za prave rekretivce. Kamo sreće da je više ovakvih objekata širom zemlje. Ovo čak i uopšte nije teško napraviti sa finansijske strane.
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Naravno da ima veci nivo odrzavanja travnjaka, ali kakvi su nam travnjaci i koliko je pomoci bilo od institucija za fudbal travnjak je savrsen.
Po meni je najbitnija stvar da je teren ravan(sto nije bio) te da je drenaza izvrsena kako treba(a misim da jest, jer trava uopste ne izgleda lose nakon snijega ili kise). A trava se svakako mora mijenjati.
Po meni je najbitnija stvar da je teren ravan(sto nije bio) te da je drenaza izvrsena kako treba(a misim da jest, jer trava uopste ne izgleda lose nakon snijega ili kise). A trava se svakako mora mijenjati.
Celik!3,2,2.
Moze li neko postaviti slike stadiona u Doboju kod Kaknja i kakvi su planovi za dalje?
Olimpic Sarajevo:►► Pobjednik Kupa BiH • 2014/2015
█▓░ Juventus Campione d'Italia ★☆★ 33 Scudetti ░▓█
- samo_lijevo
- Kontakt:
Napisi Dobuje (mi domaci to razumijemo), lakse je od Doboj kod Kaknja. Nije Stokholm pa da se dijele.patriot je napisao/la:Moze li neko postaviti slike stadiona u Doboju kod Kaknja i kakvi su planovi za dalje?

Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
informacija iz prve ruke...ako mladost udje u pl a svi se nadamo da hoce prvo se ova tribina dogradjuje sa jos 1000 mjesta a tribina iza gola sa 500 mjesta-za gostujuce navijace-,, sponzori cementara i opcina, ispod centralnih tribina prave se svlacionice. sve se zavrsava za 3 mjeseca.. mladost ce abd u pl biti domacin na svom stadionu...samo_lijevo je napisao/la:Napisi Dobuje (mi domaci to razumijemo), lakse je od Doboj kod Kaknja. Nije Stokholm pa da se dijele.patriot je napisao/la:Moze li neko postaviti slike stadiona u Doboju kod Kaknja i kakvi su planovi za dalje?![]()
Kolike su dimenzije vještaka ovdje ? Mogu li se igrati prijateljske tekme barem ?
Oni su najavili balon halu dimenzije 70x50, ali ne znam ocel bas taj teren ici u tu halu. Ako oce onda su to te dimenzije, a meni djeluje da bi moglo biti.
- fanatic1991
- Kontakt:
Sto se tice gradskog stadiona u Brckom opet su najavili da ce uloziti neke milione
zali boze para sto je ulozeno vec (al dok svako uzme dio kolaca za stadion ostanu mrvice) 
I dont have a singnature:(
Can i have yours?
Can i have yours?
- samo_lijevo
- Kontakt:
Stadion 65x45, teren 64x43.Pappy je napisao/la:Kolike su dimenzije vještaka ovdje ? Mogu li se igrati prijateljske tekme barem ?
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Bas bi volio Mladost u BH premiershipu, da malo zivne klub jos vise, svaka im cast na radu i trudu.
Olimpic Sarajevo:►► Pobjednik Kupa BiH • 2014/2015
jerane abd mladost ulazi u pl...a onda ovo ce da bude pravo moderan sportski kompleks...ako si u mogucnosti navrati na stadion pa da te upoznamo sa idejama i projektom ovog terena...pozzpatriot je napisao/la:Bas bi volio Mladost u BH premiershipu, da malo zivne klub jos vise, svaka im cast na radu i trudu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.