Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,Monolog,ribery,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 07 maj 2015, 10:54

DukeOfWellington je napisao/la: Za ostatak rečenice fino napiši ime, prezime i broj lične karte, a dok to ne uradiš od strane ozbiljnih ljudi biti ćeš okarakterisan kao obično blebetalo, dok će tvoje tvrdnje biti smatrane neozbiljnim laprdanjem.
Jel' to važi i za ove tvoje koji u tom kontekstu pišu o Sarajevu na zadnjih par stranica :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 07 maj 2015, 10:56

Schwarz je napisao/la:Vidjet cemo Tuzlake u zadnjem kolu, da li ce "gristi" kao sto su u Mostaru ili na Grbavici.Ili ce odigrati jednu rekreativnu tekmu,jer su obezbijedili opstanak
Što ste gubili kod kuce od konkurenata :kafa:
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 07 maj 2015, 11:03

aleksandar_veliki je napisao/la:Dovoljna kazna, zuti karton je dovoljna kazna jer ne radi se o izglednoj situaciji za postizanje gola, rece Mateo Beusan za ovu situaciju kada Alves rusi Lewandowskog. O tome sam sinoc pricao, ovo je mnogo izglednija situcija za postizanje gola nego ona u duelu Slavije i Sarajeva.

Evo i linka, vrijedi pogledati, ne radi situacije u Lukavici od prije par dana nego radi buducih rasprava, zakljucivanja...

" onclick="window.open(this.href);return false;
A Mascerano hladno na lopti, prati razvoj situacije, izglednija situacija al u hurcu!
Po sredini terena lik u punom trku, lopta prolazi ovaj ga namjerno rusi, crveni karton. Sprijecen kontra napad u kojem bi izasao sam na golmana, i bio u izglednoj situaciji za postizanje gola. To sto je on na polovini Slavije u tom trenutku ne mijenja nista!

Bravo Aco :clap:
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

Schwarz
Kontakt:

Post Postao/la Schwarz » 07 maj 2015, 11:10

Dakle ako ne uzmemo titulu sami smo krivi,sto i jest tacno.Sad da li bi bilo glupo da mi optuzimo Slobodu ako ne uzmemo titulu,a kuci zijanili od direktnih konkurenata?Tako i vi gubili kuci od konkurenata i na kraju Zeljo je kriv za ispadanje, a ne vasi igraci koji su kuci gubili bodove od Leotara,Radnika,Slavije i mnogih drugih klubova.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 07 maj 2015, 11:12

Sloboda je morala ispasti, jer je to savezu odgovaralo..
Sloboda u tom trenutku nije licila na nista, organizacija, prijetnje sudijama itd itd..

Sve je to u reziji saveza bilo..

@neandertalac DAN broj 5= BIO JE CRVENI :lol: :lol: :lol:

I Savija se pomirio sa porazom, al vi ne mozete :D Koji komplex :D

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 07 maj 2015, 11:14

Zip je napisao/la:Sloboda je morala ispasti, jer je to savezu odgovaralo..
Sloboda u tom trenutku nije licila na nista, organizacija, prijetnje sudijama itd itd..

Sve je to u reziji saveza bilo..

@neandertalac DAN broj 5= BIO JE CRVENI :lol: :lol: :lol:

I Savija se pomirio sa porazom, al vi ne mozete :D Koji komplex :D

Pitari; godina broj pet Leotar. Koji komplex :lolno:
Ostace upisano; Slavija_ Sarajevo ako osvojite titulu. Dodajmo tu dvometarski ofsajd vs Travnika.

UPRAVA NAPOLJE!

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 07 maj 2015, 11:21

Evo da se razjasni famozno ispadanje Slobode i neka druga pitanja, PL i nastupi BiH timova u Evropi :) :) .
[youtube][/youtube]

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 07 maj 2015, 11:51

aleksandar_veliki je napisao/la:
Navijacke emocije izbaci i realno sagledaj situaaciju. Lik pod broj jedan, sto je jako bitno, nema kontrolu nad loptom, pod broj dva nije očito izgledna situacija za postizanje gola. Dakle, samo navijačke emocije izbaci i poslusaj svog druga menadzera, koji se prodaje za petobanku.
Prvo mi ovo objasni! A drugo, dvije sec kasnije bi bila izgledna jer bi bio sam na golmanu, crveni ko kuca. Po cemu nije izgledna?

UPRAVA NAPOLJE!

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 07 maj 2015, 11:52

Pogledah ovaj intervju s Azmirom i mislim da je covjek regularan i korektan.Vrlo odmjerene izjave ,posteno objasnjenje situacije oko famoznog zadnjeg kola 2012 .Ali majstore sta ovo on spominje 1 milion za 4 igraca .Pa ako tu ideju realizuje uzece titulu iduce godine :shock:
Sto se mene tice ko god ulaze i radi neka "naplati" taj svoj trud i svaka mu cast .Samo bih se jos malo dotakao te ideje,koliko mi je poznato on ocekuje da grad Tuzla ulaze na bazi 50-50 % tj milion +milion godisnje.Neka me niko ne shvati pogresno ali to je neizvodivo u ovako siromasnoj drzavi gdje su socijalne potrebe izrazene kao malo gdje u Evropi.Ne moze niko ocekivati da ce dati tolke novce fudbalu a recimo ignorise zahtjeve poljoprivrednika ili nezaposlenih ili recimo javne kuhinje.Mada opet vjerujem da je ovo ipak okretanje pile naopako,tj izvlaci maximum ,nevjerujem da jedan milioner moze biti naivan i glup.
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 07 maj 2015, 12:04

Rodjenisa
dobro si zapazio.o ovome se vode polemike na nasoj temi danima.daj boze izvuc pare za reprogram tih 18 milja mjesecno i jedno 20 milja slobodi da se udaramo nogom u supak do sudnjeg dana.cilj je da grad uzme reprogram na sebe.da bi dobio bilo sta.trazi maksimim.pa koliko opali..pametan je azmir.cilj je skinut dug.reprogram tj odblokirat racun.za sve drugo tu je azmir.milion je samo u startu.zamisli budes u prva tri na polusezoni.mislis da bi se ovaj zaustavio kada bi namirisao sansu..haha sve u svemu ako grad prifati reprogram skine nam dug sa ledja.bice pakleno ljeto..covjek ce dat pare za pojacanja.razmislja i o stadionu ali za dug onih kriminalaca neda.i upravu je
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 07 maj 2015, 12:07

rodjenisa je napisao/la:Pogledah ovaj intervju s Azmirom i mislim da je covjek regularan i korektan.Vrlo odmjerene izjave ,posteno objasnjenje situacije oko famoznog zadnjeg kola 2012 .Ali majstore sta ovo on spominje 1 milion za 4 igraca .Pa ako tu ideju realizuje uzece titulu iduce godine :shock:
Sto se mene tice ko god ulaze i radi neka "naplati" taj svoj trud i svaka mu cast .Samo bih se jos malo dotakao te ideje,koliko mi je poznato on ocekuje da grad Tuzla ulaze na bazi 50-50 % tj milion +milion godisnje.Neka me niko ne shvati pogresno ali to je neizvodivo u ovako siromasnoj drzavi gdje su socijalne potrebe izrazene kao malo gdje u Evropi.Ne moze niko ocekivati da ce dati tolke novce fudbalu a recimo ignorise zahtjeve poljoprivrednika ili nezaposlenih ili recimo javne kuhinje.Mada opet vjerujem da je ovo ipak okretanje pile naopako,tj izvlaci maximum ,nevjerujem da jedan milioner moze biti naivan i glup.
Ma svjestan je Azmir da grad ne moze izdvojiti toliko, on to i ne ocekuje, glavni fazon u svemu tome je da grad potpise reprogam duga prema drzavi, ostalo ce on jer vlasnik kluba je grad Tuzla.

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 07 maj 2015, 12:19

On ocigledno ima plan i zelju a i lovu sto je najbitnije .Uz sve to je pametan covjek,nece da placa tudje racune i svako od nas bi se isto ponasao.Sloboda je u vlasnistvu grada,vi ste gospodo postavljali te kretene koji su pokrli sto se pokrasti moglo i izvolite sanirajte njihov dug :clap: Nikakva pamet a sve receno.On ce svoju ulozenu lovu sigurno znati oploditi,igranje u Evropi donosi mnoge mogucnosti od marketinga,ulaznica,prodaje igraca,privlacenja sponzora itd.Najvecu korist imat cete vi navijaci Slobode ali jbg red je da sad vi pogurate covjeka ,nema :zzz:
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 07 maj 2015, 12:27

Neandertalac je napisao/la:
aleksandar_veliki je napisao/la:
Navijacke emocije izbaci i realno sagledaj situaaciju. Lik pod broj jedan, sto je jako bitno, nema kontrolu nad loptom, pod broj dva nije očito izgledna situacija za postizanje gola. Dakle, samo navijačke emocije izbaci i poslusaj svog druga menadzera, koji se prodaje za petobanku.
Prvo mi ovo objasni! A drugo, dvije sec kasnije bi bila izgledna jer bi bio sam na golmanu, crveni ko kuca. Po cemu nije izgledna?
Ti baš postaješ dosadan, mislim šta drugo da ti kažem. Ako tvrdiš da je trebao biti crveni karton onda
ne poznaješ fudbalska pravila... pusti se priče da je ovo da je ono... po pravilu, nije zadnji igrač odbrane
i nema se šta tu diskutovati.
F.K.SARAJEVO

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 07 maj 2015, 12:27

Da apsolviramo, ispali smo krivi smo, mi, problem je kad navijaci Zeljeznicara pocnu glumit cast i klasu kad su prodali utakmicu.
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 07 maj 2015, 12:32

rodjenisa je napisao/la:On ocigledno ima plan i zelju a i lovu sto je najbitnije .Uz sve to je pametan covjek,nece da placa tudje racune i svako od nas bi se isto ponasao.Sloboda je u vlasnistvu grada,vi ste gospodo postavljali te kretene koji su pokrli sto se pokrasti moglo i izvolite sanirajte njihov dug :clap: Nikakva pamet a sve receno.On ce svoju ulozenu lovu sigurno znati oploditi,igranje u Evropi donosi mnoge mogucnosti od marketinga,ulaznica,prodaje igraca,privlacenja sponzora itd.Najvecu korist imat cete vi navijaci Slobode ali jbg red je da sad vi pogurate covjeka ,nema :zzz:
Pa da nije pametan ne bi bio usjesan, on ima prijavljen obrt oko 25 miliona $ na godisnjem nivou u USA, pored Slobode vodi i jos jedan klub koji ce ove godine vjerovatno uci u 1. ligu FBIH, FK Sloga Simin Han, naselje u predgradju Tuzle. To ce biti Slobodina "filijala".
http://www.sportsport.ba/tabela/Druga-liga-Sjever/783" onclick="window.open(this.href);return false;

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 07 maj 2015, 17:38

rio_Ferdy88 je napisao/la: Jel' to važi i za ove tvoje koji u tom kontekstu pišu o Sarajevu na zadnjih par stranica :mrgreen:
Važi za sve koji optužuju nekog za namještanje. To su ozbiljne optužbe, a ako se uz iste ne prilože neki dokazi onda se može smatrati da se radi o neozbiljnim ljudima.

pitic
Kontakt:

Post Postao/la pitic » 07 maj 2015, 17:47

DukeOfWellington je napisao/la:
rio_Ferdy88 je napisao/la: Jel' to važi i za ove tvoje koji u tom kontekstu pišu o Sarajevu na zadnjih par stranica :mrgreen:
Važi za sve koji optužuju nekog za namještanje. To su ozbiljne optužbe, a ako se uz iste ne prilože neki dokazi onda se može smatrati da se radi o neozbiljnim ljudima.
Kada ovde otvaraš oči nekima po pitanju namještaljki također otvori oči i svim navijačima Željezničara (na temi FK Željezničar) koji su mjesecima smarali i još smaraju kako na forumu tako i u RL da je FKS naštimalo utakmice protiv Veleža, Olimpica, Čelika i posebno Slavije. Kada uzmemo u obzir tvoju posljednju rećenicu onda možemo zaključiti da je većina navijača Željezničara neozbiljna.
SRETAN BROJ - 1725

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 07 maj 2015, 17:51

Ne smatram da se radi o većini niti vidim da se razvila neka rasprava na temi FK Željezničar o tom navodnom najmeštanju, bilo je nekoliko postova na tu temu na dan odigravanja utakmice protiv Slavije, a sada se već sve zaboravilo kao što se takva naklapanja uglavnom zaborave vrlo brzo. Rasprava oko navodnog namještanja utakmice Leotar - Željezničar traje duže vrijeme i potrebno je da se reaguje. Ako se za 2-3 godine bude pričalo o navodnom namještanju utakmice Slavija - Sarajevo onda ću isto govoriti i na tu temu.

GracanicaAA
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la GracanicaAA » 07 maj 2015, 17:52

Ja se nadam kada se smanji liga, da se i pocne dovodit bolja pojacanja.....

Tacnije mislim na (cijena igraca i kvaliteta naravno) transfermarkt, Cipar koji ima 12 klubova bar njih 3-4 kluba koja imaju dobre igrace.Ovako po nasim klubovima kad bih se sastavili njih 7 klubova bilo bih nekih 15M po vrijednosti.
Pa cak i Kazakhstan ima dobre klubove sa dobrim igracima i normala je da budu ravnopravne ekipe.

Zamislite ovo npr. da se spoje klubovi pa se izaberu 20 ili 22 igraca koja bih tu igrala to govorim o ovim ispod 7 mjesta kad bih napravili 3-4 ekipe, pa onda bih bilo ravnopravne ekipe koje bih se borile za svaki bod.

Bas gledam transfermarkt i gledam Cipar kako Apoel ima dobre igrace, sto ne bih i mi imali kad skratimo ligu i doveli pojacanja po nekim klubovima i onda bih dobili kvalitetu u ligi i vratili bih gledaoce na stadione.
Pa svako bih kolo bio neki derbi, al sve je u novcu problem.Nema gledalaca na stadionima nema para ili slicnih nekih izgovora.

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 07 maj 2015, 18:00

sarajevo ima nesto para,ima suvlasnika milijardera,bori se za titulu,pa bude po 2,3 hiljade ljudi.
sloboda takodjer ima bogatog predsjednika,ovog proljeca igra prelijepo,prvi smo po efikasnosti ovog proljeca,u svojim redovima ima par zvucnih imena poput zebe,ahmetovica,bekica,pa opet 2 milje plafon.
siroki je godinama u vrhu,finansijski stabilan,dovodi juznoamerikance,igra evropu,pa 300 ljudi plafon..
celik ima jedan od najljepsih stadiona u regiji balkana,armiju navijaca,pa taraba...
mislim da je problem naseg fudbala puno veci,od skracenja lige al hajde...
najrealnije bi bilo oprostiti dugove svim sportskim kolektivima u bih,krenuti od nule,i onda za slicnu situaciju,kpz zenica,oduzimanje imovine i sl..bez toga nema nama naprijed..
ali prije bi stoka ugasila nas sve redom,nego to uradila..
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.