Mirza Teletović
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Mirza Teletović
Problemima nikad kraj ovoj reprezentaciji. 
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Mirza je koliko znam sa Netsima bio dogovorio da nema problema sto se tice igranja za repku vjerovatno ce to i sa iducim klubom dogovoriti
Mirza je čak i tražio klubove koji mu neće praviti probleme oko reprezentacije. Mirza je prije svega iskren,neiskvaren,pošten i siguran sam da tek tako neće reći reprezentaciji ne.Naravno ukoliko mu ljekari ne dozvole igranje i neka ne igra ali sam siguran da 4 mjeseca prije eurobasketa neće donjeti takvu odluku. Nije Mirza neki seljačić pa da govori danas hoć sutra neću.
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!
Volio bih ga vidjeti u Sunsima, SAS i najviše u Celticsima
Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
+1samocelik je napisao/la:Mirza je čak i tražio klubove koji mu neće praviti probleme oko reprezentacije. Mirza je prije svega iskren,neiskvaren,pošten i siguran sam da tek tako neće reći reprezentaciji ne.Naravno ukoliko mu ljekari ne dozvole igranje i neka ne igra ali sam siguran da 4 mjeseca prije eurobasketa neće donjeti takvu odluku. Nije Mirza neki seljačić pa da govori danas hoć sutra neću.
Istinski kapiten.
Zemljo tisućljetna na vjernost Ti se kunem!
samocelik je napisao/la:Mirza je čak i tražio klubove koji mu neće praviti probleme oko reprezentacije. Mirza je prije svega iskren,neiskvaren,pošten i siguran sam da tek tako neće reći reprezentaciji ne.Naravno ukoliko mu ljekari ne dozvole igranje i neka ne igra ali sam siguran da 4 mjeseca prije eurobasketa neće donjeti takvu odluku. Nije Mirza neki seljačić pa da govori danas hoć sutra neću.
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!
Kapiten košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, Mirza Teletović, mogao bi propustiti Evropsko prvenstvo i to ne zbog plućne embolije, od koje se uspješno oporavio, nego zbog osiguranja kojeg bi za njega od Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine mogao tražiti NBA klub u kojem nastavi karijeru.
Teletović se mnogo brže od očekivanog oporavio od plućne embolije što je obradovalo i sve Bosance i Hercegovce koji s velikim nestrpljenjem očekuje Evropsko prvenstvo na kojem bi naš nacionalni tim, ukoliko bude kompletan, mogao napraviti mnogo.
No, nakon dobrih vijesti stižu i one mnogo lošije, odnosno zagrebačke Sportske novosti navode da bi ukoliko Teletović postane slobodan agent i pronađe novi angažman u NBA ligi, novi klub našeg kapitena od Košarkaškog saveza mogao tražiti osiguranje od povrede u iznosu od tri miliona dolara.
"Ako Teletović postane slobodan agent, Košarkaški savez BiH će morati platiti osiguranje od eventualne povrede, jer niti jedna NBA ekipa neće pristati da njihova nova akvizicija, koja je zbog plućne embolije postala sklonija povredama, riskira veću negdje u Evropi. Iznos osiguranja je oko tri miliona dolara, a toliko novca KS BiH nikada neće imati", navedeno je u Sportskim novostima.
SportSport.ba je kontaktirao i direktora reprezentacije Igora Stojanovića, koji je bez obzira na sve uvjeren da će Teletović predvoditi naš nacionalni tim na Evropskom prvenstvu.
"Uvjeren sam da će Teletović predvoditi reprezentaciju na Evropskom prvenstvu. On je naš najbolji igrač i bez njega ova reprezentacija nije ista. Upoznati smo mi sa tim da NBA klubovi mogu tražiti osiguranje, no mislim da je dogovor moguće napraviti. Imali smo i prije sličnih problema, pa je Mirza nastupao za reprezentaciju. Mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da Mirza bude dio reprezentacije. Tri miliona dolara o kojima pričate nemamo, ali uvjereni smo da će se sve završiti na najbolji mogući način", istakao je Stojanović, kojeg smo pitali i kakva je situacija sa Nihadom Džedovićem.
"Očekujemo da će sve biti u najboljem redu. U kontaktu smo i sa nadležnim ministarstvom, a i sam Đedović je izjavio da ne bi trebalo biti problema oko njegovog nastupa. Pred nama je mnogo obaveza i posla, a kao i uvijek potrudit ćemo se da ga odradimo na što bolji način", zaključio je Stojanović.
Na kraju treba dodati da će se kapiten našeg nacionalnog tima sutra obratiti medijima na press konferenciji nakon čega bi sve moglo biti mnogo jasnije.
Teletović se mnogo brže od očekivanog oporavio od plućne embolije što je obradovalo i sve Bosance i Hercegovce koji s velikim nestrpljenjem očekuje Evropsko prvenstvo na kojem bi naš nacionalni tim, ukoliko bude kompletan, mogao napraviti mnogo.
No, nakon dobrih vijesti stižu i one mnogo lošije, odnosno zagrebačke Sportske novosti navode da bi ukoliko Teletović postane slobodan agent i pronađe novi angažman u NBA ligi, novi klub našeg kapitena od Košarkaškog saveza mogao tražiti osiguranje od povrede u iznosu od tri miliona dolara.
"Ako Teletović postane slobodan agent, Košarkaški savez BiH će morati platiti osiguranje od eventualne povrede, jer niti jedna NBA ekipa neće pristati da njihova nova akvizicija, koja je zbog plućne embolije postala sklonija povredama, riskira veću negdje u Evropi. Iznos osiguranja je oko tri miliona dolara, a toliko novca KS BiH nikada neće imati", navedeno je u Sportskim novostima.
SportSport.ba je kontaktirao i direktora reprezentacije Igora Stojanovića, koji je bez obzira na sve uvjeren da će Teletović predvoditi naš nacionalni tim na Evropskom prvenstvu.
"Uvjeren sam da će Teletović predvoditi reprezentaciju na Evropskom prvenstvu. On je naš najbolji igrač i bez njega ova reprezentacija nije ista. Upoznati smo mi sa tim da NBA klubovi mogu tražiti osiguranje, no mislim da je dogovor moguće napraviti. Imali smo i prije sličnih problema, pa je Mirza nastupao za reprezentaciju. Mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da Mirza bude dio reprezentacije. Tri miliona dolara o kojima pričate nemamo, ali uvjereni smo da će se sve završiti na najbolji mogući način", istakao je Stojanović, kojeg smo pitali i kakva je situacija sa Nihadom Džedovićem.
"Očekujemo da će sve biti u najboljem redu. U kontaktu smo i sa nadležnim ministarstvom, a i sam Đedović je izjavio da ne bi trebalo biti problema oko njegovog nastupa. Pred nama je mnogo obaveza i posla, a kao i uvijek potrudit ćemo se da ga odradimo na što bolji način", zaključio je Stojanović.
Na kraju treba dodati da će se kapiten našeg nacionalnog tima sutra obratiti medijima na press konferenciji nakon čega bi sve moglo biti mnogo jasnije.
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!
"Ja imam veliku želju da igram na Eurobasketu i imali smo jake treninge sa Duškom. Bilo je borbeno, ali o statusu će odlučivati i moj novi angažman, odnosno ugovor. Ja ću učiniti sve što je u mojoj mogućnosti da igram za reprezentaciju", rekao je rođeni Jablaničanin.
Poceti sa bojkotom sportskih novosti, nevjerovatno koliko te mrze i podmecu kada smo poceli da ih lupamo u svakom uzrastu. Boje nas se.
Poceti sa bojkotom sportskih novosti, nevjerovatno koliko te mrze i podmecu kada smo poceli da ih lupamo u svakom uzrastu. Boje nas se.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Sve ce se znati kada pronadje novi klub.... Velika je vjerovatnoca da bi mu pravili probleme i trazili osiguranje, iapk je imao tesku povredu i klub bi se htio zastiti...
Uglavnom NBA je veliko zlo za evropske kosarkase i tradicionalno su igraci propustali eurobaskete jer su im klubovi pravili velike probleme oko toga..
Kako ce sve izaci vidjecemo.... Uglavnom zastrasujce je da je veoma izgledna i realna mogucnost da na eurpbasket odemo bez Mirze, Juke i Nihada....
Uglavnom NBA je veliko zlo za evropske kosarkase i tradicionalno su igraci propustali eurobaskete jer su im klubovi pravili velike probleme oko toga..
Kako ce sve izaci vidjecemo.... Uglavnom zastrasujce je da je veoma izgledna i realna mogucnost da na eurpbasket odemo bez Mirze, Juke i Nihada....
- bordo_Sarajevo
- Kontakt:
Ovo meni zvuci kao "ili ostanem u NBA'u ili igram na Euru" volio bih da nisam u pravu
, ali kako je sve krenulo sa Nurkicom i Djedovicom ovo ono mozda je i bolje zaboraviti na sve ovo 
Sjever pamti te, PULJICU VEDRANE !!
Bosna I Hercegovina repka svetinja, FK Sarajevo svetinja, KK Bosna, RK Bosna !!!!!!!
nisi sa topom, sto mislis da ces moc sad ?!..
Srebrenica-11-07-1995-never forget, never forgive !!
Bosna I Hercegovina repka svetinja, FK Sarajevo svetinja, KK Bosna, RK Bosna !!!!!!!
nisi sa topom, sto mislis da ces moc sad ?!..
Srebrenica-11-07-1995-never forget, never forgive !!
Ne brinem se ja za Mirzu on ce naci nekako rjesenje zaigrat ce nece Duska na cjedilu ostaviti jer do sada nije to radio sem za vrijeme ere Mensura u kvalifikacijama kad je imao povredu ledja a minutazu prije toga mizerno zbog Kene Bajramovica
Zadnja izmjena: Interista, dana/u 08 maj 2015, 12:16, ukupno mijenjano 2 puta.
Nisu nista slagale osim cinicnog teksta, da ce trebati 3 miliona za osiguranje i da BH savez NIKAD nece imati te pare.aleksandar_veliki je napisao/la:A, sta su slagale Sportske. Pa vidis da ti je i Mirza isto rekao, vlasnika bilo kojeg NBA kluba boli klinac za Eurobasketom, a Teletovic je na veliku zalost u podredjenom polozaju prilikom pregovora oko ugovora s bilo kojim klubom, a veliku zelju ima ostati u NBA. Dakle, ljudi su mislim sasvim korketno odradili tekst...bhsport je napisao/la:"Ja imam veliku želju da igram na Eurobasketu i imali smo jake treninge sa Duškom. Bilo je borbeno, ali o statusu će odlučivati i moj novi angažman, odnosno ugovor. Ja ću učiniti sve što je u mojoj mogućnosti da igram za reprezentaciju", rekao je rođeni Jablaničanin.
Mirza ce naci nacin da igra na EP, a novinarcici sporckih neka prate kako ih razvaljujemo na EP.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
samo da pokusam objasniti sta znace 3 miliona odstete od osiguranja:
u slucaju da se desi povreda, klub trazi odstetu u odredjenoj visini:
savez placa sumu ako ga ne osigura
znaci moze da snosi cijeli rizik ili da plati osiguranju odredjenu premiju, da u slucaju da se povreda desi, osiguranje mora platiti klubu
ta premija sigurno nije ni blizu sumi od 3 miliona, al s obzirom da ce njemu uskoro 30 godina, i da ga je strefilo ono sto jeste (ma da po mom misljenju, jer sam i sam prebolovo plucnu emboliju, vjerovatnoca da mu se to opet desi nije nista veca, nego da se desi nekome, ko nikada nije imo problema s time) ta premija sigurno nije toliko niska.
znaci na savezu je: ili potpuni rizik i onda ako bude peh, bankrot ili naci sponzora (najbolje neko osiguranje) i smanjiti rizik i onda covjek moze igrat
znaci moze da snosi cijeli rizik ili da plati osiguranju odredjenu premiju, da u slucaju da se povreda desi, osiguranje mora platiti klubu
ta premija sigurno nije ni blizu sumi od 3 miliona, al s obzirom da ce njemu uskoro 30 godina, i da ga je strefilo ono sto jeste (ma da po mom misljenju, jer sam i sam prebolovo plucnu emboliju, vjerovatnoca da mu se to opet desi nije nista veca, nego da se desi nekome, ko nikada nije imo problema s time) ta premija sigurno nije toliko niska.
znaci na savezu je: ili potpuni rizik i onda ako bude peh, bankrot ili naci sponzora (najbolje neko osiguranje) i smanjiti rizik i onda covjek moze igrat
Radi historije bolesti taj iznos bi mogao biti u rasponu od 5-15% od navedene sume zavisno od vrste osiguranjaSapce je napisao/la:samo da pokusam objasniti sta znace 3 miliona odstete od osiguranja:
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Pa poznavajući Babuku i njegov stav taj će ako treba dignuti kredit u Razvojnoj banci FBiH i prebaciti lovu KS BiH samo da zaigra za nas.
Dobra fora i naslovnica za portala "Teletović podigao kredit za nastup na EP"
Dnevni Afaz objavi: "Nepotizam u Razvojnoj, Mirza preko reda dobio 3 miliona"
Ma biti će ovo dobro aBd bude naš Mirza
nešto skontao da je svima dobro i da su zadovoljni

Dobra fora i naslovnica za portala "Teletović podigao kredit za nastup na EP"
Dnevni Afaz objavi: "Nepotizam u Razvojnoj, Mirza preko reda dobio 3 miliona"
Ma biti će ovo dobro aBd bude naš Mirza
halalio bih mu neigranje na Eurobasketu, samo kad bi promijenio klub 
ajde mirza u san antonio...taj evropski stil bi mu odgovarao i mislim da bi mirza igrao najbolju kosarku svoje karijere u san antoniu
Dizemo kredit od MMF-aJanez je napisao/la:Pa poznavajući Babuku i njegov stav taj će ako treba dignuti kredit u Razvojnoj banci FBiH i prebaciti lovu KS BiH samo da zaigra za nas.
Dobra fora i naslovnica za portala "Teletović podigao kredit za nastup na EP"![]()
![]()
Dnevni Afaz objavi: "Nepotizam u Razvojnoj, Mirza preko reda dobio 3 miliona"![]()
![]()
Ma biti će ovo dobro aBd bude naš Mirzanešto skontao da je svima dobro i da su zadovoljni
![]()
![]()
Al ne bi me cudio da na kraju nas 1.5mil da po 2km i to se uplati savezu
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.