FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Klare

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Klare » 08 maj 2015, 16:23

Dovoljno pogledati utakmice Belgije pa vidjeti ko igra, a ko se prikriva.

edo07
Kontakt:

Re: Odg: FC Bayern München

Post Postao/la edo07 » 08 maj 2015, 16:27

Klare je napisao/la:Dovoljno pogledati utakmice Belgije pa vidjeti ko igra, a ko se prikriva.
Treba pogledati sve ;) lik je prekucao i francusku a i englesku ligu...ove sezone daleko najbolji igrac eng.lige..momcina se jednostavno poigrava...Kevin da je vrijedio ne bi sigurno napustao Chelsea ;) imas pravo na svoje subjektivno misljenje ali porediti ova dva igraca je u najmanju ruku smijesno
U jednoj tezi si upravu: de Bruyne je dostupan za Bayern i daleko povoljniji, dok ovaj drugi tesko da se moze dovesti..skoro pa nemoguce

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 08 maj 2015, 16:43

Neka Real ili Barca zatraže Edena bumo vidli kak je nemoguće. I dovođenje CR-a je bilo nemoguće pa se desilo. Bitno je samo koliko to igrač želi, u ovom slučaju koliko je Edenu Bayern primamljiv.
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 08 maj 2015, 17:08

Hazard je za klasu bolji igrač od De Bruynea.
Ali kao što neko reče, pitanje je koliko njemu Bayern zanimljiv, po svemu sudeći u Chelsea-u mu je sasvim dobro.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 08 maj 2015, 17:09

u pravu je klare, barem donekle. :mrgreen:
potrebno je sve sagledati, pa tek onda iznijeti misljenje.
dakle, de brojne je dostupan, hazard ne. dakle, 1:0 za de brojnea.
drugo, ako se planira preci na 4-3-3, onda je prece da se dovede de brojne i da ga se upari sa tiagom i martinezom.
xabi i svajn svakako ne mogu iznijeti kompletnu sezonu.
ako se stvarno planira dovesti de brojne (o tome pisu mnogi mediji), onda ce dovesti i krilnog napadaca.
sad, hoce li to biti di maria, rojs ili, za nadati se, bejl, ostaje da vidimo.
iako sam striktno protiv slabljenja ligaskih konkurenata, ove silne povrede me natjerase da zatvorim oci. :mrgreen:
cetvrto, imam proliv i moram u wc :lol: :lol:
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 08 maj 2015, 17:15

peto, ako se desi cudo nevidjeno pa ipak prodjemo barsu, gvardioli podici dva spomenika :mrgreen: jer je sretan ko niko :sick:
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 08 maj 2015, 17:27

slika
1 ,3 ,6 :pray:
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

rotweiss
Kontakt:

Post Postao/la rotweiss » 08 maj 2015, 17:42

bavaracmujo je napisao/la:Zalosno je koliko duboko ulazite u dubinu nekih stvari a istina je da to samo nagadjete i mlatite praznu slamu i beze je raspravljati se o necemu sto se nije desilo i sto vi mislite da i kad bi se desilo bilo bi kako pojedini misle, zalosno je to predpostavljati sta bi jup uradio u daljem sjedenju na klupi ili sta bi bilo kad bi bilo. Ko smije garantovati pa pep nece ponoviti jupov uspjeh, eto da vas vidim mudonje. Ispade sad da ste znali da ce jup osvojiti triple poslije sezone u kojo nas je dortmund naguzio i svjetski priznati trener ogromnih uspjeha i planetarnih dostignuca popiso na nasoj livadi u finalu. Da je jup otiso poslije izgubljenog finala on bi bio samo neki malo iznad prosjecni trener al ovako je on bozanstveno stvorenje. Sve stoji tom covjeku treba kip uzdignuti al brate userete ga i vi pisanjem po pepu eto kao on je kriv i sto su lam i svajni omatorili. Hocu reci mi ne znamo stvarno i pravo stanje u klubu i odnosima uprave i pepa al odakle vam pravo da nagadjate i jos ste i sigurni u to.
Mujo svaka čast na replici :) Ušao sam da te pohvalim i odoh odma nazad da nebi gledao ove gluposti koje ljudi pišu!

Da su svi igrači bili tu nebi nam pomogli jer su ljudi trenutno bolji :) Imaju napad koji se ne može zaustavit, kad smo ih pobjedili nisu imali ovakav napad niti su bili u formi kao sad, a naši igrači glavna četvorka bila na vrhuncu!

kao da treba pameti da se to shvati...

**** vas pep pustite čovjeka da radi svoj posao i napravit će uspjeh i u lp sigurno!

Mi smo pod jupom imali skroman fudbal u odnosu na sad, a što smo imali igrače na vrhuncu i osvojili triple to bi osvojio i pep da ima 5 godina mlađu ekipu, samo što bi puno ljepše osvojili ;) :kafa:

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 08 maj 2015, 20:05

rotweiss je napisao/la:Da su svi igrači bili tu nebi nam pomogli jer su ljudi trenutno bolji
oooooooooooo, dzemilaaaaaaaaaaaaa, nijesmo te prepoznali :roll:
rotweiss je napisao/la:Mi smo pod jupom imali skroman fudbal u odnosu na sad
a ovo ti je kazala treca kasika, ili?

a sto ne mogu ovih prda kojima glava sluzi iskljucivo za nosanje frizure :roll:

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 08 maj 2015, 21:13

rotweiss je napisao/la:

**** vas pep pustite čovjeka da radi svoj posao i napravit će uspjeh i u lp sigurno!

Mi smo pod jupom imali skroman fudbal u odnosu na sad, a što smo imali igrače na vrhuncu i osvojili triple to bi osvojio i pep da ima 5 godina mlađu ekipu, samo što bi puno ljepše osvojili ;) :kafa:
pep vec dvije sezone radi sta hoce i sta nam je to donijelo, nista novo samo glupo pomjeranje lahma sa beka u vezu, unistenje jednog od najbolji vezni tandema bastiana i javia, i pod jupom smo igrali najljepsi nogomet u europi bez glupi dodavanja na svojoj polovini, samo brzo i direktno prema golu...
FK Željezničar
FC Bayern Munchen

#CarloOut

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 08 maj 2015, 21:37

Vjerujem da cemo na ljeto potrositi dosta novca na pojacanja, te da ce naredna sezona biti posljednja sansa za Pepa. U LP ce morati otici do kraja, jer sumnjam da ce ga Uprava vise trpiti.

Al zamislite scenu da im u revansu uvaljamo 2 komada u prvih 15 minuta :rol:
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 08 maj 2015, 23:17

Nasa jedina sansa je da damo gol u prvih 20 minuta i da neko u Barci dobije crveni,npr.Pique.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
#miasanmia

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 09 maj 2015, 00:08

slika

:tokralju: :tokralju:
FK Željezničar
FC Bayern Munchen

#CarloOut

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 09 maj 2015, 00:35

sekerbay je napisao/la:di maria je dobar igrac, bez daljnjeg, ali nije klasa koja ce unaprijediti bayern.
nama treba igrac koji bi barem priblizno kompenzirao povrijedjenog riberija. dakle, igrac koji ce praviti visak u napadu odvlaceci dvojicu ili trojicu protivnickih igraca; igrac koji ce traziti igru 1:1 i koji je u stanju da promijesa protivnicku odbranu i postigne gol. je li to di maria? naravno da nije. sad, ako cemo biti realni, trenutno na svijetu ne postoji igrac koji bi bio dostojna zamjena za bavarskog kralja. dakle, buduci da nema dostojne zamjene, promjena formacije je neminovnost. najdraze bi mi bilo da se teziste igre sa krila prenese u sredinu. jednostavno, na trzistu imamo daleko veci broj kvalitetnih veznjaka negoli krila. sto se tice robena, njega jos uvijek ne smatram penzionerom. a i ako bi se roben povrijedio, tu su goce i muler.
Ovdje se secko s tobom slažem u potpunosti.
Ovo možda u početku oko Di Marije je diskutabilno. On je meni jedno vrijeme bio obični padavičar, glumac i ne neki toliko izraziti kvalitet (posjedovao je kvalitet ali govorim o onom presudnom kvalitetu u velikim utakmicama te da bude nosilac igre), ali prije prelaska u ManU, u zadnjoj sezoni u Realu je bio super jak, stvarno postao pravo koristan. Pa onda na SP u Brazilu je bio jedan od najbitnijih argentinskih igrača. Tako da nekako oko njega bi malo i vagao po pitanju nekog konkretnog stava, mišljenja. Znači, ako bi se desilo da se on dovodi ( a trenutno je bila samo neka špekulacija, ništa toliko konkretno), ne bi nešto bio protiv, ali ne bi ono ni rekao 100 % će nas pojačati, ko npr što sam za Martineza bio siguran ili ko što smo većina za Robbena u ono vrijeme kada je dolazio bili sigurni.

E sada dolazim do onog dijela, gdje se s tobom posebno slažem a to je oko ovog prebacivanja težišta igre u sredinu. Mi stalno pričamo ovdje o krilima, ko da je Bogom dano, da moramo uvijek ići na tu varijantu. Moglo bi se više težište prebaciti na sredinu, a i sada postoje opcije da neko dobro zamijeni Robbena i Riberyja, iz samog tima (Goetze ili Muller), ali onda treba malo i drugačiju postavku igre napraviti. Ali generalno, ne treba se samo na tu igru preko krila oslanjat i samo u tom dijelu tražit pojačanja.

A neki dan, kada sam rekao da ovoj ekipi i ne trebaju u suštini pojačanja, htio sam samo jasno ukazati na to da mi i sa raspoloživim kadrom smo u top 3 u Evropi. A osvježenja uvijek dobro dođu, samo prije sam mišljenja da u ovom trenutku neće uprava iskeširat nekih 100 miliona za neka 2-3 pojačanja. Mislim da će se definitivno dovoditi još jedan napadač, jer Pizza nas napušta i moguće jedan odbrambeni. Sve ostalo je moguće, ali nije sigurno. Vjerovatno će se pratiti tržište, kako bi se ekipa malo osvježila.
sekerbay je napisao/la: znaci, misljenja sam d bi se sa ove formacije koju igramo zbog robena i riberija predjemo na 4-3-3
jos jednom, dokle god igraju riberi i roben, ostaje sve kako jeste. ovo je za vrijeme u kojem smo bez njih.
mislim da je ovo najkvalitetnije sto imamo:

1)lam-----2)boateng------3)medhi-----4)alaba
----------------------5)martinez------------------
------------6)tiago------------------7)???---------
8)muler ili goce-------9)leva--------------10)???
I s ovim se slažem....Eto nakon duže vremena, da se s tobom tj. većinom tvog posta složim..... :D :D

A još jednu bi stvar želio napomenuti (onako svima ovdje).
Mi ovdje posebno trebamo paziti, da nas glupost sa strane ne obuzme, pa da počnemo vjerovati u neke glupe teze, kako BuLi osvajamo samo zbog slabosti lige. Normalan čovjek u to ne može povjerovati... :D Mi naime u zadnje 3 sezone svojim nastupima, nismo ni dozvolili da nam druge ekipe primirišu kako treba. Ali ne znači, da smo mi bez nekog truda osvajali te titule. Čak i ove nas je sezone Wolfsburg dugo pratio, a neki bi htjeli to predstaviti drugačije. Ispade da bi mi trebali gubiti redovno od ekipa u BuLi sa 0:3 ili 0:4 ili više pa da bi se dokazala snaga lige. :D Svi su se bili uz.hebali kada nas je Dortmund pritisnuo one dvije sezone i kada nam je klepio dvije titule i svaki put tako bude kada neko uzme ispred Bayerna titulu. A kada je Bayern uzme, onda nema pohvala neutralnih posmatrača, nego je tada liga slaba, a ne Bayern jak..... Možda ipak malo više vrednujem titulu iz prošle sezone, jer je tada BVB bio jak, a ove sezone njihovim padom, malo su stvari bile olakšane, što opet ne umanjuje odlične nastupe naše ekipe.
Ipak se ranjivost ove sezone pokazala u susretima protiv Gladbacha i Wolfsburga te možda još protiv nekih protivnika. Protiv Gladbacha sam iskreno mislio da je opuštanje, tempiranje forme, dok Wolfsburg ima potencijal da nam parira. Taj potencijal imaju i neke druge ekipe u BuLi, ali često je prevaga za Bayern, što kada su svi spremni mi imamo toliku širinu, kao niti jedan drugi bundesligaš. Možda nekad i ta širina zavara, jer 11 najboljih naših protiv 11 najboljih Wolfsburga ili Gladbacha - tada onda razlika u kvaliteti i nije tolika koliko se izrazi kroz bodovnu prednost na tabeli. Naravno da jeste naša ekipa najkvalitetnija, ali naravno da i širina kadra ti daje mogućnost da održavaš bodovnu prednost.

Što se tiče Evrope, mi trebamo paziti da ne izgubimo ovim eksperimentiranjem priključak za Realom i Barcom, jer iako neki tvrde sada koliko je Barca individualno jača, činjenica je zapravo da Bayern tu po kvaliteti nema zaostataka, da je to tu negdje, ali samo ekipu treba posložiti na pravi način i opet vratiti na pravi kolosijek. A ispadne da su pojedini očekivali poraz od Barce, ali ja nikako...Ja sam bio uvjeren da ćemo biti u finalu u Berlinu i stvarno pravih argumenata (izuzev povreda) nije ni bilo. Ali nije se desilo da Bayern izraste iznad sebe. I nekako je to ono glavno što me na kraju razočaralo, opet se nismo uzdigli iznad svega, kao što smo kroz historiju to kao klub znali. I to ispade sad pod Pepom da se niti jednom nije desilo. A čekao se taj trenutak... Jeste da i ja nas ne otpisujem ono skroz, 100 %, nikad to ne bi uradio. Šanse su male, najminimalnije, ali dok se do kraja ne odigra, nema totalne predaje....Inače to ne bi bio FC BAYERN. :cool:
Zadnja izmjena: effe_sa, dana/u 09 maj 2015, 00:36, ukupno mijenjano 1 put.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 09 maj 2015, 00:35

ja duboko u sebi gajim nadu da možemo barci uvaljat 4 komada, jer smo ih znali već na allianz areni dobit tim rezultatom; i već sam jednom reko nije sramota izgubit 3-0, sramota je ako se to ponovi, tako da nek igrači pokažu želju npr. dajem sad primjer: i da bude 3-0 do 90. minute za nas i nek barca ciganski da jedan go za 3-1 i prođu, biću zadovoljan jer su poginuli na terenu!

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 09 maj 2015, 00:38

phily je napisao/la:slika

:tokralju: :tokralju:
slika

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 09 maj 2015, 00:46

slika

eh kad tako fino spominjete heynckesa, danas je njemu rođendan pa mu želim sretan i berićetan rođendan, kao velikom golgeteru i još većem treneru, hvala ti za sve :tokralju:

slika

Ulivaca
Kontakt:

Post Postao/la Ulivaca » 09 maj 2015, 03:37

Volio bih vidjeti Alexisa u dresu Bayerna. Znam, znam... nema teorije
ali... Odigrao jednu opasnu sezonu i on je igrač koji ima dobar šut i voli driblati kad ima spejsa.
Baš ono što fali na lijevoj strani. Da mi je samo broj Rumeniggea da mu pošaljem text... :D

Sretan rođendan legendi Juppu. Neopisivo koliko me je taj čovjek obradovao 2013. godine
FC Bayern -/- THE Ohio State University

D4d0
Kontakt:

Post Postao/la D4d0 » 09 maj 2015, 08:41

slika

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 09 maj 2015, 08:59

[youtube][/youtube]

slika
FK Željezničar
FC Bayern Munchen

#CarloOut

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.