Postao/la čamac » 18 apr 2010, 03:08

Daj ba ljudi šta je ovo. Dva sata čitam, kad sve ovo napisaste.
Prilično sam zadovoljan viđenim, ali mi krivo što primismo onaj drugi go. Praktično ova pobjeda ne vrijedi 3 već 2 boda zbog tog gola. Ja sam izašao ranije tako da ga nisam ni vidio. Dobro, šta je tu je. Realno prije tekme većina nas je bila zadovoljna bilo kakvom pobjedom. Imam osjećaj da je Borac došao da izgubi i da im je jedini cilj bio da budu bolji u međusobnom omjeru. Borac ne treba podcjenjivati jer igrali su oslabljeni i bit će velika borba s njima u kupu, pogotovo ako revanš bude tamo. Večeras je praktično odbrana zakazala i ako odavno nije imala manje posla. Da li će nam ovo biti dovoljno za titule, ne znam. Međutim, znam da trebamo i imamo zbog čega biti optimisti. Ako ne bude kakvih prodaja bodova, realno mi bi trebali bez većih problema biti prvi jer ako iko može donjeti gostujuće bodove sa nekih terena onda smo to mi.
Nemojte me krivo shvatiti, meni je drago da smo dali 4 gola, ali brate opet svi golovi iz prekida kao protiv Slavije. Izgleda da mi fakat nemamo rješenja za bunkere osim prekidom. Volio bi da sam vidio više akcija i "živih" golova, ali obzirom da mi nemamo pravog play-a (svaka čast Bekriću, ali on to nije), a ni centarfora (svaka čast Lazi, ali on to nije) onda ovakav način igre ni ne ćudi. Struka i Uprava su toga svjesni i znam da pokušavaju da nađu pojačanja jer ovo u Evropi ne prolazi.
Neka priča ko šta hoće, ali nigdje u državi nema niti je kad bilo atmosfere kao na Grbavici. Mi smo zaista klub koji ima sve, ostali imaju samo neke dijelove. Imamo rezulate, imamo svijetlu tradiciju (zna se dobro koje nema), imamo najdužu historiju (samo je rijetki uopšte imaju), imamo najviše navijača, najpopularniji smo, imamo i svoj stadion pa kakav je da je naš je. Sve ovo se moglo vidjeti večeras. Naša pjesma "Grbavica" je istinska životna priča i jedinstvena je kao takva. You'll never walk ... je smješna za našu Grbavicu. Ukratko, prelijepo je bilo večeras i fakat smo dokazali da smo najbolji. Šteta je samo što stadion nema bolje uslove jer bi bilo više i onog običnog, razmaženog svijeta, a morate priznati takvi pune veće stadione i donose zaradu.
Čekam da uđem na sjever (predomislio sam se jer sam konto na jug), ogromna gužva, kad odjednom svi se sklanjaju. Kad šta je, dolazi ona legendarna baba sa Željinom šalom. Uz ovacije raja je propustiše da ne čeka. Kasnije su se neki i slikali s njom.