Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

QUARTERBACK
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la QUARTERBACK » 12 maj 2015, 12:43

Ceka se Nerminovic s odgovorom kako se veli hot-dog po naški. :kafa:

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 12 maj 2015, 12:44

Ne znam z ato pravilo, toga ovdje nema. Ide se tamo gdje te pozovu. A to za naplačivanje Kur'ana, ne naplačuje se Kur'an već slobodno vrijeme. Hodža kroz mekteb osposobi djecu dak uče Kur'an i sad on neće da uči, iako zna učit, i traži hodžu da uči. Naplačuje se potrošeno vrijeme a ne Kur'an, to je više vid nagrade nego plačanje.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 12 maj 2015, 12:46

Unofficialpage je napisao/la:Ne znam z ato pravilo, toga ovdje nema. Ide se tamo gdje te pozovu. A to za naplačivanje Kur'ana, ne naplačuje se Kur'an već slobodno vrijeme. Hodža kroz mekteb osposobi djecu dak uče Kur'an i sad on neće da uči, iako zna učit, i traži hodžu da uči. Naplačuje se potrošeno vrijeme a ne Kur'an, to je više vid nagrade nego plačanje.
Mozda to i zavisi sad od obicaja, do obicaja.

Evo meni kad je djed umro i ako moja mama zna uciti Jasin (zna ga napamet gotovo) dosao je hodza i za tih 6 stranica zaradio par stotina maraka ;)
(I to zbog tog nekog obicaja jer kao misle da hodza mora to prouciti)
Onda je na dženazu doslo jos hodza, pa plati njima, pa plati ovo. Skupo i umrijeti u ovoj drzavi a ne sta drugo :crazy:

slika

slika
Zadnja izmjena: Otelo, dana/u 12 maj 2015, 12:51, ukupno mijenjano 1 put.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

AgentttB
Kontakt:

Post Postao/la AgentttB » 12 maj 2015, 12:51

Unofficialpage je napisao/la:Ne znam z ato pravilo, toga ovdje nema. Ide se tamo gdje te pozovu. A to za naplačivanje Kur'ana, ne naplačuje se Kur'an već slobodno vrijeme. Hodža kroz mekteb osposobi djecu dak uče Kur'an i sad on neće da uči, iako zna učit, i traži hodžu da uči. Naplačuje se potrošeno vrijeme a ne Kur'an, to je više vid nagrade nego plačanje.
Baš sam čitao nešto po tom pitanju "naplaćivanja slobodnog vremena",to je samo mali trik da se uljepša i pokuša prikriti otvoreno činjenje harama,brate moj.Samo ne znam kome se pravdaju?Jer to im neće pomoći kad dođu tamo gdje ćemo svi doći.Čitao sam fetve našeg velikana Đoze i tamo jasno stoji da nema opravdanja za naplaćivanje učenje Kur'ana.
@francobaresi

-Ako te zanima islam, proučavaj islam, a ne muslimane. Islam je savršen, muslimani nisu.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 12 maj 2015, 12:52

Otelo je napisao/la:

Evo meni kad je djed umro i ako moja mama zna uciti Jasin (zna ga napamet gotovo) dosao je hodza i za tih 6 stranica zaradio par stotina maraka ;)
Onda je na dženazu doslo jos hodza, pa plati njima, pa plati ovo. Skupo i umrijeti u ovoj drzavi a ne sta drugo :crazy:
Cuj par stotina maraka za Jasin. Ne vjerujem, ustvari, narod je kriv kad daje tolike pare... To je vise postalo stvar prestiza.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 12 maj 2015, 12:53

e ovo cujem prvi put, cuj potroseno vrijeme.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 12 maj 2015, 12:55

muamerc je napisao/la:
Otelo je napisao/la:

Cuj par stotina maraka za Jasin. Ne vjerujem, ustvari, narod je kriv kad daje tolike pare... To je vise postalo stvar prestiza.
Pa bacio jedan dajđa 50€, pa onda bacio moj otac, tetka, druga tetka, majka, jos neke rodbine sto je tu bilo i nakupilo se.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 12 maj 2015, 13:02

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Pegi10
Kontakt:

Post Postao/la Pegi10 » 12 maj 2015, 13:03

QUARTERBACK je napisao/la:Ceka se Nerminovic s odgovorom kako se veli hot-dog po naški. :kafa:
Nemoj ga vise zavrsit ce opet na aparatima. Nije jedini dijasporac sto ne zna dobro pricati bosanski jezik, samo sto je napravio gresku pa pitao pogresnog covjeka, a Cartman ga odavno ceka jos od otkrivanja bludnih radnji iz Austrije :mrgreen:
Na temi Film i Kinematografija postoje samo Nerminovic i neznalice :kafa:
Dantes, Bog za kompjutere :kafa:
Quarterbeg, kloc za muziku :kafa:
Katastrofa šta se sve snima, previše se ljudima pustilo.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 12 maj 2015, 13:12

AgentttB je napisao/la:
Baš sam čitao nešto po tom pitanju "naplaćivanja slobodnog vremena",to je samo mali trik da se uljepša i pokuša prikriti otvoreno činjenje harama,brate moj.Samo ne znam kome se pravdaju?Jer to im neće pomoći kad dođu tamo gdje ćemo svi doći.Čitao sam fetve našeg velikana Đoze i tamo jasno stoji da nema opravdanja za naplaćivanje učenje Kur'ana.
A šta hodža mora radit? Hodža je prije svega podučavač a ne učač, svakako da ima i onih koji žele na tom zaradit. Npr tebe hodža nauči da učiš i ti sad nećeš da ućiš Hatmu, mrsko ti, normalno da ćeš dati nešto hodži, on radi ono što bi ti trebao. A prije svega sedmine, četeresnice, godišnjice itd ne moraju da budu, to je više vid običaja.

Damir Dzumhur!!!!

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 12 maj 2015, 13:16

Pegi10 je napisao/la:
QUARTERBACK je napisao/la:Ceka se Nerminovic s odgovorom kako se veli hot-dog po naški. :kafa:
Nemoj ga vise zavrsit ce opet na aparatima. Nije jedini dijasporac sto ne zna dobro pricati bosanski jezik, samo sto je napravio gresku pa pitao pogresnog covjeka, a Cartman ga odavno ceka jos od otkrivanja bludnih radnji iz Austrije :mrgreen:

slika

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 12 maj 2015, 13:19

Otelo je napisao/la: slika
slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 12 maj 2015, 13:21

Senči jesi tu ? :D
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 12 maj 2015, 13:24

gaston je napisao/la:Senči jesi tu ? :D
slika

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 12 maj 2015, 13:26

Sad mi trebaš zbog patcha i ove fife yebene :mrgreen:
Koji da skinem, šta, kako ? :mrgreen:
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 maj 2015, 13:27

mandraX je napisao/la:Ja mislim da čovjeku dođe jeftinija svadba sa 200+ zvanica, nego dženaza.
Ma u oba slučaja si nayeb'o na kraju.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 12 maj 2015, 13:28

gaston je napisao/la:Sad mi trebaš zbog patcha i ove fife yebene :mrgreen:
Pa Moddingway logicno ;)

Ide prvo ovaj:
http://www.moddingway.com/news/6136.html

Pa onda kasnije ima jos.

slika

:mrgreen:
Zadnja izmjena: Otelo, dana/u 12 maj 2015, 13:33, ukupno mijenjano 1 put.

AgentttB
Kontakt:

Post Postao/la AgentttB » 12 maj 2015, 13:30

Unofficialpage je napisao/la:
AgentttB je napisao/la:
A šta hodža mora radit? Hodža je prije svega podučavač a ne učač, svakako da ima i onih koji žele na tom zaradit. Npr tebe hodža nauči da učiš i ti sad nećeš da ućiš Hatmu, mrsko ti, normalno da ćeš dati nešto hodži, on radi ono što bi ti trebao. A prije svega sedmine, četeresnice, godišnjice itd ne moraju da budu, to je više vid običaja.
Sedmine,četersenice,godišnjice nemaju apsolutno nikakve veze sa Islamskim propisima i to je također nešto što je zabranjeno.Pa čak i učenje određenih dijelova Kur'ana pred dušu mrtvog,je diskutabilno,odnosno učenjaci su se podjelili oko tog pitanja.Pa sad je samo pitanje ko će se kojem mišljenju prisloniti.Ali to je još jedan argument o neobaveznosti tih stvari koje se masni naplaćuju.Ali kao što gore neko iznad napisa,u Bosni je skupo i umrijeti.
@francobaresi

-Ako te zanima islam, proučavaj islam, a ne muslimane. Islam je savršen, muslimani nisu.

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 12 maj 2015, 13:34

Otelo je napisao/la:
gaston je napisao/la:Sad mi trebaš zbog patcha i ove fife yebene :mrgreen:
Pa Moddingway logicno ;)

Ide prvo ovaj:
http://www.moddingway.com/news/6136.html

Pa onda kasnije ima jos.

slika

:mrgreen:
mm bili patch ? :mrgreen:
hvala :thumbup:

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 12 maj 2015, 13:37

AgentttB je napisao/la:Sedmine,četersenice,godišnjice nemaju apsolutno nikakve veze sa Islamskim propisima i to je također nešto što je zabranjeno.Pa čak i učenje određenih dijelova Kur'ana pred dušu mrtvog,je diskutabilno,odnosno učenjaci su se podjelili oko tog pitanja.Pa sad je samo pitanje ko će se kojem mišljenju prisloniti.Ali to je još jedan argument o neobaveznosti tih stvari koje se masni naplaćuju.Ali kao što gore neko iznad napisa,u Bosni je skupo i umrijeti.
Niti su zabranje niti obavezne. Kao što sam rek'o više vid običaja, to već kad hoćeš pa plati fino. Niti jedan hodža ti to neće reći da moraš radit, tvoja slobodna volja. To ne mora radit hodža već može neko iz porodice. Samo jednu činjenicu moramo zapamtit da i hodže moraju od nećeg živit i prehranit porodicu, plate su mizerne. Moraju ići na neka alternativna riješenja, ali koja on može da uradi. Ne može nešto radit za šta nema škole.

Damir Dzumhur!!!!

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.