izgubljen je cijelu sezonu ;)Fino si napisao nema trenera na svijetu koji ne bi Isao preko Jamesa,ali Blatt je jednostavno izgubljen. Pogledajte samo reakciju Blatta kada je James zabioEpidaurus je napisao/la:Nije nebuloza reci da je Thibs itekako los sa svojim odlukama u ovoj seriji protiv Cavsa i da bez ikakvog racionalnog razloga nedovoljno koristi Mirotica al s druge strane puno veci utjecaj na igru i taktiku Cavsa imaju Lue i James nego Blatt. Blatt je ocito izgubljen ovdje, vidjelo se to najbolje kad je trazio timeout kojeg nema a Lue ga sprijecio da tehnicku ne fasuje i kad je u zadnjoj akciji htio da jedan James izvodi loptu ispod kosa (svaki trener ce prije dat loptu odluke Jamesu u ruke pa makar imao 0-30 sut tu vecer nego Irvingu il SMithu).
NBA Playoffs
Moderatori/ce: insider,Monolog,ribery,_dreamer_
Re: NBA Playoffs
Ruka kod Wall-a više nije otekla, tacnije znatno je otpao otok, odradio lakši trening danas.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Pa poenta je mislim da je on birao Noela, znaci ima ekipu mladu za razvijanja i pick rani i on uzme njega i jos da Phili pick prve runde za narednu godinu. Koji gm koji kroji ekipu to radi?NEZALAGANJE je napisao/la:Komentar ti ne stoji,ali nikako...Prvo,izuzetno dobar potez je bio dovodjenje Holidaya i dok je bio zdrav to je izgledalo vise nego dobro.Mlad je,a imao je vec PO iskustvo iza sebe.Noel im nije trebao,jer je bio povrijedjen( cilj je bio PO),te svakako vec imaju Davisa.Nadalje,Paul je htio da ode iz ekipe i on je izvukao max. iz tog trejda jer je tada Gordon bio jedan od boljih bekova lige,a Aminu igrac sa ogromnim potencijalom plus obojica jako mladi.Prvi je imao nesrecu s povredama,drugi je ostao na potencijalu.Zatim je Gordon htio otici i potpisao je ponudu PHX(znaci ugovor koji nije konstruisao NOP),a logicno je bilo da ces to mecirati i zadrzati najboljeg igraca kojeg si dobio za Paula.Sto se tice ovo za Montya,jako glup potez za koji svakako mislim da ga nije povukao Demps,jer je on,skoro sigurno, slijedeci koji ide iz organizacije...tuzlak1987 je napisao/la:Kakav potez..Ovdje ako je neko trebao da dobije otkaz to je GM koji je totalno promasio sa Holidayom na dan drafta i koji im je na salary prikacio Eric Gordona koji ne igra niti blizu na nivou na kojem se ocekuje za toliki ugovor.
Potez prije toga daje Paula za hrpu nicega i to se odmah vidjelo. Gordon je bio talentovan ali je vec tada bio sa zdravljem nikakav i u problemima sa povredama. Ko jos daje top 3 playa i fransiznog igraca za onu ponudu? Uz to ugovor covjeku koji je u problemima sa povredama kasnije
Uz to u onom trejdu daje Arizu za hrpu nicega, a dovodi igrace slabije ili iste kvalitete za vece ugovore.
Evans jeste bio dobar ove sezone ali je prije Nola imao dvije godine stagnacije i opet i to je bio nepromisljen potez
Ova ekipa od ove sezone od Williamsa je ekipa za 30 pobjeda bila realno i lik dobije otkaz :S
Fakat nepromišljen potez, valjda će im se to vratiti sljedeće godine, šta mislite sad potpišu sa Brooksom. 
Jrue Holiday je obicni prosjecni/malo iznadprosjecni PG koji je igrom slucaja tj zbog nikakve konkurencije one sezone bio all star na istoku. U ligi gdje imas bruku playeva koji znaju zavrtit pick i pogadjat prosjecnom efikasnoscu iz driblinga, ogromna je glupost dati talenta poput Noela i jos dodatni pick na slijedecem draftu (koji je takodjer bio lutrijski) za jednog playa poput Holidaya. Sto se tice Paulovog trejda, prvo da naglasim da nikad necu prezalit sto onaj **** Stern stopira trejd u Lakerse i da mu se zenskog dijela familije vrlo rado sjetim, nije on bio uopce los jer je Gordon u Clippersima odlican potencijal pokazivao da bude vrhunski bek suter, a Aminu je isto tako bio odlican potencijal koji je trebao izrasti u defanzivnu neman. Drugi je sad par cipela to sto se Gordon sav izlomio i sto Aminu nije ostvario predvidjani potencijal.
- Slatinash_7
- Kontakt:
Ma ovaj GM je realno moron pravi,kao uostalom i vecina ovih koje imaju ekipe sto tavore na dnu lige sto godina sa sto lutrijskih pikova i 200 novih talenata..Ali je i trener trebao dobiti otkaz,jer je skoro pa MVP sezonu jednog igraca koji ima jednako velik uticaj na odbranu uspio jedva uvesti u PO.Vidi se kad trener ne zna od igraca izvuci maximum i ovaj to nije znao i zato je dobio otkaz a GM je time sebi kupio jos malo vremena..Sto se tice njegovih trejdova ima ona:nikad ne znas zasto je to dobro,pa su tako oni u svemu tome dobili Davisa,igraju sad i PO a da su radili neke druge stvari ko zna sta bi bilo 
Slatina Bog i batina
Fukare Slatina i Modra blatina
Fukare Slatina i Modra blatina
- tuzlak1987
- Kontakt:
Ali realno sta su oni to ocekivali ove godine?
Naredne ce biti iza OKC, treba sacekati rasplet u Portlandu ali opet ce biti max 7. ili 8. jer nemaju fleksibilnost da urade nesto sa ovom ekipom..
Naredne ce biti iza OKC, treba sacekati rasplet u Portlandu ali opet ce biti max 7. ili 8. jer nemaju fleksibilnost da urade nesto sa ovom ekipom..
- adriano_leite
- Kontakt:
Smijesno, ali fakatlumani je napisao/la:izgubljen je cijelu sezonu ;)Fino si napisao nema trenera na svijetu koji ne bi Isao preko Jamesa,ali Blatt je jednostavno izgubljen. Pogledajte samo reakciju Blatta kada je James zabioEpidaurus je napisao/la:Nije nebuloza reci da je Thibs itekako los sa svojim odlukama u ovoj seriji protiv Cavsa i da bez ikakvog racionalnog razloga nedovoljno koristi Mirotica al s druge strane puno veci utjecaj na igru i taktiku Cavsa imaju Lue i James nego Blatt. Blatt je ocito izgubljen ovdje, vidjelo se to najbolje kad je trazio timeout kojeg nema a Lue ga sprijecio da tehnicku ne fasuje i kad je u zadnjoj akciji htio da jedan James izvodi loptu ispod kosa (svaki trener ce prije dat loptu odluke Jamesu u ruke pa makar imao 0-30 sut tu vecer nego Irvingu il SMithu).a svi znamo kakav je Blatt bio u Europi ..Ja tvrdim da bi Cavsi sa Hadzic Sabitom usli u playoff
![]()
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
Mes Que Un Club!
Sljedeće godine će svi biti iza Thundera. Sa Donovanom po prsten.tuzlak1987 je napisao/la:Ali realno sta su oni to ocekivali ove godine?
Ne kaze niko adriano da James ne voli Blatta nego se Blatt jednostavno nista ne pita kad James nesto odluci. Jamesova je zadnja u tom timu i to je sasvim ok jer je lik najbolji igrac svijeta a nemate trenera ranga Jacksona, Popa il Rileya pa da moze reci Jamesu sta i kako da radi.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Covjece je li tebi jasno da je on,kao i trener imao ultimatum ulaska u PO ove godine?' O kakvom razvijanju pricas plus Noel nije mogao igrati prvu godinu dana??Paula je morao dati i nije istina da je hrpa nicega i nije istina da se Gordon raspadao,jer do prelaska u NOP je imao samo povredu rucnog zgloba sto nije strasno.Trejd Arize je sumnjiv,ali sigurno su postojali razlozi.Covjek nije imao previse izbora,a svakako je glas da se Benson uplice u mnogo toga,sto nikad nije dobro...Usput,Evansa je "iskopao" kad su svi digli ruke od njega i vratio ga u zivot,jer covjek je imao najbolju sezonu u svojoj karijeri i konacno postao nekakav faktor od svoje rookie sezone...tuzlak1987 je napisao/la:Pa poenta je mislim da je on birao Noela, znaci ima ekipu mladu za razvijanja i pick rani i on uzme njega i jos da Phili pick prve runde za narednu godinu. Koji gm koji kroji ekipu to radi?NEZALAGANJE je napisao/la:Komentar ti ne stoji,ali nikako...Prvo,izuzetno dobar potez je bio dovodjenje Holidaya i dok je bio zdrav to je izgledalo vise nego dobro.Mlad je,a imao je vec PO iskustvo iza sebe.Noel im nije trebao,jer je bio povrijedjen( cilj je bio PO),te svakako vec imaju Davisa.Nadalje,Paul je htio da ode iz ekipe i on je izvukao max. iz tog trejda jer je tada Gordon bio jedan od boljih bekova lige,a Aminu igrac sa ogromnim potencijalom plus obojica jako mladi.Prvi je imao nesrecu s povredama,drugi je ostao na potencijalu.Zatim je Gordon htio otici i potpisao je ponudu PHX(znaci ugovor koji nije konstruisao NOP),a logicno je bilo da ces to mecirati i zadrzati najboljeg igraca kojeg si dobio za Paula.Sto se tice ovo za Montya,jako glup potez za koji svakako mislim da ga nije povukao Demps,jer je on,skoro sigurno, slijedeci koji ide iz organizacije...tuzlak1987 je napisao/la:Kakav potez..Ovdje ako je neko trebao da dobije otkaz to je GM koji je totalno promasio sa Holidayom na dan drafta i koji im je na salary prikacio Eric Gordona koji ne igra niti blizu na nivou na kojem se ocekuje za toliki ugovor.
Potez prije toga daje Paula za hrpu nicega i to se odmah vidjelo. Gordon je bio talentovan ali je vec tada bio sa zdravljem nikakav i u problemima sa povredama. Ko jos daje top 3 playa i fransiznog igraca za onu ponudu? Uz to ugovor covjeku koji je u problemima sa povredama kasnije
Uz to u onom trejdu daje Arizu za hrpu nicega, a dovodi igrace slabije ili iste kvalitete za vece ugovore.
Evans jeste bio dobar ove sezone ali je prije Nola imao dvije godine stagnacije i opet i to je bio nepromisljen potez
Ova ekipa od ove sezone od Williamsa je ekipa za 30 pobjeda bila realno i lik dobije otkaz :S
I u Bryantovom slucaju je isto. Samo je Phila sluso, ove ostale samo kad ga zovnu na tajmaut. Naravno, kod igraca tog kalibra to je nepisano pravilo osim ako je trener veci kalibar.Epidaurus je napisao/la:Ne kaze niko adriano da James ne voli Blatta nego se Blatt jednostavno nista ne pita kad James nesto odluci. Jamesova je zadnja u tom timu i to je sasvim ok jer je lik najbolji igrac svijeta a nemate trenera ranga Jacksona, Popa il Rileya pa da moze reci Jamesu sta i kako da radi.
- adriano_leite
- Kontakt:
Pokusava se svesti uticaj Blatta na minimum minimuma i pokusava se prikazati Blatta kao neznalicu, sto nije tacno. Pa mnogo veca kosarkaska imena govore da se radi o izuzetno inteligentnom treneru, treneru koji umije doprijeti do igraca i koji svakom igracu pokaze da je bitan, a uz to ga nazivaju i ofanzivnim genijem. Mike Miller je za njega izjavio, citiram: "His offensive stuff is borderline genius," a i ostali igraci su ga hvalili, pogotovo Irving. Igraci Cavaliersa mahom izjavljuju kako im je odlicno igrati za Blatta. Sto se tice njegovog vremena s repkom Rusije, A. Kirilenko je izjavio da je za njega Blatt bolji od P. Jacksona (da se ne okrene da sam ja to rekao, posto se ovdje sve izvrce).Epidaurus je napisao/la:Ne kaze niko adriano da James ne voli Blatta nego se Blatt jednostavno nista ne pita kad James nesto odluci. Jamesova je zadnja u tom timu i to je sasvim ok jer je lik najbolji igrac svijeta a nemate trenera ranga Jacksona, Popa il Rileya pa da moze reci Jamesu sta i kako da radi.
Dakle, ko su lumani, KK_Bosna, neko peti ili deseti, da kazu kako je Blatt nebitan faktor i los trener? To sto James predstavlja autoritet svima, svojim igrama i karijerom je zasluzio, ali to ne umanjuje cinjenicu da je Blatt jako dobar trener i pored svih problema se jako dobro snasao u prvoj sezoni. Jamesa bi se pitalo u 99% slucajeva, ko god da je trener, osim Popovicha, jer je taj u stanju okrenuti svlacionicu protiv tebe.
Uostalom, ko je to danas u rangu Popa u ligi? Ja ne znam niti jednog, ma ni blizu...
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
Thibs.adriano_leite je napisao/la:Uostalom, ko je to danas u rangu Popa u ligi? Ja ne znam niti jednog, ma ni blizu...
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
- adriano_leite
- Kontakt:
Osim Thibsa, naravno...Clutch je napisao/la:Thibs.adriano_leite je napisao/la:Uostalom, ko je to danas u rangu Popa u ligi? Ja ne znam niti jednog, ma ni blizu...
(ti gori od mene kad provociram
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
Blatt uopce nije los trener i to je itekako pokazao u Evropi i sa reprezentacijom Rusije, a sad je u NBA pokazao da se zna i prilagodit totalno drugacijem sistemu rada gdje vise nije glavni. Jedan Zoc il Duda ivkovic bi u istom trenutku LeBrona il neku drugu zvijezdu zatjerao u neku stvar i otjerao u svlacionicu da ga prekine na timeoutu il ne do Bog da uzme crtat akciju.
Kad bi Duda reko do you understand pa tablu od glavu JamesuEpidaurus je napisao/la:Blatt uopce nije los trener i to je itekako pokazao u Evropi i sa reprezentacijom Rusije, a sad je u NBA pokazao da se zna i prilagodit totalno drugacijem sistemu rada gdje vise nije glavni. Jedan Zoc il Duda ivkovic bi u istom trenutku LeBrona il neku drugu zvijezdu zatjerao u neku stvar i otjerao u svlacionicu da ga prekine na timeoutu il ne do Bog da uzme crtat akciju.
- Donnie Darko
- Kontakt:
Hajmo ozbiljno sad, jel neki stvarno misle da je Monty Williams sad neki aman zaman trener i da će NOP ispaštati njegovim odlaskom? Mislim ono, prosječan tener u najboljem slučaju, ali definitivno nije ono što New Orleans treba u ovom trenutku, to jest nije neko ko može ozbiljno pomoći Davisu da pređe na sljedeći nivo. Uveo ih je u playoff, uz mnogo sreće i svima je jasno da sljedeće godine to ne može ponoviti.
Iskren da budem ne znam kako je ovoliko i zadržao posao, po mom mišljenju davno je trebao dobiti otkaz.
Isto važi za onog klauna iz Toronta. Ovako na oko izgleda fino, ali svako ko imalo prati tu ekipu može vidjeti da je Casey jedva prosječan trener.
Iskren da budem ne znam kako je ovoliko i zadržao posao, po mom mišljenju davno je trebao dobiti otkaz.
Isto važi za onog klauna iz Toronta. Ovako na oko izgleda fino, ali svako ko imalo prati tu ekipu može vidjeti da je Casey jedva prosječan trener.
- akisarajevo92
- Kontakt:
Cleveland, druze, CLEVEland.samirr je napisao/la:idemo Cliveland!
Let's go Bulls. Nazalost opet bez Gasola.
Don't believe the hype.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.