RK Bosna Visoko
Re: RK Bosna Visoko
Tužno da jedan ovakav klub danas živi samo da preživi 

Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Jel' Huro debitovao?
Nisam mu zalazio u kafanu večeras, ne znam jel' radio ili je pak bio u Mostaru
Nisam mu zalazio u kafanu večeras, ne znam jel' radio ili je pak bio u Mostaru

Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
- samo_lijevo
- Kontakt:
Bosna - Gradačac 28:23 (16:10)
KSC“Mladost“. Gledalaca: 400. Sudije: Senad Kamberović (Banovići), Mevludin Šabić (Gračanica). Delegat: Zoran Anušić (Prijedor). Sedmerci Bosna -, Gradačac 4(1), Isključenja: Bosna 6 min, Gradačac 6 min.
BOSNA (V): Hadžić, En.Sirćo (17 odbrana), Spahić, Grujić 5, Čabaravdić 3, Burić 1, Balta 2, Sorguč, Zečević 4, Hrnjić 1, Imamagić, Hurem 6, Bečak 3, Skopljak 1, Duraković 2, Pekić (2 odbrane, 1 sedmerac). Trener: Fikret Hurem
GRADAČAC: Đurić (14 odbrana), S.Halilković, Kahvedžić, Bosić 4(1), Hrnjić 2, Haseljić 5, Hasanbašić, Klopić, Zrnić, Hećimović, Pedić 4, D.Halilković 4, Sarajlić 4. Trener: Mehmed Doborac
U derbiju začelja rukometne Premijer lige BiH, Bosna je sasvim zasluženo savladala izravnog konkurenta ekipu Gradačca sa 28:23 i tako napravila vjerovatno i odlučujući korak ka opstanku u društvu najboljih. Od samog početka utakmice je Bosna nametnula svoj ritam i odmah je bilo 4:1, a sredinom prvog dijela i pet razlike, da bi se na odmor otišlo sa rekordnih šest golova prednosti. U drugom poluvremenu je Bosna igrala dosta slabije, posebno napadački, ali Gradačac nije uspio ozbiljnije zaprijetiti, osim što su u par navrata stigli na tri gola zaostatka. Kada se sve zbroji, pobjeda Bosne nijednog trenutka nije bila upitna, a ovoga puta vrijedi istaći sjajnog Sirću na golu sa 17 odbrana, odličnu igru Hrnjića u odbrani, te uobičajeno najefikasnije Hurema i Grujića. U narednom kolu Bosna gostuje kod ekipe Čelika.
visoko.co.ba
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
- samo_lijevo
- Kontakt:
Bosna - Prijedor 39:34 (19:15)
KSC“Mladost“.Gledalaca: 300. Sudije: Darko Hrstić i Mario Primorac (Ljubuški). Delegat: Hamid Džandžanović (Sarajevo). Sedmerci: Bosna 4(2), Prijedor 5(4). Isključenja: Bosna 2 min, Prijedor 4 min.
BOSNA (V): En.Sirćo (15 odbrana), Hasečić (1 odbrana, sedmerac), Hurem 8, Limo, Imamagić 2, Bečak 5, Buljina 1, Čabaravdić 3, Skopljak 7(1), Hrnjić 1, Duraković 8, Burić 1, Zečević 1, Balta 2(1), Sorguč, Hadžić. Trener: Fikret Hurem
PRIJEDOR: Beširević (9 odbrana, 1 sedmerac), Vejnović, D.Unčanin 6(4), Miljuš, Mirković 6, Popović 7, Bojić 5, Daničić 3, Kaurin 5, Balaban, Čutura, Janković, Topić (1 odbrana), Radaković, Vlačina 2. Trener: Bojan Unčanin.
Još jedna vrlo važna pobjeda visočkih rukometaša protiv vrlo neugodne ekipe Prijedora koja je na početku utakmice bila bolji rival, pa su gosti sredinom prvog poluvremena imali opipljivih četiri gola prednosti. Ipak, do kraja poluvremena se Bosna razigrala i bio je to najbolji period igre domaćih u kojem su vrlo brzo dostigli prednost protivnika, a nakon toga i prešli u vodstvo, tako da na odmor Bosna odlazi sa četiri gola prednosti. U drugom dijelu je Bosna znalački čuvala stečenu prednost i u par navrata je bilo i šest razlike, dok su gosti najviše uspjevali smanjiti na dva gola zaostatka. Na kraju rutinska pobjeda Bosne u koja u narednom pretposljednjem kolu gostuje kod „fenjeraša“ ekipe Lokomotive u Brčkom.
Visoko.co.ba
- samo_lijevo
- Kontakt:
Bravo momci !!!Bosna – Izviđač 35:33 (17:17)
Sportska dvorana u Ilijašu. Gledalaca: 200. Sudije Vladimir Križanec i Zoran Petrović (Banja Luka). Delegat: Milenko Turudić (Mostar). Sedmerci: Bosna 2(2), Izviđač 3(3). Isključenja: Bosna 4 min, Izviđač 4 min.
BOSNA (V): En.Sirćo (6 odbrana), Pekić (1 odbrana), Hadžić, Burić, Balta, Sorguč, Hrnjić, Imamagić 2, Hurem 9, Duraković 2, Skopljak 6(2), Čabaravdić 2, Bečak 4, Buljina 1, Grujić 8. Trener: Fikret Hurem
IZVIĐAČ: Ivanković (5 odbrana), I.Ereš 1 (9 odbrana), J.Ereš 4(3), Bošnjak 3, Mandić, Čutura 4, Jarak 3, Boras, Grbavac 5, M.Pavlak 4, J.Pavlak 6, Hrstić 1, Rodin 1, Beljo 1. Trener: Toni Boras
Za kraj sezone su visočki rukometaši još jednom gostovali i to u Ilijašu, ali ovoga puta zbog zauzetosti dvorane u Visokom, međutim, to ine smetalo igračima Bosne da upišu još jednu pobjedu i to protiv lidera Izviđača. U prvom poluvremenu je Izviđač uglavnom bio u vodstvu, ali ne više od dva razlike, da bi na odmoru bilo nerješeno 17:17. U drugom poluvremenu Bosna preuzima inicijativu i uglavnom je u vodstvu, najviše sa po tri gola razlike. U finišu malo neizvjesnosti, ali se Bosna bolje snalazi i dolazi do pobjede za kraj sezone u kojoj je izboren opstanak, što je i bio jedini cilj.
visoko.co.ba

-
Ja koliko znam Bosna Visoko je ispala iz lige jer su usvojili žalbe RK Gradačac i RK Lokomotiva Brčko. 

- samo_lijevo
- Kontakt:
Mi smo zavrsili sedmi na tabeli, a oni sad neka rade sta hoce.
-
samo_lijevo je napisao/la:Mi smo zavrsili sedmi na tabeli, a oni sad neka rade sta hoce.
Kako ćete završtii sedmi kada vam dvije utakmice nisu registrovane? Očito ti treba nacrtati neke stvari.
Pogledaj bilten do 25-og kola - http://www.rsbih.com/dokumenti/bilteni/ ... lten25.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
ma zesto bi ispala evo i na kraju i ako nam se uzmu bodovi za ove dvije utakmice opet mi ostajamo sa29 bodova mozete vidjeti tabelu na sportsport.ba a mislim da je i ona ne ispravna jer je gradacac treci a krivaja druga od zada zbog boljeg medjusobnog duela ove dvije ekipedefault@mp3 je napisao/la:Ja koliko znam Bosna Visoko je ispala iz lige jer su usvojili žalbe RK Gradačac i RK Lokomotiva Brčko.
- samo_lijevo
- Kontakt:
Ne moras ti meni nista crtati.default@mp3 je napisao/la:
Kako ćete završtii sedmi kada vam dvije utakmice nisu registrovane? Očito ti treba nacrtati neke stvari.
Pogledaj bilten do 25-og kola - http://www.rsbih.com/dokumenti/bilteni/ ... lten25.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Nisi ti mene shvatio. Ja govorim za ono sto je bilo na terenu. Ne govorim o bodovima sto nisu zvanicno uracunali ili sto ce uzeti ili vratiti ili sta vec. Mi smo u drugom dijelu sezone osvojili 22 boda, 7 pobjeda i jedan remi, sto uz 13 iz prvog dijela cini 35. Sa tim bodovnim saldom smo sedmi. Eto o tome ti ja pricam.
Jednim se uzimaju bodovi, drugima se daju.maxuz je napisao/la:ma zesto bi ispala evo i na kraju i ako nam se uzmu bodovi za ove dvije utakmice opet mi ostajamo sa29 bodova mozete vidjeti tabelu na sportsport.ba a mislim da je i ona ne ispravna jer je gradacac treci a krivaja druga od zada zbog boljeg medjusobnog duela ove dvije ekipe
ljevače, šta ovo bi?
Čitajući vijest, vratih se u davne dane kad sam živjela za premijerligaške utakmice u rukometu, i sjetih se dobrih uspomena koje stvorih i sa visočkom Bosnom.
Tačno me malo štrecnu ova vijest, iako dugo nisam intenzivno pratila ligu i nisam u toku svih zgoda i nezgoda.
Čitajući vijest, vratih se u davne dane kad sam živjela za premijerligaške utakmice u rukometu, i sjetih se dobrih uspomena koje stvorih i sa visočkom Bosnom.
Tačno me malo štrecnu ova vijest, iako dugo nisam intenzivno pratila ligu i nisam u toku svih zgoda i nezgoda.

"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
- samo_lijevo
- Kontakt:
Saopćenje RK”Bosna” povodom odluke komesara Petričevića o izbacivanju kluba iz lige
UO RK”Bosna”Visoko donosi saopćenje za javnost povodom odluke komesara Premijer lige za rukometaše gosp. Zorana Petričevića o oduzimanju bodova RK”Bosna”Visoko nakon uloženih žalbi RK”Gradačac”Gradačac i RK”Lokomotiva”Brčko o navodnoj nepravilnoj registraciji-licenci igrača Hurem Mirze zbog kojih bi RK”Bosna”Visoko trebalo da se oduzme 8 bodova i da napusti društvo najboljih. UO RK”Bosna”Visoko je ostao zatečen i zaprepašten jer smatramo da je registracija u potpunosti ispravna i da je uredno potpisana i opečaćena od strane Rukometnog saveza BiH koji je zadužen i jedini ovlašten za izdavanje registracija-licenci za nastup igrača.
RK”Bosna”Visoko je u januarskom prelaznom roku uredno predao svu dokumentaciju koja je potrebna za registraciju igrača i na osnovu te dokumentacije klub je dobio urednu registraciju-licencu za nastup Hurem Mirze za RK”Bosna”Visoko od strane Rukometnog saveza BiH. RK”Bosna”Visoko je klub sa tradicijom dugom 61.godinu i sigurno ne bi dopustio da se igra sa ugledom kluba i da radi neke radnje koje nisu u skladu sa pravilima i zakonima. Nakon odluke koju je donio komesar Premijer lige gosp. Petričević Zoran, a za koju smatramo da je neutemeljena i neispravna, RK”Bosna”Visoko će uložiti žalbu drugostepenom organu RSBIH koji će nadamo se donijeti ispravnu odluku i RK”Bosna”Visoko vratiti bodove koji su joj oduzeti neargumentovano i neosnovano.
Ono sto je nas u RK”Bosna”Visoko najviše pogodilo jesu prljave igre van terena kojima se služi ekipa RK”Gradačac”Gradačac, koji nije uspio da izbori opstanak u Premijer ligi BiH na parketu nego se služi nečasnim radnjama i pokušava na taj način da se spasi od ispadanja iz Premijer lige,dok je RK”Lokomotiva”Brčko priča za sebe, jer ista ta ekipa prije susreta sa RK”Bosna”Visoko u Brčkom, nije otputovala na susret u Ljubuški protiv ekipe Izviđača i ekipa su koja je davno napustila društvo najboljih (ukupno osvojili 2 boda za sezonu), ali se žali, što smatramo da je u najmanju ruku smiješno, međutim po saznanjima do kojih smo došli i to je djelo ruku RK”Gradačac”Gradačac, jer su isti dali novac RK”Lokomotiva”Brčko da uputi žalbu.
Ekipi RK”Gradačac”Gradačac možemo samo poručiti da se od društva najboljih oproste časno i pošteno, a to je prihvatanje realnosti da u sezoni 2014/2015 nisu osvojili dovoljan broj bodova po osnovu kojih bi osigurali ostanak u društvu najboljih, a ne prljavim igrama van terena. RK”Bosna”Visoko je u sezoni 2012/2013. napustio društvo najboljih i tada nikog nismo „vukli za rukav“ i radili prljave radnje da se spasimo i da na taj način ostanemo u Premijer ligi BiH za rukometaše, nego smo društvo najboljih napustili časno i pošteno kako i dolikuje klubu sa tradicijom dugom 61.godinu i nakon jedne sezone igranja u Prvoj ligi Federacije BiH-Jug, vratili smo se u Premijer ligu BiH za rukometaše sa 100% svojim domaćim kadrom. UO RK”Bosna”Visoko je ubjeđen da će pravda ipak na kraju pobijediti i da će drugostepeni organ RSBIH donijeti ispranu odluku, a to je da se RK”Bosna”Visoko vrate bodovi koje je zasluženo osvojila na parketu i zauzela 7.mjesto u rukometnoj Premijer ligi BiH. Bilo kakva odluka na štetu RK”Bosna”Visoko će poprimiti veće negativne razmjere i RK”Bosna”Visoko će tražiti svoju pravdu putem drugih zakonom regulisanih institucija. Ovo saopćenje UO RK”Bosna”Visoko izdaje kako bi upoznala rukometnu javnost BiH da je od strane RK”Bosna”Visoko sve urađeno u skladu sa pravilima i zakonom.
UO RK”Bosna”Visoko, Predsjednik Bukva Edin
Ljudi u pravu 100%
- theboss_RD07
- Kontakt:
Dobro ovo je sad vec pretjerano. Protiv Bosne Visoko kao kluba nemam apsolutno nista, cak su mi medju 3 najdraza u nasoj ligi, ali ovo su ciste gluposti.
Sta je sa utakmica koje ste kupili? Pobijedite Izvidjaca kod kuce, kojeg ni Vogosca tu nije uspjela dobit. A isti taj izvidjac nas pukne 15 razlike u GR
I Bosnu Sarajevo ste posteno pobijedili? Da ne pricam o tome kako sam unaprijed znao za rezultat protiv Konjuha. Imam druga koji igra tamo, i utakmica je 100% namjestena.
I kako mislite "Navodno nepravilnoj registraciji"?
I kao mi bi se trebali casno oprostiti od 1. lige nakon svega sto ste uradili, jos Zrinjski da ne spominjem. Da ne nabrajam koliko nam je bodova sudija oduzeo, jer nama savez (ZNAJUCI DA SE SA ZRINJSKIM BORIMO ZA OPSTANAK) dodijeli sudiju iz Mostara. Prijedor je najbolji primjer
Ovo saopćenje za javnost meni vise lici na onaj posljednji, ocajnicki potez, bez uvrede.
Sta je sa utakmica koje ste kupili? Pobijedite Izvidjaca kod kuce, kojeg ni Vogosca tu nije uspjela dobit. A isti taj izvidjac nas pukne 15 razlike u GR
I Bosnu Sarajevo ste posteno pobijedili? Da ne pricam o tome kako sam unaprijed znao za rezultat protiv Konjuha. Imam druga koji igra tamo, i utakmica je 100% namjestena.
I kao mi bi se trebali casno oprostiti od 1. lige nakon svega sto ste uradili, jos Zrinjski da ne spominjem. Da ne nabrajam koliko nam je bodova sudija oduzeo, jer nama savez (ZNAJUCI DA SE SA ZRINJSKIM BORIMO ZA OPSTANAK) dodijeli sudiju iz Mostara. Prijedor je najbolji primjer
Ovo saopćenje za javnost meni vise lici na onaj posljednji, ocajnicki potez, bez uvrede.
⭐
Pa "Navodno nepravilnoj registraciji"? je valjda zbog toga sto je sve bilo OK dok se neko nije zalio. Ako nije bila uredna registracija zasto se uopste dozvolilo Huremu da igra. Ovdje je savez kriv i Bosna ni kriva ni duzna ispasta zbog toga. Jedino koga treba ovdje kaznit je savez. A gradacac hinjski dolazi do opstanka. A ne znam da li si pratio ti prvenstvo ali i gradacac je pobjedio Bosnu S, a to nije poslo za rukom samo Lokomotivi koja je imala samo jednu pobjedu. Ako nisi znao. A sto se tice Izvidjaca mislim da je to najpostenija ekipa. Ljudi nisu zapeli jer su osigurali kolo prije tog 1. mjestotheboss_RD07 je napisao/la:Dobro ovo je sad vec pretjerano. Protiv Bosne Visoko kao kluba nemam apsolutno nista, cak su mi medju 3 najdraza u nasoj ligi, ali ovo su ciste gluposti.
- samo_lijevo
- Kontakt:
Oh vidi ko se pojavio. 

Ispadamo li na kraju?
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
- firefirefirely
- Kontakt:
Da se razumijemo, najveci krivac je Lipa
ALI, neko je morao doci tom istom Lipi i traziti registraciju za Hurema.. Nije on sam dosao i rekao evo vam
A Hurem registrovan kao da nikada prije nije igrao rukomet.. Znaci nova novcata registracija, kao prvi put u zivotu se registruje, u 35. godini??
I kome ce se zaliti? Koga ce ubijediti da covjek nikad ranije nije igrao rukomet? A igrao za reprezentacije...
Eh brate, prelazak iz kluba u klub se placa 215KM, a ova nova registracija 20KM.. Plus treba i ispisnica od kluba iz kojeg se ide.. A u ovom slucaju nista nije bilo tako.. I nebitno je apsolutno ko je kome dao pare da ulozi zalbu, kad su zalbe osnovane, i treba kazniti krivce.. Najvise mi je zao onih igraca Bosne V. koji o ovome svemu nisu imali pojma

Eh pa bas tako. Zasto je Bosna kaznjena ako je krivac Lipa... hurem prije dolaska u Bosnu i nije igrao nigdje. mislim pola godine ili godinu... I ako nisu dostavili ispisnicu ili sta vec treba zasto Bosnu iz saveza nisu odbili. Bosna ima urednu registrovanog igraca... Dakle krivi su ljudi u savezufirefirefirely je napisao/la:Da se razumijemo, najveci krivac je LipaALI, neko je morao doci tom istom Lipi i traziti registraciju za Hurema.. Nije on sam dosao i rekao evo vam
A Hurem registrovan kao da nikada prije nije igrao rukomet.. Znaci nova novcata registracija, kao prvi put u zivotu se registruje, u 35. godini??
![]()
I kome ce se zaliti? Koga ce ubijediti da covjek nikad ranije nije igrao rukomet? A igrao za reprezentacije...
Eh brate, prelazak iz kluba u klub se placa 215KM, a ova nova registracija 20KM.. Plus treba i ispisnica od kluba iz kojeg se ide.. A u ovom slucaju nista nije bilo tako.. I nebitno je apsolutno ko je kome dao pare da ulozi zalbu, kad su zalbe osnovane, i treba kazniti krivce.. Najvise mi je zao onih igraca Bosne V. koji o ovome svemu nisu imali pojma
- theboss_RD07
- Kontakt:
"Hinjski". Druze samo prihvati cinjenicu da ste sami sebi krivi.adn_sah je napisao/la:Pa "Navodno nepravilnoj registraciji"? je valjda zbog toga sto je sve bilo OK dok se neko nije zalio. Ako nije bila uredna registracija zasto se uopste dozvolilo Huremu da igra. Ovdje je savez kriv i Bosna ni kriva ni duzna ispasta zbog toga. Jedino koga treba ovdje kaznit je savez. A gradacac hinjski dolazi do opstanka. A ne znam da li si pratio ti prvenstvo ali i gradacac je pobjedio Bosnu S, a to nije poslo za rukom samo Lokomotivi koja je imala samo jednu pobjedu. Ako nisi znao. A sto se tice Izvidjaca mislim da je to najpostenija ekipa. Ljudi nisu zapeli jer su osigurali kolo prije tog 1. mjestotheboss_RD07 je napisao/la:Dobro ovo je sad vec pretjerano. Protiv Bosne Visoko kao kluba nemam apsolutno nista, cak su mi medju 3 najdraza u nasoj ligi, ali ovo su ciste gluposti.
I dalje to sto si objasnio nema veze sa "navodno nepravilnom registracijom" nego "NEPRAVILNOM registracijom". Gradacac se zalio odmah nakon utakmice. Kad su se trebali zaliti?
⭐
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.