Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

SafetSajo
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la SafetSajo » 12 maj 2015, 10:27

jasmin10 je napisao/la:La Galaxi se ravnopravno može nositi sa Chelseom? Lažni Baggio se ravnopravno može nositi sa Maticem, Fabregasom...?

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
:facepalm: :facepalm: :facepalm:
.....::::::::::::::::iHala Madrid…y nada más::::::::::::::::.....

Rios

Post Postao/la Rios » 12 maj 2015, 14:20

Pa sad imamo te skaute u repki,nek odu i nek pogledaju momka na djelu,ha ja..Za Izrael je mozda kasno,al do jeseni bi mogli obaviti taj posao i podnijeti Mesi raport vrijedi li poziva ili ne. Sto se tice lige,nakon sto smo u pojedinim trenutcima imali po 3 reprezentativca iz HNL-a ( a nijedan nije iz Dinama ) ne vidim sto bi bio problem imati igraca iz MLS-a
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 12 maj 2015, 14:32

Meša u posljednjih nekoliko dana razgovarao između ostalih sa Muamerom Tankovićem, Dinom Arslanagićem, Adisom Hušidićem, Ivanom Martićem, Darijem Dumićem i Vahidom Hambom kojima je obećao da će ih sa svojim saradnicima i skautima aktivno pratiti, te pozvati ukoliko bude smatrao da mogu povećati kvalitet naše fudbalske reprezentacije. Selektoru je zanimljiv i Zlatan Alomerović kojega će uskoro kontaktirati.

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 12 maj 2015, 14:44

Hušidić nema kvaliteta za repku, i tesko da ce dobit bilo kakvu priliku iako osim Pjanica niko nam u veznom redu nije u nekoj formi. Ali nemam nista protiv da go pozove Mesa i isproba. I losiji igraci su se zvali. Nista protiv toga da se malo prosiri spisak, a to sto nemamo dovoljno kvalitetnih igraca to je druga stvar.

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 12 maj 2015, 15:28

zgembo89 je napisao/la:Meša u posljednjih nekoliko dana razgovarao između ostalih sa Muamerom Tankovićem, Dinom Arslanagićem, Adisom Hušidićem, Ivanom Martićem, Darijem Dumićem i Vahidom Hambom kojima je obećao da će ih sa svojim saradnicima i skautima aktivno pratiti, te pozvati ukoliko bude smatrao da mogu povećati kvalitet naše fudbalske reprezentacije. Selektoru je zanimljiv i Zlatan Alomerović kojega će uskoro kontaktirati.
Čuj, selektor skautira i posjećuje igrače! Zar je to njegov posao? :think:
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 12 maj 2015, 17:12

U Holandiji igra Tanković, ali pitam se koga će gledati u Škotskoj? Koliko znam tamo igra samo Haris Vučkić. Pa predpostavljam da cemo i njega pokušati maznut :bih: :bih: :bih: :bih: :opaopa: :opaopa: :opaopa: :opaopa:

Baždarević za : Napadači će proraditi protiv Izraela, nisu zaboravili igrati nogomet

Baždarević radi na planu priprema izuzetno važne utakmice protiv Izraela, a u sklopu tih priprema bi mogla biti odigrana i pripremna utakmica.

"Pripremam utakmicu sa Izraelom, bavim se organizacijom treninga s ciljem da oni budu što bolji s obzirom na to da se sezone ne završavaju u isto vrijeme. Bit će malo problema oko treninga, koji u početku neće biti zajednički. Važno nam je da igrače dovedemo na isti nivo, a razmišljamo i o nekoj trening utakmici, možda s mladom reprezentacijom, ali to je zasad samo ideja", izjavio je Baždarević za portal....

Selektor i dalje često putuje kako bi pratio aktuelne i potencijalne reprezentativce, a posebnu pažnju poklanja onim koji ne igraju u svojim klubovima kako bi ih ohrabrio.

"Stručni štab je podijelio uloge, pratimo i analiziramo protivnika, a analizirali smo i ove naše utakmice. Također, pratimo formu naših igrača, pregledali smo puno utakmica i ispratili mnogo igrača, posebno ja. Posebnu pažnju sam poklonio igračima koji ne igraju u svojim klubovima, kako bih im pokušao svojim prisustvom dati na važnosti i ohrabriti ih. Bio sam u Splitu i u Milanu, trenutno sam u BiH, a onda ću krenuti na put kako bih vidio Sanjina Prcića i još dva ili tri igrača. Imam plan otići i do Škotske i Holandije, ali je najvažnije da ispratimo igrače koji igraju. Vidjet ću i šta se događa s Emirom koji se oporavio i trenira", rekao je selektor reprezentacije BiH.

Novi igrači na "radaru" stručnog štaba

Popularni Meša je u proteklom periodu stupio u kontakt s nekoliko bh. igrača, potencijalnih reprezentativaca, a to su Muamer Tanković (AZ Alkmaar), Dino Arslanagić (Standard Liege), Adis Hudišić (LA Galaxy), Ivan Marić (Verona), Dario Dumić (Brondby), Vahid Hambo (Inter Turku), Zlatan Alomerović (Borussia Dortmund) i Andrej Modić (Milan).

"Razgovarao sam sa svim igračima, ali zasad nemaju uslove da igraju za BiH. Ja bih volio da su oni 'kratkoročni projekti', ali će ipak biti potrebno više vremena, kao i procedure. Pratimo ih, jer ima momaka koji su interesantni i kojim treba dati šansu. Želim napraviti tim koji će imati glavu i rep. Sigurno je da ne možemo stvoriti novih 10 igrača za tri mjeseca, ali se moramo truditi. Trenutno je najvažnije da oni koji su odradili posao u Andori i Austriji budu spremni, jer će oni biti nosioci igre. Što se tiče novih momaka, učinit ćemo sve da dobiju priliku, ako je zasluže", jasan je bio Baždarević.

Džeko, Ibišević i Đurić će proraditi protiv Izraela

Uoči utakmice sa Izraelom pomalo zabrinjava činjenica da napadači Vedad Ibišević i Edin Džeko ne igraju u svojim klubovima, kao i da novopečeni reprezentativac Milan Đurić nije u formi. Uprkos tome, naši napadači uživaju selektorovo povjerenje, koji vjeruje u njih i naglašava da oni definitivno nisu zaboravili igrati nogomet.

"To su stvari o kojima razmišljamo, ali stojim iza svojih riječi da vjerujem tim momcima. Nadam se i da oni vjeruju u sebe. Sigurno je da se igra pravi na osnovu forme, ekipa je optimističnija i bolje raspoložena kada igrači igraju u vrhunskoj formi, međutim, šta je tu je. Meni je najvažnije da momci na okupljanje dođu spremni, jer oni definitivno nisu zaboravili igrati nogomet. Neki od njih su i nepravedno zapostavljeni u svojim klubovima. Mi ćemo učiniti sve da se spremimo za Izrael. Oni koji ne igraju će vjerovatno doći izuzetno motivisani. Napad je zatajio, ali će proraditi protiv Izraela", završio je Baždarević.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 12 maj 2015, 18:21

2 recenice u intervjuu sa mešom koje su mi posebno privkle pažnju:

prva:
Bit će malo problema oko treninga, koji u početku neće biti zajednički. Važno nam je da igrače dovedemo na isti nivo.

druga:
Posebnu pažnju sam poklonio igračima koji ne igraju u svojim klubovima, kako bih im pokušao svojim prisustvom dati na važnosti i ohrabriti ih.

svaka cast mesi...i da nista ne napravi, ja bih ga zadrzao za selektora bih, ako nista zbog pristupa i nacina rada!

kod prethodnika bi bio isti trening za sve i ko ne igra u svom klubu ne moze ni u reprezentaciji (al uz izuzetke koje odredim prema svom nahodjenju i viziji).

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 12 maj 2015, 18:41

Ma nebo i zemlja u pristupu i načinu rada... Možda čovjek nije stručnjak na terenu ali zato radi pošteno, trudi se i ništa ne prepušta slučaju!!!!

Jednostavno drugi svijet.... Teletina na aparatima!!!

Sent from Angelina's bed

reptile
Kontakt:

Post Postao/la reptile » 13 maj 2015, 00:54

jasmin10 je napisao/la:La Galaxi se ravnopravno može nositi sa Chelseom? Lažni Baggio se ravnopravno može nositi sa Maticem, Fabregasom...?
:facepalm: :think:

Nidze veze, momak. http://www.lagalaxy.com/news/2012/07/re ... -time-goal

Glupo mi je da se oko ovoga diskutuje. Niko nije spomenuo Matica, Fabregasa, itd. Furaj dalje.
shandrlike-tandrlike

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 13 maj 2015, 08:28

Mesa svaka cast, ovo je potpuno nova dimenzija! :thumbup:
Sistematski rad i rezultati ce doci, prije ili poslije.

Pauleta
Kontakt:

Post Postao/la Pauleta » 13 maj 2015, 08:42

reptile je napisao/la:David Villa je dosao u MLS pa eno pogledajte na sta mu lici klub. Imaju bilione ali opet ne ide. Isto tako Kaka i Orlando City. Svi su mislili da ce ovi igraci harati MLS ligom pa ispade da ih nema na mapi.

Ne znam sto se neki kurce i misle da je MLS liga bezveze. Sigurno je ne prate i vuku neke nebuloze iz proslosti. New York RedBulls, Seattle Sounders i LA Galaxy mogu ravnopravno igrati sa bilo kojim klubovima iz Engleske lige, pa to makar bili Chelsea ili Arsenal. Sigurno ih ovi Engleski nece nakantati kao sto mnogi misle. Ko to sem Pjanica, Dzeke i Lulica igra u DOBRIM klubovima? Svi ostali su po prosjecnim klubovima koji su u rangu ovih iz MLS.

I ja sam prije nekih 10 godina ismijavao Americku ligu jer fakat nisam znao nista o njoj. Sada je vec drugacija prica. Ko prati MLS zna o cemu pricam.

Sto se tice Husidica, dobro-dosao momak. Mnogi su dobili fore da se tuspase u reprezentaciji pa zasto nebi i on?
Kolašinac - Schalke
Bešić - Everton
Spahić - do nedavno Bayer, a od ljeta opet jaka ekipa.

U ligama petice su i Begović, Mujdža, Bičakčić, Zukanović, Hajrović, Medunjanin, Prcić, Salihović, Đurić i Ibišević. Treba momka probati, zašto ne, ali ne treba podcjenjivati momke koji trenutno igraju, tj većinu momaka. Dujkovića, Vršajevića, TSS, Cimirota, Bajića i slične tu ne brojim.
Begović, Burić, Stanković
Mujdža, Martić, O.Vranješ, Bičakčić, Bunoza, Šunjić, Zukanović, Kolašinac,
Hajrović, S.Vranješ, M.Vrančić, Miličević, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Grahovac, Lulić, Salihović
Džeko, Ibišević, Hodžić, Đurić

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 13 maj 2015, 10:40

Nikad nisam gledao ovog Husidica ali ako se ne varam rijec je o DM. Znaci li to da Hadzic otpada vec u sljedecem terminu. Osim na ovu poziciju ne vidim nikakvu logiku u pozivu ovom igracu. Nadam se da je Vrancic vec unutra a i Milicevic bi trebao biti sto prije. Mali Modic i Burnic ce vrlo brzo postati A reprezentativci i uz one koje vec imamo u sastavu gdje naci mjesto za ovog Husidica u napadacki orijentiranom dijelu srednjeg reda. Znaci njegov poziv je moguc na poziciji DM i ako je tako super. Neka ga proba.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 13 maj 2015, 11:00

Bazdarevic se interesuje, kontaktira, prati sve nase moguce igrace, ALI to ne mora da znaci da ce svi dobiti poziv....Covjek hoce da ima uvid u sirinu i da u svakom momentu ukoliko bi doslo do naglih otkaza zna koga ce pozvati...

Veoma zrelo razmisljanje, a onim potencijalnim igracima dodatna motivacija da se jos vise pokazu i potrude...Na taj nacin cemo izbjeci greske iz proslosti gdje se desavalo da jedan Mahmutovic govori kako ne zna da li je selektor za njega cuo?

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 13 maj 2015, 11:05

Batko je napisao/la:Bazdarevic se interesuje, kontaktira, prati sve nase moguce igrace, ALI to ne mora da znaci da ce svi dobiti poziv....Covjek hoce da ima uvid u sirinu i da u svakom momentu ukoliko bi doslo do naglih otkaza zna koga ce pozvati...

Veoma zrelo razmisljanje, a onim potencijalnim igracima dodatna motivacija da se jos vise pokazu i potrude...Na taj nacin cemo izbjeci greske iz proslosti gdje se desavalo da jedan Mahmutovic govori kako ne zna da li je selektor za njega cuo?
Ma bolje je ono, tesko se ulazi ali jos teze izlazi. Parola iz 60-tih godina proslog stoljeca.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 13 maj 2015, 22:30

Gospodin! :salut:
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 13 maj 2015, 22:57

Sta reci, nemam rijeci. :salut:
Kod Mese se vidi da mu zestoko klikeri rade kad mu se postavi pitanje, a ne da mutavo bleji i nezna gdje je u vremenu i prostoru.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 14 maj 2015, 12:50

Principatus je napisao/la:Sta reci, nemam rijeci. :salut:
Kod Mese se vidi da mu zestoko klikeri rade kad mu se postavi pitanje, a ne da mutavo bleji i nezna gdje je u vremenu i prostoru.
Gospodin od glave do pete. :kafa:
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 14 maj 2015, 12:55

Baš vala, koja razlika u ponašanju. Čovjek em zna šta priča, em se zna našaliti, stručan... Meša je definitivno jedno od najpozitivnijih iznenađenja. Iako nije bio prva opcija u izboru selektora, poslije par mjeseci sam uvjeren da je najbolja. Samo naprijed Meša!

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 14 maj 2015, 13:06

voltron30 je napisao/la:Baš vala, koja razlika u ponašanju. Čovjek em zna šta priča, em se zna našaliti, stručan... Meša je definitivno jedno od najpozitivnijih iznenađenja. Iako nije bio prva opcija u izboru selektora, poslije par mjeseci sam uvjeren da je najbolja. Samo naprijed Meša!
Covjek plave krvi !!!
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Zglavkar i 28 gostiju.