Extra, svaka cast ....i cestitke, naravno...muXmania je napisao/la:ovako nešto se može vidjeti samo na Grbavici i Anfielduamertiger je napisao/la:tifa i Manijaci![]()
![]()
[youtube][/youtube]
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
sve namaIsnar je napisao/la:Ma nista to, sve nama nista njima... KUP, KUP, KUP JE NAS...Edo_Majka je napisao/la:Kup vama Prvenstvo nama, vuk sit ovce na brojutatamata je napisao/la:Cestitke na pobjedi,zasluzena je u potpunosti.Ja sam prije ove utakmice rekao da bez trojice standardnih Puzigace,Stanceskog i najboljeg strijelca Vukelje,nemamo sta traziti na Grbavici.Raduje me sto smo i bez njih ovako jakom Zeljeznicaru uspjeli dati 2 gola,koja jako puno znace.Borba za titulu se tek sad zakuvala,kao i za kup,tako da me bas interesuje kakav ce konacni rasplet biti.Po mom misljenju bice neka podjela trofeja izmedju Borca i Zeljeznicara.

Udri jace Manijace , sa Juga kao grom , od kad sam se rodio Zeljo je u srcu mom !
Uzivaj:cena je napisao/la:Meni sad nije jasno jeli na Grbavici bio koncert,tekma,ili teferic.E sad ja neznam zasto Sarajevo ne pozove najvece muzicke zvijezde bivse Juge da pjevalju za naj Bosanko Hercegovacki klub jer su u isom muzickom i sportskom rangu u bivsoj Jugi,a te su legende Dino Merlin-Halid Beslic!![]()
![]()
![]()
![]()

FK Željezničar/Manchester United/KK Bosna/Boston Celtics/RK Bosna/VK Mladost/Pittsburgh Penguins/NY Jets/Fernando Alonso/Rafael Nadal/Hamza Alić/LoLo Jones/Jeremy Wariner/Kenenisa Bekele/Rebbeca Soni/Stephanie Rice/Michael Phelps/Eamon Sullivan/C. Stoner
Šta ćeš?! Harali smo davno nekad po Evropi i pronijeli slavu! Od ostalih BH klubova niko nije ni blizu i zaključak je: ŽELJEZNIČAR je najslavniji bosanskohercegovački klub! Igralo se i prije 2004. godine
A to kakva nam je liga uopšte nije bila tema današnje emisije. Usput rečeno, nije ni blizu zadnjeg mjesta. Dovoljno ti je da pogledaš koeficijente prema kojima se određuje broj učesnika jedne lige u Evropi, koja pretkola igraju itd.

A to kakva nam je liga uopšte nije bila tema današnje emisije. Usput rečeno, nije ni blizu zadnjeg mjesta. Dovoljno ti je da pogledaš koeficijente prema kojima se određuje broj učesnika jedne lige u Evropi, koja pretkola igraju itd.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.
Visca el Višća!
Visca el Višća!
eto moja predvidjanja sto se nas ticedark_devil je napisao/la:Raspored Željezničara do kraja sezone
FK Sloboda - FK Željezničar 1 EVENTUALNO 1 BOD
FK Željezničar - FK Modriča M. 3 BEZ DILEME 3 BODA
FK Velež - FK Željezničar 1 EVENTUALNO 1 BOD
FK Željezničar - FK Olimpik 3 BEZ DILEME 3 BODA
FK Sarajevo - FK Željezničar 1 BEZ DILEME 3 BODA
FK Željezničar - FK Laktaši 3 BEZ DILEME 3 BODA
FK Leotar - FK Željezničar 3 NAJMANJE 1 BOD
15
Raspored Borca do kraja sezone
FK Borac - FK Rudar P. 3
FK Borac - NK Travnik 3
FK Sloboda - FK Borac 0
FK Borac - FK Modriča M. 3
FK Velež - FK Borac 0
FK Borac - FK Olimpik 3
FK Sarajevo - FK Borac 0
12
Za Želju se ne navija zbog razloga koji je na tabeli,ali to nikada neće biti jasno pitarima. Željo je igrao u drugoj ligi bivše Juge pa mu je posjeta bila veća negol' njima koji su tada igrali u prvoj. Pitari moji razlika je velika. Željo je stil i moto života 

Obje ekipe idu u goste Veležu, Slobodi i Sarajevu. Mi imamo 3 domaće, oni 4. Da pobijedimo to sve, na istom smo broju bodova, a oni su u prednosti zbog međusobnog duela. Ostaje samo naše gostovanje u Trebinju s kojeg bi nam bod značio titulu uz ovakav rasplet. I poraz bio nam odgovarao, da ga sinoć ne primismo glupo u zadnjoj minuti.
Kakogod, trenutna procjena favorita za titulu i bolje pozicije nas ili Borca zavisi od naših šansi u Trebinju. Ako tamo kod rasterećenog Leotara za titulu ne možemo uzeti taj bod, onda je vjerovatno nismo ni zaslužili. Šanse prema rasporedu su trenutno 51:49 u našu korist. A prema igri bar 70:30.
Kakogod, trenutna procjena favorita za titulu i bolje pozicije nas ili Borca zavisi od naših šansi u Trebinju. Ako tamo kod rasterećenog Leotara za titulu ne možemo uzeti taj bod, onda je vjerovatno nismo ni zaslužili. Šanse prema rasporedu su trenutno 51:49 u našu korist. A prema igri bar 70:30.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.
Visca el Višća!
Visca el Višća!
ako budemo igrali kao i do sad , tesko da cemo izgubit i jednu utakmicu , imamo veliku prednost u odnosu na Borac , barem po mom misljenju .Željovac je napisao/la:Obje ekipe idu u goste Veležu, Slobodi i Sarajevu. Mi imamo 3 domaće, oni 4. Da pobijedimo to sve, na istom smo broju bodova, a oni su u prednosti zbog međusobnog duela. Ostaje samo naše gostovanje u Trebinju s kojeg bi nam bod značio titulu uz ovakav rasplet. I poraz bio nam odgovarao, da ga sinoć ne primismo glupo u zadnjoj minuti.

Udri jace Manijace , sa Juga kao grom , od kad sam se rodio Zeljo je u srcu mom !
ja mislim da ces ti umrjet od muke 

ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA
Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...
Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...
cestitke Zeljeznicaru na pobjedi Borca....al' ja i dalje volim Borac
sretno u daljem takmicenju...a borcu jos sretnije 

Ovo me podsjeca na onog maloumnika Gerrarda.15000 u Pl nikad u postojanju vaseg policijskog kluba Torpeda na prvenstvenoj utakmici,a da nije derbi neces doziviti u svom zivotu.Nemam rijeci za vas u jednu ruku mi vas je zao ostalo vam oni 1000 do 2000 nasikani huligana sljama gradskog.Normalni ljudi uglavnom zaobilaze gradski stadion Asim Ferhatovic Hase.
AMAR OSIM!
Dan nakon derbija
Bekrić: Titula dolazi na Grbavicu
Željezničar je sinoć pred ispunjenom Grbavicom nadigrao Borac, te se tako osamio na vrhu premijerligaške tabele.
Izabranici Amara Osima odigrali su sjajnu partiju, a svoj veliki kvalitet ponovo je pokazao veznjak momčadi s Grbavice, Samir Bekrić, koji je postigao jedan pogodak, te upisao dvije asistencije, ali pored toga lucidnim driblinzima u nekoliko navrata je digao Grbavicu na noge.
"U sinoćnjem susretu pokazali smo kvalitetu i mislim da smo zasluženo slavili. Dan nakon susreta čujem komentare koji govore da je Borac loša ekipa, no vjerujte mi da to nije istina. Mi smo jednostavno u ovom trenutku koplje iznad ostalih, pa se onda čini da ko god igra sa nama nema kvalitete", rekao je za SportSport.ba Samir Bekrić i dodao:
"Atmosfera je bila veličanstvena. Ono što su nama sinoć podarali naši navijači nikada neću zaboraviti. U onakvom ambijentu uopšte ne možete igrati loše. Nadam se da su Grbavicu napustili zadovoljni, a uvjeren sam da ćemo im do kraja sezone donijeti još mnogo radosti."
Sedam kola prije kraja prvenstvene utrke Željezničar ima tri boda više od Borca. Titula je jako blizu Grbavici, a veznjak Željezničara uvjeren je da će on i njegovi saigrači uspjeti sačuvati bodovnu prednost.
"Niti najveći optimisti nisu se nadali ovakvom razvoju događaja. Zasjeli smo na čelo tabele i nemamo namjeru do kraja prvenstvene utrke ispustiti prvu poziciju. Biće teško, no naša sjajna forma razlog je zbog kojeg sam optimista", istakao je Bekrić.
U narednom kolu koje je na rasporedu već u srijedu sarajevska momčad gostuje u Tuzli. Sloboda pod palicom Vlatka Glavaša igra dobro u ovoj sezoni, pa nas sasvim sigurno očekuje dobra fudbalska predstava.
"Borac je već zaboravljen. Sve naše misli okrenute su ka Slobodi. Očekuje nas jako zahtjevan susret, no mislim da ćemo ostati neporaženi. Jednostavno, ne vidm niti jednu momčad u Premijer ligi koja nam može parirati ukoliko budemo nastavili sa igrama koje nas krase u proljetnom dijelu prvenstva", zaključio je Bekrić.
Bekrić: Titula dolazi na Grbavicu
Željezničar je sinoć pred ispunjenom Grbavicom nadigrao Borac, te se tako osamio na vrhu premijerligaške tabele.
Izabranici Amara Osima odigrali su sjajnu partiju, a svoj veliki kvalitet ponovo je pokazao veznjak momčadi s Grbavice, Samir Bekrić, koji je postigao jedan pogodak, te upisao dvije asistencije, ali pored toga lucidnim driblinzima u nekoliko navrata je digao Grbavicu na noge.
"U sinoćnjem susretu pokazali smo kvalitetu i mislim da smo zasluženo slavili. Dan nakon susreta čujem komentare koji govore da je Borac loša ekipa, no vjerujte mi da to nije istina. Mi smo jednostavno u ovom trenutku koplje iznad ostalih, pa se onda čini da ko god igra sa nama nema kvalitete", rekao je za SportSport.ba Samir Bekrić i dodao:
"Atmosfera je bila veličanstvena. Ono što su nama sinoć podarali naši navijači nikada neću zaboraviti. U onakvom ambijentu uopšte ne možete igrati loše. Nadam se da su Grbavicu napustili zadovoljni, a uvjeren sam da ćemo im do kraja sezone donijeti još mnogo radosti."
Sedam kola prije kraja prvenstvene utrke Željezničar ima tri boda više od Borca. Titula je jako blizu Grbavici, a veznjak Željezničara uvjeren je da će on i njegovi saigrači uspjeti sačuvati bodovnu prednost.
"Niti najveći optimisti nisu se nadali ovakvom razvoju događaja. Zasjeli smo na čelo tabele i nemamo namjeru do kraja prvenstvene utrke ispustiti prvu poziciju. Biće teško, no naša sjajna forma razlog je zbog kojeg sam optimista", istakao je Bekrić.
U narednom kolu koje je na rasporedu već u srijedu sarajevska momčad gostuje u Tuzli. Sloboda pod palicom Vlatka Glavaša igra dobro u ovoj sezoni, pa nas sasvim sigurno očekuje dobra fudbalska predstava.
"Borac je već zaboravljen. Sve naše misli okrenute su ka Slobodi. Očekuje nas jako zahtjevan susret, no mislim da ćemo ostati neporaženi. Jednostavno, ne vidm niti jednu momčad u Premijer ligi koja nam može parirati ukoliko budemo nastavili sa igrama koje nas krase u proljetnom dijelu prvenstva", zaključio je Bekrić.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!
"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"
"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"
Sinoc sve odlicno... no comment, nema zamjerki... jedino taj gol u 92 minuti, al bjezimo na kraju Borcu 4 boda eto pazite sta vam kazem 4 BODA!!
Zadnja izmjena: nedaTM87, dana/u 18 apr 2010, 15:34, ukupno mijenjano 1 put.
Kad odu šminkeri,pljuvači i šmekeri, kad prođu trendovi, mode i
pozeri,ostat' će na JUGU gordi i ponosni, ostat' će u ljubavi vjerni i
odani! THE MANIACS 1987
odani! THE MANIACS 1987
al' nek' si ti zato u nick stavio TM87(šala mala)nedaTM87 je napisao/la:a da pitam posto nisam upucen bas jel ima slijedeci vikend utakmica opste, mislim jel se igra opste slijedeci vikend 25. Kolo PL? posto u srijedu igramo protiv Slobode a naredno kolo poslije Slobode bi trebalo bit protiv Modrice pa kad se ta utakmica igra? jel za 14 dana il za 7 ?
igra se odmah i 25. kolo.
znači opet u subotu Vama je pravac Grbavica

ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!
Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!
Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!
ma edito sam post zato sto sam se z'ebo konto slijedeci vikend 1. maj nisam dobro pogledo na kalendarPasha je napisao/la:al' nek' si ti zato u nick stavio TM87(šala mala)nedaTM87 je napisao/la:a da pitam posto nisam upucen bas jel ima slijedeci vikend utakmica opste, mislim jel se igra opste slijedeci vikend 25. Kolo PL? posto u srijedu igramo protiv Slobode a naredno kolo poslije Slobode bi trebalo bit protiv Modrice pa kad se ta utakmica igra? jel za 14 dana il za 7 ?
igra se odmah i 25. kolo.
znači opet u subotu Vama je pravac Grbavica

Kad odu šminkeri,pljuvači i šmekeri, kad prođu trendovi, mode i
odani! THE MANIACS 1987
odani! THE MANIACS 1987
-
- Kontakt:
"Jednostavno, ne vidm niti jednu momčad u Premijer ligi koja nam može parirati ukoliko budemo nastavili sa igrama koje nas krase u proljetnom dijelu prvenstva" Samir Bekric
ko laze nek sebi jezik pregrize
ZELJO SAMPION!
ko laze nek sebi jezik pregrize

ZELJO SAMPION!
BAS SVE TI DAJEMO.....
U ovih 5 utakmica proljetnog dijela prosjek gledalaca na Grbavici je 9.100, prema sportsport.ba.
Emchoz, mislim da svakako to možeš napisati na temu "Prekinuti navijačko nasilje". Valjda se samo tamo može razgovarati "o navijačima". Svakako me zanima šta se desilo, iako je za pretpostaviti.
Emchoz, mislim da svakako to možeš napisati na temu "Prekinuti navijačko nasilje". Valjda se samo tamo može razgovarati "o navijačima". Svakako me zanima šta se desilo, iako je za pretpostaviti.
Visca el Višća!
Visca el Višća!
- bistrikboy
- Kontakt:
Derbiji za čistu desetku!
Derbi susret između Željezničara i Borca odigran sinoć na Grbavici, u kojem su domaći slavili pobjedu rezultatom 4:2, vratio je barem donekle nadu u bolje sutra bh. fudbala.
Duel dvije ekipe iz dva najveća grada u Bosni i Hercegovini, dva stara sportska rivala, protekao je u najboljem mogućem redu, bez incidenata i neugodnih situacija na terenu i na tribinama i zato zaslužuje da ga ocijenimo čistom desetkom!
Malo prije derbija na Grbavici, 70tak kilometara sjevernije odigrala se još jedna utakmica, koja se znala okarakterisati "utakmicom visokog rizika". Čelik i Sarajevo u sjajnoj atmosferi, pred 9.000 gledalaca, podijelili su bodove i ovaj derbi zaslužuje - čistu desetku!
Gosti iz Banja Luke na Grbavici pokazali kako se sportski bodri svoj timU situaciji u kojoj smo praktično navikli da susrete Premijer lige Bosne i Hercegovine prate neredi, tuče i prekidi, iz dubine srca naš može obradovati kada vidimo kako se i kod nas nešto može završiti bez incidenta. U Sarajevo su iz Banja Luke stigli navijači Borca, u Zenici je bilo nešto manje od hiljadu navijača Sarajeva i svi su navijali onako kako to i dolikuje velikim navijačima velikih klubova - sportski.
Pravo, fer i korektno navijanje i bodrenje svoje ekipe, nešto je što je, nažalost, sve više i više rijetkost na bh. fudbalskim terenima, a sinoćnja dva derbija i atmosfera na njima tračak su nade u bolje sutra bh. fudbala.
Sa indexa stranice
Derbi susret između Željezničara i Borca odigran sinoć na Grbavici, u kojem su domaći slavili pobjedu rezultatom 4:2, vratio je barem donekle nadu u bolje sutra bh. fudbala.
Duel dvije ekipe iz dva najveća grada u Bosni i Hercegovini, dva stara sportska rivala, protekao je u najboljem mogućem redu, bez incidenata i neugodnih situacija na terenu i na tribinama i zato zaslužuje da ga ocijenimo čistom desetkom!
Malo prije derbija na Grbavici, 70tak kilometara sjevernije odigrala se još jedna utakmica, koja se znala okarakterisati "utakmicom visokog rizika". Čelik i Sarajevo u sjajnoj atmosferi, pred 9.000 gledalaca, podijelili su bodove i ovaj derbi zaslužuje - čistu desetku!
Gosti iz Banja Luke na Grbavici pokazali kako se sportski bodri svoj timU situaciji u kojoj smo praktično navikli da susrete Premijer lige Bosne i Hercegovine prate neredi, tuče i prekidi, iz dubine srca naš može obradovati kada vidimo kako se i kod nas nešto može završiti bez incidenta. U Sarajevo su iz Banja Luke stigli navijači Borca, u Zenici je bilo nešto manje od hiljadu navijača Sarajeva i svi su navijali onako kako to i dolikuje velikim navijačima velikih klubova - sportski.
Pravo, fer i korektno navijanje i bodrenje svoje ekipe, nešto je što je, nažalost, sve više i više rijetkost na bh. fudbalskim terenima, a sinoćnja dva derbija i atmosfera na njima tračak su nade u bolje sutra bh. fudbala.
Sa indexa stranice
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
Cestitke igracima i strucnom stabu na velicanstvenoj pobedi!
Mnijaci su EXTRA bili.
Mogu da zamislim koje ce ludilo biti kada budete sa Arsenalom igrali trece predkolo LP?!
PS: Menjam dva Zeljina sala (sa natpisom "The Maniacs i FK Zeljeznicar") za jedan novi. Salovi su dobro ocuvani, starost 10 god i 4 god. Zainteresovani neka se jave na pp.
Pozdrav i sve najbolje u nastavku pobedonosne serije.
Mnijaci su EXTRA bili.
Mogu da zamislim koje ce ludilo biti kada budete sa Arsenalom igrali trece predkolo LP?!
PS: Menjam dva Zeljina sala (sa natpisom "The Maniacs i FK Zeljeznicar") za jedan novi. Salovi su dobro ocuvani, starost 10 god i 4 god. Zainteresovani neka se jave na pp.
Pozdrav i sve najbolje u nastavku pobedonosne serije.
Ali ovo se može desiti samo kada su upitanju veliki i NAJVEĆI KLUB u BIH
Dok je sasvim druga priča kada su u pitanju kvazi klubovi,ili ti ga popularno nazvani "preko noći stvoreni"...tipa naravno Širokog,Zrinjskog,Zvijezde,Slavije...itd..

Dok je sasvim druga priča kada su u pitanju kvazi klubovi,ili ti ga popularno nazvani "preko noći stvoreni"...tipa naravno Širokog,Zrinjskog,Zvijezde,Slavije...itd..
...ja neću da govorim radi čega i da objašnjavam,vi to vrlo dobro znate,al ako ništa drugo i ono što je jedino što mogu da učinim za taj grad,pa da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava!!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 53 gosta.