FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

Ajzea
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Ajzea » 14 maj 2015, 11:54

Gledam golove i akcije koje su im predhodile jučer i video vrtim već nekoliko puta koliko je sve lijepo izgledalo. Svaki gol je primjer vrhunske akcije i vrhunske završnice :clap:
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

MrRiccoli
Kontakt:

Post Postao/la MrRiccoli » 14 maj 2015, 11:58

Evo ne igra im sirijac mada i da igra ništa posebno al ako ognjen i kvesa budu po lijevoj moglo bi sijevati

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 14 maj 2015, 12:01

realno, u ovom omjeru snaga obje ekipe, đelmić je naš najopasniji igrač.

blue36
Kontakt:

Post Postao/la blue36 » 14 maj 2015, 12:02

modusvivendi je napisao/la:Proslo je 17 godina od Zubandana, mnogi se nisu ni rodili, pa i ne znaju kakva je to utakmica bila. Ne znaju ni da su slicne okolnosti vladale tada, ne znaju da trenutno sve mirise na tu sezonu, na tu utakmicu. A historija se ponavlja...

Svaka cast Odi na pripremi igraca za Mladost, zaista je veliki trener. On je pravo nase blago, nase najvece pojacanje i nadam se da ce dugo ostati na klupi najtrofejnijeg i najveceg kluba u drzavi.
Ove mladje generacije to ne znaju a i mene sve podsjeca na tu utakmicu samo jos da rezultat bude isti. :D

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 14 maj 2015, 12:05

blue36 je napisao/la:
modusvivendi je napisao/la:Proslo je 17 godina od Zubandana, mnogi se nisu ni rodili, pa i ne znaju kakva je to utakmica bila. Ne znaju ni da su slicne okolnosti vladale tada, ne znaju da trenutno sve mirise na tu sezonu, na tu utakmicu. A historija se ponavlja...

Svaka cast Odi na pripremi igraca za Mladost, zaista je veliki trener. On je pravo nase blago, nase najvece pojacanje i nadam se da ce dugo ostati na klupi najtrofejnijeg i najveceg kluba u drzavi.
Ove mladje generacije to ne znaju a i mene sve podsjeca na tu utakmicu samo jos da rezultat bude isti. :D
I mene sve podsjeća i neka rezultat bude isti kad ja već nisam isti.
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 14 maj 2015, 12:08

Nedo derbi makazicama rješava šta vam je ba :D
Kako bi on to slavio Boga pitaj :lol: :lol:
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 14 maj 2015, 12:10

slika
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

BLU SKY

Post Postao/la BLU SKY » 14 maj 2015, 12:19

Sta ovo juniori zakomplikovase titulu, imali su finu prednost a sad 2 boda razlike jos ako siroki dobije price na bod .zadnje tri utakmice 2 poraza i jedna pobjeda, steta bi bilo ispustiti ovo skoro citavu sezonu prvi a sad kad je najpotrebnije oni posustaju izgleda da je ono u tuzli poremetilo ekipu valjda ce ađem to do kraja posložiti.
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 14 maj 2015, 12:29

BLU SKY je napisao/la:Sta ovo juniori zakomplikovase titulu, imali su finu prednost a sad 2 boda razlike jos ako siroki dobije price na bod .zadnje tri utakmice 2 poraza i jedna pobjeda, steta bi bilo ispustiti ovo skoro citavu sezonu prvi a sad kad je najpotrebnije oni posustaju izgleda da je ono u tuzli poremetilo ekipu valjda ce ađem to do kraja posložiti.
Adzem je suspendovan na tri mjeseca!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 14 maj 2015, 12:30

stvarno?

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 14 maj 2015, 12:34

"a trener gostujuće ekipe Admir Adžem zbog nekorektnog ponašanja suspendovan je na tri mjeseca, odnosno nekadašnji šef struke FK Željezničar tri mjeseca neće moći obavljati bilo kakvu funkciju u fudbalu."

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 14 maj 2015, 12:39

https://youtube.com/hUxLgYJNebc E ovako ce Kokot da proslavi :D
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 14 maj 2015, 12:43

slika

BLU SKY

Post Postao/la BLU SKY » 14 maj 2015, 12:44

Zip je napisao/la:"a trener gostujuće ekipe Admir Adžem zbog nekorektnog ponašanja suspendovan je na tri mjeseca, odnosno nekadašnji šef struke FK Željezničar tri mjeseca neće moći obavljati bilo kakvu funkciju u fudbalu."
Ja sam skroz smetnuo sa uma da je Adžem suspendovan biče i ovdje guravo do kraja prvenstva.
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 14 maj 2015, 12:57

Ljudski je nadati se, a nasi igraci su nam priredili da imamo zbog cega da se nadamo. Navijaci uvijek budu malo nerealni kada je njihov tim u pitanju, a evo mi smo cijele sezone vecinom uspjeli da budemo realni i objektivni. No sada se pokazala ta sansa da nemamo razloga da sumnjamo u neke mogucnosti, nego da zajedno sa ekipom probamo da ih dostignemo. Zasto da ne, probacemo. Pa ako i ne uspijemo, opet cemo se vratiti u realnost i necemo osudjivati, nego cemo voljeti jos vise i navijati da nasi igraci koji u buducnosti budu nosili sveti dres imaju isti pristup kao sto imaju ovi danas.

Zadnjih nekoliko utakmica koje smo odigrali, pod nekom analizom nam govori, da su nasi upravo u ovim danima dostigli taj takmicarski vrhunac. Igramo u najboljoj formi, nizemo pobjede u zadnje vrijeme, efikasni smo, a ne primamo golove. Ne smijemo zaboraviti da smo imali jako teska gostovanja koja smo veoma dobro rijesili u nasu korist. Sada je jos plus sto smo uspjeli na rutinu i sa pola snage dobiti ove neke zadnje utakmice, pametnom igrom sa puno dodira, izgradjivali akcije, te smo bili prilicno efikasni na vrijeme, kako bi do kraja smirili utakmicu i bez umora i nervoze to priveli kraju.

Jucerasnja utakmica je isla upravo najpozeljnijim tokom i tu se vidjelo jasno samopouzdanje i zrelost u ekipi. Vidjelo se da ekipa ima cilj i odlicno je to sto su imali sposobnost da taj cilj ostvare. Bjezali smo od pravljenja faulova, zbog kartoniranja, samo je Dado Sadikovic pokusavao sebi i publici da pokaze kako moze praviti poneki prekrsaj, ostali su smanjili te mogucnosti ne praveci neke greske zbog kojih bi mogli pozaliti. Po dobrom terenu, imali smo jucer mnogo igre u polju. Zadrzavali smo loptu, dodavanja su bila kratka, tacna, lagana, sa koncentrisanjem igre u samom centralnom dijelu, a onda divnim loptama prebacivali na stranu, gdje odmah postaje opasno za protivnika, jer smo imali brza i prodorna krila.
Bajic plijeni mirnocom i njegov napredak je briljantan. Kada se privuce prema centru da primi loptu, uvijek postoji opasnost od njega da slomije protivnika da bi izgradio dobru poziciju, ili se na prvu rjesava lopte i to u maniru rasnog asistenta. Postao je jako opasan u svakom obliku.
To je sve lijepo funkcionisalo u igri i islo je tecno. Stekao se dojam da sa tako mirnom igrom po zemlji, gdje su dominirali Hadziahmetovic, D.Sadikovic i Hasanovic, uz pridodavanje Bajica i Djelmica sa napadacke strane i Kosorica i bocnih igraca iz odbrane, lagano uspava protivnik, a onda samo bljesnu prodornoscu i efikasno zavrse.

Naravno da jucerasnji protivnik nije bio neko mjerilo za ovako uspjesnu igru, ali se mora priznati da se vidjela bas onakva igra koja bi mogla upaliti i protiv komsija. Nesumnjivo je da ce odmorni Kokot jos vise doprinijeti borbenoscu, podizace tako i ostale saigrace, a kroz krilnu prodornost moze se prolaziti pored njihovih bekova. Ako bi Amir ostao miran u sredini i na nivou ove zadnje utakmice, onda bi sve to moglo izgledati jako dobro. Svakako da tu ima jasna cinjenica da ce se i komsije dobro pripremiti, da se radi o jednoj sjajnoj ekipi i da ce oni izanalizirati sve nase dobre strane, a oni ce pokusati svojim kvalitetom da prevagnu u odnosu na nas. Ako uspijemo da se odupremo njihovom kvalitetu u prvom poluvremenu, a mislim na kvalitet koji oni imaju prema naprijed i kada igraju visoki presing, te jak ulaz prema dubini, gdje ceka odlicni Benko, a sa strane po meni jako opasni Velkoski, onda bi mogli da izmanevrisemo i mi i da ih udarimo gdje su najvise tanki, u odbrani i po njihovom boku. Jako ce sve zavisiti od naseg Amira, a to je veliki pritisak na tako mladog igraca. Neko ko moze posebno da ima veliki uticaj sa nase strane je nezgodni Djelmic. Velika je radilica, a nezgodan je onako omalen i brz. Mogao bi, ako budemo znali to iskoristiti, napraviti velike probleme Puzigaci, kojem defanziva nije jaca strana i od kojeg je Djelmic dosta brzi.
Tako da obje ekipe imaju svoje prednosti. Sva tri znaka su u igri kao i uvijek u svakom nasem derbiju, a nasa je mala prednost sto smo kao ekipa shvatili da nemamo taj pritisak u odnosu na njih i da samo dobrom partijom mozemo puno dobiti. Problem je samo da li ce nasi mladji igraci od kojih ce zavisiti protok lopte, podleci pritisku ili ce uspjeti da savladaju svoju psihu i da budu hrabri i da sami ispisu svoju istoriju u nasem dresu. To ce biti pitanje na koje cemo dobiti odgovor tek poslije derbija.

Ma nista, hrabro i lagano, difinitivno vise nismo ekipa koju ce bilo ko potcijeniti, jedini smo bez poraza u polusezoni, igramo hrabro, odgovorno, sa elementima dobre efikasnosti i sa puno pokusaja da budemo u velikom posjedu lopte. To je Odovicevo maslo i on je uspio to da ugradi u ekipu. Sjetimo se samo zadnjeg kola prosle polusezone kada je Odovic vodio Celik i kako su nas ubili sa posjedom lopte a kod nas se cinilo da nemamo te igrace koji uopste znaju da zavrse tri normalna pasa. Igra se preskakala, izbijale se lopte i cinilo se kako igramo panicno i bez povezanosti.
Odovic je dosao i u prvim izjavama dao do znanja da ce pokusati na igrace prenijeti bas ovakvu filozofiju. Evo uspio je, a to je dokaz i kvaliteta u ekipi, jer filozofiju mozes prenijeti sa uspjehom samo sa onom grupom igraca koji to mogu da ostvare kvalitetom. Izgledamo drugacije, imamo glavu i rep, i jednu dobru atmosferu, ekipnu atmosferu. Treba nam samo jos malo vise iskustva i dva dobra igraca na odredjenim pozicijama, da bi izgledali tako dobro, da bi vec imali titulu hladno. E to malo sto nam fali mogu iskoristiti ekipe koje su jako kvalitetne, poput Sarajeva. Treba se radovati ovom derbiju koji dolazi. Treba podrzati navijacki i ne sumnjam da cemo na tribinama izgledati mocno.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

brile
Kontakt:

Post Postao/la brile » 14 maj 2015, 13:03

Ajzea je napisao/la:Nedo derbi makazicama rješava šta vam je ba :D
Kako bi on to slavio Boga pitaj :lol: :lol:
Nedo bi ja mislim otisao na sjever i skocio medju horde :lol: :lol: :lol:

I ubili bi boga u njemu al on bi izasao sa osmjehom na licu :mrgreen:
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI !

SPARTANS FC

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 14 maj 2015, 13:05

@bokačo tvoje tekstove treba u čitanke . Sto je u glavi svima nama ti to izneses na najbolji nacin. Yebo Sidrana :D
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

svemirko11
Kontakt:

Post Postao/la svemirko11 » 14 maj 2015, 13:11

Nadam se da ce ova mladja raja,nesto nauciti iz njegovih tekstova, a i mi stariji bogami....

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 14 maj 2015, 13:19

[youtube][/youtube]

E da ga hoce Riki ovako zavaliti... :D

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 14 maj 2015, 13:23

blue36 je napisao/la:

nije ovo ni nalik na zubandan tj vrijeme prije toga. to kako smo mi igrali tada i ovo kako igramo danas, to je nebo i zemlja

mi ne idemo na koševo da ih dobijemo naguzove nego da ih razvalimo! (mada moram priznati, nikad nijedna pobjeda nije bila slatka ko zubandan!) jeb.ote zar je već 17 godina prošlo :crazy:

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: mavi, zeljovolimte i 33 gosta.