Biciklizam

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Koji vozač po vama osvaja Vueltu:

Froome
18
31%
Quintana
7
12%
Contador
20
34%
Uran
2
3%
Rodriguez
4
7%
Aru
5
8%
Talansky
3
5%

Ukupno glasova: 59

DukeOfWellington
Kontakt:

Re: Biciklizam

Post Postao/la DukeOfWellington » 14 maj 2015, 16:13

Mig_Mig je napisao/la:Pratim Giro :) Juve me ispraznio, pa nikako da stignem da vidim sta je danas na programu ! Kaliforniju nisam ni pogledao.. hvala :)
Nisi puno propustio, naredne tri etape su za generalni poredak, večeras prva selekcija, sutra hronometar i prekosutra odluka o pobjedniku. U nedjelju kako rekoh sprint, etapa kao da joj je Cavendish lično rukom crtao profil.

Moram priznat' da sam i sam postao veliki navijač Juventusa ove sezone u CL, a protiv Reala već sam počeo da skačem iz stolice kad padne gol i slično :D

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 14 maj 2015, 16:19

Eto taman, sutra sam slobodan pa mogu da ispratim! Haha, cuj, ja se jedino sjecam da je veliki Sumi imao tu cast da nacrta stazu u maleziji :) A suti, ispraznilo me majke mi.. al tmana nekih 20 dana, da se napune baterije ! Skakao i kad je Bale promasivao sve ono hm hm. .sumnjam, krv je krv :)
Max Allegri

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 14 maj 2015, 16:36

I ovdje o Juveu i Realu de ne prisjedajte mi na muku:mrgreen:
BMC uzima Kaliforniju :cool:

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 14 maj 2015, 16:42

MElloo je napisao/la:I ovdje o Juveu i Realu de ne prisjedajte mi na muku:mrgreen:
BMC uzima Kaliforniju :cool:
Ma kod tebe BMC uzima sve, a ove sezone uzeli samo Tour Down Under i to dvije tričave sekunde ispred Portea :tralala:

Interesantan napad Ossa sinoć ali drum mu je bio predug :D

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 14 maj 2015, 16:46

Ma milsio sam da je Van Garderen tamo al nije tako da nista od BMC-a :)
Ko je onaj Toms Skujinis vidim da je pobijedio, nisam gledao tu etapu ?

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 14 maj 2015, 16:47

Ne spominji mi nista sa Van :D ni Van de B ni Van garederena !
Max Allegri

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 14 maj 2015, 16:51

MElloo je napisao/la:Ma milsio sam da je Van Garderen tamo al nije tako da nista od BMC-a :)
Ko je onaj Toms Skujinis vidim da je pobijedio, nisam gledao tu etapu ?
Ma lik uglavnom vozi po Americi, tamo je u njihovom kontinentalnom timu. U principu pobijedio je iz bijega, previše su pustili bijeg i nisu mogli da ga uhvate, napravio im je preko minutu na kraju te etape. Ali ne vjerujem da može parirati kada počne prava borba za generalni plasman.
Mig_Mig je napisao/la:Ne spominji mi nista sa Van :D ni Van de B ni Van garederena !
Ni van Gaala, da se pridružim.

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 14 maj 2015, 16:58

Moze, moze! Prva dvojica, postao sam iritantan na njihov vjeciti talent !O trecem je sve receno ..
Max Allegri

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 14 maj 2015, 17:49

Contador dozhiveo pad. Na proslavi po zavrsetku etape - nije mogao da pomera levu ruku, niti je oblachio majicu.
Jbga, ne da mu se da osvoji onoliko GT trka, koliko kvalitetom zasluzhuje. :roll:

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 14 maj 2015, 17:52

MaGiCa je napisao/la:Contador dozhiveo pad. Na proslavi po zavrsetku etape - nije mogao da pomera levu ruku, niti je oblachio majicu.
Jbga, ne da mu se da osvoji onoliko GT trka, koliko kvalitetom zasluzhuje. :roll:
Možda nije htio da pomjera ruku dok se ne snimi i ne utvrdi tačno o čemu se radi. Nisam sujevjeran ali mislim da bi zaista previše bilo da ponovo GT trka u ranoj fazi izgubi glavnom favorita, ne želim da razmišljam negativno.

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 14 maj 2015, 18:00

OMG
Max Allegri

tillman
Kontakt:

Post Postao/la tillman » 14 maj 2015, 20:22

čitam da je za pad cijele grupe kriv gledatelj?!

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 14 maj 2015, 20:28

tillman je napisao/la:čitam da je za pad cijele grupe kriv gledatelj?!
Ma znaš kako se svi nagnu i lupaju od one barijere, tamo je jedan vozač otišao prema tim barijerama i gledalac ga je zakačio, on je pao na drugu srtanu prema pelotonu i onda je lančano krenulo. Davno sam ja govorio da treba onemogućiti gledaocima da se naginju preko tih barijera (odvojiti ih duplim barijerama razmaka npr. metar) i ometaju vozače u sprintu od preko 60 km/h ali ko mene šta sluša. Ovo se desilo ko zna koliko puta što nenamjerno što namjerno, ali niko ne haje.

Pratim na Twitter accountu Tinkoff Saxo tima ali nema nikakvih informacija još uvijek.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 14 maj 2015, 21:19

Dislocirano rame ali će pokušati da nastavi Giro, sutra ujutro konačna odluka.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 15 maj 2015, 00:53

Kad sam vidio profil etape ja sam mislio da je to neko ozbiljno brdo, a ono neka blaga uzbrdica, de facto ravno, skoro komplet peloton došao zajedno :facepalm:

Cavendish pomeo konkurenciju.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 15 maj 2015, 01:40

Na profilu etape stavili kao neko brdo zadnjih 30-40 km bar blago uzbrdo al nista :)
Snijeg u Californiji pa pomjerise hronometar :o

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 16 maj 2015, 01:01

U Kaliforniji se zakuhalo nakon hronometra, Sagan iznenađujuće i ubjedljivo trijumfovao i preuzeo lidersku majicu. Sutra slijedi prava brdska etapa za generalni plasman tako da će Sagan teško moći da odbrani nekih između 20 i 50 sekundi koliko ima prednosti u odnosu na glavne konkurente (zavisno od vozača). Matematičari iz Kalifornije nisu uspjeli da izračunaju zaostatke u generalnom plasmanu za vrijeme prijenosa tako da ćemo to saznati nešto kasnije. Ispod su rezultati etape.

slika

Na Giru u jednom netipičnom sprintu u kojem zbog težine etape nije učestvovala većina najboljih sprintera trijumfovao je Diego Ulissi, takođe iznenađujuće rekao bih, komentator je bio ubijeđen da se radi o Modolu :D Viviani je vrijedno skupljao bodove na prolaznim ciljevima, tj. ono što je ostajalo od bijega, i uspio se vratiti u crvenu majicu za sutra. Contador je na početku etape izgledao rezervisano ali kako je etapa odmicala činio se sve komfornijim na biciklu i mislim da su to dobre vijesti i da će situacija biti sve bolja. Uostalom sutra je etapa za generalni plasman (brdo na 2 km prije cilja, dužina 13 km, prosjek 6.9%, max 12%) pa ćemo vidjeti šta i kako.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 17 maj 2015, 20:42

Da li je neko gledao zadnju etapu Kalifornije? Sagan uzeo cijelu trku za šaru na gumi, kakva drama :tokralju: Bio je Sagan treći iza Cavendisha i Wipperta, i bukvalno za nekoliko milimetara ispred četvrtog Farrara, pa je uzeo 4 sekunde bonifikacije koje su mu bile dovoljne za pobjedu jer je imao na početku etape dvije i nakon prolaznog cilja jednu sekundu zaostatka za Alaphilippeom. Inače juče se Sagan na izuzetno teškoj etapi držao prilično dobro ali je izgubio lidersku majicu od odličnog Alaphilippea kojem Henao nije mogao da parira do kraja. Nevjerovatna drama.

Na Giru se glavni trojac markira ali danas je Aru uspio da u sprintu napravi sekundu Contadoru i Porteu koji sad zaostaju 3 odnosno 22 sekunde. Ako uzmemo u obzir da je hronometar dužine čak 59.4 km onda se postavlja pitanje da li će jedan od vozača tu napraviti i odlučujuću prednost. Ako dvojica od trojice pogriješe u tempu može se vrlo lako desiti da dobiju višeminutne zaostatke i to bi moglo da bude to. Vrlo opasan je taj hronometar i koliko god vozači bili svjesni toga nije isključeno da se tu desi rasplet ili barem jasnija slika.

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 18 maj 2015, 20:49

DukeOfWellington je napisao/la:Da li je neko gledao zadnju etapu Kalifornije? Sagan uzeo cijelu trku za šaru na gumi, kakva drama :tokralju: Bio je Sagan treći iza Cavendisha i Wipperta, i bukvalno za nekoliko milimetara ispred četvrtog Farrara, pa je uzeo 4 sekunde bonifikacije koje su mu bile dovoljne za pobjedu jer je imao na početku etape dvije i nakon prolaznog cilja jednu sekundu zaostatka za Alaphilippeom. Inače juče se Sagan na izuzetno teškoj etapi držao prilično dobro ali je izgubio lidersku majicu od odličnog Alaphilippea kojem Henao nije mogao da parira do kraja. Nevjerovatna drama.

Na Giru se glavni trojac markira ali danas je Aru uspio da u sprintu napravi sekundu Contadoru i Porteu koji sad zaostaju 3 odnosno 22 sekunde. Ako uzmemo u obzir da je hronometar dužine čak 59.4 km onda se postavlja pitanje da li će jedan od vozača tu napraviti i odlučujuću prednost. Ako dvojica od trojice pogriješe u tempu može se vrlo lako desiti da dobiju višeminutne zaostatke i to bi moglo da bude to. Vrlo opasan je taj hronometar i koliko god vozači bili svjesni toga nije isključeno da se tu desi rasplet ili barem jasnija slika.
Sagan je na toj pretposljednjoj etapi izvukao 150% iz sebe. Odavno nisam vidio nekoga da je onakav po završetku trke. I na kraju dvije sekunde za Alafilipom. Na kraju mi je i drago što je juče uzeo pobjedu, zaslužio je to.

Inače, ima li šanse da se Alafilip pojavi na Turu. Odličan je na početku godine. Vidim da je prijavljen za Vueltu.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 18 maj 2015, 21:16

Sagan u životu nije odvezao onakvu brdsku etapu niti onakav hronometar niti je iko mogao vjerovati da on može trijumfovati na višednevnoj trci kakva je Kalifornija. Sama činjenica da je uspio biti u igri do kraja veliko je iznenađenje za sve koji znaju kakav je Sagan tip vozača. Tačno je da je jak i izdržljiv, vozi odlično klasike, ali svako ozbiljno brdo za njega je značilo rano doviđenja. Sve do ovogodišnje Kalifornije.

To što si napisao za Alaphilippea je otprilike sve što se zna u ovom momentu. Mislim da ni u Etixxu nisu pametni šta da rade jer ako se Julian uključi u borbu za žutu majicu od početka, što uopšte nije nemoguće, onda će biti primorani da rade za njega i onda tu trpi Mark Cavendish, a ako Julian ne uspije da osvoji Tour, što je takođe prilično izvjesno, onda im propade sve. Postavlja se i pitanje šta Cavendish i Renshaw uopšte mogu da urade za Alaphilippea na Touru, to su dvojica manje u startu. S druge strane ako ne budu radili za njega i povedu ga na Tour tek tako onda on teško da može biti konkurentan.

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.