UFC

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Tko je prema vašem mišljenju GOAT:

Khabib
98
63%
Jon Jones
41
26%
GSP
13
8%
neko drugi (navest tko)
4
3%

Ukupno glasova: 156

BlueSharks
Kontakt:

Re: UFC

Post Postao/la BlueSharks » 28 mar 2010, 23:26

Obračun u ringu 10

slika
Denis Stojnić vs. Omar Bellahmar

Denis Stojnić (BIH) - Omar Bellahmar (Alg/Bel)
1. Runda
Od samoga početka Stojnić u prednosti, dominira Bellahmarom. Nakon nekoliko razmjena ruši ga u parter i nakon nekoliko trenutaka završava borbu polugom na nozi.

Bob Sapp (USA) - Sascha Weinpolter (USA)
1. Runda
Meč koji smo svi iščekivali. Sascha Weinpolter ulazi u ring sa hrvatskom zastavom. Njegov protivnik je Bob Sapp, borac težak 180 kilograma. Igrao je američki nogomet a sada je u K-1 i MMA ringovima, u ring ulazi Bob Sapp.
U svom prepoznatljivom stilu Bob Sapp kreće u borbu zatrčavanjem na protivnika, i nakon nekoliko trenutaka Sascha je na podu. Bob Sapp "dominira" koliko može s obzirom da je nakon 20 sekundi zapuhan kao da je trčao na sto metara. U nekoliko trenutaka sve se brzo zbivalo Sapp je na brzinu ugušio Austrijanca sa top pozicije.
Gušenjem pobjedu odnosi Bob Sapp The Beast.

Preuzeto sa CroRing, gdje možete naći i ostale borbe.
Strauss Junior

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 29 mar 2010, 00:05

BlueSharks je napisao/la:
SaltCityAttack je napisao/la:
BlueSharks je napisao/la:@SaltCityAttack
Gledaš li :?:
gledo sam bio sam u ovom sport baru... Mira covjek razvali fakat nisam ovo ocekivao ali eto...Hardy me razocarao, ali on je svjesno isao da pokusa na onaj nacin dobiti, ali nije mu uspjelo.UGlavnom vise sma ocekivao od onog meca.

Sto se tice Stojinica mislim da on nije za ovoga :).... meni je drago sto mi imamo jednog borca, ali ljudi on prije svega mora smrsati i onaj stomak skinuti.Vidjeli ste nasta je licio u onoj borbi.Istina ima snag eko konj nemozes ga oboriti, ali fakat onakvim izgledom on ne moze napraviti nesto.Znas li mozda jeli izgubio na kilazi?
Čudi me da je neki sport bar prenosio UFC u 03.30h. Jel to u Tuzli :?: :roll:
A što se tiče Stojnića, ta težina nije problem, naprotiv to je sasvim normalno za njegovu kategoriju. Možda je imao 3-4 kg viška, al sad je u top formi i trenira maximalno, a to je dokazao neki dan pobjedom u Splitu. Nakon Splita slijedi meč u Sarajevu 24.aprila, pa povratak u UFC. Što se tiče UFC, naravno da nema nikakvih šansi protiv Caina, al zato će se osvetiti Stefanu i devastirat će ga.
ma care u Chicagu, a ne u Tuzli :).... preko kojeg si ti kanala gledao, jer i u americi imas samo PPV kanal kojeg platis $49,99 da bi gledao borbe.. jedino ako imas dish setelit na crno onda mozes otvoriti gledati i besplatno, ali svakako meni je vece zadovoljstvo u baru gledati sa drustvom, naranvo uz cugu :)
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

BlueSharks
Kontakt:

Post Postao/la BlueSharks » 29 mar 2010, 00:14

SaltCityAttack je napisao/la:ma care u Chicagu, a ne u Tuzli :).... preko kojeg si ti kanala gledao, jer i u americi imas samo PPV kanal kojeg platis $49,99 da bi gledao borbe.. jedino ako imas dish setelit na crno onda mozes otvoriti gledati i besplatno, ali svakako meni je vece zadovoljstvo u baru gledati sa drustvom, naranvo uz cugu :)
Ma ne znam, mislio sam da si Tuzlak, jer koliko sam mogao primjetiti dosta pišeš po temi Slobode, pa zbog toga, al ne bitno........ Chicago blago tebi.... :|
A što se tiče prenosa snalazim se na razne načine. Nekad gledam na Nova TV, nekad na DSF(sad ukinuli), nekad na MMA TV preko SopCasta, ako ništa o toga nema onda googlam tražim linkove, tako sam i sinoć gledao na http://cricketliveworld.****/

A ovaj, jesil ikad gledao uživo. Vama je tamo dobar standard nije vam problem izvodjiti koju joju ha... :roll: :mrgreen:
Strauss Junior

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 29 mar 2010, 01:41

jesam tuzlak ali trenutno u chicagu :).....nisam gledao, a vjeruj mi da u Chicagu je bio samo jednom i to prosle godine kada je Silva imao borbu ovdje.... dvorana u kojoj su bile borbe je mozda 5 minuta pjehe od mjesta gdje ja zivim, ali nisam otisao otisao da gledam ebiga
Zadnja izmjena: SaltCityAttack, dana/u 29 mar 2010, 02:07, ukupno mijenjano 1 put.
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 29 mar 2010, 01:55

gledo sam bio sam u ovom sport baru... Mira covjek razvali fakat nisam ovo ocekivao ali eto...Hardy me razocarao, ali on je svjesno isao da pokusa na onaj nacin dobiti, ali nije mu uspjelo.UGlavnom vise sma ocekivao od onog meca.

Sto se tice Stojinica mislim da on nije za ovoga :).... meni je drago sto mi imamo jednog borca, ali ljudi on prije svega mora smrsati i onaj stomak skinuti.Vidjeli ste nasta je licio u onoj borbi.Istina ima snag eko konj nemozes ga oboriti, ali fakat onakvim izgledom on ne moze napraviti nesto.Znas li mozda jeli izgubio na kilazi?[/quote]

Čudi me da je neki sport bar prenosio UFC u 03.30h. Jel to u Tuzli :?: :roll:
A što se tiče Stojnića, ta težina nije problem, naprotiv to je sasvim normalno za njegovu kategoriju. Možda je imao 3-4 kg viška, al sad je u top formi i trenira maximalno, a to je dokazao neki dan pobjedom u Splitu. Nakon Splita slijedi meč u Sarajevu 24.aprila, pa povratak u UFC. Što se tiče UFC, naravno da nema nikakvih šansi protiv Caina, al zato će se osvetiti Stefanu i devastirat će ga.[/quote]

ma care u Chicagu, a ne u Tuzli :).... preko kojeg si ti kanala gledao, jer i u americi imas samo PPV kanal kojeg platis $49,99 da bi gledao borbe.. jedino ako imas dish setelit na crno onda mozes otvoriti gledati i besplatno, ali svakako meni je vece zadovoljstvo u baru gledati sa drustvom, naranvo uz cugu :)[/quote]Kod nas ovo zovu tanjir.Nije zar da si zaboravio Bosanski.Hmmmmmmmmmmm
BosnaE

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 29 mar 2010, 02:05

Ako cemo o bosanskom onda nisi me trebao pitati "nije zar da si", ali ja sam spomeno Dish iz razloga sto u USA imas Dish i Direkt Tv netvork dvije razlicite setelit kompanije :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 29 mar 2010, 08:18

SaltCityAttack je napisao/la:
BlueSharks je napisao/la:@SaltCityAttack
Gledaš li :?:

Sto se tice Stojinica mislim da on nije za ovoga :).... meni je drago sto mi imamo jednog borca, ali ljudi on prije svega mora smrsati i onaj stomak skinuti.Vidjeli ste nasta je licio u onoj borbi.Istina ima snag eko konj nemozes ga oboriti, ali fakat onakvim izgledom on ne moze napraviti nesto.Znas li mozda jeli izgubio na kilazi?

Stojnićev najveći problem što je on u glavi mislio da je najači na svijetu i nije UFC shvatio ozbiljno što se tiče priprema i same fizičke pripremljenosti.U odnosu na meč sa Cainom gdje je imao 116 kila on je smršao 10 kila i sad ima svoju idealnu težinu.Imao je odlične pripreme, sjajne sparing partnere i to će 24. aprila pokazati na turniru u Sarajevu.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

BlueSharks
Kontakt:

Post Postao/la BlueSharks » 29 mar 2010, 14:16

SaltCityAttack je napisao/la:jesam tuzlak ali trenutno u chicagu :).....nisam gledao, a vjeruj mi da u Chicagu je bio samo jednom i to prosle godine kada je Silva imao borbu ovdje.... dvorana u kojoj su bile borbe je mozda 5 minuta pjehe od mjesta gdje ja zivim, ali nisam otisao otisao da gledam ebiga
Ne mogu vjerovati da si takvu priliku propustio, 5min od dvorane i ti nisi otišao :roll: Ja bih u drugi grad pješke otišao, a kamoli da je u mom gradu :roll:

EDIT
Stojnić i definitivno nastavio saradnju sa UFC, al umjesto prvobitnih 5 borbi odradit će 4 borbe. Jedna od borbi, a ujedno i prva bi trebala biti Gonzagom. Eto mu velike šanse za sami vrh teške kategorije. Pobjedom protiv borca koji spada u top borce teške kategorije, kojem je forma u silaznoj putanji sigurno bi oškrinuo sebi vrata za vrhunsku karijeru i napravio bi ogromnu promociju naše zemlje. Šteta što nijedan medij bilo elektronski bilo štampani ništa ne piše o Stojniću SRAMOTA :oops: :oops: :oops:
Strauss Junior

BlueSharks
Kontakt:

Post Postao/la BlueSharks » 04 apr 2010, 22:43

Borci stigli u Abu Dhabi, stadion skoro gotov (Foto)

slika

Samo je sedam dana do historijskog 112. UFC-ovog eventa nazvanog Invincible koji će se održati u Abu Dhabiju. Osim što se radi o premijeri najjače svjetske MMA organizacije u ovom dijelu svijeta, to će biti i prvi UFC-ov event na otvorenom. Kada su Danu Whitea nakon Sydneyja novinari upitali planira li još negdje organizirati sličnu priču, direktor UFC-a je vrlo jasno odgovorio - Ne, u Abu Dhabiju ne pada kiša, za ostatak svijeta nisam siguran.

I zaista, White može biti poprilično siguran da mu vremenske neprilike neće pokvariti zaista sjajan fight card koji je sastavljen za ovaj event. Gledaoci stadiona koji se gradi posebno za ovu priliku, moći će uživati u čak dvije borbe za naslov. Anderson Silva će svoj pojas prvaka u srednjoj kategoriji braniti protiv sunarodnjaka Damiana Maie, dok će "The Prodigy" B.J. Penn pokušati zadržati naslov u lakoj protiv izazivača Frenkieja Edgara.

Ništa manje zanimljiv neće biti niti dvoboj dvije legende Renza Gracieja i bivšeg UFC-ovog prvaka Matta Hughesa. Renzo će u 44. godini nakon bogate karijere u japanskom Prideu debitirati u američkom oktogonu.

Posljednji radovi oko velebnog zdanja se privode kraju što se može vidjeti i prema fotografijama snimljenima ovih dana. Borci su već stigli u Ujedinjene Arapske Emirate i marljivo rade na promociji ove prave borilačke poslastice.
Strauss Junior

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 06 apr 2010, 21:45

Ima neka šora ;) večeras u 23h na Novoj Tv UFC....ko voli nek gleda ;)

BlueSharks
Kontakt:

Post Postao/la BlueSharks » 18 apr 2010, 18:21

Shields i Mendelez obranili naslove, King Mo šokirao Mousasija

slika

Jack Shields i Gilbert Melendez uspjeli su obraniti svoje pojaseve, a brbljavi Muhammed "King Mo" Lawal od noćas je prvak Stikeforcea u poluteškoj kategoriji. Kratak je ovo sažetak onog najbitnijeg što se noćas dogodilo u Nashvilleu.
Sva trojica boraca pobijedila su jednoglasnim odlukama nakon pet rundi po pet minuta borbe. Shields je slavio protiv Stikeforceovog debitanta i velike Pride i UFC legende Dana Hendersona, dok je Mendelez porazio jednog od najboljih "pound for pound" boraca svijeta, Japanca Shinyju Aokija, kojem je ovo također bio debi u američkom kavezu.

"Pobijedio sam legendu"

U borbi večeri Jake Shields je ubilježio i svoju 14 pobjedu zaredom iznenadivši pomalo svijet odličnom predstavom protiv Henda. Nakon pet sjajnih rundi, suci su borbu bodovali sa 49-46, 49-45, 48-45 i zasluženo pobjedu dali starom prvaku. Doduše, Henderson je bio na milimetar blizu od slavlja kada je u prvoj rundi preciznom desnom bombom srušio Shieldsa. Na njegovu žalost nije bilo dovoljno snage za finiš ground&pound tehnikom, pa se prvak nekako uspio oporaviti. Uslijedio je još jedan moćan aperkat, ali niti on nije dokrajčio izdržljivog Jakea.

Drugu bi rundu mogli nazvati ključnom jer je upravo u njoj Shileds gurnuo vodu na svoj mlin. Uspio je srušiti Henda, sjesti mu u mount gdje je iskontrolirao legendu. Ostatak borbe je protekao u istom tonu. Henderson jednostavno nije uspijevao spriječiti Shieldsova rušenja što je na koncu i presudilo meč.

"U prvoj rundi sam dobio batine kao nikada u životu. Henderson je prava legenda i drago mi je da sam ga pobijedio", izjavio je novi-stari prvak.

Prekinut Mousasijev niz pobjeda još od 2006.

Iako favoriziran, Armenac Gegard Mousasi nije uspio opravdati svoju reputaciju. King Mo je nastavio niz, koji sad već iznosi sedam uzastopnih pobjeda, okitivši se naslovom prvaka po svemu druge svjetske MMA organizacije.

Muhammed Lawal je isporučio ono što je najavljivao, a to su bila rušenja i snažne ground&pound tehnike na koje fizički ipak inferiorniji Armenac noćas nije imao odgovor.

Ako je i bilo kakvih dilema glede odluke, one su nestale u petoj rundi. Mousasi je tri puta srušen, a osim toga mu je i oduzet poen zbog nelegalnog udarca nogom (upkick) dok je Lawal bio na zemlji. Na koncu su sva tri suca borbu bodovali sa 49-45 i tako prekinuli Mousasijev niz nepobjedivosti koji je trajao još od augusta 2006.

Shinya izgubio rat

Japanska legenda je govoreći o svoji prvoj borbi u Americi najavio rat rekavši da brani čast čitavog Japana na američkom tlu. Na njegovu žalost, Mendelez je zasluženo slavio zadržavši pritom svoj pojas.

Prvak je u svakom trenutku imao vrlo efektan odgovor na plan kontroverznoga Aokija. Dominirao je u stojci, dok je na parteru pametno izbjegavao opasnosti. Istini za volju, Japanac je u nekoliko navrata uspio Mendeleza uhvatiti u guard, no ovaj je bez većih problema eskivirao bilo kakav pokušaj poluge zadavavši pritom udarce koji su mu na koncu i donijeli pobjedu.
U petoj je rundi čak mogao i završiti borbu bez odluke, no Japanac je nekako izdurao seriju njegovih bombi. Sva tri suca jednako su bodovali meč, sa 50 - 45.

"Shinya je jako inteligentan dečko i ova borba je bila kao partija šaha. Nije bilo mjesta greškama. Čekao sam posljednjih 30 sekundi svake runde da bih otpustio malo kočnicu. Sada mi je žao što to nije bilo malo žešće, ali radilo se jako opasnom protivniku", izjavio je poslije borbe prvak.

"Cijelo sam vrijeme samo razmišljao da sam na CBS-u. Bio sam malo neporezan, svakim ulaskom u noge, primao sam kratke udarce. Nisu bili opasni ili bolni, ali su napravili štetu na mom licu", izjavio je u svom stilu novi šampion.

Main Card:
Jake Shields vs. Dan Henderson (5R, Jednoglasna odluka)
Gegard Mousasi vs. Muhammed "King Mo" Lawal (5R, Jednoglasna odluka)
Gilbert Melendez vs. Shinya Aoki (5R, Jednoglasna odluka)

Preliminary Card:
Jason "Mayhem" Miller vs. Tim Stout (1R, TKO)
Zach Underwood vs. Hunter Worsham (3R, Jednoglsna odluka)
Josh Schockman vs. Cale Yarbrough (2R, TKO)
Dustin Ortiz vs. Justin Pennington (1R, SUB)
Andrew Uhrich vs. Dustin West (1R, SUB)
Chris Hawk vs. Ovince St. Preux (1R, TKO)
Thomas Campbell vs. Cody Floyd (3R, TKO)
Strauss Junior

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 18 apr 2010, 19:45

:)
Zadnja izmjena: SaltCityAttack, dana/u 25 dec 2014, 20:52, ukupno mijenjano 2 puta.
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Strauss
Kontakt:

Post Postao/la Strauss » 10 maj 2010, 11:02

Jel ko gleda UFC 113 :?:

Koliko su borbe bile sjajne i atraktiven, toliko je i razočaraenje na kraju eventa bilo.
Eto 113 nam je oduzeo dva i to kakva borca Kimba i Daley-a :cry:

Svaka čast Shogunu, zaslužio je pobejdu protiv Machide još prošlu brobu, a ovaj put ga je poštenski izmasakrirao i eto meni mrski Machida je doživio prvi poraz.

Moj DW napado si SF danima i ponižavao ih i Bog te kaznio i doživio si još gori incident i izgubio možda i najboljeg boraca. :x

Sevillista<
Kontakt:

Post Postao/la Sevillista< » 16 maj 2010, 12:11

Slika govori vise od rijeci! REMIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
slika
Un club un de ciudad, VAMOS SEVILLA!
Arsenal je samo klubić ljubomoran na uspješne kolege Man UTD, Chelsea, Liverpool, Blackburn... Bojkot Facebook!

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 17 maj 2010, 12:45

Šteta što mu je samo jedno oko zakrvavljeno, kakva je zvijer trebala bi biti oba. Ubio je Rogersa ko' malo dijete a ujedno je i pokazao da je danas jedan od dvojice najboljih.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

FC BAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FC BAYERN » 20 maj 2010, 01:46

Jedva cekam borbu izmedzu Overema i Fedora.

Strauss
Kontakt:

Post Postao/la Strauss » 21 maj 2010, 15:11

FC BAYERN je napisao/la:Jedva cekam borbu izmedzu Overema i Fedora.
Teško da će se to desiti :|
Ja jedva čekam Lenar/Carwin - Cain. Hebo Fedora, Cain je kralj teške.k

Strauss
Kontakt:

Post Postao/la Strauss » 10 jun 2010, 21:00

UFC 115: "Liddell vs. Franklin".
Press Live http://www.mmajunkie.com

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 10 jun 2010, 21:07

Hoće li Cro Cop pobjediti Barryja :)

Strauss
Kontakt:

Post Postao/la Strauss » 10 jun 2010, 21:13

Neutral je napisao/la:Hoće li Cro Cop pobjediti Barryja :)
Ja mislim da veće šanse ima Pat....

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.