FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- jovanmaksimovic
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
samo da se nadovezem na svoj prethodni statisticki osvrt...
do sada je odigrano svega 5 utakmica gdje su gradski rivali docekali derbi sa prve dvije pozicije na tabeli. evo i pregleda.
05.06.1998. finale play-offa Sarajevo-Zeljeznicar 0-1, Zeljeznicar obezbjedio trecu titulu!
23.09.2000. 12.kolo Zeljeznicar(26,1)-Sarajevo(22,2) 1-0, poznati Zericev udarac pod raslje!
11.04.2001. 33.kolo Sarajevo(68,1)-Zeljeznicar(68,2) 0-3, dar mar na kosevu i prvi korak do 4.titule!
03.11.2012. 12.kolo Sarajevo(26,1)-Zeljeznicar(26,2) 1-0, jedina pobjeda sarajeva u odlucujucim utakmicama
08.05.2013. 27.kolo Zeljeznicar(61,1)-Sarajevo(52,2) 0-0, Zeljeznicar obezbjedio i svoju 8.titulu!
kao sto vidimo, mi se veoma dobro nosimo na ovakvim utakmicama (ne treba zaboraviti i superkup 1998.), sto bi trebalo biti dodatni vjetar u ledja nasim igracima...
do sada je odigrano svega 5 utakmica gdje su gradski rivali docekali derbi sa prve dvije pozicije na tabeli. evo i pregleda.
05.06.1998. finale play-offa Sarajevo-Zeljeznicar 0-1, Zeljeznicar obezbjedio trecu titulu!
23.09.2000. 12.kolo Zeljeznicar(26,1)-Sarajevo(22,2) 1-0, poznati Zericev udarac pod raslje!
11.04.2001. 33.kolo Sarajevo(68,1)-Zeljeznicar(68,2) 0-3, dar mar na kosevu i prvi korak do 4.titule!
03.11.2012. 12.kolo Sarajevo(26,1)-Zeljeznicar(26,2) 1-0, jedina pobjeda sarajeva u odlucujucim utakmicama
08.05.2013. 27.kolo Zeljeznicar(61,1)-Sarajevo(52,2) 0-0, Zeljeznicar obezbjedio i svoju 8.titulu!
kao sto vidimo, mi se veoma dobro nosimo na ovakvim utakmicama (ne treba zaboraviti i superkup 1998.), sto bi trebalo biti dodatni vjetar u ledja nasim igracima...
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL
FOR PAUL
SILUJ KURVU SAMPIONE!
- samogrbavica
- Kontakt:
[youtube][/youtube]

Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!
Gazi plastiku od kluba gdje je sve umjetno i od silikona...

32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO
Budi dio ŽELJE, budi Željovac...
Budi dio ŽELJE, budi Željovac...
Samo da ih mlatnemo danas, pa makar i ne igrali Evropu! 

**** malo sarajvo!
FK Željezničar ~ FC Arsenal !
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
joj ko ce docekati Hajmoooooo Željoooooooooooooo

Hajde molim te samo deri te funjare kitarske
Jači od ratova, režima i partija. 1921
Evo kontranapada, evo velike prilike, 100% šansa...... 1-0 za ŽELJEZNIČAAAAAAAAAAAAAAR
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!
Ma koji kontranapad, gol ćeš zabiti iz dominacije, samo ga možeš primiti iz kontranapadashzna je napisao/la:Evo kontranapada, evo velike prilike, 100% šansa...... 1-0 za ŽELJEZNIČAAAAAAAAAAAAAAR

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Vec me puca euforija
Samo da ga Zoki zabije, nista vise nam ne treba
Hajde Zeljo pobijediiiii
Poslano sa mog SM-N9005 koristeći Tapatalk

Hajde Zeljo pobijediiiii
Poslano sa mog SM-N9005 koristeći Tapatalk
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
- corleone87
- Kontakt:
Maleni padaju Kokot zabija.. 

„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.
Biki je napisao/la:Samo da ih mlatnemo danas, pa makar i ne igrali Evropu!

E vala se ne slazem
Željeznicar za život cijeli !
Derbi je derbi...
Neizbježno nosi nervozu i euforiju. Kako se približava, raste želja za pobjedom. U velikoj želji obično napuštamo svijet realnosti i ulazimo, svako u svoju galaksiju.
Ipak,ne možemo bas odlijepiti...
Na kraju,ovo je samo jedna u nizu utakmica. Jedan u nizu debija...
Ne smijemo se odvajati od osnovne ideje i osnovnog cilja.
Nama je presudno važno da u preostale tri utakmice osvojimo tri boda. Tako i matematički obezbjedjujemo igranje evropskih utakmica. Najbolje bi bilo da ta tri boda uzmemo danas. U tom slučaju postajemo i ozbiljni kandidati za titulu. Ali,ni bilo koji drugi rezultat u biti ne ugrožava našu osnovnu misiju.
Ne smijemo stvari vaditi iz konteksta. Sad smo tu,bod manje od prvog i ravnopravno ulazimo u završnicu.
Odakle smo krenuli? Kako smo krenuli?
Kao da nekom u utrci na što metara date prednost od pedeset metara. U tolikoj prednosti je na početku bio naš današnji konkurent.
Nikad,ali baš nikad tokom prvenstva, nisu nas smatrali konkurentom.
A i kako bi...oni kupe reprezent. Makedonije, naprave predstavu, cirkus...mi prebacimo Baju iz juniora u prvi tim.
Oni kupe reprezent. Sirije, najavljuju ga po godine,opet predstava,opet cirkus...mi prebacimo Memiju iz juniora.
Oni kupe reprezent. Bih, Alispahica, jede djecu,opet poznati cirkus...mi iz kadeta prebacimo Amira.
Oni kupe reprezent. Hrvatske,mi prebacimo Dzenisa iz juniora. ..
E došlo vrijeme kad ne mogu pobjeći od toga da smo im ozbiljan konkurent u borbi za vrh tabele. I nije im nimalo lako.
U ovakvoj konstelaciji odnosa,današnji eventualni neuspjeh za njih bi bio katastrofa. Za nas, nikako.
Samo je važno da naša ekipa odigra hrabro i borbeno.I to je to. Ništa dalje i nista vise.
Neizbježno nosi nervozu i euforiju. Kako se približava, raste želja za pobjedom. U velikoj želji obično napuštamo svijet realnosti i ulazimo, svako u svoju galaksiju.
Nama je presudno važno da u preostale tri utakmice osvojimo tri boda. Tako i matematički obezbjedjujemo igranje evropskih utakmica. Najbolje bi bilo da ta tri boda uzmemo danas. U tom slučaju postajemo i ozbiljni kandidati za titulu. Ali,ni bilo koji drugi rezultat u biti ne ugrožava našu osnovnu misiju.
Ne smijemo stvari vaditi iz konteksta. Sad smo tu,bod manje od prvog i ravnopravno ulazimo u završnicu.
Kao da nekom u utrci na što metara date prednost od pedeset metara. U tolikoj prednosti je na početku bio naš današnji konkurent.
A i kako bi...oni kupe reprezent. Makedonije, naprave predstavu, cirkus...mi prebacimo Baju iz juniora u prvi tim.
Oni kupe reprezent. Sirije, najavljuju ga po godine,opet predstava,opet cirkus...mi prebacimo Memiju iz juniora.
Oni kupe reprezent. Bih, Alispahica, jede djecu,opet poznati cirkus...mi iz kadeta prebacimo Amira.
E došlo vrijeme kad ne mogu pobjeći od toga da smo im ozbiljan konkurent u borbi za vrh tabele. I nije im nimalo lako.
U ovakvoj konstelaciji odnosa,današnji eventualni neuspjeh za njih bi bio katastrofa. Za nas, nikako.
Samo je važno da naša ekipa odigra hrabro i borbeno.I to je to. Ništa dalje i nista vise.
- corleone87
- Kontakt:
FKZ1921 je napisao/la:Derbi je derbi...

„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.
- blueman-TM87
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Cestitam braca, upravo si usao medju one koji su osjetili tu Zeljinu magiju. Jos kad dodjes na tribinu pa vidis taj osjecaj pripadnosti, vezanosti... To je nesto vise od fudbala.Nicol111 je napisao/la:Pozdrav.
Osobno ne navijam ni za jedan klub u BiH,pratim BiH ligu tek u zadnje dvije ili tri godine ali u zadnjih pola godine pratim Zelju iako sa Sarajevom kao gradom i Zeljom kao klubom nemam nikakve veze jer dolazim iz Livna.Ali ono sto radi Odovic,sto rade Zeljina djeca je nesto zbilja fantasticno.Jedinstven primjer kako se igra za svoj klub.I postao mi je taj Zeljo,koga sam jednom ili dva puta uzivo gledao,tako drag da ja to ne mogu opisati,tako da sam postao mozda ne navijac,ali simpatizer Vaseg kluba.Svaki put kad se zavrsi kolo,ako nisam u mogucnosti gledati na streamu,samo cekam kad ce netko staviti sazetak da vidim Zeljinu djecu kako igraju.Zeljo u njim ima nesto sto nema nijedan klub u BiH.Pozdrav svim Manijacima i zelim Zelji puno srece u nadolazecem derbiju i u nastavku prvenstva.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić
Virtual, josemourinho, obradujte nas danas molim vas. Cupam kosu od sabaha, hebo me gss medija i net tv plus.
- corleone87
- Kontakt:
Ulaznice za južnu i zapadnu tribinu (ulazi A1 i A2) Stadiona Koševo, možete kupiti na Stadionu Grbavica do 13 sati.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 47 gostiju.