BH borci (K1, MMA, Judo.......)

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

BlueSharks
Kontakt:

Re: BH borci (K1, MMA, Judo.......)

Post Postao/la BlueSharks » 18 apr 2010, 20:52

Mirsad Terzo osvojio 2. mjesto na Frey-Classicu u Berlinu

slika

Mirsad Terzo na jučer održanom Frey-Classic natjecanju u Berlinu, osvojio je drugo mjesto. U konkurenciji 13 takmičara Terzo je osvojio drugo mjesto, ali se kući u Bosnu i Hercegovinu vratio kao moralni pobjednik.

U kratkom intervjuu za slovenski Maxximum, Terzo je naglasio da je "prezadovoljan jer je moralni pobjednik po glasu publike". Prema ocjeni sudaca, od njega je bolji bio samo domaći takmičar Steve Benthin kojem su sponzori upravo organizatori takmičenja.

Prema Terzinim riječima, prema reakcijama publike je bilo jasno da je upravo on najviše zaslužio pobjedu. "Sve sam digao na noge svojim showom", kaže Terzo.

U planovima za nastavak sezone, najbolji bosanskohercegovačku bodybuilder navodi odlazak na Beograd Open 24. travnja, Toldi kup u Bačku Topolu dan kasnije te Balkansko prvenstvo u Srbiji 7.-9- juna, 14.– 17. juna IFBB Europsko prvenstvo u bodybuildingu i classic bodybuildingu u Maastrichtu, Nizozemska i svjetsko prvenstvo po federaciji NABBA 19. lipnja na Malti.

Kako mu stoji i na Facebook statusu, Terzo je ove godine pripreme fokusirao na Arnold Classic natjecanje amatera, ali nije uspio dobiti vizu američkoga veleposlanstva što nakon čega je na četiri sedmice prekinuo dijetu. Ipak, Terzo se vratio u zavidnu formu koja jamči da će jučerašnje drugo mjesto u Berlinu biti samo početak izvrsne sezone.
Strauss Junior

Strauss
Kontakt:

Post Postao/la Strauss » 26 apr 2010, 22:44

Odgođen sarajevski MMA spektakl OFC

slika

Veliki MMA spektakl Octagon Fight Championship ipak se neće ove održati ove subote u Sarajevu, već je pomaknut na 29. juna. Mjesto radnje je i dalje sarajevska Zetra.

U sarajevskom kavezu nastupit će neki od najboljih boraca svijeta, predvođeni nizozemskim superstarovima Alistairom Overeemom i Semmyjem Schiltom.
Najavljene su sljedeće borbe:

1. Paul Cahoon (Engleska) - Damir Mihajlović (Srbija)
2. Michael Andrade (Nizozemska) - Dado Stojnić (BiH)
3. Valentijn Overeem (Nizozemska) - Senad Hadžić (BiH)
4. John Olav Einemo (Nizozemska) - Krešimir Bogdanović (Hrvatska)
5. Alistair Overeem (Nizozemska) - Saša Milanović (Srbija)
6. Chalid "Die Faust" Arrab (Njemačka) - Matijas Barić (Hrvatska)
7. Ibro Miladin (BiH) - Miodrag Petković (Srbija)
8. Denis Stojnić (BiH) - Michael McDonald (SAD)
9. Štefan Leko (Njemačka) - Muamer Tufekčić (BiH)
10. Semmy Schilt (Nizozemska) - Jurgen Dolch (Njemačka)

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 09 maj 2010, 23:18

[youtube][/youtube]

Momak 1989. godište, dakle vrlo mlad, po onome što ja znam, veliki potencijal, a to se uostalom može i vidjeti.
Još potražite Tomislava Spahovića, i on je mlad, možda čak i mlađi od ovog Berina, bio je šamion u grapplingu, a sad, kako kaže ima samo jedan cilj, a to je UFC. Izgledom podsjeća na našeg najboljeg borca Denisa Stojnića. Vidjećemo šta će biti od ove dvojice u budućnosti. Ja očekujem velike karijere. I za kraj, meni omiljena borba, iz beogradske arene, Stojnić - Goce Candovski ili tako nešto.

[youtube][/youtube]
Ako niste gledali, obavezno to uradite.

Vidim da neki omalovažavaju i Poturka, i Stojnića, što nije uredu. Poturak se može boriti još 2,3 godine sigurno na visokom nivou, a već sad je postigao dovoljno. Što se tiče Stojnića, meni je on strašno drag borac, pogotovo jer je prvi naš fajter koji se okušao u UFC-u. Realno onu prvu borbu protiv Caina Velaskeza nije imao šta tražiti, ono je mašina. A meni ni dan danas nije jasno kako je izgubio od Struvea u Kelnu, još smatram je pokraden tamo. Borba je trebala biti prekinuta iste sekunde kad je Struve zadobio onu posjekotinu na glavi. Takva su bila pravila turnira. Barem sam ja tako čitao.
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

Strauss
Kontakt:

Post Postao/la Strauss » 27 maj 2010, 12:23

tanzla je napisao/la:Vidim da neki omalovažavaju i Poturka, i Stojnića, što nije uredu. Poturak se može boriti još 2,3 godine sigurno na visokom nivou, a već sad je postigao dovoljno. Što se tiče Stojnića, meni je on strašno drag borac, pogotovo jer je prvi naš fajter koji se okušao u UFC-u. Realno onu prvu borbu protiv Caina Velaskeza nije imao šta tražiti, ono je mašina. A meni ni dan danas nije jasno kako je izgubio od Struvea u Kelnu, još smatram je pokraden tamo. Borba je trebala biti prekinuta iste sekunde kad je Struve zadobio onu posjekotinu na glavi. Takva su bila pravila turnira. Barem sam ja tako čitao.
Omalovažavaju ih neznalice.
Inače ta borba protiv Struvea je bila regularan i ne znam gdje si čitao ta pravila, jer koliko je znam to nije tačno. Bilo je mnogo gorih posjekotina i mnogo više krvi, al ni tad borba nije prekida, osim ako povrijeđeni borac ne preda il ga napadač dovrši.
I najvjerovatnije da će biti re-match te borbe.
Uglavnom još jedan nastup naših boraca, ovaj put našeg K1 borca Dževada "BH Machine" Poturka

Its Showtime 2010 - spektakl u Amsterdam Areni

Spaktakularna thaiboxing priredba Its Showtime 2010 ove subote će se tradicionalno održati u Amsterdam Areni.

Opisivanje svakog para trajalo bi poprilično dugo, budući da nas čeka čak 16 prvoklasnih mečeva. I to uistinu prvoklasnih, jer će u njima nastupiti gotovo svi elitni borci Starog kontinenta i svijeta.

Stoga ukratko; u glavnoj borbi "sudarit" će se ponajbolji teškaš današnjice Badr Hari i nadolazeća zvijezda Hesdy Gerges, udarci će pljuštati i u borbi između Melvina Manhoefa i Gokhana Sakija, thaiboxing legenda Rayen Simson odradit će oproštajnu borbu protiv Turčina Yakuta, uz njih tu su još i Artur Kišenko, Daniel Ghita, Pajonsuk i najbolji BH teškaš Dževad Poturak.

Pravi spektakl u punom smislu riječi, koji će zainteresirani fanovi moći pratiti uživo putem njima već dobro poznatih internet kanala.

Raspored borbi:

. Badr Hari - Hesdy Gerges
. Melvin Manhoef - Gokhan Saki
. Artur Kišenko - Murat Direkci
. Yoshihiro Sato - Pajonsuk
. Nieky Holzken - Cosmo Alexandre
. Gago Drago - Leroy Kaestner
. Džabar Aškerov - William Diender
. Daniel Ghita - Ashwin Balrak
. Rayen Simson - Sahin "Kaas" Yakut
. Mourad Bouzidi - Anderson "Braddock" Silva
. Orono vor Petchpoon - Atty Gol
. Rico Verhoeven - Dževad Poturak
. Tomas Hron - Rustemi Kreshnik
. Sem Braan - Lhoucine Ouzgni
. Chris Ngimbi - Anthony Nekrui
. Chahid Oulad El Hadj - Mohammed Khamal

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 29 maj 2010, 12:23

http://www.mfc.hr/

Evo druže ta dvojica boraca (Balijagić, Spahović) o kojima sam pričao iznad se bore 4.6 u splitskoj Spalladium areni. Ovi njihovi protivnici su mi nepoznati, možda ćeš ti znati nešto više.

p.s. negdje sam pročitao da UFC borbe na tlu Njemačke moraju biti malo cenzurisane da tako kažem, u slučaju obilnog krvarenja prekinute. Vjerovatno dezinformacija. Kako god, Denis ono nije smio izgubiti, nije mi jasno kako nije dovršio lika. Poslije je Struve imao još jednu borbu koliko sam upratio, i pobijedio. On je sad još iskusniji, jači, teži, spremniji, a Denis se nešto ne forsira treninzima, barem se ne vidi na njemu, pa će biti još teže ako dođe do rematcha. Možda se i varam, NADAM SE! Kakav je Dado, Denisov brat?

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 29 maj 2010, 13:10

Danas na Hayatu Dzevad Poturak vs Rico Verhoven i veceras Badr Hari vs Hesdy Gerges
Svaka cast Hayatu na ovim prenosima K1 borbi, posebno sto ce ljudi u BiH moci vidjeti Badr Harija kako se bori

@BlueSharks promasio si temu, to nije borac

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 29 maj 2010, 13:13

Bilal u koliko je to sati?

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 29 maj 2010, 13:33

tanzla je napisao/la:Bilal u koliko je to sati?
Poturak u 17:00
Hari u 22:00

Strauss
Kontakt:

Post Postao/la Strauss » 29 maj 2010, 14:11

tanzla je napisao/la:http://www.mfc.hr/

Evo druže ta dvojica boraca (Balijagić, Spahović) o kojima sam pričao iznad se bore 4.6 u splitskoj Spalladium areni. Ovi njihovi protivnici su mi nepoznati, možda ćeš ti znati nešto više.
Pero Ogrizek je Zagrebčanin, ima 26.g. Prije ovoga bavio se vaterpolom i to vrlo uspješno sve to ozljede.
E tek nakon toga je počeo sa borilačkim sportovima(thaiboxing), a negdje 2006/07 se pojavljuje u MMA(Crows).
Vrlo solidan početak je imao u amaterskim borbama. Uglavnom težak, vrlo težak protivnik za Spahovića.

Junior Santiago je Brazilac i to je sve što znam. Prvi put sam čuo za njeg krajem 2009.g, kad se borio sa Mare Perakom u Splitu. Perak ga uništo, što je i bilo za očekivati.

Inače borbe su vrhunske, pogotovo James Thompson vs Pelle...
tanzla je napisao/la:p.s. negdje sam pročitao da UFC borbe na tlu Njemačke moraju biti malo cenzurisane da tako kažem, u slučaju obilnog krvarenja prekinute. Vjerovatno dezinformacija. Kako god, Denis ono nije smio izgubiti, nije mi jasno kako nije dovršio lika. Poslije je Struve imao još jednu borbu koliko sam upratio, i pobijedio. On je sad još iskusniji, jači, teži, spremniji, a Denis se nešto ne forsira treninzima, barem se ne vidi na njemu, pa će biti još teže ako dođe do rematcha. Možda se i varam, NADAM SE! Kakav je Dado, Denisov brat?
Nešta se ne sjećam kakvo je bilo stanje tad u Njemačkoj, al sad je sasvim jasno...
19.03.2010 PFS
Nakon godinu dana prikazivanja, njemački sportski kanal DSF prisiljen je prekinuti s emitiranjem UFC turnira na svom programu.

Kako javlja portal TVmatrix, regulatorno tijelo za medije pokrajine Bavarske donijelo je jučer odluku o zabrani prikazivanja UFC turnira na DSF-u. Budući da je DSF-ovo sjedište u Bavarskoj, nemaju izbora nego maknuti sve UFC emisije iz svog programskog rasporeda.

U obrazloženju stoji da je prikazano nasilje neprihvatljivo za emitiranje, pogotovo udaranje protivnika na tlu te da se kosi s zakonom o emitiranju. DSF je bio jedini njemački kanal koji je emitirao UFC, tako da će osim Bavarske i čitava Njemačka ostati ukraćena za snimke najjačih MMA turnira na svijetu.
Definitivno loša vijest za Danu Whitea i njegov plan ekspanzije na europsko tržište, kojem je utjecajni njemački boksački lobi ovim potezom zadao težak udarac.

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 29 maj 2010, 14:21

To što je vaterpolista je otežavajuća okolnost, momak je vjerovatno stijena. Još stariji,iskusniji od Tome Spahovića, biće teško bogme. A ovaj mali Balijagić, ja ga se sjećam iz osnovne škole, doduše mlađi od mene par godina, e on je potencijal, drzak,bezobrazan, koliko sam vidio u parteru odličan,fizički jak, a tek 21 godina. Ako bude radio s pravim ljudima, postaće uspješan. (Jesam optimističan a? )

Imamo mi sad tu neku plejadu mladih boraca, talenata, a ovi stariji poput Stojnića, Redžovića, Poturka bi trebali da im pomognu da napreduju.
Valjda će biti na tvu ovaj event 4.6.2010. da vidimo naše mlade nade na djelu. ;)

p.s. hvala na odgovoru, ne pratim toliko MMA generalno, pratim samo naše borce, koliko je to moguće, jer teško da IKAKO MOGU biti manje spominjani u medijima.
SPORTSPORT.ba bi trebao poraditi na tome.

UPS
Kontakt:

Post Postao/la UPS » 30 maj 2010, 12:11

Badr Hari je opet napravio veliku glupost :o :o Stvarno ne kontam sto mu ono treba?! Pa istjerace ga...

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 30 maj 2010, 12:15

UPS je napisao/la:Badr Hari je opet napravio veliku glupost :o :o Stvarno ne kontam sto mu ono treba?! Pa istjerace ga...
Nisam upratio šta je uradio, opet udarao nekog na podu?

Inače, Riko Verhoven dobio Poturka :(

EDIT:[youtube][/youtube]

Vidio sam sad šta je uradio. Hahaha.
Predobra borba je bila, šteta što je diskvalifikovan Hari.
Zadnja izmjena: tanzla, dana/u 30 maj 2010, 17:54, ukupno mijenjano 1 put.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 30 maj 2010, 16:17

Evans dobio Jacksona, čekam borbu do 4, onda upalim TV nema je, kasnije nađem jednu stranicu piše samo ljudi u Hrvatskoj mogu je live gledati. Jao , jao, moram naći reprizu ove borbe, ipak je jedna od najočekivanijih borba u historiji UFC-a bila.

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 30 maj 2010, 17:51

Tema je ipak BH borci, i ja sam pogriješio pa postavio ovaj Harijev fajt. Nećemo to više raditi, kad već mediji ne pišu ništa o našim borcima, možemo mi na forumu baciti neki post, s vremena na vrijeme. ;)

"Dževad Poturak najbolji bh. K1 borac poražen je u Amsterdam Areni od domaćeg borca Rica Verhoevena.

Ovaj Holanđanin u sve tri runde bio je bolji od “BH Machine”. Verhoeven je pokazao zavidnu tehniku i izuzetno jake udarce nogom što je u nekoliko navrata Dževadu predstavilo veliki problem. Rico se koncentrisao na udarce u noge te u nekoliko navrata izbacio bh. borca iz ravnoteže.

U posljednjoj rundi, kada je i Poturak bio svjestan da od ove borbe neće biti ništa u svom stilu je provocirao holandskog broca uz ovacije publike sa sjeverne tribine stadio

Rico Verhoeven je rođen 10.04.1989. godine, a visok je 195cm i težak 110kg. Ovo mu je 22 pobjeda u 25 mečeva, a pretrpio je 4 poraza.
"

radio sarajevo ba

slika
Rico Verhoven

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 30 maj 2010, 18:09

Naletio sam upravo na tekst o još jednoj našoj borilačkoj nadi, ovaj put se radi o djevojci, Sanji Samardžić iz Bihaća. Nisam primjetio da je prije neko postavljao, ako jeste obrisaćemo, nije problem. ;)
slika
Ova djevojka je rođena 10.6.1985. godine u Bihaću. Od samog djetinstva je osjećala veliku ljubavi prema Kick Box-u, te je sa 12 godina odlučila da počne i trenirati isti, a u njemu je i dan danas.

U ovih 12 godina, koliko se bavi ovim sportom ostvarila je vrhunske rezultate, kao što je prvo mjesto na Svjetskom kupu u Mariboru 2004. godine, 2 treća mjesta na Svjetskom prvenstu 2005. godine, peterostruka je prvakinja naše zemlje u Full Contact-u, a vrhunac dosadašnje karijere je sigurno osvajanje Evropske Profesionalne titule u K-1 u kategoriji do 60kg

Osim ovih rezultata, proglašavana je čak 4 puta sportašicom Unsko-Sanskog Kantona i to 2003., 2004., 2007. i 2008. godine, te je proglašavana najboljim sportašem općine Bihać u 3 navrata, te četiri puta je proglašavana sportašicom godine općine Bihać.

Njeni uspjesi:
Domaća takmičenja:

- 2003. god Prvenstvo BiH FULL CONTACT 1. mjesto -57kg

- 2004. god Prvenstvo BiH FULL CONTACT 1. mjesto -60kg i MUZICKE FORME 1. mjesto

- 2005. god Prvenstvo BiH FULL CONTACT 1. mjesto -60kg ,LIGHT CONTACT 1. mjesto -60kg

- 2006. god Prvenstvo BiH FULL CONTACT 1. mjesto,LOW KICK 1.mjesto -60kg

- 2007. god Prvenstvo BiH FULL CONTACT 1. mjesto -60kg,LOW KICK 1. mjesto -60kg

Međunarodna takmičenja

- 2001. god. 5. Croatian open LOW KICK 1. mjesto -60kg

- 2002. god. SVJETSKO juniorsko PRVENSTVO ( Montenegro) FULL CONTACT 2. mjesto -56kg

- 2003. god 4. Internacionalni kickboxing kup *Bihac* FULL CONTACT 1. mjesto -60kg

- 2003. god Medunarodni turnir (Makedonija) FULL CONTACT 1. mjesto -60kg

- 2003. god 7. Croatian open FULL CONTACT 1. mjesto +60kg

- 2004. god 5. Internacionalni kickboxing kup *Bihac* FULL CONTACT 1. mjesto -60kg i MUZICKE FORME 1. mjesto

- 2004. god SVIJETSKI KUP (Maribor) FULL CONTACT 1. mjesto -60kg i MUZICKE FORME 1. mjesto

- 2004. god 8. Kickboxing Croatian open FULL CONTACT 1. mjesto -60kg i MUZICKE FORME 1. mjesto

- 2005. god 6. Internacionalni kickboxing kup*Bihac* FULL CONTACT 1. mjesto -60kg, MUZICKE FORME 1. mjesto, LIGHT CONTACT 1. mjesto -60kg i AEROKICKBOXING 1. mjesto

- 2005. god SVJETSKI KUP (Maribor) FULL CONTACT 1. mjesto -60kg

- 2005. god SVIJETSKO PRVENSTVO prvi dio( Agadir-Marocco) THAI BOXING 3. mjesto -60kg

- 2005. god SVIJETSKO PRVENSTVO drugi dio ( Hungary) FULL CONTACT 3. mjesto -60kg

- 2006. god 7. Inernacionalni kickboxing kup*BiH open-Bihac* FULL CONTACT 1. mjesto, LIGHT C.1. mjesto -60kg

- 2006. god EVROPSKO PRVENSTVO (Skopje) Thai kickboxing 3. mjesto -60kg

Najveći dosadašnji uspjeh

13.12.2008. EVROPSKA PROFESIONALNA PRVAKINJA U K-1 do 60kg

borac_sampion
Kontakt:

Post Postao/la borac_sampion » 31 maj 2010, 21:25

eo da se nadovezem...moj drug koji trenira jiu jicu i ima 17 god osvojio je 4 mjesto na Evropskom prvenstvu :)
TREĆI PUT ČASTIMO

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 05 jun 2010, 11:36

@borac samion, apdejtuj nas informacijama, da i mi znamo. ;)
Što se tiče onih borbi o kojima sam govorio (MFC, jučer održano, Spalladium arena, SPLIT) par postova iznad evo dio članka iz hrvatskih medija:

U preostalim borbama odlično su prošli BiH borci pokazavši prije svega sjajnu fizičku pripremljenost. Berin Balijagić je "giljotinom" ugušio brazilca Junora Santiaga, a njegov klupski kolega Tomislav Spahović je čitavu borbu dominirao protiv Zagrepčana Pere Ogrizeka koji je na koncu predao jer više nije mogao trpiti udarce.
1989. i 1990. godište (ako se ne varam), svaka čast momci, samo nebo je granica :D
Inače malo publike u Spalladium areni u Splitu, poražavajuće, al' nema veze, dok naši razbijaju.

p.s. @strauss
Ubi Spahović ovog vaterpolistu :lol:

[youtube][/youtube]
Evo sa službenog vaganja, valjda ću naletiti i na borbe naših boraca, pa ću postati ovdje.

Strauss
Kontakt:

Post Postao/la Strauss » 06 jun 2010, 13:10

tanzla je napisao/la:p.s. @strauss
Ubi Spahović ovog vaterpolistu :lol:
Ubi ga i to baš. :lol:
Svaka im čast, bit će nešta od njih sigurno.

Što se tiče publike. poražavajuće i iznenađujuće. Mnogo je uloženo u promociju, al opet... :|

EDIT
Tražio sam i borbe i nisam uspio naći. Uspio sam samo vidjeti kratki pregled Thompson vs Pelle
V

Strauss
Kontakt:

Post Postao/la Strauss » 10 jun 2010, 00:16

Nedjelja/13.06 Hayat sport - Berin Balijagić - Tomislav Spahović - Split

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 10 jun 2010, 00:43

Strauss je napisao/la:Nedjelja/13.06 Hayat sport - Berin Balijagić - Tomislav Spahović - Split]
Obavezno ću gledati. Bilo bi dobro da neko ko ima mogućnost i snimi, pa da postavi na net.

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.