FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Rooney88
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Rooney88 » 16 maj 2015, 19:26

Ne znam stvarno sta vi vidite da je ovdje bilo super na obje strane? Razumijem zanos, Amir odigrao maestralno, bijes zbog levata sa FACE TVa ali prvo definisite nivo do kojeg zelimo ici. Ako hocemo pristojan (ozbiljan) rezultat u Evropi, a samim tim i priliv novca, onda ovakve partije sto prije izbiti svima iz glave, oba tima ovakvom igrom nemaju sta traziti u Evropi, obrukat` cemo se kolektivno. Igraci zamrznuti u mjestu u odsutnim momentima akcije, fulaju lopte, urade potez-dva dobro i onda treci amaterski, neki nemaju snage od 70te loptu duze od 15 metara nabiti, odbrane oba tima izgubljene vecinom utakmice. Nimalo impresivno, nimalo!

Sarajevo je opet imalo posjed, bili su bolji u prvom iako im nismo ostali duzni, u drugom se situacija nesto mijenja u nasu korist. Uzimamo sredinu ali protiv Cimirota tesko da mozes, dosta napada nam je prekinuo i dosta opasnih situacija i presinga koji su nasi momci radili upravo on je rjesavao hladokrvno, lose za nas jer se ekipa potrosi a ne napravis nista. Baja dosta nervozan, prepao sam se iskreno kod onog povlacenja da bi mogao na tusiranje. Djelmic jako los, Kokot se trudio ali bez nekog konkretnog ucinka (zivot mi je pred ocima proletio kod one situacije u 90oj minuti).

Amir? Nadam se da ce napredovati iz utakmice u utakmicu, ovo danas je bilo odlicno i upravo on je svijetla tacka ovog derbija, bravo momcino! BRAVO!!!

Nista, idemo se boriti do kraja. Imaju oni Vitez kojem gori pod nogama i iskreno se nadam da im domacin tu moze uzeti makar bod.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 16 maj 2015, 19:33

Pobijediti Travnik i definitivno osigurati Euro takmičenje. Ovisno od njihovog rezultata u Vitezu vidjet ćemo idemo li u Zenicu na izlet ili po titulu. Amir!!! :bow: :bow: :bih:

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 16 maj 2015, 19:35

Zeljeznicar za zivot cijeli!!! Ponosan nase momke, glavu gore manijaci!!! ;)

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 16 maj 2015, 19:39

Nismo mi ni protiv Veleza sanse imali a protiv bordo uluje pogotovo,cuj bordo oluja hah
Zeljeznicar! 1921 !

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 16 maj 2015, 19:41

Kokot sadikovic i hasanovic se usrali.Ovu tekmu nismo dobilo samo iz jednog razloga.memija beganovic.nemojte mastat i mislit da vitez moze izvuc bod jer je to nemoguce.Mi sa ovom ekipom 2 na kraju.Nije uspjeh nego iznenadjenje lige.

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 16 maj 2015, 19:42

Amir je pokazao danas ,da je novi Pjanic. Kad najvise treba ,pokazao muda i umijece,za razliku od Dade i Eldara.Tako se
Pokazuje kakav si igrac.Rijad se nije vidio jer su Djelmic i Kokot dosta nazad pomagali,i ostao je sam. Kokot da nije nalozen i nafuran od raje,onako izbezumljen bio,svasta bi bilo.
Odbrana odlicna,pitari zreli za karanja,a mi malo nedoreceni,trebao je jos jedan Amir,jer Dado lopte nije dao da valja. Meni bi Amir igrao odmah iza napadaca,a Sadikovic iza.
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 16 maj 2015, 19:45

badblueboylivno je napisao/la:Šteta, moglo se ovdje do troboda. Sarajevo apsolutno bezopasno.
jeb.iga opet alibi derbi. dok god budemo igrali alibi derbije ovako će nam biti

nema veze, sezona iznad očekivanja, ali ostaje gorčina zbog ovoga danas, ali kad tad će nam doći iz guzice u glavu i ići ćemo i u derbiju od prve minute na pobjedu, ko u dobra stara vremena!

MuhamedTM

Post Postao/la MuhamedTM » 16 maj 2015, 19:48

Opet oni pisu ovdje.halo ba imate drugu temu za to ,vi bas testirate ss.ba. Fino vam je receno gdje da svrljate.
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 16 maj 2015, 19:53

Molba jedna. Nemojte molim vas niciji ucibak danas minimizirati, igrali su kao tim, imali svoje sanse, a isto tako i komsije. Vjerujem da su svi dali sve od sebe, meni dovoljno, i glupo bi sada bilo prebacivati teret na bilo koga iz naseg tima. Ja sam ponosan na njih zbog svega sto su uradili u ovoj sezoni. Volim te Zeljo!!!

Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

DR.HOUSE
Kontakt:

Post Postao/la DR.HOUSE » 16 maj 2015, 19:57

Neandertalac je napisao/la:Molba jedna. Nemojte molim vas niciji ucibak danas minimizirati, igrali su kao tim, imali svoje sanse, a isto tako i komsije. Vjerujem da su svi dali sve od sebe, meni dovoljno, i glupo bi sada bilo prebacivati teret na bilo koga iz naseg tima. Ja sam ponosan na njih zbog svega sto su uradili u ovoj sezoni. Volim te Zeljo!!!

:thumbup: :thumbup: :bih: :bih:

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 16 maj 2015, 20:02

Neandertalac je napisao/la:Molba jedna. Nemojte molim vas niciji ucibak danas minimizirati, igrali su kao tim, imali svoje sanse, a isto tako i komsije. Vjerujem da su svi dali sve od sebe, meni dovoljno, i glupo bi sada bilo prebacivati teret na bilo koga iz naseg tima. Ja sam ponosan na njih zbog svega sto su uradili u ovoj sezoni. Volim te Zeljo!!!

Bravo!!! Ovim momcima ne treba ništa prigovoriti! Oni su za mene ŠAMPIONI, kako god završili prvenstvo!

Astren
Kontakt:

Post Postao/la Astren » 16 maj 2015, 20:03

Sa ovim bodom i Evropa je praktično sigurna.
Bilo bi lijepo kada bi ostali neporaženi u zadnja dva kola, uz još koji pogodak Bajića, pa da tako zaokružimo ovu polusezonu skoro kao iz snova, ako mene pitate :) .

Nydalen
Kontakt:

Post Postao/la Nydalen » 16 maj 2015, 20:04

SAMPIONI! Volim te bolan Amire momcino od 18 godina, sto igras iz ljubavi i vrtis one placenike po terenu.

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 16 maj 2015, 20:04

evropa je vec osigurana, jer zrinjski i siroki imaju medjusobni duel i ne mogu oba tima da nas prestignu... sad se igra za titulu!!!
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

Rios

Post Postao/la Rios » 16 maj 2015, 20:06

Ehh..Derbi ko derbi,obzirom na znacaj i tezinu koju je imao,moze dobiti neku slabu prolaznu ocjenu.Vjerovatno je i jednim i drugim bio cilj prvenstveno izbjeci poraz i izbjeci situaciju da ti rival slavi titulu pred ocima nego li ostvariti pobjedu.
Kako so podijelili bodove tako smo podijelili i poluvremena - Sarajevu prvo,nama drugo. Oni u prvom prijetili,prakticno i cijelu utakmicu,samo preko Benke,iako to nisu bile neke izrazajne prilike ali bilo je opasno.Ima li su terensku inicijativu,mi smo prijetili preko 3 igraca u napadu i uspijeli ipak stvoriti neke pilike pre kraj prvog poluvremena.Drugo poluvrijeme pripalo nama,nekoliko opasnih suteva,akcija,ubacivanja,dok Sarajevo prakticno nista nije uradilo.Drugim poluvemenom mozemo biti zadovoljni,prvim bas i ne kad je nasa ekipa i igra u pitanju.
Aposlutni igrac utakmice kad smo mi u pitanju je Amir :bow: Kakav ce to biti igrac samo..Sa 17 godina igrati onako u derbiju..Kapa ti dole momcino!!! Odbranu bih isto pohvalio,odigrali su prakticno bez greske :clap: Kokot odigrao slabo :| Mozda smo mi ocekivali previse od njega,ne znam,ali slab je bio,podbacio brate. Bajic ocekivano zaustavljen,fokus odbrane je bio na njemu,i upravo sam tu ocekivao Kokota da uskoci,al jbg..Sadikovic isto tanak..Ostali ok uglavnom.Nuspahic mozda malo izgorio kad je usao,al elem..
Sudjenjem,uglavnom,mozemo biti zadovoljni.Nije bilo vecih gresaka,jedina zamjerka ( i nije bas da je zanemariva ) je nedosudjeni prekrasaj na Nedom pred kraj utakmice :thumbdown: Ali opet ne mozemo ignorisati da je mogao komotno pokazati Bajicu drugi zuti npr.. :mrgreen:
Manijaci :bow: :bow: Odlicno izdanje :thumbup: :thumbup:
Eto..Sad ovjeriti Evropu i definitivno protiv Travnika,uci u posljednje kolo disuci za vrat pitarima pa sta bude.. :)
Zadnja izmjena: Rios, dana/u 16 maj 2015, 20:28, ukupno mijenjano 2 puta.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 16 maj 2015, 20:09

Šta reci poslije ovakve tekme, za svakog igraca cu reci kako je igrao, generalno sam zadovoljan partijom gotovo svih naših igrača ali samo u drugom poluvremenu, veliki naklon za Odovića, trenercina, nakon prvog poluvremena i onako blijede igre na takav je način motivisao igrace da smo u drugom dijelu u nekim trenucima izgledali odlično. Nadam se da cemo se riješiti nekih igraca, nema smisla da sjede na klupi a da ne doprinose igri, trebat ce nam 4-5 a možda i više pojacanja, i to pravih pojacanja i za narednu sezonu i za evropu. Ponosan sam na Želju, ispunili smo svoje ciljeve koje smo postavili pred pocetak sezone.. Manijaci :bow: :bow: Željezničar za život cijeli !

Antolović- dobar
Kosorić zajedno sa Bogdanovicem bez greške, njih 2-ca u paru izgledaju ko armirani beton
Kvesić- može on to još puno bolje
Zeljković- kad se vrati Stanić, on ide na klupu
Hasanović- solidan, par puta ga je Stojcev ko dijete prolazio, mada je bio pravovremen uglavnom
Sadiković- meni je bio dobar, pretrcao je puno i pred kraj poluvremena umjesto da doda Bajiću u for on šutira u protivnickog igraca a da je dodao, Bajić bi bio u 100% šansi, dosta je pristup popravio i sad dosta manje glumi manekena na terenu
Hadžiahmetović- cini mi se da ima ugovor na 3 godine al ovog momka treba vezati ugovorom za minimalno još 5 godina, kakva igračina sa 18 godina, on i Cimirot igraci utakmice
Kokot- razocarao me, razumijem kad mladog igraca ponese atmosfera al' kad "iskusnog igraca" ponese uhh, pa ne može ništa normalno da uradi, da je zabio u 95 minuti možda bi mu pisali hvalospjeve sad al ono što je pružio osim borbe je veoma loše
Đelmić- kakvu je šansu fulio :roll: , imao još dva slobodna igraca i dovoljno vremena da uđe u 16 i onda opali al jbg, mnogo je pretrcao..
Bajić- zatvorili ga i nije mogao ništa da uradi, bio jako nervozan i bio je jako blizu crvenog kartona..
Nuspahić- mali se dobro prepao utakmice, 2-3 puta umjesto da ide po strani on izlazi u aut :shock:
Enis Sadiković- malo je proveo na terenu za neku ocjenu
Turković- ne znam šta da kažem, čist faul nad njim nije sviran na 16-18 metara od gola, prije Tatomirovica došao do lopte i ovaj se zabio u njega. Imam osjecaj nevezano za ovu utakmicu da Nedo jedino može pogoditi kad nema golmana na golu i kad je udaljen samo par metara od gola..
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 16 maj 2015, 20:11

Sve u svemu jos jedan los derbi bez igre, prilika i svega sto bi trebalo biti. Kada se sabere nije bilo 20 min efektivne igre, moja ocjena derbija 1-10 bi bila 2 max 3.

Jedina pozitivna stvar je Amir, momak nebruseni je nas dragulj. Nadam se da ce imati srece u karijeri i otici u klub u kome ce napredovati jer definitivno ima potencijala da bude prvo ime nase repke u narednom periodu. Ostatak ekipe manje vise podbacio kao i pitari.

Svaka cast momcino na prikazanoj partiji i svu srecu ovog svijeta ti zelim :tokralju: :tokralju:
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 16 maj 2015, 20:15

da se utakmica igrala tri sata, mislim da bi svako prije usrao i pogriješio nego amir. nisu slučajno ljudi kojima je to struka u njemu vidjeli najveći talenat od ove naše djece. osim njega bih istakao stopere koji su opet odigrali za čistu desetku, ostali - regularno, tako-tako. obzirom na realne okolnosti nema se šta kome zamjeriti.

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 16 maj 2015, 20:18

Majko draga šta radi Amir :crazy:
Manijaci havariju napraviše u drugom poluvremenu, popišaše se po svima.
U drugom poluvremenu druga ekipa izašla, i samo još nešto.. Oni veze sa životom nemaju kunem vam se :roll:
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 16 maj 2015, 20:24

Rios brate sve slazem ,samo kad smo kod Bajicevog moguceg crvenog,pa nemoj da zmirimo na start Bilbije ,ako ono nije direktan crveni,ja ne znam sta je. Sa dvije noge,na stajnu nogu,je crveni po svim pravilima fubalske igre i sudiske organizacije.
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: dark44, Hrammm1921, Lokomotifa, Tatamata1946, Vanja8 i 21 gost.