Znam ja tu priču, Željo će da pravi igrače a Sarajevo će da kupuje najbolje od njih vještački upumpanim parama i sve će to kao da bude u cilju promocije bh. fudbala. E pa mohune što bi naš narod rek'o, igrači u Želji su vaspitani na drugi način, a čak ni izuzeci kojima nije bio cilj da klub nešto zaradi na njima nisu išli u FK Sarajevo. Ako neko misli da je navijačima Želje ili bilo kome u Želji bitniji uspjeh nekog kluba u Europi nego uspjeh vlastitog kluba taj nema veze sa životom. Tu se nazire jedno veliko mahanje.Greivis je napisao/la: Naravno da kvalitet nije isti. Jednim je cilj osvajanje LP-a, drugim je prolaz pretkola i moguci ulazak u grupu. Ja ti dajem primjer ekipe koja je konkurentna u Evropi samo zato sto ima monopol u svojoj drzavi.
Ne brini. Pocet ce Sarajevo dovoditi i domace igrace kad se pojave dobri.
Pa rekao si da nemaju rezultate.
Istina je da ce liga biti manje zanimljiva, ali ce se popraviti koeficijent ako jedan tim bude u stanju da pravi kakav-takav iskorak u Evropi.
Nije tačno da sam rekao da nemaju rezultate, rekao sam da HNL osim Dinama i Rijeke (u zadnje dvije godine) nema rezultate, pročitaj ti to ponovo. I ono što je važno reći Dinamo nije dominantan zato što je uzimao najbolje iz lige (uzimao je od nekih, od Hajduka nije uzeo ništa) nego zato što je najbolje organizovan klub tamo, zato što je dovodio kvalitetna strana pojačanja i zato što je sam napravio hrpu odličnih igrača u vlastitom omladinskom pogonu.
I bez obzira na sve to oko Dinama se nije okupila država kako bi ga podržala, čak ga ni njegovi navijači ne podržavaju. Sad neko hoće da nam proda priču o takvom Sarajevu. Nema od toga ništa.