FC Internazionale Milano

Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

SampiJuve
Kontakt:

Re: FC Internazionale Milano

Post Postao/la SampiJuve » 14 maj 2015, 10:23

Evo od mene, od srca. :)

Kova ide iz Intera!

Prvenstveno, zagrizla je prava ekipa (Liverpool), naravno, ako je ovo istina. Kova je igrac koji moze zamijeniti Gerarda mada sumnjam da moze izrasti u vodju te ekipe.Oni natpisi za Barcu i ocekivanjima da zamijeni Xavija po meni kao nekom ko je, hajmo reci, osrednji poznavalac fudbala, nisu djelovala realno, jednostavno nisu isti tip igraca i ne vidim kako bi se uklopio u tu koncepciju.Recimo Pjanic mi se tu puno bolje uklapa.Mada i u Spaniji ima vishe prostora nego u Italiji, a Barca ima mogunost da ga "ceka".

Ono sto sam ja uocio je da je Kova igrac koji voli tempo, brzu igru i po tome je engleska idealan izbor. Tu vidim njegov problem u nasoj ekipi, jer malo koja ekipa igra tako otvoreno, nema puno situacija jedan na jedan, igra se usko u odbrani,tako da on nema puno prostora za svoju igru i pravci dosta gresaka.I onda kada forumashi pitaju sto ne igra cmf-a i sto ga Mancio gura blize golu hoce nesto da mi se desi.Dodushe decko naprijed nestane, ali to je do njega, jer kao sto sam spominjao kretanje bez lopte i otvaranje nula bodova.U enleskoj je to puno drugacije, u Liverpoolu ga "ceka" mjesto, Rodgers ima zivaca, voli mlade igrace.

Postavlja se pitanje zasto onda Guarin igra tu poziciju, ali mogu samo reci da u zadnje vrijeme primijetim da ga je Mancio natjerao da igra drugacije i da ima totalno drugu zadacu u timu.Vishe defanziva i pritisak na kreativce protivnika, manje mudrosti u nasem napadu.Ne branim ga naravno, najsretniji na forumu bih bio kada bi otisao, ali treba biti iskren i realan pa to spomenuti.

Dalje, Kova je igrac koji ima problema sa samopouzdanjem, sto i nije strano mladim igracima, ali Inter definitvno nije klub koji ce mu pomoci da to samopouzdanje izgradi.Pogotovo u situaciji kada se dugo ceka na bilo kakav rezultat i nema prostora za pustanje mladom igracu da pravi greske.Ono sto cesto govorim, nama treba „instant impact“. Yaya je tu majstor, ako ostane nepovrijedjen prekucat ce ligu, u to sam siguran.

Tu je josh jedan bitan razlog. Inter nema puno kvalitetnih igraca cijom bi prodajom mogli dobiti prijeko potrebne milione za zadovoljenje FFP-a.Kova tu predstavlja idealno rjesenje, 30-35 milki za jednog , ista cifra za 7 drugih igraca.To je nekih 70-ak miliona da se zadovolje Manciovi apetiti, a izgleda da nisu mali.Razumijem covjeka, puno toga ovoj ekipi fali.

Zanimljivo je da je Kova igrac kojeg sele iz intera od kako je doshao. :) Licno ne bih imao nista protiv ni kada bi ostao. Ostavio bih ga da se razvija, ima kvalitete, ne za vrhunske domete kako ti Siamo tvrdish, ali da bude odlina radilica u ekipi, sigurno. Pogotovo ako bi njegov odlazak znacio ostanak Guarina ili koristenje dobivene cifre za dovodjenje Dybale.Najgori scenario bi recimo bio da ponude Leivu u zamjenu.Imam osjecaj da bi Mancio prihvatio. :D Nemam nista protiv lika Dybale, ali jednostavno ga smatram neprovjerenim igracem, jer po meni se igrac ne dovodi za tolike novce nakon bljeska u jednoj sezoni, vec neke pokazane i dokazane konstante u igri.To moze Juventus, mi taj luksuz sebi ne mozemo dopustiti.

Nadam se da sam bar malo pomogao.Baci link kada zavrsish da vidimo finalni produkt i tvoje misljenje.
Murillo=JJ

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 14 maj 2015, 11:47

Pošteno :mrgreen: Čekam da mi jave kada im treba tekst.Pisat će se vjerojatno cijelo ljeto o tome transferu pa ću najvjerojatnije tekst složit kad završi sezona.Odmah i analiza igre uz ovo oko transfera...

Ajde još netko tko misli da ostaje i zašto.

Izbori :kafa:

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 14 maj 2015, 12:23

Ja sam misljenja da je to jedan jako glup potez, potez kakav je u stanju napravit samo uprava Intera, reka bi tradiocionalno Interovski potez. Razumim da nas Uefa zajebava sa FFP-om ali prodat mladog i perspektivnog igraca na kojem bi se trebala gradit momcad je glupo. Posebno je to glup potez zato sta ce se ti novci potrosit na glup nacin, odnosno nece se pojacat bolna mjesta u momcadi.

U svakom slucaju ako ode zelim mu svu srecu svijeta jer je prvenstveno jako dobar momak, jedan od rijetkih u danasnjem nogometu.
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 14 maj 2015, 17:29

Neću ga nikad prežalit ako ga hajvani prodaju, hoću da njega i Ikca i za 10 godina gledam u našem dresu.
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 15 maj 2015, 16:05

slika
Inter have only won three league games in the last two seasons after conceding the first goal:

2013-14: Inter 2-1 Fiorentina
2013-14: Inter 4-1 Lazio
2014-15: Lazio 1-2 Inter
60.4% - Inter have recorded the highest possession percentage in this Serie A season.
Još kad to ne bi bio do bola sterilan posjed...
Mancini has included Fredy Guarin in the starting line-up in every Serie A game (23).
:puke:
Corriere dello sport reports about Mauro Icardi’s new contract. The player will receive a little more than three million euro’s a season and will join the club of the Inter players that are most payed together with Guarin and Palacio, waiting for Touré. To the 3 million euro’s bonuses will be added but the important news about Maurito’s new contract is that the image right will be divided between him and Inter.
Icardi will also receive another bonus for the season he has had and it will be given to him between the end of this season and the beginning of next season. Another important news is that there won’t be any buy-out clause in his contract that clubs can use if they want to buy him.
Dobro zbori čovjek:
The former Bologna and Brescia-striker Kubilay Türkyilmaz critisizes Roberto Mancini’s choice not to play with Xherdan Shaqiri:
“That Shaqiri sits on the bench at Inter is a mystery. That he is on the bench for 90 minutes against Lazio is scandalous. Lazio played with nine men for an hour and it was a perfect game for Shaqiri. What does Mancini do? He puts Yuto Nagatomo on, a player who can’t win a 1 vs 1 duel, and in halftime he put Lukas Podolski on. The German has the mobility of an elephant, a world champion who missed two great chances in a strange way. I doubted him from the beginning. Everyone is happy with Shaqiri at Inter, even Mancini says he is the player for the future. Then make him play? It never happens.”
Türkyilmaz tries to explain the situation:
“Either the two have a personal problem, or Mancini prefers to let the players that will be sold prove themselves. My suggestion? Keep calm because the new season is upon is. And there the situation will be very different.”
Ruben Sosa također:
"...but the impression is that everyone seem to wait for the spark of others, or that some other teammate should decide the game. Instead we must create the spark of the group: that is what is needed. And sometimes it has happened, mind you, but don’t just wait for the savior.”

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 15 maj 2015, 19:09

Evo o cemu ja pricam... Mi cemo sad dovest ovog nekog Spanjolca za 10ak mil € umjesto Kovacica (pretpostavljam), mozda je momak dobar igrac ali opet cemo bit prisiljeni cekat "razvoj" igraca iducih 2-3 godine, zato sta nismo u mogucnosti kupit gotovog igraca. Zar to nije smijesno i tragicno...zapravo i gore od toga. Ja osobno nikad u zivotu nisam cuo za tog Dardera. Mozda ce on bit najbolji ikad ali svejedno to nije nacin na koji se gradi momcad.

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 15 maj 2015, 19:23

Nisam ni ja nikad čuo za tog.Vidim ima 21 godinu.Nisam čak pretjerano "istrazivao" ni dolazi li stvarno.Što se tiče Kovačića nekako sam siguran da ostaje u klubu.Tako ću i pisat tekst.Jednostavno bi njegova prodaja bila rijetko imbecilan potez i ne vidim zašto bi se Thohir na to odlučio.Ne želim vjerovat u taj transfer.Ako ga prodaju sve ovo što se pričalo zadnjih godina pada u vodu i više ih nitko neće moć uzimat za ozbiljno.Budućnost kluba će biti nejasnija nego ikad.

Lazio s dva igrača manje nije izdržao / Lazio - Inter 1:2
Derbi talijanske lige nedeljom navečer čisti je nogometni i životni klasik, pravi i u mom slučaju skoro zaborvljeni ritual. Svjetli u sjećanju prije dvadesetak Bajrama neka katodna cijev, prepoznatljivi glas Bože Sušeca i tada najjača liga na svijetu. Ovu nedelju na programu je bio drugi rimsko-milanski okršaj ovog kola, duel Lazia i Intera.

Stefano Pioli imao je dosta problema u sastavljanju tima za ovaj meč jer između ostalih nije mogao računati na vođu zadnje linije De Vrija. Lazio je stajao u klasičnih 4231, Biglia je bio duša i srce veznog reda, a Anderson glavna napadačka snaga. Roberto Mancini postavio je svoj tim u 442 formaciju s rombom u sredini. Hernanes je bio iza argentinskog dvojca, na papiru je moćno djelovao trojac Guarin, Medel, Kovačić, koji je stajao iza njih.

1-0 Candreva (7. minuta) Sjajni Anderson iskoristio je jedanu izgubljenu loptu gostiju, ušao u kazneni prostor, majstorski zavrnuo loptu i pronašao natrčavajućeg strijelca Candrevu.

Crveni karton Mauricio (25. minuta) Brazilski stoper rušio je Palacia kao zadnji igrač obrane, sudac nije mnogo razmišljao.

1-1 Hernanes (26. minuta) Bivši igrač Lazia zabio je iz slobodnjaka svom klubu s ivice kaznenog prostora. Lijeva noga koja može sve što poželi.

Pioli je odmah poslije isključenja svog stopera izvukao Maurija, a ubacio Edsona Braafheida koji je otišao na lijevog beka, a Radu je prešao stopera. Lazio je time prešao na 441.

Lazio je za mene najveće otkriće ovogodišnje Serie A, svaki put kad ih gledam sve više vjerujem da za ovaj tim slijede odlične godine. Pioli im je dao ozbiljne konture, imaju jasnu strukturu, znaju šta rade u svakom dijelu terena, u svakom momentu utkakmice, imaju vrlo vidljivu hijerarhiju. Nedostatak širine u igračkom kadru i manjak talenta na nekim pozicijama je normalan za ekipu u Italiji, u ovoj svojoj fazi. U prvom dijelu ove utakmice trebali su voditi sigurno 2-0, ali se osjetio nedostatak kvalitete na stoperskim pozicijama koji je rezultirao s dvije prilike gostiju. Druga je rezultirala crvenim kartonom koji je automatski usmjerio utakmicu u nekom drugom pravcu. Lazio je ekipa koju majstorski na terenu vodi Lucas Biglia, koja leti na krilima Andersona i Candreve. Ovaj Lazio malo podsjeća na Juppov Bayern, formacijski, nekim rješenjima u igri, nekim igračima na terenu. Anderson je Ribery.

Mancinijev Inter je tim u izgradnji za koju baš niko ne može reći šta će ta izgradnja donijeti. Kupuju igrače za koje ne znaju šta će im, zanemaruju potencijale koje već imaju, generalno su slika i prilika svog zbunjenog stratega koji izgleda kao sjena nekog trenera iz osamdesetih. U skladu s tim vremenskim okvirom Inter igra dosta sporije nego bi trebao, nego što kvalitet njegovih igrača omogućava. I prije nego su ostali s igračem više oni su bili ti koji su više držali loptu, ali sporost je nekad nedostatak ideje, a to nikad nije dobro.

U drugi dio bivši strateg Citya i legenda Lazia krenula je s Podolskim umjesto Guarina, što je u praksi značilo i prelazak na 433, u nekim momentima 424. Mancini je želio iskoristiti situaciju koju mu je utakmica omogućavala. Igračka prednost, višestruko skrpana zadnja linija Lazia.

Lazio je s igračem manje teško dolazio do prilika. Najbolja je bila kad je Candreva izbacio Klosea 1na1 sa Handanovićem. Legendarni njemački strijelac nije bio na visini zadatka. Kazna je uslijedila vrlo brzo.

Crveni karton Marchetti (61. minuta) Icardi je išao sam na golmana Lazia, gurnou loptu, pao na travu. Sudac je razmišljao nekoliko sekundi i sudio penal i crveni karton golmanu Lazia. Berisha je ušao umjesto Klosea i obranio penal Argentincu.

Posljednjih pola sata u brojčanom omjeru 9-11 predstavljalo je utakmicu u utakmici. Inter je napadao na zonu 4-4, dvije linije domaćih igrača nošenim psihološkom prednošću obranjenog penala i podrške naelektrisanih tribna. Lazio je i pored velikom brojčanog hendikepa uspjevao doći do gola Handanovića, ali to je prije svega dokaz slabosti gostiju.

1-2 Hernanes (84. minuta) Lazio je povučen s par ozbiljnih napada koje je imao izvukao visoko zadnju liniju. Kovačić je jednu polukontru osmislio tako da je izbacio Hernanesa samog na rezervnog golmana Lazia. Brazilac je rutinirano zabio drugi put večeras svom bivšem klubu.

Tu je bio i kraj, Inter ovo više nije mogao ispustiti. Lazio je napravio dovoljno grešaka koje ni neuvjerljivi Inter nije mogao, a da ne kapitalizira. Tri boda idu iz metropole, borba za drugo mjesto tek treba da dobije evoj epilog.
slika
Defensive contribution :hmmmm:

suptilnirocker21
Kontakt:

Post Postao/la suptilnirocker21 » 16 maj 2015, 13:23

Veceras zveknuti rastereceni juventus i onda izbjeci poraz od genoe i pobjediti empoli do kraja pa da se mozemo pohvaliti serijom od 10 ligaskih meceva bez poraza. To bi trebalo da stvori pozitivan momentum za iducu sezonu. Osim toga mislim da bi iduca sezona trebala biti dosta bolja i zbog konkurencije. Napoli i roma ce vrlo vjerovatno ostati bez trenera na kraju ove seezone tako da sigurno da ce imati period adaptacije ( mi bar znamo kako je sa mjenjati trenera). Osim toga mislim da je roma u potencijalnom velikom problemu. Ne provociram nikoga, Roma mi je najdraza ekipa na cizmi poslije intera ali mislim da njihova transfer politika koja je djelovala savrsena kod sabatinia nije ni blizu tog i da ce moguce dozivjeti krah nakon svega jednog loseg mercata. Niko ne moze reci da nisu flopnuli sa coleom, iturbeom. Pored toga doumbia i ibarbo ne igraju ni blizu kako se od njih ocekivalo, ali eto za njih se moze reci da se nisu jos dokazali s obzirom da su dosli u januaru. Jedini igrac s kojim su donekle pogodili je keita koji ce sigurno pasti sa formom iduce godine zbog godina,ako uopste i ostane u romi. Osim toga ostaju bez tottia, mozda i bez de rossia, strootman sigurno da nece nikada vratitit stari nivo igre... Sve to vodi ka tome da ce se morati kupovati novi igraci a suspenziju su fasovali kao i mi zbog FFP-a. A ukoliko prodaju pjanica i radju to ce znaciti apsolutno nova ekipa sastavljena od stranaca i onda su im daleko manje sanse da ponove zadnje 2 sezone.
https://apex.oracle.com/pls/apex/f?p=94720:1:::NO:::

https://onedrive.live.com/redir?page=view&resid=796391984AA9A643!321&authkey=!AJuV3div6IgqDj0

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 16 maj 2015, 13:34

Tomorrow’s match, Inter will be without Guarin and Hernanes:
Mancini:“I’m disappointed I can’t select them. The Brazilian is on good form, while Guarin is an important player for the side.
kuknjava
Mancini:"The negative side has been the results because we hoped to finish in the top three."
Ajde barem je priznao da se nije ostvarilo što je bilo cilj.
This will be the 164th meeting between Inter and Juventus in Serie A: the Old Lady leads by 77 wins to 45 (41 draws).
Happy birthday to Massimo Moratti who turns 70 today! Ten Inter Presidents have won at least one title with Inter. Massimo Moratti is the most successful!
slika
Massimo Moratti's changed coaches 21 times during his 18 years at Inter. In 1998-99 Inter had four different coaches!
Nadam se Gnoukouriju večeras.Pokaze se u onakve dvije utakmice i onda zavrsi na klupi :facepalm:

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 16 maj 2015, 13:39

Ako nema Guara tu je Kuzma :D

Moramo pobjedit, sta zbog samopouzdanja a i zbog toga sta je derbi, bez obzira kakvo je stanje na tablici. Nadam se jos jednoj dobroj utakmici Icardia protiv Juventusa, pa da Tata Martino zazali sta ga nije zva u reprezentaciju.

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

arminz
Kontakt:

Post Postao/la arminz » 17 maj 2015, 01:34

Ma mi smo skroz neozbiljna ekipa. Ima tu potencijala i dosta dobrih igraca, al nam fali neko sa mudima. Neko ko ce pogurat ekipu kad ne ide. Mislim da bi nam tu Toure sjeo ko budali samar, osim ako ne misli doc da zaradi jos koju paru zayebavajuci se u sto sumnjam. I treba nam ozbiljan SS, neko ko ce poderat u napadu. Muka mi je gledat Palacija kako sve nesto melja sve neka finoca, pa se stanu dodavat u njihovom sesnaestercu. Pa daj poderi je, budi malo drzak, makar probaj sutat. Bezbroj nekih polusansi al nista konkretno. Previse neozbiljnosti.

Dovest pravog zadnjeg veznog. Nekog ko ce znat poslat loptu naprijed a ne samo bekovima i stoperima, pa da ne gledamo kako se dodajemo sa golmanom po nekoliko minuta. I kad bi vidio makar jedan upotrebljiv centarsut u toku utakmice bio bi zadovoljan. Bekovi su beskorisni, ne znam sto Santon ne igra.

Mancini izjavio da ozbiljno racuna na Kovacica i iducu sezonu, tako da je sad i to pitanje rijeseno. Jedino zbog cega sam mislio da bi mogo otic je zbog trenera, al izgleda da je i on uvidio da je Kovacic mozda i najbolji u ovoj ekipi i da ga se ne smijemo rijesit. Drugo ne vjerujem da bi iko ponudio 30 miliona za njega, a prihvatit sve ispod bi bilo ravno katastrofi i vjerujem da i Thohir isto razmislja.

Znaci dovest beka, zadnjeg veznog, Tourea,napadaca i eventualno golmana ako Samir odluci otic. Danas citam da cemo dovest Biabianya. Raskino je ugovor sa Parmom i izgleda da mu je sa srcem sve ok. Mislim da bi nam dobro doso za rotaciju, al nikako da on bude "taj" napadac koji ce igrat uz Icardija. Murillo vec dolazi tako da nema potrebe dovodit vise stopera, ako se on ne pokaze onda intervenisat u januaru. Vidic i Ranocchia pa i Felipe su pokazali ovih zadnjih utakmica da mogu odgovorit zadatku i da vecinom nije do njih sto se primaju golovi, nego zbog neozbiljnosti citave ekipe.

Bice dosta i odlazaka. Handanovic vjerovatno ide, Mancini je izjavio da moraju postovat zelju igraca u njegovim godinama ako kaze da zeli igrat u LP. Pokusat dovest Cecha i vratit Bardija sa posudbe, bolje mu je sjedit kod nas na klupi nego u Chievu. Carizzu, Jonathanu, Campagnaru istice ugovor, Andreollija ce se vjerovatno prodat jer momak hoce da igra, jednog od Yuta ili Doda pokusat nekom uvalit il mozda bolje obojicu. Guarina i Kuzmanovica se MORA rijesit jer nicemu ne sluze. Ako se sad ne rijesi svog ovog smeca iz ekipe i ako se ne dovedu korisniji igraci nemamo se cemu nadat, iduca sezona ce bit ista ko i ove do sad. A vjerujem da ce Mancini upravo to zahtijevat od uprave.

Evo kako se ja nadam da bi to moglo izgledat iduce godine

CECH/BARDI/Berni
Santon/DAmbrosio - Ranocchia/Felipe - Vidic/MURILLO- FILIPE/Juan
TOURE/Brozovic - ALLAN/Medel - Kovacic/Hernanes
Shaqiri/BIABIANY - Icardi/Puscas - JOVETIC/Palacio
We all have a past. We have ours and we're proud of it.

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 17 maj 2015, 13:10

slika
:rol:
slika
Uvijek objektivna Gazzetta.Pazi ocjenu Kovačića,a pazi onu Shaqirija :rol: A Ambrozije tek :lol:
RECORD: Inter outside the top four in four consecutive Serie A seasons for the FIRST time in their Serie A history!
Srećom ovo je zadnja takva sezona.
Vidic has conceded four penalties in Serie A 2014/15, more than any other player.
Mauro Icardi's 33 goals for Inter:

[20] Right foot
[09] Left foot
[03] Head
[01] OTHER (yesterday)
slika
Sada već 6.A sinoć mu je bio prvi poraz protiv Juventusa (2-2-1)
Kovacic against Juventus:

Most touches [111]
Most passes [92]
Most created chances [04]
Plus most tackles:Kovačić (4)

slika
Prvi nemoguća misija.Od ostalih kad bi mogao birat bez razmisljanja bi Pedra uzeo.

SampiJuve
Kontakt:

Post Postao/la SampiJuve » 17 maj 2015, 17:01

Sreca ne gledah tekmu sinoc, smijesno je sta i komentarisati, uzese nas ljudi s drugom ekipom.

Nash novi igrac Yaya Toure danas postigao dvicka u pobjedi City-a i bio najbolji pojedinac na susretu.

@arminz
Nije ti losh tim, mada je Bibani vishak u svakom pogledu, bolje Puskasu, ili bilo kome drugom dati priliku.Kao savrsenu izmjenu Icardiju ja vidim Pinillu recimo, a mogla bi se izmajmunisati kakva posudba.

Imamo puno igraca na posudbama i tu lezi mogucnost prikupljanja novaca.Di Gennaro, Mbaye, Biraghi, Krhin, Schelotto, Botta, Longo, Chrisetig,Laxalt,Taider,Alvarez. Vidjet cemo kako ce to nasi odraditi.
Murillo=JJ

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 17 maj 2015, 17:21

http://www.sempreinter.com/2015/05/14/m ... n-murillo/
Mercato Player Profile: Wait, who is Jeison Murillo?
The year is 1961, The game was between Juventus and Inter on the former's turf, A game that would have pretty much decided the scudetto race knowing that in the first leg Inter beat Juventus in the Meazza 3-1. In the 30th minute the ref was forced to stop the game and it was suspended due to the crowd's disturbance and riot that saw an invasion of the field by fans entered the stadium without tickets. The Nerazzurri got in first instance a 0-2 victory at the table due to the Italian laws of the Lega Calcio at the time in such case the game would be awarded automatically to the guests.

However, later the Lega Calcio overturned the decision and ordered a replay which was against the regulations, but the decision was changed due to the Agnelli family's influence, Umberto Agnelli which was FIGC president at that time. Pathetic piece of shit club should be exterminated from the face of the earth till eternity. Hope they rot in hell, fuck jube and fuck barca but fuck jube harder.

Much to the fury of Inter president Angelo Moratti and club supporters, Moratti accused the Italian football association of favouritism and in protest, Moratti ordered Helenio Herrera to field their youth players for the replay, the decision was made by Angilo to be a reminder of this day to the world of how Juventus manages to win their titles, Inter this day were unsurprisingly thrashed 9-1, but history has marked this day as a disgraceful one in the football history when teams with no dignity or sports good spirit that favors unjust means to win games and championships regardless of honor or respect.

Having to mention that this game was also a blessing in disguise for Inter, from this game emerged the champions who went on to win 3 scudettos and a back-to-back Champions league, known as the era of La Grande Inter, led by Sandro Mazzola, the elder son of the Grande Torino's legend Valentino Mazzola.

krmpotich
Kontakt:

Post Postao/la krmpotich » 17 maj 2015, 18:28

Pedro i Stevica :ljepota:

krmpotich
Kontakt:

Post Postao/la krmpotich » 18 maj 2015, 09:29

Šta je sa Dajbale :rol: ? Evo jutros citam na SKY-u da smo povisili ponudu na 34 milke, dok drugi govore da je đubre vec zavrsio posao?

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 18 maj 2015, 13:03

Best points per game ratio for Inter coaches in Serie A with more than 15 games since 1999-00:
slika
Icardi has rejected Inter's last contract offer according to Sky. He wants 4€m per season. He is no longer represented by Abian Morano but Wanda Nara at the moment.
WTF :crazy:

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 19 maj 2015, 13:33

slika
Gospodin Esteban.Inače budući trojefni trener Intera.
Platini je podigao prašinu izjavom da će već na narednom sastanku Izvršnog komiteta UEFA ublažiti pravila finansijskog fer-pleja.
„Smatram da je pravilo dobro, jer su za njegovo uvođenje glasali klubovi, mada bi trebalo videti gde može da se napravi mali popust. Na primer Francuzi smatraju kako nije u redu da Ambramovičev Čelsi kupuje mnoge igrače, a oni ne mogu. A da su Katarani kupili Milan onda bi Francuzi zagovarali da se pravilo fer-pleja dodatno zategne. A kako stvari stoje, Italijani žele da ih olabave“, rekao je Platini i dodao da će odluka o prekrajanju pravila biti potvrđena 29. ili 30. juna u Pragu.
Ukoliko stvarno do ovoga dođe nadam se da u Interu neće odustat od ovog pametnog modela koji se poceo provodit.

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 20 maj 2015, 17:04

Legenda talijanskog nogometa Antonio Cassano nikada u karijeri nije pretjerano pazio što govori pa je tako bio i slučaj u njegovom posljednjem javnom nastupu u emisiji Tiki-Taka.

Naime, bivši talijanski reprezentativac je na upit je li Juventus poslao ponudu za njega odgovorio:

- Odbio sam Juventus četiri puta. Oni su kao prekrasna pi*** koja me ne uzbuđuje.
:rol: :tokralju:

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 20 maj 2015, 17:40

'Legenda' :lol:
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Odgovori

Natrag na “FC Internazionale Milano”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.