Kova ide iz Intera!
Prvenstveno, zagrizla je prava ekipa (Liverpool), naravno, ako je ovo istina. Kova je igrac koji moze zamijeniti Gerarda mada sumnjam da moze izrasti u vodju te ekipe.Oni natpisi za Barcu i ocekivanjima da zamijeni Xavija po meni kao nekom ko je, hajmo reci, osrednji poznavalac fudbala, nisu djelovala realno, jednostavno nisu isti tip igraca i ne vidim kako bi se uklopio u tu koncepciju.Recimo Pjanic mi se tu puno bolje uklapa.Mada i u Spaniji ima vishe prostora nego u Italiji, a Barca ima mogunost da ga "ceka".
Ono sto sam ja uocio je da je Kova igrac koji voli tempo, brzu igru i po tome je engleska idealan izbor. Tu vidim njegov problem u nasoj ekipi, jer malo koja ekipa igra tako otvoreno, nema puno situacija jedan na jedan, igra se usko u odbrani,tako da on nema puno prostora za svoju igru i pravci dosta gresaka.I onda kada forumashi pitaju sto ne igra cmf-a i sto ga Mancio gura blize golu hoce nesto da mi se desi.Dodushe decko naprijed nestane, ali to je do njega, jer kao sto sam spominjao kretanje bez lopte i otvaranje nula bodova.U enleskoj je to puno drugacije, u Liverpoolu ga "ceka" mjesto, Rodgers ima zivaca, voli mlade igrace.
Postavlja se pitanje zasto onda Guarin igra tu poziciju, ali mogu samo reci da u zadnje vrijeme primijetim da ga je Mancio natjerao da igra drugacije i da ima totalno drugu zadacu u timu.Vishe defanziva i pritisak na kreativce protivnika, manje mudrosti u nasem napadu.Ne branim ga naravno, najsretniji na forumu bih bio kada bi otisao, ali treba biti iskren i realan pa to spomenuti.
Dalje, Kova je igrac koji ima problema sa samopouzdanjem, sto i nije strano mladim igracima, ali Inter definitvno nije klub koji ce mu pomoci da to samopouzdanje izgradi.Pogotovo u situaciji kada se dugo ceka na bilo kakav rezultat i nema prostora za pustanje mladom igracu da pravi greske.Ono sto cesto govorim, nama treba „instant impact“. Yaya je tu majstor, ako ostane nepovrijedjen prekucat ce ligu, u to sam siguran.
Tu je josh jedan bitan razlog. Inter nema puno kvalitetnih igraca cijom bi prodajom mogli dobiti prijeko potrebne milione za zadovoljenje FFP-a.Kova tu predstavlja idealno rjesenje, 30-35 milki za jednog , ista cifra za 7 drugih igraca.To je nekih 70-ak miliona da se zadovolje Manciovi apetiti, a izgleda da nisu mali.Razumijem covjeka, puno toga ovoj ekipi fali.
Zanimljivo je da je Kova igrac kojeg sele iz intera od kako je doshao.
Nadam se da sam bar malo pomogao.Baci link kada zavrsish da vidimo finalni produkt i tvoje misljenje.