Postao/la sergejevic » 17 maj 2015, 12:22
Mi svi trebamo biti ponosni sto smo dio jedne velike price, one Zeljine. Jucer se to najbolje vidjelo, bili smo svi kao jedan, mi na tribinama, momci na terenu, dali smo sve od sebe i dokazali da niko nije bolji od nas. Naravno, ako komsije osvoje titulu treba im cesititati, mada je i nisu zasluzili. Ali ko jeste? Trebamo ostati dostojanstveni iako izgubimo u ovoj tjesnoj borbi, kao sto smo bili skromni u pobjedama. Cini mi se da ce titulu uzeti sretniji i spretniji, nikako bolji, ma ko to bio na kraju. Dobra stvar je sto smo imali medjusobnu utakmicu u kojoj bi rijesili sve probleme, utakmicu koju drugi tim ne moze kupiti i vidjelo se na terenu da smo tu negdje. Mi nismo nikada ponizavali protivnike, postovali smo svakog rivala i nikada nismo najvljivali setanje ligom, neke nevjerovatne pobjede i gol razlike, a ruku na srce imali smo argumente za tako nesto. Isto trebamo nastaviti i dalje, moramo ostati to sto jesmo, postovati protivnika i cesititati boljem. To je nesto sto nas djeli u ovom gradu, a ne Miljacka, ne bogatstvo, pare, drustveni status i svakave gluposti koje su se potencirale.
Nas cilj je ispunjen, cak i mnogo vise od toga. Evropa je obezbjedjena, ali ono sto je nasa najveca pobjeda je nekoliko ovih mladica iz omladinskog pogona. Mi se hvatamo za glavu kada nam ne igraju dva momka od 18, 19 godina i to dovoljno govori o svemu. A Boga mi onaj sto je igrao, i to najmladji na terenu je pokazao da moramo jos jace stati uz Zelju i da nas nikada nece iznevjeriti. Mali Amir je pokazao sve sto jedan vezni igrac treba da radi. Izuzetno agresivan kao da ima 30 godina, smiren, lucidan, jednostavno fantastican. Mislim da je jucer zabio autogol ja bih aplaudirao i bio sretan zbog njegove igre. Mislim pisali smo vec mnogo puta o ovom djecaku, i sve jasno. Nadam se da ce ostati jos jednu godinu u Zelji i da cemo uzivati u njegovim igrama. Odbrana takodjer jako dobra, bekovi solidni, kao i svi ostali. Nema se nikome nista prigovoriti, momci su dali svoj maksimum, nisu razocarali i za mene je to dovoljno.
Ima jos da se igra i nada zadnja umire, vidjecemo kako ce se sve ovo odvijati do kraja, ali mislim da niko ne moze osporiti da smo mi pobjednici ove godine bez obzira na sve. Ono sto smo mi napravili je vrijedno postovanja i dostojno velikog imena i tradicije Zeljeznicara. Ovakav Zeljo dosta podsjeca na neke stare dane, na dane kada smo prkosili svima i uvijek dizali glavu ma koliko nas oni gurali dole. Pokazali smo jucer kako se voli klub, igraci su pokazali kako se postuje grb i to su stvari zbog kojih je Zeljo bio omiljen u cijeloj bivsoj drzavi, to je taj sarm i ponos. Za srecu nije potrebno mnogo.