U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Ammare
Kontakt:

Re: U-21, U-19, U-17

Post Postao/la Ammare » 17 maj 2015, 10:34

pirotehnik je napisao/la:

Domacini u akciji... :facepalm:
A ovo se ne kvalifikuje kao djelo terorizma.
Kad neko okaci zastavu IDISa odmah SIPA intervenise.
Dvostruki arsini!
Allez

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 17 maj 2015, 10:45

Ammare je napisao/la:
pirotehnik je napisao/la:

Domacini u akciji... :facepalm:
A ovo se ne kvalifikuje kao djelo terorizma.
Kad neko okaci zastavu IDISa odmah SIPA intervenise.
Dvostruki arsini!
Ma kakvi. Terorizam je kad neko ima sufaru, Kur'an i slično.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 17 maj 2015, 11:00

Sami smo krivi za taj terorizam. A i vec je ocito da se to koristi u RS kako bi se unio strah medju ljude. A ovdje to ne mozes ni da hoces.
Celik!3,2,2.

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 17 maj 2015, 11:16

Ovo su ultrasi, u roku 10 minuta se mogu saznati imena ovih debila. Ovaj celavi je vodja ultrasa.
1946

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 17 maj 2015, 11:33

Od 6 utakmica, jedna jedina se igra u Vrapčićima. Neću držati to kao razlog njihovoga posustajanja, mada se i ta riječ može izanalizirati jer nemamo dovoljno informacija o ostalim selekcijama. Vidjeh ih jučer kad sam se vrać'o s termina, Radovca i još dvojicu momaka, od Ere, taman iz autobusa izašli. Nisam znao rezultat, hajd rekoh da pitam, rekoše izgubili. Vidi se na njima da im je žao, jbg.

Nema tu dovoljno pritiska, i teško je pokušati dati neki komentar koji bi donio neke zaključke vezane za ovaj "neuspjeh". Ide se svakako protiv Poljaka gore, treba momke podržat'. Mane zeve.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Podrinjac92
Kontakt:

Post Postao/la Podrinjac92 » 17 maj 2015, 12:44

AA kako podržati momke kada se utakmice igraju u fašističkom kamenjaru ?? Zato je bolje da su odabrani Zenica i Sarajevo, tada bi nas bilo i lakše bi momci igrali. A ovako dođe kao da smo gosti, a ne domaćini.
Ovo je bruka za našu zemlju. Možete misliti šta oni gosti koji dolaze iz druge države misle o ovome. Dođu u Bosnu, a najmanje bosanskih navijača.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 17 maj 2015, 12:52

Sjecam se utakmica mlade reprezentacije u Zenici gdje na prste mozes prebrojati broj gledalaca na tribinama. Tako da bi bilo dobro da prestanete u tome traziti razlog poraza. Izgubili smo smo jer smo slabiji, vjerovatno.

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 17 maj 2015, 12:59

Upravo to, kakave veze ima sto se igralo u Hercegovini...
Jednostavno problem je u guranju igraca, mozete samo zamisliti koliko jos "Hadzihametovica" ima a koji nikada nisu i nece dobiti poziv u repke jer ih nema ko pogurati...
Pored selektora po meni drugi najveci krivac su mediji, platis clanak i sin ti od igraca sa nocnih turnira za 24h postaje Messi i ime koje nam mediji neprestano urezuju u glavu...
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 17 maj 2015, 15:21

Emir Bijelić za Nogoloptu:”Nema ništa ljepše nego igrati za svoju državu”

slika

“Jedva čekam da se završi ova promjena sportskog državljanstva, jer nema ništa ljepše nego igrati za svoju državu”, bila je prva rečenica koju nam je uputio fudbaler francuskog “Metza” Emir Bijelić. Prve fudbalske napravio je već sa nepune četiri godine u lokalnom luksemburškom klubu odakle je rodom, a već sa deset godina prelazi u omladinski pogon francuskog “Metza”. Svojevremeno je nastupao i u redovima premijerligaša “Aston Ville”.

O samoj fudbalskoj akademiji ovog kluba ne treba trošiti puno riječi s obzirom da su tu svoje fudbalske sposobnosti usavršili igrači poput našeg Miralema Pjanića, Louisa Sahe, Roberta Piresa, Emmanuel Adebayora i mnogi drugi.

“Pa Metz ima stvarno dobru akademiju i poznata je u Francuskoj i uvijek je među najjačim akademijama u zemlji sa jako dobrim igračama”, ističe Bijelić za Nogoloptu. U nastavku je poručio da iako u klubu nemaju baš najbolje uslove, a finansijski značajno zaostaju za drugima, da se sve to nije odrazilo na kvalitet treninga.

“Treninzi su dobri i svakodnevno treniramo, a nekada i u subotu dan prije utakmice”, otkriva Emir. Za Nogoloptu je još otkrio kako je skoro cijele sezone trenirao sa juniorskim sastavom “Metza” za čiju je selekciju povremeno nastupao ove sezone. “Češće sam vikendom igrao sa svojom generacijom (kadetima op.a), ali sam onda u toku sedmice ipak trenirao sa starijima”, saznajemo od Bijelića.

“Zadovoljan sam sa svojom sezonom, mada uvijek može bolje, ali još nije kraj sezone”, zaključuje on. U nastavku je istakao kako je ova generacija rođena 1998. godine jaka, sa kojom je on postavo prvak Francuske. “Sad u nedelju igram četvrtfinale protiv Bordeauxa i ako ih pobjedimo, igramo samo pobjednikom meča PSG-Touluse”, poručuje mladi ljiljan. Istakao je još kako je ekipa Bordeauxa prvak druge regije kojih ukupno ima šest, te da prvaci i dvije najbolje drugoplasirane ekipe idu dalje.

“Već sam bio pozvan u reprezentaciju Bosne i Hercegovine i odigrao sam dva prijateljska turnira, znači sedam-osam utakmica”, rekao je Emir. “Nema ništa ljepše nego igrat za svoju državu, a jedva čekam da se završi ova promjena sportskog državljanstva pošto u toku je to sve, ali eto to traje, pa se treba strpit”, dodao je Bijelić u nastavku. “Moja jedina želja je svakako zaigrat za BiH”, ponosno je istakao mladi fudbaler.

Istakao je kako su mu najveća podrška u karijeri bili roditelji. Moramo napomenuti kako su roditelji mladog ljiljana iz Tuzle, a u Luksemburgu žive od 1994. godine. “Prate me od sam počeo sa fudbalom i dolaze na svaku utakmicu nema veze koliko je daleko i bodre me svaki dan i stvarno sam im zahvalan pošto imam najbolje roditelje na svjetu”, rekao je na kraju razgovora naš budući reprezentativac Emir Bijelić.

* * * * *

Dobro ti nama dosao, Emire! Generacija 1998 sve jaca i jaca, jos da je tu dodati Corovica, Omerovica, Burnica...! Kamo srece da imamo kvalitetne trenere sto znaju raditi sa ovolikim talentima... :kafa:
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 17 maj 2015, 16:02

Corovic i Halilovic ne igraju mjesecima, taj Hairlahovic nije ni blizu prvog tima Hajduka , (ne)kvalitet nase lige i igraca su vec poznati...mislim da pretjerujemo u ocekivanjima, nema tu kvaliteta za puno vise, elitni krug je plafon. Trenera treba mijenjati svakako, ali to nije glavni razlog neuspjeha.

Kapitano
Kontakt:

Post Postao/la Kapitano » 17 maj 2015, 16:47

Dortmund zainteresovan za Smaila Prevljaka: Prija mi interes velikog kluba

"Čuo sam za to putem medija, ali još uvijek nema ništa konkretno. Naravno, svakom igraču prija kad privuče interes velikih klubova, no, još uvijek nema kontakta, pa ne mogu ništa više reći. Dortmund je jedan veliki klub, ekipa igra prelijep nogomet, a s njima je i moj bivši saigrač Kevin Kampl s kojim sam djelio svlačionicu. Drago mi je zbog njega. Njemačka Bundesliga je jedna od najjačih liga svijeta, svakom klincu, kao i meni, želja je zaigrati u nekom od klubova iz Bundeslige", izjavio je Prevljak za portal Klix.ba.

http://www.klix.ba/sport/nogomet/dortmu ... /150517026

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 17 maj 2015, 16:59

**** vas Modic i ko god rece da je igracina..radijus kretanja 1m, obrambeno vise bi stolica odradila. Radovac je za ovog Pirlo..

Atmosfera ok, bez i najmanjeg incidenta, gledatelja koliko bi ih bilo u Tuzli, Zenici u bilo gdje drugo.. Ovdje se igralo radi rasporeda PL jer Siroki i Zrinjski su gostovali a budimo realni ipak u uvjeta nekih mora biti..

Toliko od mene...
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 17 maj 2015, 17:37

Kevin je napisao/la:**** vas Modic i ko god rece da je igracina..radijus kretanja 1m, obrambeno vise bi stolica odradila. Radovac je za ovog Pirlo..

Atmosfera ok, bez i najmanjeg incidenta, gledatelja koliko bi ih bilo u Tuzli, Zenici u bilo gdje drugo.. Ovdje se igralo radi rasporeda PL jer Siroki i Zrinjski su gostovali a budimo realni ipak u uvjeta nekih mora biti..

Toliko od mene...
Pa daj jos malo, je li se iko pokazao, odskocio, dje smo najtanji? Nemoj biti skrt...

Edol
Kontakt:

Post Postao/la Edol » 17 maj 2015, 17:52

Kapitano je napisao/la:Dortmund zainteresovan za Smaila Prevljaka: Prija mi interes velikog kluba

"Čuo sam za to putem medija, ali još uvijek nema ništa konkretno. Naravno, svakom igraču prija kad privuče interes velikih klubova, no, još uvijek nema kontakta, pa ne mogu ništa više reći. Dortmund je jedan veliki klub, ekipa igra prelijep nogomet, a s njima je i moj bivši saigrač Kevin Kampl s kojim sam djelio svlačionicu. Drago mi je zbog njega. Njemačka Bundesliga je jedna od najjačih liga svijeta, svakom klincu, kao i meni, želja je zaigrati u nekom od klubova iz Bundeslige", izjavio je Prevljak za portal Klix.ba.

Koliko inače traje oporavak od puknuća ligamenata skočnog zgloba?

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 17 maj 2015, 18:26

Edol je napisao/la:
Kapitano je napisao/la:Dortmund zainteresovan za Smaila Prevljaka: Prija mi interes velikog kluba

Pa da bi potpuno zacijelio ligament treba 6 mjeseci, ali posto je skocni zglob i ima puno ligamenata(nisu svi pukli) moze se i ranije vratiti na teren... ;)
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 17 maj 2015, 18:52

Edol je napisao/la:

Kada se povrijedio, informacija je bila mjesec do dva.
Nažalost, povrijedio sam se i sezona je za mene završena. Jučer sam na treningu nezgodno stao i osjetio sam jake bolove, a onda se pojavio i veliki otok. Uplašio sam se, ljekari su posumnjali da sam slomio nogu, ali je pregledom ustanovljeno puknuće ligamenata skočnog zgloba. Dobio sam gips, pa ću se u naredne tri sedmice kretati uz pomoć štaka. Užasno mi je krivo zbog povrede, bio sam u vrhunskoj formi", izjavio je Prevljak.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 17 maj 2015, 21:47

[quote="sajo10"]Emir Bijelić za Nogoloptu:”Nema ništa ljepše nego igrati za svoju državu”

slika

dobro dosao ljiljanu nas :clap:

zmajusk
Kontakt:

Post Postao/la zmajusk » 18 maj 2015, 00:14

Opaska prijatelja, na utakmicu iz Š.B. u kratkim crtama.

""Svaka čast domaćinima na organizaciji, besprijekornom ponašanju svih aktera, kako na tribinama, tako i na terenu. Nakon intoniranja himni, nije se čula doslovce "muha". Pljesak na kraju, jedne i druge himne. BiH je puno bolje otvorila i držala skoro cijelo poluvrijeme posjed. Sticao se tada dojam da ćete Crnu Goru dobiti bez većih problema, i da je pitanje samo trenutka,kad ćete zabiti.
Crnogorci su se taktički postavili dosta gusto nazad. Mislim da im je selektor, ciljano pustio igru i posjed u korist BiH, a obzirom da su prvu pobjedili, oni su čekali kontru i polu-kontru da nešto više urade.

Golman Karačić je imao opet, zaista vrhunske intervencije i imponuje njegovo pravovremeno postavljanje i kvaliteta.

Zadnja linija nije briljirala. Apsolutno nisu stajali dobro,a malo veća zamjerka ide Mihojeviću. Par vrlo loših procjena, leta lopte, i reakcija. Grešaka su imali i lijevi i desni bočni (u današnjoj utakmici Halilović i čini mi se Oršolić).

Vezni red 4-Hajrulahović, 8-Radovac, 10-Modić. Dovoljno je reći,da je sve štimalo do momenta, kad oko 40 minuta, jedan crnogorac s leđa ruši 4 Hajrulahovića, dobija žuti., ali ovaj nije mogao nastaviti utakmicu. To je momak koji je definitvno do tog momenta bio skoro najbolji naš igrač i držao sa Radovcem, tu neku sigurnost i ozbiljnost srednjeg reda. Modića ti neću komentarisati. Dovoljno je da ti kažem, kako je danas igrao, da su se i neki skauti koji ga prvi put gledaju u živo, čudom čudili na informaciju da je u Milanu. Prvo pitanje je bilo: " Ko ga drži"(mislim na agenciju).
Radovac zna,ali dva,tri poteza viška. Imao je dvije odlične šanse,ali vrlo,vrlo loše reakcije. Vrlo rano ostao bez snage.
Desno Memija, momak je grizao, trudio se, probijao stranu ali nije ni on imao završnicu. Ali zanimljiv igrač svakako.
Lijevo, vrijedilo bi isto kao i za Modića. Toliko prepotencije, bahatosti, "silovanja lopte", dugo nisam vidio kao u broja 11-Gojaka. Izvađen je početkom drugog poluvremena uz buru nezadovoljstva.
Naprijed špica Beganović, niti miriše niti smrdi. Mislim da nije to taj "top napadač", golgeter., ali dao bog da se prevarim.
Od zamjena, se svidio momak koji je zamjenio četvorku, Lončar. Jurilj se trudio, a Anđušić premalo igrao da bi se komentirao.
Vjerujem da će biti neki snimak utakmice pa ćeš vidjeti sve. Gol je primljen tako naivno. Golman degažira loptu, Crnogorci skaču i glavom jedan igrač upošljava saigrača,između Ćorovića i Mihojevića. Katastrofalno postavljanje, tako da se ovaj sjurio prema Karačiću,odigrao na drugu,i gol. Neopisivo slavlje Crnogoraca. Sudija, jako loš, glavni. Neujednačen kriterij. ""

Eborg
Kontakt:

Post Postao/la Eborg » 18 maj 2015, 00:31

Izgleda da ti je prijatelj jos jedan iz plejade onih koji ne vole vlastitu drzavu. Ne zna je li "vasa" ili "nasa" reprezentacija. :)

luksss
Kontakt:

Post Postao/la luksss » 18 maj 2015, 11:10

Eborg je napisao/la:Izgleda da ti je prijatelj jos jedan iz plejade onih koji ne vole vlastitu drzavu. Ne zna je li "vasa" ili "nasa" reprezentacija. :)
Koliko samo peglate i serete svi odreda. **** vas i SIroki i Mostar, na tekmama bilo vise ljudi nego sto bude u Zenici i Sarajevu na u21 ( a iz sarajeva sam). Jos ce ispast da smo izgubili jer se nije igralo pred 1000 bosnjaka. Kolika samo kolicina nacionalzima izvire iz vasih postova gdje,gle ironije,bas prozivate satro neke ustaske nacionaliste. U Mostaru zvizdalo 10 kretena,u Sirokom besprijekorno. Uostalom ima u repci i momak iz Sirokog, bas ce oni "svom" da zvizde. Manite se corava posla.

Sto se tice repke, po mom misljenju se mozda malo previse i ocekivalo od ove generacije, te je i elitni krug ok uspjeh po meni. Ima tu par iznadprosjecnih igraca i to je sve. MIhojevic je vec i u Sarajevu imao 1000 kikseva, u prvom timu Hajduka su davno debitovali i po par godina mladji od Hajrulahovica,Modic mozda malo previse nahvaljen, ime kluba ne mora nista da znaci, nekad je i Sead Hajrovic u Arsenalu igrao(samo jedan od primjera). Nije ni ovo lose,bit ce tu materijala za A repku :)

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: MrPink i 13 gostiju.