Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

Pogba

Re: Juventus FC

Post Postao/la Pogba » 17 maj 2015, 16:59

Italia je napisao/la: :lol: :lol: Pogbice druze, ako mislis da ostali zaborave (sto je i logicno, jer koga boli q. za onim sto je nekad neko pisao), vjeruj mi da ja nisam zaboravio onaj trenutak kada sam ti objasnjavao da od tih mladih igraca nece niko uspjeti, da su samo talenti kao i niz ostalih prije njih. Nisi ti najavljivao da nece biti nista od Zaze, Mime, Marronea i ostalih nista, vec si svu svoju pricu forsirao u fazonu "zasto ne igraju omladinci, a minute se daju dedama i polovnjacima". Pa si objasnjavao kakvi ce da budu Marrone, Zaza, Gabiadini, Mimo, Immobile, pa i onaj Quasi kako se vec zove, iz Ajaxa :lol: To je nasa buducnost, nasa skola, nasa omladina. Tek si nedavno promjenio pricu, tacno tamo nekad kad ce Immobile dobit nogu iz Juventusa, pa sada ove ostale igrace navodis da ce biti kao i Ciro.
Naravno da nije tačno da sam promijenio priču nakon što se pretpostavilo da će dobiti nogu. Tačno je da je bio period kada sam navijao za njega, na samom startu jer je to svakako pozitivno, da se navija za nekog ko je naš produkt i dobro mu ide, mali uzorak mečeva prije svega, a ispratio sam cijelu njegovu sezonu u Seriji B prije toga. Ali, ta priča o forsiranju jeste ispravna i za nju sam uvijek, to da dedice i poluigrači prepuste mjesto mlađima, pa makar bili i kalibra Immobilea. To je bilo sveprisutno kod Contea i to sam mu spočitavao, pa čovjek je forsirao PDC-a, Pelusa i Pazienzu, hej, Pazienzu, samo da npr. Marrone ne zaigra ili bilo koji drugi mladić, u sezonama kada smo mogli svake godine dobiti po jednog igrača uvijek je forsirao starije istrošene igrače.
Za Immobilea se navijalo svakako ispred Matria ili Quagliarelle, ali kasnije je to došlo na svoje i svi su uz Vučinića otišli jer kvalitet za Juventus nemaju.

Ništa se u mom pogledu ne mijenja, i dan danas ću "istrpiti" Comana, sve njegove bubice i greške, nego gledati Padoina (svaka mu čast), ali znam da ću dobiti igrača, istrpit ću Marronea, dati mu 1000 minuta u toku jedne sezone i reći fakat ne zna, a ne premjestiti ga da igra stopera 5 tekmi u sezoni po par minuta i onda reći da ne zna. I naravno istrpit ću nekog mladog beka da ne gledam Lichtsteinera svaku tekmu jer ćemo sutra kada ova magija prestane, a prestat će kad-tad, tako mora doći, vidjeti sve limite pojedinaca, a neće biti nikoga da nas izvadi.
Sve je to do nas, mislim da je svima jasno godinama unazad kako je to funkcionisalo.

Naravno, neko sam ko je ranijih godina studiozno pratio primaveru i sve naše igrače po drugoj ligi, uključujući Bouya i Appelta, Bouy je sigurno mogao više, ali mu je lom noge završio karijeru. Sigurno da talenat i kapiten Ajaxa, Raiolin igrač nije bio nikakav panj, ali sudbine su takve.

Mislim da je suludo da pričamo o talentima, a znamo kako smo se ponašali prema masi takvih. To je italijanski mentalitet, današnji Milan je primjer, raspadaju se, ali ne pada na pamet nikome da baci Mastoura u igru, da istrpi Nianga, Saponaru itd., ne, bolje je da Pazzini igra, Essien, Muntari ili "talentovani" Destro. A najbolji primjer ove politike je meč od jučer gdje u egzibiciji ostaviš mladića na klupi, a daš jednom Matriu, koji nije tvoj igrač, da se kali, iz samo nama poznatih razloga.

I za kraj na ovu temu, naravno da sam kao Juventino pohvalno se ophodio u jednom periodu prema Gabbiadiniu ili bilo kom drugom, ali onda sam uzeo da gledam to što hvalim pa vidim da nije za Juve na većem uzorku, a to se i potvrdilo iako će neko reći da ima statistiku. Wow, big deal.
Italia je napisao/la: Uostalom, sta ti imam objasnjavati, tebi su Dybala i Mimo isti tip igraca :facepalm:
Dybala i Berardi se poništavaju na terenu. Ovo što igra Berardi je nešto stille Cerci, a to u Juventusu nema, on će kroz karijeru biti neka druga špica, polušpica, što i Dybala. Ali tebi je to teško dokučiti jbg. Još samo reci da bi ga stavio na 3/4 kod nas sa Dybalom naprijed, tu bismo završili svaku priču jer to je elementarno nepoznavanje stila i karakteristika Juventusa u cjelini.
Italia je napisao/la:Nema all round igru
Upravo njegov najveci kvalitet je ta all round igra. Dovoljno si rekao.
Njegova allround igra se ogleda u nevidljivosti na terenu što sam u bar 10-15 navrata vidio od kada ga pratim. Tu je da izvede penal i slobodnjak i da dobije crveni karton, da u kontinuitetu gubi lopte što je više puta dokazao. Tada se najbolje vidi.
Jos reci da je Llorente nekog necim zaduzio, da ima kvalitet van terena. O Boze, o Boze. 12 golova u Serie A i odjednom si legenda. Zar je toliko tesko priznati gresku ? Sutra ce se pricati o njemu kao napadacu koji se nije bunio sto sjedi na klupi i time iskazao ljudsku velicinu. Ljudska velicina, 4 milioncica u padje i elhamdulila, ne moram ja igrati i umarat se.
Teško da tebi tako mladom neko može objasniti vrijednost jednog igrača u cjelini za kolektiv. Postoji Amauri sa 12 golova i postoji Nando sa 12 golova, jedan je sve dao za ekipu i među najdražim i najomiljenijim je van terena i na njemu, a drugi, smiješno je spominjati.

Spominjati 4 miliona, a navijati istovremeno za strašnog Vučinića koji se šetao po terenu možeš samo ti, tačno dvostruki aršini at its best. :kafa:
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 17 maj 2015, 17:52

@juvefcdotcom: Palermo coach Iachini: "Paulo Dybala is now a Juventus player." #JuveNews
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 17 maj 2015, 17:55

IlCapitano je napisao/la:
@juvefcdotcom: Palermo coach Iachini: "Paulo Dybala is now a Juventus player." #JuveNews
:opaopa:
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter

"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"

LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 17 maj 2015, 17:57

jos pravi ofanzivni vezni i Darmian..Ruganija ne racunam..a vala mogao bi i Berardi ako ode Ljorente
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

HeavensWonder
Kontakt:

Post Postao/la HeavensWonder » 17 maj 2015, 18:00

Berardi nikada nije igrao u većem klubu. Treba mu dati priliku. Malo mi liči na Trezegueta po igri i kretanju. Ako ga ove sezone ne dovedu onda ga ne moraju nikako ni dovoditi. Imamo dobre omladince.
VINCERE NON È IMPORTANTE È L’UNICA COSA CHE CONTA - Giampiero Boniperti

33 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

krmpotich
Kontakt:

Post Postao/la krmpotich » 17 maj 2015, 18:25

Pogba je napisao/la:
I da, vraćam se na Comana, nema sumnje da je talentovaniji od Berardia za klasu,
:facepalm: :facepalm: :facepalm:

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 17 maj 2015, 18:32

Naravno da nije tačno da sam promijenio priču nakon što se pretpostavilo da će dobiti nogu. Tačno je da je bio period kada sam navijao za njega, na samom startu jer je to svakako pozitivno, da se navija za nekog ko je naš produkt i dobro mu ide, mali uzorak mečeva prije svega, a ispratio sam cijelu njegovu sezonu u Seriji B prije toga. Ali, ta priča o forsiranju jeste ispravna i za nju sam uvijek, to da dedice i poluigrači prepuste mjesto mlađima, pa makar bili i kalibra Immobilea. To je bilo sveprisutno kod Contea i to sam mu spočitavao, pa čovjek je forsirao PDC-a, Pelusa i Pazienzu, hej, Pazienzu, samo da npr. Marrone ne zaigra ili bilo koji drugi mladić, u sezonama kada smo mogli svake godine dobiti po jednog igrača uvijek je forsirao starije istrošene igrače.
Za Immobilea se navijalo svakako ispred Matria ili Quagliarelle, ali kasnije je to došlo na svoje i svi su uz Vučinića otišli jer kvalitet za Juventus nemaju.

Ništa se u mom pogledu ne mijenja, i dan danas ću "istrpiti" Comana, sve njegove bubice i greške, nego gledati Padoina (svaka mu čast), ali znam da ću dobiti igrača, istrpit ću Marronea, dati mu 1000 minuta u toku jedne sezone i reći fakat ne zna, a ne premjestiti ga da igra stopera 5 tekmi u sezoni po par minuta i onda reći da ne zna. I naravno istrpit ću nekog mladog beka da ne gledam Lichtsteinera svaku tekmu jer ćemo sutra kada ova magija prestane, a prestat će kad-tad, tako mora doći, vidjeti sve limite pojedinaca, a neće biti nikoga da nas izvadi.
Sve je to do nas, mislim da je svima jasno godinama unazad kako je to funkcionisalo.

Naravno, neko sam ko je ranijih godina studiozno pratio primaveru i sve naše igrače po drugoj ligi, uključujući Bouya i Appelta, Bouy je sigurno mogao više, ali mu je lom noge završio karijeru. Sigurno da talenat i kapiten Ajaxa, Raiolin igrač nije bio nikakav panj, ali sudbine su takve.

Mislim da je suludo da pričamo o talentima, a znamo kako smo se ponašali prema masi takvih. To je italijanski mentalitet, današnji Milan je primjer, raspadaju se, ali ne pada na pamet nikome da baci Mastoura u igru, da istrpi Nianga, Saponaru itd., ne, bolje je da Pazzini igra, Essien, Muntari ili "talentovani" Destro. A najbolji primjer ove politike je meč od jučer gdje u egzibiciji ostaviš mladića na klupi, a daš jednom Matriu, koji nije tvoj igrač, da se kali, iz samo nama poznatih razloga.

I za kraj na ovu temu, naravno da sam kao Juventino pohvalno se ophodio u jednom periodu prema Gabbiadiniu ili bilo kom drugom, ali onda sam uzeo da gledam to što hvalim pa vidim da nije za Juve na većem uzorku, a to se i potvrdilo iako će neko reći da ima statistiku. Wow, big deal.
Ok, ali zbog cega si izostavio poentu ? Nije poenta bila dal' si ti nekog pratio ili ne, vec tvoja danjasnja prica i prica od prije godinu dana. Poenta je da si ti bio onaj koji je u nebesa dizao sve te omladince redom (Ciro, Zaza, Mimo, Marrone i ostali), a danas nam ovdje pokusavas pricati kako to sada nisu igraci za Juventusa. Ako vec imas stav, drzi se istog. Vezano za Bouya, potrebno je hiljadu stvari da ti se u zivotu poklopi da bi napravio karijeru (isto kao sto ce Comanu trebati), a sta su sve ljudi pisali samo zato sto mu niko nije davao sansu u prvom timu. I ko je sad taj Bouy ? Niko i nista. Nisam poceo ovu pricu da ti kazem kako vecina omladinaca nista ne vrijedi, to si i ti s'vremenom lijepo shvatio, vec da sam pokusas shvatiti gdje su ostali, a gdje je Mimo. Ali vidim da tebi Marrone i njegove minute i toboze njegove 2 pozicije koje je u zivotu igrao ne izlaze iz glave.
Dybala i Berardi se poništavaju na terenu. Ovo što igra Berardi je nešto stille Cerci, a to u Juventusu nema, on će kroz karijeru biti neka druga špica, polušpica, što i Dybala. Ali tebi je to teško dokučiti jbg. Još samo reci da bi ga stavio na 3/4 kod nas sa Dybalom naprijed, tu bismo završili svaku priču jer to je elementarno nepoznavanje stila i karakteristika Juventusa u cjelini.
:lol: Opet naginjes na stranu koja ti vise odgovara, a ne konkretnom odgovoru. S'obzirom da sam ti vec 2 puta jasno rekao, necu se vise ponavljati. Samo cu ti reci Morata-Llorente, a ti dalje kontaj.
Njegova allround igra se ogleda u nevidljivosti na terenu što sam u bar 10-15 navrata vidio od kada ga pratim. Tu je da izvede penal i slobodnjak i da dobije crveni karton, da u kontinuitetu gubi lopte što je više puta dokazao. Tada se najbolje vidi.
Iz tvog ugla. Njegova all round igra se ogleda u tome sto moze igrati na vise pozicija u napadu, sto nije jednodimenzionalan igrac koji ce funkcionisati na samo jednoj poziciji i formaciji, sto moze zabiti gol iz svake pozicije i na vise nacina i naravno, decko zna asistirati. Ali opet da kazem, na nasu veliku zalost, Mimo nije dribler i njegovih driblinga na youtube nema, sto automatski znaci da je mediokritet. Nama treba neko sa brzinom, driblingom i dobrom frizurom, to je danas moderno.
Teško da tebi tako mladom neko može objasniti vrijednost jednog igrača u cjelini za kolektiv. Postoji Amauri sa 12 golova i postoji Nando sa 12 golova, jedan je sve dao za ekipu i među najdražim i najomiljenijim je van terena i na njemu, a drugi, smiješno je spominjati.
Upravo o cemu ti ja pricam. Uvijek ce se naci razlog koji ce opravdati njegovu igru.
Spominjati 4 miliona, a navijati istovremeno za strašnog Vučinića koji se šetao po terenu možeš samo ti, tačno dvostruki aršini at its best.
Druze, zamolio bih te da se ne sramotis ovdje. Pravi Juventino kada spomene Mirka istog trenutka i ustane. Fuj, bruka i sramota, majke mi, bruka i sramota. Popisam ti se (da oprostis) na svih tih 15 golova u sezoni kada tvoja ekipa osvojio 102 boda. Zna se koji su golovi bili bitni, zna se kada je Mirko zabijao. Sramota jarane, velika. Doduse, usudjujes se konstantno vrijedjati i pljuvati jednog Lichta. Ne mogu ni da ti odgovorim ili neki konkretan argument da ti dam o njemu i njegovoj igri kolika bi to bila uvreda za mene. Vec samo procitam i ibretim se. Doduse, uvijek zaboravim da nisu svi gledali Grygeru, Molinara, Grossa i ostale.
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

Pogba

Post Postao/la Pogba » 17 maj 2015, 18:59

:mrgreen:

S Mirkom sam dotakao žicu. Nije mi mrzak igrač, ali daleko da sam ga volio, 90% mečeva odigrao preko neke stvari, jedan od iritantnijih igrača koji je nosio naš dres, ali ono, neki respekt imam jer je volio klub i to pokazuje i sada kada zgrće pare daleko.

Pokušao si oblatiti Nanda, a onda ti se ne sviđa kada se spomene igrač kojem je kontinuitet misaona imenica. Zašto ne spomeneš ključne golove Matria koji nam je donio prvu titulu?!

Nikakva sramota Daffy, ustaje se Alexu, Trezu, Tevezu, a naravno i onima koji jesu fudbalski par levela ispod, ali su bar trudom to nadoknađivali. Takav je Nando, samo blesav čovjek može ustati Vučiniću, a sjesti Llorenteu.

Sramota je jedina što ti pljuješ i Contea koji je idejni tvorac ovog Juventusa, koji je dao duh i karakter ovoj ekipi, 3 titule, ali eto ja ne smijem Vučinića. :wtf:

Daleko da branim Nanda, ima lošu sezonu, a prije toga sezonu kakvu Vučinić nije imao.

Ironija je da ti smiješ blatiti uz svog pajdu korisnika Nanda kada god imaš priliku, a ja ne smijem reći jasno i glasno ono što svako vidi, a to je da je Licht uz sav respekt, što uvijek kažem, jedan limitiran bek. To je fakt i ne trebaš biti mudar da to vidiš.

Dybala isključuje Berardia, treba dosta toga da se poklopi da zaigraju skupa, a da pri tome Juventus ne izgubi na snazi, to ćemo vidjeti dakako kada Tevez ode, a za njim par starijih igrača, da ne idemo unaprijed jer će se tu mijenjati cijela taktička filozofija ekipe.

Suvišno je da aludiraš da nisam pratio neke generacije Juventusa, a pri tome sam stariji od tebe. Mi osim Zambrotte i nismo imali neke WC bekove zadnju deceniju pa nam Licht dođe kao melem.

Ne znam na šta ciljaš sa potenciranjem omladinaca, uvijek sam za to da su budućnost i uvijek ću biti za to da igraju ispred onih koji klubu više ne mogu dati. To što sam fulio s nekima, sticajem nebitno kakvih okolnosti, a i pogodio s nekima je irelevantno. Potenciram sistem koji bih želio da se uvede. Marronea spominjem jer je dragulj bio naše škole, jer je bio i kapiten mlade repke, jak veznjak, sa dobrim karakterom, u ključnim momentima se nije forsirao, pogotovo nakon onih partija u kupu sa Romom, pa golova Atalanti.

Idemo daleko, stvar je ličnih preferenci evidentno, a tu se nećemo približiti.
Zadnja izmjena: Pogba, dana/u 17 maj 2015, 19:18, ukupno mijenjano 1 put.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 17 maj 2015, 19:03

Hvala Bogu pa se vi ništa u klubu ne pitate :)

masteRofPoker
Kontakt:

Post Postao/la masteRofPoker » 17 maj 2015, 19:18

VelaHavle je napisao/la:Hvala Bogu pa se vi ništa u klubu ne pitate :)
Ma bas tako Carli. Mnogo je ovdje subjektivnih misljenja. Jedan kaze da treba ustati kada se spomene Vucinic a drugi mrzi sve mlado sto ima veze sa Italijom i italijanskom ligom a pri
tome trazi mlade igrace da se dovode i da igraju :D

Mislim lijepo je razmijeniti misljenje, ali previse je sve subjektivno, ne ide. Ovi ljudi do sada rade fantastican posao i ako odluce da je Dybala vrijedan ovih para a Berardi nije kalibar Juventusa, ako odluce da Coman treba na posudbu, ako odluce da Licht ostane jos godinu dana kao prva opcija i sta god da odluce, ja im vjerujem jer su nas sto puta do sada ubijedili da rade prave stvari.
Ako je Dybala zavrsen, idemo sada po ofanzivnog veznog tipa De Bruyne i idemo po jednog bocnog, ili desnog ili lijevog, prije lijevog.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
I kad gubis tu smo mi, tvoji vjerni sinovi!

31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

DeMarcus Cousins centar Sacramenta je jedna velika zvijer i uvijek ga na kladionici igrajte preko ponudene granice koseva. Hvala.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 17 maj 2015, 19:23

Evra ima jos sezonu, vraca se Asamoa tako da bi ja prije isao po Darmiana (koji za nuzdnu moze igrati i lijevo)..to finansirati parama od Ogbone i Kaseresa (kojeg koliko god volio jednostavno previse je, vise ne igra nego sto igra- prodat dok se jos moze)

a za tog ofanzivnog veznog se bgm mora iskesirati, to mora biti veliki igrac ili bar buduci veliki igrac...De Bruine bi podigao ekipu nevjerovatno.

sto se tice Komana posudba je neophodna jer momak mora da igra, a sto se tice Berardija vratiti ga ako se proda Ljorente, mada ce oni u tom slucaju ici prije na igraca tipa Zaza jer traze neki vid "big man-little man" partnerstva, ne vjerujem da bi se usudili pustiti Dibalu i Berardija istovremeno na teren kao 2 napadaca.

IlFantasista
Kontakt:

Post Postao/la IlFantasista » 17 maj 2015, 19:25

Sve dok se osvajaju trofeji i klub iz godine u godinu jača finansijski i postaje stabilniji Upravi se nema šta prigovoriti.

Kaže matori Sconcerti da smo i Cavanija uzeli. :lol:
Kun fejekun!

37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 17 maj 2015, 19:55

masteRofPoker je napisao/la:
VelaHavle je napisao/la:Hvala Bogu pa se vi ništa u klubu ne pitate :)
Ma bas tako Carli. Mnogo je ovdje subjektivnih misljenja. Jedan kaze da treba ustati kada se spomene Vucinic a drugi mrzi sve mlado sto ima veze sa Italijom i italijanskom ligom a pri
tome trazi mlade igrace da se dovode i da igraju :D

Mislim lijepo je razmijeniti misljenje, ali previse je sve subjektivno, ne ide. Ovi ljudi do sada rade fantastican posao i ako odluce da je Dybala vrijedan ovih para a Berardi nije kalibar Juventusa, ako odluce da Coman treba na posudbu, ako odluce da Licht ostane jos godinu dana kao prva opcija i sta god da odluce, ja im vjerujem jer su nas sto puta do sada ubijedili da rade prave stvari.
Ako je Dybala zavrsen, idemo sada po ofanzivnog veznog tipa De Bruyne i idemo po jednog bocnog, ili desnog ili lijevog, prije lijevog.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Pa baš to. Uprava je sposobna i uvjerila nas je da znaju raditi svoj pos'o. Sada kada imamo fantastičnu ekipu lako je uklopiti buduće WC igrače.

caseres
Kontakt:

Post Postao/la caseres » 17 maj 2015, 20:08

Dybala sjajan posao. Jeste mnogo novca, ali uskoro smo totalno u "plusu" među rijetkima u Evropi, uskoro novac nece biti ogroman problem.
Naš projekat se uspješno nastavlja i to je ono šta treba da nas raduje.

Berardija bi trebalo vratiti, u njemu traziti jedan vid rezerve za eventualni odlazak Teveza. Ne treba zaboraviti da ce se placati velike pare za Moratu ako budemo radili otkup ugovora.
reba nam kvalitetan ofanzivni veznjak. To ce vjerovatno biti neko tipa Goetze itd., mislim na taj kalup igraca.
Ruganija vratiti i s odbranom smo spremni.

Domaci dresovi ekstrica, adidas casual sa svojim prugama, ali stoje na nasim bojama samo tako.

Ono sto je vazno jeste da treba ozbiljno pristupiti i iducoj sezoni Serie A, jer bi nam to aBd bila 5. uzastopna titula.

Samo vjerovati da ce celnici kluba na celu sa Agnellijem, Marottom, Nedvedom itd. i ovaj prelazni rok uraditi kako treba. Da ne bude njih prije 4-5 godina, mi bismo mozda jos uvijek sanjali o finalu LP.

FORZA JUVE!
★ 38 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
Najljepsa drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

bianconeros
Kontakt:

Post Postao/la bianconeros » 17 maj 2015, 20:12

Dok ne bude officiale nevjerujem nista u to Oko dybale

Forza Juventus ohhhhh..

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 17 maj 2015, 20:27

bianconeros je napisao/la:Dok ne bude officiale nevjerujem nista u to Oko dybale
Šta ti više treba od njihovog trenera koji jasno i glasno kaže da je on Juventusov igrač? :mrgreen:

Momak ne igra nikako već par utakmica, SKY i Di Marzio potvrdili, to je gotovo.
Jacopo Volpi: "Dybala non gioca perchè va consegnato intatto alla Juventus, così il campionato è falsato"
:urnebes:
Sconcerti, Sky:"From what I know, Juve have taken Cavani. The Uruguayan lowered his wages to 7m."
:mrgreen:
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

bianconeros
Kontakt:

Post Postao/la bianconeros » 17 maj 2015, 20:36

Ma dzaba to sve .. znamo da je i rvp bio u Turin i trazio kucu pa na kraju bidé patka :mrgreen:

I ovo Oko cavania sve mi to nesto previse za povjerovati

Forza Juventus ohhhhh..

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 17 maj 2015, 20:54

Previse ali PREVISE faktora utice na to da li ce se neki igrac uklopiti i isplatiti,ili flopirati. To jer skoro nemoguce znati. Imati argumentovane pretpostvake koje zvuce logicno svakako da,ali to je to.
Kroz istoriju nemate 5-6 igraca za koje se sa sigurnoscu moglo reci da ce biti vrhunski ma gdje igrali.
Eto Messi je ludak i sigurno da bi i u Juventusu bio medju najboljima na svijetu ali da li bi bio podjenako dobar kao u Barceloni i zabijao tako cesto? Naravno da ne bi,drugaciji sistem igre,drugaciji suigraci. Ma kako dobar on bio Suarez i Nejmar uzimaju dobar dio paznje na sebe,te ga rasterete kao i on njih, i svjetlosnim godinama su kvalitetniji igraci od Matrija npr. Sta ce Matri kombinovati u napadu sa Mesijem? Ili Nando? :urnebes:
Ja licno sam neutralan oko Dybale. Iskreno neam blage sta ce od njega biti u Juventusu ali vjerujem da je uprava u njemu vidjela nesto sto ce sutra biti korisno klubu. Nesto sto niko od nas ne vidi,inace ni bi dali tolike pare.
Ja vidim mladog talenta i nista vise. Sta uprava vidi ostaje na nama da vidimo dok to budemo gledali na terenu :)
https://PrivateLadyEscorts.com - [url=https://privateladyescorts.com/girl/anastasia-doll-12.html]Anastasia Doll[/url] [url=https://privateladyescorts.com/girl/anika-uwunikaa-112.html]Anika Uwunikaav[/url] [url=https://privateladyescorts.com/girl/vanessa-96.html]Vanessa[/url] [url=https://privateladyescorts.com/girl/luxury-girl-89.html]Luxury Girl[/url] [url=https://privateladyescorts.com/girl/kayla-72.html]Kayla[/url] - No Selfie - Anonymous Sex Dating - [url=https://PrivateLadyEscorts.com] Where To Chat With Private Lady [/url]

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 17 maj 2015, 21:06

http://gianlucadimarzio.com/en/eng/dyba ... yone-wins/

solidan osvrt zasto je transfer dobar..sad naravno stoje i oni argumenti zasto mozda nije dobar..ja licno podrzavam transfer iz vise razloga vec navedenih

Celikovac
Kontakt:

Post Postao/la Celikovac » 17 maj 2015, 21:57

Meni Berardi i Dybala apsolutno nisu isti tip igraca. Ok, zajednicke stvari su pozicija, lijeva noga, fizicka gradja i odlicno izvodjenje prekida.

Medjutim razlike su najvise u nacinu igre i tendencijama. Dybala ima potencinal da bude cistokrvni napadac jer pored vrhunskog driblinga, suta i zavrsnice, posjeduje i instikt ubice, jednostavno ima glad za golovima i sebicniji je od Berardija. Ovaj drugi cesto pokusava pasove iz prve, nema dribling kao Dybala ali ima mnogo bolji pregled igre i mnogo vise naginje na igru prema sredini i ulijece na poziciju ofanzivnog veznog. Takodjer Berardi dosta bolje koristi desnu nogu nego Dybala...

Ako bi banalizovao stvari i poredio ih s nekim zvijezdama ili legendama, onda bi hipoteticki gledano Dybala bio novi Messi, a Berarrdi mozda Nedved ili Totti.

Po meni njih dvojica mogu itekako da igraju skupa, i ja bi im obojici dao sansu naredne sezone.

Ali opet moram reci i sljedece, ova uprava i skauting tim su se poboljsavali iz godine u godinu, ja im beskrajno vjerujem i ne zelim dovesti u pitanje kakvu god odluku da donesu. Ako oni procjene da Berardi nije za nas onda im apsolutno vjerujem. Nemojmo zaboraviti ni mentalitet koji igra jako bitnu ulogu u svemu. Berardi nije pokazao prave karakterne kvalitete na terenu, mnogo problema je imao u proslosti. Da je kod nas Conte onda ne bih brinuo...
Luciano Moggi: "E l'Inter non vinceva perché erano pippe e incapaci. Mica li ho comprati io Vampeta, Taribo West e Hakan Sukur".

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.