FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

effe_sa
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la effe_sa » 17 maj 2015, 20:28

thulkazal je napisao/la:@effe

Utakmica protiv BvB u finalu Kupa 2012 i rezultat od 5:2 nije nikakvo razbijanje. Jeste ako gledaš rezultat ali kada pogledaš utakmicu stekneš drugačiji utisak a rezultat uopšte nije prikaz igre i stanja na terenu.

Niko od nas i ne govori o MORANJU osvajanja LP svake godine. Izgleda ovo se mora podebljati dobro ... Govori se o konkurentnosti u LP i da se ne prodaje koža tako lagano, ko levat nekakav...

Ja se sjećam prošle sezone nakon ispadanja Real Madrid da si govorio kako ćeš sačekati narednu sezonu i ako Guardiola i dalje bude arogantan i tvrdoglav da ćeš izgubiti povjerenje u njega i njegov uspjeh u Bayernu ... Šta bi od toga ? Zar to on ove sezone nije bio arogantan i tvrdoglav ? Ili će početi priča kako je pokazao dovoljno fleksibilnosti i da su postojale povrede ili si ti sam postao fleksibilniji ? Rezultat protiv Barce u Minhenu obećaje ? Ma ajde molim te, da je napisao neko drugi nazvao bi ga ludim... Utakmica protiv Levera u Kupu i BvB u BL je obećavala a ovo "sadake" što nam je Barca udjelila je neka druga priča ...
Za ovo finale kupa 2012. godine smatram definitivno da je bilo razbijanje. Pa ne može se sada to oprati, a ovo protiv Barce totalno osuditi. A još ovo protiv Barce bilo kada smo bili dobro osakačeni.
Samo ne znam gdje si vidio da ja Pepa branim i da ga ne krivim za poraz. Pa ja već par puta na temi spominjem njegove taktičke i to jako neobjašnjive, greške. A isto sam tako rekao da je ovo bio popravni za Real i da je on na njemu pao.
Ali sam samo htio ukazati na to, da ne treba sada sve predstavljat svjetlim iz ranijih vremena, a sada sve 100 % gledati crno. U tome je poenta.
A protiv Barce smatram da smo u Munchenu dodali 2:0 neposredno nakon 1:0, a bila je ogromna šansa, da bi se itekako zakuhalo. Međutim, iste su se greške u odbrani ponovile i Barca je došla do 2 nova gola, sve preokrenula i to je bio kraj priče. ALi to je sada priča, da su babi mu.da bila bi....Nismo se smjeli opšte dovesti u skoro bezizlaznu situaciju nakon prve utakmice... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 17 maj 2015, 20:49

ljudi moji, kaj da delam kad ce ostati na klupi.
ako tu cinjenicu uzmemo u obzir, onda je najprece da jos jednom pod lupom analiziramo njegov rad ne bi li nasli nesto dobro, jelte :mrgreen:
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

PEP
Kontakt:

Post Postao/la PEP » 17 maj 2015, 22:18

sekerbay je napisao/la:ljudi moji, kaj da delam kad ce ostati na klupi.
ako tu cinjenicu uzmemo u obzir, onda je najprece da jos jednom pod lupom analiziramo njegov rad ne bi li nasli nesto dobro, jelte :mrgreen:

:kralj: amidza king ,vodi se onom starom "Ako ih ne možeš pobjediti, pridruži im se" :mrgreen: .Sta da ti kazem amidza u jednu ruku si upravu cova ostaje na klupi .Sta je bilo i trebalo da se rekne ,rečeno je kaj se tice peponje.Ostaje samo da se nadamo da ce doci tobe :mrgreen: ,i da ce se uzhaviazti pozitivno i poceti provoditi normalan nogomet sa noramalnim elementima koji ce se prilagodjavati zavisno od situacije .Ljeto je pred nama ,nova pojacanja stizu ,vidjet cemo ako nista ocekujem zanimljivo ljeto kaj se transfera tice. :D
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 17 maj 2015, 23:00

effe_sa je napisao/la: Za ovo finale kupa 2012. godine smatram definitivno da je bilo razbijanje. Pa ne može se sada to oprati, a ovo protiv Barce totalno osuditi. A još ovo protiv Barce bilo kada smo bili dobro osakačeni.
Pa rezultatski jeste razbijanje ali da nam je igra bila nepovezana, bezidejna i da nije obećavala e to nije...
effe_sa je napisao/la:Samo ne znam gdje si vidio da ja Pepa branim i da ga ne krivim za poraz. Pa ja već par puta na temi spominjem njegove taktičke i to jako neobjašnjive, greške. A isto sam tako rekao da je ovo bio popravni za Real i da je on na njemu pao.
Onda sam ja stekao pogrešan dojam...
effe_sa je napisao/la:Ali sam samo htio ukazati na to, da ne treba sada sve predstavljat svjetlim iz ranijih vremena, a sada sve 100 % gledati crno. U tome je poenta.
A protiv Barce smatram da smo u Munchenu dodali 2:0 neposredno nakon 1:0, a bila je ogromna šansa, da bi se itekako zakuhalo. Međutim, iste su se greške u odbrani ponovile i Barca je došla do 2 nova gola, sve preokrenula i to je bio kraj priče. ALi to je sada priča, da su babi mu.da bila bi....Nismo se smjeli opšte dovesti u skoro bezizlaznu situaciju nakon prve utakmice... ;)
Utakmica u Barci i 3:0 je rezultat slabe taktičke i psihičke pripreme ili ukratko naivno izgubljeno.

O tome ŠbbKbb jedan scenario... Neymar simuliranje - drugi žuti karton ali umjesto toga Nojer baca loptu Barnatu, sudija pušta igru i Bayern prima gol ... Čak je i sudija krenuo dati žuti, bila je slika/gif ali ne mogu naći ...

rotweiss
Kontakt:

Post Postao/la rotweiss » 17 maj 2015, 23:37

Imam osjećaj da su neki ljudi ovde kako bi se pravili pametniji od onih koji vode klub.
Žalosno je kada vidiš da ljudi ne razumiju neke osnovne stvari oko onog perioda dok je bio Jup i sad Pep i da se lp ne može osvajati kada poželiš niti bilo koje dr takmičenje ( Utiče jako puno smjena generacija tj stari igrači, povrede, sreća, forma itd...)
Bundesliga je najrelevantniji primjer koliko je ekipa dobro radila i koliko je uspjela iste sezone jer se igra gotovo svake sedmice?
E ako ste tu samo da bi pametovali i pljuvali pepa, bolje nemojta pisat gluposti... Možemo li čovjeka podržat bar dok je tu kod nas( stvoreni su dobri uvjeti za velike stvari kako je došao), nisu ti rezultati tolko loši..

Ako ste tu samo da bi se raspravljali ok razumijem vašu orijentaciju..
Previše očekujete i previše ste kritični a nebi trebali! Čovjek je digao našu igru na viši nivo.

Prije Pepa smo igrali više kao englezi, odbranit se pa u kontri šta se napravi, to je lakše nego ovo sad. Da bi sve izgledalo tehnički lijepo i došli rezultati treba vremena i sreće.

A mi ćemo to zaslužit radom i dočekat malo više sreće, uz koji dodatak mlađih igrača a ja ne sumnjam u našu upravu! Samo naprijed!

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 18 maj 2015, 00:12

effe_sa je napisao/la:
Stefan Effenberg je napisao/la:
Pa sezona 11/12 je bila ATOMSKA i FENOMENALNA iako nismo osvojili niti jedan trofej. Na kraju nesretno sve izgubili ali smo igrali po meni za barem jedan nivo bolje, brže, okomitije.
E vidiš sada jednu stvar....Ta sezona je bila dosta promjenljiva. Sjeti se samo utakmice protiv Basela u Baselu, izgubili smo 0:1 a da po golu Basela kako treba nismo opalili. Većina razumnih je tada pretpostavljala, vjerovala da ćemo sigurno sve u revanšu srediti, ali bila je ta hrpa kritika na račun Juppa. Isto tako, u toj sezoni smo protiv Dortmunda, izgubili odlučujuću prvenstvenu utakmicu u Dortmundu i bili smo razbijeni u finalu kupa s 5:2 od Dortmunda....Činjenica je da smo u toj sezoni imali promjenljivih momenata. Nije igra uvijek blistala. U LP smo u revanšu razbili Basel, protiv Marseillea je bilo sigurno prolaženje, bez prevelikog briljiranja. Protiv Reala zasluženo prošli, ali knap. Heynckes nije imao u toj sezoni opšte rješenje za Dortmund, a igra je na pravi način postala okomita u narednoj sezoni. A u toj sezoni smo osvojili sve i sve pregazili. I mislim da je to sezona u kojoj je jedan klub odigra najbolje, što je ikad Evropa vidjela. To je bila dominacija neviđenih razmjera. Znači nisi baš skroz u pravu.
Možda i nisam u pravu ali ta sezona je bila za mene fenomenalna, unatoč praznim rukama na kraju sezone.

Priznajem da smo i tada igrali promjenjivo, nije bilo tu uvijek vrhunskih partija. Tu se slažemo svakako. I da nas je Dortmund uništavao. Nema mudrolije ovdje. Ali pogledajmo ipak malo dublje u tu sezonu 11/12:

Bundesliga - završili drugi sa slijedećom statistikom: 23 pobjede, 4 remija, 7 poraza uz gol razliku 77-22, skupili 73 boda.

Ova sezona Bundeslige - 25 ( pobijedit ćemo ovu tekmu u subotu pa ću i tako zaokružit ) pobjeda, 4 remija, 5 poraza uz gol razliku 78-18 ( ovdje će sigurno biti i preko 80 golova ), skupit ćemo 79 bodova.

Znači, ova statistika nešto govori i ne ide u prilog Guardioli. Osim onog najvažnijeg: naslova. I naravno, to je najbitnije.

Ali ja na stvari gledam drugačije, dublje, ne zanimaju me površne priče i rezultati. Zanima me IGRA a ona je ove sezone bila prosječna.

Da napomenem ekipu tada: Neuer-Lahm-Badstuber-Boateng-Lahm-Luiz Gustavo-Švajni-Ribery-Kroos-Robben-Gomez, na klupi Breno, Van Buyten, Contento, Rafinha, Tymoščuk, Pranjić, Muller, Usami, Olić, Petersen.

Smatram da današnju ekipu i širinu ekipe kao i kvalitetu iste ne moram nabrajati i posebno napominjati. Složit ćemo se u jednom dahu da je DOSTA JAČA nego ondašnja Don Juppova.

Iako, ne mogu ovdje a da ne spomenem kako još uvijek patim za IGRAČINOM u liku i djelu LUIZA GUSTAVA.

Znači Juppova ekipa je skupila 6 bodova manje ( vjerujem u pobjedu u subotu ) a on je imao realno puno slabiju ekipu na raspolaganju. To nešto govori.

Liga Prvaka? Pa smatram da smo usred Madrida Realu trebali zavaljati barem dva komada u prvom poluvremenu jer smo bili bolja i dominantnija momčad i da to nije trebalo otići u produžetke da je Mario Gomez bio prisebniji u drugom poluvremenu.

Znači skroz zasluženo prošli Reala i onda tragedija u finalu. Iskreno, prošle su 3 godine od tog finala i ja još sad kad se sjetim dođe mi da zaplačem nad svim onim šansama i dominacijom koju smo u toj utakmici pokazali a na kraju nesretno izgubili. I to sve sa slabijom ekipom nego danas.

Ove sezone Liga Prvaka: brutalna demontaža ponovno. Sa jačom ekipom nego tada.

Finale Kupa, rezultatska demontaža ali moram priznati iskreno da se ne sjećam utakmice i kao što @Thulkazal kaže da smo bili bolja momčad.

Ali opet Effe, ona sezona je neusporedivo bolja bila nego ova i mislim da ćemo se tu složiti. I dalje smatram da smo onda imali bolju igru i pružali bolji nogomet nego ove sezone.
effe_sa je napisao/la:Ali sada dolazimo do onog oko čega ćemo se složiti, a to je da je bilans dvije sezone (sada je Pep dvije sezone kod nas) debelo na strani Juppa. Jupp je na popravnom prošao, ma ne samo prošao nego se digao u nebesa.
Samo, što mi moramo paziti, da kao uzorak prema kojem čemo se ravnati ne uzimamo samo tu sezonu, jer ta sezona je nešto posebno, svi ključni igrači su do kraja bili spremni, a motivacija je kod igrača bila na tako visokom nivou (iz dobro poznatih razloga), da se kao takva neće ni ponoviti.
Zašto se ne bi ponovila? Kao zadatak za Guardiolu slijedeća sezona upravo mora težiti osvajanju TRIPLEA. :mrgreen:
effe_sa je napisao/la:
Stefan Effenberg je napisao/la: Što želim reći: uvijek pratim Bayern u Bundesligi i naravno da je to itekako važno natjecanje ali svaki od nas ipak će Ligu Prvaka staviti ispred Bundeslige pa je tako ista najvažnije klupsko natjecanje i nešto posebno.
Apsolutna istina, ali ko ti garantuje da bi je s nekim drugim trenerom sigurno osvojio. Po nekoj logici, realna šanse za osvajanje titule u LP i ovakav , super jaki Bayernu u 3 godine ima 1. Sve iznad toga bi bilo čudo.
Ma slažem se effe ali me nerviraju blamaže koje se NE SMIJU NIKAKO događati ma u kakvom sastavu istrčali. Pametno postavljanje, ono što si masu puta naveo kao pogrešku Pepa, je ovdje izostalo kao taktička zamisao i to dvije godine za redom.

Nitko od nas koji smo protiv Pepa ne smatra da je Pep morao osvojiti Ligu Prvaka ali smo svi istodobno složni da ne smije biti ovakvih katastrofalnih rezultata za nas.
effe_sa je napisao/la:
Stefan Effenberg je napisao/la: A mi se sramotimo dvije sezone za redom u polufinalu. Da, očito kad čovjek kaže polufinale onda se ipak ovo smatra dobrim uspjehom.
Istina. Samo trebaš uzeti u obzir da smo u Barceloni jako kasno primili golove i da je sve moglo biti drugačije. Isto tako, nakon 1:0 u Munchenu, bila je ta šansa za 2:0, 100 %....Šta misliš bil do kraja bilo uzbudljivo da smo zabili za 2:0 u tako ranom periodu utakmice.

Ali opet, meni najviše smeta loša postavka odbrane protiv Barce i pogotovo to što Pep poznaje Barcu, poznaje Messija a postavlja lošu varijantu odbrane protiv Barce generalno, a pogotovo protiv Messija samog. Primanje 3 gola u roku od 15 minuta isto jednog trenera Bayerna čini odgovornim. Pa ne znam jel se u historiji ikad tako nešto desilo.
Uzmimo u obzir i to da smo u Barceloni mogli lagano izgubiti i 6-1 da su ovi bili prisebniji u nekim trenucima.

Ali da, jbg, složio se ja s tim ili ne, ČINJENICA jeste da smo i mi imali puno odličnih prilika pa čak i zicera u drugoj tekmi samo što nam je nedostajala smirenost u tim situacijama.

Ali objektivno gledajući, obrana nam je u dvije utakmice bila na vjetrometini i teško je očekivati da ćemo onda zabiti više nego što možemo primiti.
effe_sa je napisao/la:
Stefan Effenberg je napisao/la: I za kraj se mogu vratiti na početak: ja nikako nisam zadovoljan ovom sezonom pa čak niti dominacijom u Bundesligi ali prije svega našom igrom.

Evo zašto to govorim. Rezultati protiv 7 ekipa koje idu u Europu iduće godine ( mislim, vjerojatno i Dortmund ): protiv Wolfsburga pobjeda doma (2-1) i poraz vani (4-1), protiv Gladbacha remi vani (0-0) i poraz doma (2-0), protiv Leverkusena pobjeda doma (1-0) i poraz vani (2-0), protiv Schalkea remi vani (1-1) i remi doma (1-1), Augsburg pobjeda vani (4-0) i poraz doma (1-0), Dortmund pobjeda doma (2-1) i pobjeda vani (1-0).

Rezime: 5 pobjeda, 4 poraza, 3 remija u 12 najjačih utakmica.

Meni osobno dovoljno govori ova činjenica.
Pa ovo ide u prilog mojoj tezi da u BuLi igraju jako dobre ekipe. A i secer ti je već po pitanju ovog odgovorio i mogu samo to i potvrditi, protiv tih top timova smo pobjeđivali kada je trebalo i dok smo još bili daleko od titule: primjeri su pobjede protiv Wolfsburga i Dortmunda u prvom dijelu sezone.

Ono što svo vrijeme pokušavam reči je to da ispadne na momenat sve je nekad bilo bajno i sve bi s drugim trenerom bilo bajno...Ne možemo baš ni tako gledat.
Dobra je Buli ali za Bayern se moraju još BRUTALNO pojačati da bi konkurirali cijelu sezonu a ne samo u direktnim duelima. Nadam se da će mnoge ekipe upravo to i učiniti jer želim da Bundesliga ne bude samo Bayern i ostatak.

Što se tiče moje teze, ma to je dokaz da smo protiv najjačih odigrali veoma promjenjivo i da tu nije bilo konstantno one prave igre u najjačim utakmicama a to ne ide Guardioli u prilog.

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 18 maj 2015, 00:28

Zadnja izmjena: Stefan Effenberg, dana/u 18 maj 2015, 00:44, ukupno mijenjano 2 puta.

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 18 maj 2015, 00:34

thulkazal je napisao/la:Niko od nas i ne govori o MORANJU osvajanja LP svake godine. Izgleda ovo se mora podebljati dobro ... Govori se o konkurentnosti u LP i da se ne prodaje koža tako lagano, ko levat nekakav...
Sorry, morao sam podebljati sve i ponovno citirati. :D

Koliko smo puta to ponovili u zadnjih 10-ak i više stranica?

robben
Kontakt:

Post Postao/la robben » 18 maj 2015, 00:53

Spremite se za jednu od najgorih sezona u historiji bayerna. Citirat cu sebe za godinu dana. Unistit ce nad onaj celavac katalonski proklet bio dan kad je potpisao za bayern

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
joj hamo vidi mu glave

muamerc
Kontakt:

FC Bayern München

Post Postao/la muamerc » 18 maj 2015, 01:14

robben je napisao/la:Spremite se za jednu od najgorih sezona u historiji bayerna. Citirat cu sebe za godinu dana. Unistit ce nad onaj celavac katalonski proklet bio dan kad je potpisao za bayern

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Sigurno nece biti najgora a niti najbolja. Ne vrijedi se nervirati i mlatiti neku nauku ovdje. Onaj kome se ne svidja rad kluba u slijedecoj sezoni ne mora je ni pratiti. Nek postedi sebe nerviranja, svakako ne moze biti na dobitku jer ako krahiramo to je dovoljno poraza, ako ne, onda zbog poraza u pogresnoj prognozi i pogresnim stavovima.

Meni je, podrzavao Pepa ili ne, obaveza da ispratim klub i da ga pratim i dalje; da li uz nadu i uzivanje u svakoj narednoj tekmi ili uz nerviranje i opsti pesimizam do mene je; kad je vec tako svakako biram ovo prvo.

Podrzavam stavove i rad Uprave i strucnog staba. Ko god bio trener, pa makar bio to Mirko Slomka (iako ga cesto navodim u negativnom kontekstu :-) ). I ako opet flopamo opet cu podrzati odluku Uprave ma kakva ona bila, jer Uprava zna bolje od mene sta je ispravno za Bayern i to je dovoljno.

Edit. Vratimo se normalnim temama: gotov pola Njemacke nas osudjuje za nedostatak postovanja i optuzuju nas da igramo bez zelje; naravno da igramo jer nam se moze, jeste, to je taj nedostatak psiholoske pripreme kod Bayerna za koju je kriv Pep i zbog koje necemo napraviti nista ni u iducoj sezoni i zbog toga pustamo tekme i saljemo u nizi rang neke nama mrske ekipe. Cak ne samo da osvajamo nego i saljemo u cvajtu koga hocemo.

Pa ne vjerujem, imaju 35,6 tekmi i igraju ko qrc 32-33 kola i sad treba da ih Bayern vadi iz vanago. Kud sad ne igramo jos s nekim davljenikom da i njemu pustimo...
-
Napisao sam ovako jer sam vidio da nas kritikuje Robin, fck, Dut. Sve je u crno zavio gdje god je dosao, i sad smo mu mi krivi ili Paderborn, nema pobijede 20 kola i sad trazi postenje, ili Hamburg, nije dao 20 golova...U kakvom oni svijetu zive, bajki, cokolade?

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 18 maj 2015, 11:50

Pošto se vidim mjenjaju pravila u LP oko izvlačenja iduće sezone u grupi očekujem

Bayern, Real, Arsenal, Roma :mrgreen:

Pa da vidimo tog katalonca :mrgreen:

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 18 maj 2015, 12:00

Bayern@heart je napisao/la:Pošto se vidim mjenjaju pravila u LP oko izvlačenja iduće sezone u grupi očekujem

Pa da vidimo tog katalonca :mrgreen:
Kontam šta pričaš ... Mogao si makar staviti link da ne tražim :mrgreen: Zanimljivo ...

http://en.wikipedia.org/wiki/2015%E2%80 ... roup_stage ---> Group stage
the teams are seeded into four pots based on the following principles (introduced starting this season):

Pot 1 contains the title holders and the champions of the top seven associations based on their 2014 UEFA country coefficients.[6][7] As the title holders, either Juventus or Barcelona, are one of the champions of the top seven associations, the champions of the association ranked eighth, PSV, are also seeded into Pot 1 (regulations Article 13.05).[4]
Pot 2, 3 and 4 contain the remaining teams, seeded based on their 2015 UEFA club coefficients.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 18 maj 2015, 12:11

Bayern@heart je napisao/la:Pošto se vidim mjenjaju pravila u LP oko izvlačenja iduće sezone u grupi očekujem

S obzirom da padamo tek u aprilu i maju ovu grupu bi prekucali na isti nacin kao i ove sezone. :kafa:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

PEP
Kontakt:

Post Postao/la PEP » 18 maj 2015, 15:30

halasi iz madrida ,potvrdili su sovoje ucesce na Audi kupu 5 avgusta :cool: .

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 18 maj 2015, 15:32

slika :kafa:

Der FC Bayern München ist auf der Suche nach neuen Top-Stars und plant dabei offenbar eine rekordverdächtige Einkaufstour. Gelingt es Bayern, Eden Hazard von Chelsea loszueisen?

Beim FC Bayern München läuft im Saisonfinish nur wenig nach Plan. Im Pokal schied der deutsche Rekordmeister gegen Borussia Dortmund im Halbfinale aus, in der Champions League musste man sich ebenfalls in der Runde der letzten Vier gegen Barca verabschieden. Auch in der Liga kam der Bundesliga-Riese zuletzt gehörig ins Wanken, gegen Freiburg, Augsburg und Leverkusen setzte es drei Niederlagen in Folge. Die Meisterschaft ist den Münchnern nicht mehr zu nehmen, dennoch macht sich im Lager der Bayern Unmut breit, ein Umbruch soll bevorstehen.

Hauptverantwortlich für die Misere ist nämlich eine Serie von Verletzungen. Auffällig dabei: Vor allem die bereits etwas älteren Top-Stars wie Arjen Robben, Franck Ribery und Bastian Schweinsteiger fielen immer wieder aus. Bayern soll daher eine Verjüngungskur andenken und auch nicht vor hohen Transfersummen zurückschrecken. Boss Karl-Heinz Rummenigge kündigte bereits große Neuzugänge an, ohne dabei Namen nennen zu wollen. Einer der Top-Kandidaten soll aber Chelsea-Star Eden Hazard sein - es kündigt sich ein Rekordtransfer an.

100 Millionen für Eden Hazard?
War bis vor kurzem noch von Spielern wie Antoine Griezmann von Atletico Madrid oder Angel di Maria von Manchester United die Rede, soll nun vor allem Hazard in den Fokus geraten sein. Wie konkret das ganze schon sein könnte, wird durch die Sichtung von Familienangehörigen Hazards beim Pokalspiel zwischen Bayern und Dortmund deutlich - diese sollen auch bei Gesprächen mit Rummenigge beobachtet worden sein. Sogar eine mögliche Summe sickerte bereits durch.

Unglaubliche 100 Millionen Euro sollen die Deutschen bereit sein, für Hazard auf den Tisch zu legen. Ob das aber genug ist, den Belgier vom englischen Meister loszueisen? Jose Mourinho, Coach der Londoner, scherzte nämlich noch vor kurzem, 100 Millionen pro Bein zu verlangen. Ob des noch bis 2020 laufenden Vertrages blüht den Bayern aber wohl tatsächlich eine galaktische Summe. Chelseas finanzielle Stärke ist kein Geheimnis, der Verein ist außerdem nicht dafür bekannt, Leistungsträger wie Hazard leichtfertig abzugeben.

Mourinho-Aussage lässt aufhorchen
Auch für Bayern wäre ein solcher Deal eigentlich atypisch. Bisher gaben die Bayern nie mehr als 40 Millionen Euro für einen Spieler aus, Javi Martinez ist diesbezüglich der Rekordmann. Um Spieler wie Robben und Ribery aber adäquat ersetzen zu können, ist anzunehmen, dass man in naher Zukunft durchaus das eine oder andere Mal tiefer in die Geldbörse greifen muss.
Einige Vereine werden mit großer Entschlossenheit auf den Markt drängen und ihn dadurch erschüttern.
Jose Mourinho
Und auch Mourinho weiß, dass eine heiße Transferphase bevorsteht: "Einige Vereine werden mit großer Entschlossenheit auf den Markt drängen und ihn dadurch erschüttern", sagte er kürzlich. Ob ihn möglicherweise ein Angebot aus der bayrischen Hauptstadt zu dieser Aussage bewogen hat?
Zadnja izmjena: Saurman, dana/u 18 maj 2015, 15:42, ukupno mijenjano 1 put.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 18 maj 2015, 15:37

@saurman da nam čitav tekst da vidimo šta piše.

Vrijeme je da i naši odrješe novčanike i maznu ovaku zvjezdu

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 18 maj 2015, 15:49

Valjalo bi al cim vidim cifru i upitnik u naslovu sve mi je jasno kakva je ovo vijest.

PEP
Kontakt:

Post Postao/la PEP » 18 maj 2015, 15:55

Saurman je napisao/la:slika :kafa:

gajbu pive cu popiti ako hazarda dovedu :cool: ,daj Boze ali ipak na kraju mislim da je ovo pretezak zadatak cas i za super pregovarace kakva je nasa uprava .Nije jozo tolika budala.A ako bi kojem slucajem do ovoga doslo ,nemoguse oteti dojmu da ce i svinjcek biti dio toga dila svidjalo se to nama ili ne.Ne zanm zasto ali imam takav osjecaj :roll: :mrgreen: :| :mrgreen:

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 18 maj 2015, 16:04

Para ko nikad, rezultatski skromna sezona, za standarde Bayerna.
Velikih imena ce bit' sigurno, sad da li je to Hazard...
Sumnjam da je prevodioc spreman pustit' jednog od najboljih igraca svijeta.

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 18 maj 2015, 16:13

Uvalit Svajnija i 50mil, i mi na konju :cool:
Mia San Mia

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []