2x Premiership, 1x FA Cup, 1x Carling Cup, 1x Community Shield
- Izjednačujući gol protiv QPR-a u Premiershipu, bez kojeg ne bi došao
Aguero momenat = nema titule!
- Drugi dio sezone, kad je golovima nosio ekipu na svojim plećima do nove titule u Premiershipu, da nije = nema titule!
- Gol protiv Notts Countyja u okviru FA Cupa, spasio je Man City ispadanja (očajno su igrali tekmu) = nema titule!
- Sa Alvarom Negredom, podijelio je titulu najboljeg strijelca Carling Cupa (ovo bi moguće osvojili i bez njega)
- Community Shield koji su igrali zahvaljući osvajanju prve titule (pogledaj pod prvu tezu)
činjenica je da bez njegovih golova ne bi vidjeli doslovno niti jedan od ovih trofeja, tako da je Edin Džeko jedan od najzaslužnijih igrača za sve uspjehe Man Cityja

naravno, može su tu dodat' i da je plodio Man Utd (5 komada), moguće najviše od svih igrača Man Cityja, da je postao prvi igrač Man Cityja koji je postigao 4 gola na jednom meču Premiershipa, da je bio najbolji strijelac Man Cityja (svih vremena) na gostujućim mečevima (možda ga je Aguero sada prestigao, ne znam), da je nebrojeno puta spašavao dupe Manciniju, golovima nakon ulaska sa klupe!
zbog prečestog omalovažavanja Edina, otišao sam na njihov forum i napisao faktički isto ovo, napisao kako ga ne cijene dovoljno i sve što je uradio za njihov klub (ali ne samo njega, nego i čitavu ekipu), te ih podsjetio na njihovu prošlost bez šeika, a oni su me fino banovali .. toliko o tim smradovima s Bluemoona, oni navijači na stadionu su ipak neka druga priča