FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

sekerbay
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la sekerbay » 20 maj 2015, 09:18

Romariooo je napisao/la:ne brinite (ovi koji govore da mu se blizi kraj), messi tek ulazi u zrele fudbalske godine, ima 27 godina i dok ga noge budu nosile i zdravlje sluzilo, taj ce vas terorisati, jos nekih 5 godina sigurno, vjerovatno i duze s obzirom da ne igra toliko na snagu koliko na talent i lucidnost
[youtube][/youtube]
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 20 maj 2015, 11:15

opel je napisao/la:@thulkazal

Ako sam glup, barem nisam primitivan i nekulturan.
Vidim našao si riječ za koju ćeš se uhvatiti a ostalo ignorisati. Logično, jer ne možeš sa mnom raspravu voditi ako ne ide na tvoj mlin ... Dokaz da si cinik :mrgreen: a za tu konstataciju "glup" neka drugi zakljuce ...

shaqiri11
Kontakt:

Post Postao/la shaqiri11 » 20 maj 2015, 11:29

coelho41 je napisao/la:"According to sportbild, Guardiola will sign a new contract with Bayern until 2018." yebi me
[youtube][/youtube]
I never smile if I can help it. Showing one’s teeth is a submission signal in primates. When someone smiles at me, all I see is a chimpanzee begging for its life.-Dwight K Schrute

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 20 maj 2015, 12:14

Ako ce produziti ugovor, to znaci samo jedno. Nije dosao samo radi para, nego zeli da ostvari zadatak radi kojeg je i dosao, osvojiti LP.

Mozete ga blatiti koliko god, ni ja nisam veliki obozavatelj istog, ali znam jednu stvar, prvu sezonu je ispusio, i drugu je, ALI u drugoj nije imao srece nikako. U top sastavu 80% sam siguran da bi mi igrali sada finale u Berlinu.

Sto se tice pojacanja, Sterlinga nikako, on cak nije bolji ni od Shaqiria. Hazard je igrac koji bi dostojno zamijenio Ribery-a, ali je pomalo nerealan. Vjerujte da ga Chelsea ne bi pustio ni za 100miliona. Jedino ukoliko bi se tu ukljucio neki igrac u razmjenu....
Stern des Südens

PEP
Kontakt:

Post Postao/la PEP » 20 maj 2015, 13:01

Bayern Munich have entered discussions with Liverpool ace Raheem Sterling, according to TalkSport, after it was revealed the 20-year-old England international was looking to leave Anfield this summer.

Sterling, who was awarded Liverpool’s Young Player Of The Season award at a ceremony last night, has attracted the attention of Premier League rivals Arsenal and Manchester City, who can offer Champions League football.

The young winger was booed at the award ceremony by sections of supporters, after reports earlier in the day stated his intention to leave the club.

http://www.newsnow.co.uk/A/774003792?-10538:1329
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 20 maj 2015, 13:05

Ovaj TalkSport mi dijeluje pravo pouzdano. :-) samo Bild dolazi u obzir...

Kako god, moze Sterling iako ne bih za njeg dao 40 mil, ali kad vidis koliko kostaju ostali onda i nije neka cijena. Dokad mu je ugovor, znal ko?

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 20 maj 2015, 13:09

muamerc je napisao/la: Dokad mu je ugovor, znal ko?
Do 2017-e.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 20 maj 2015, 13:09

thulkazal je napisao/la:
opel je napisao/la: Monopol smo već apsolvirali, a monopol je kad jedan kolo vodi, a da li bi BvB bio sto puta gori monopolista, to su teze koje ne umanjuju problem monopola koji postoji u BL.
Vidim nisi replicirao post koji si trebao. Vješto izbjegavaš nešto na što nemaš odgovora ili što ti ne odgovara.

OBJASNI MI zašto je monopol transfer Gotze-a a nije transfer Rojsa, transfer Mandzukica a nije transfer Ramosa, transfer Dante-a a nije transfer Sokratisa itd... Zašto je posudba Hobjerga u Augsburg ZLO a posudbe Leitnera i Bitterkuna nisu. O transferu Lewata sam napisao gore razlog i svaka dalja rasprava oko te teme dovodi do zaključka da si glup.

BvB je pokušao da vodi kolo u BL pa je umalo propao i završio u trećoj ligi. Sad pošto BvB nije uspio da se izdigne od floskule "da je prosječan BL klub" Bayern mora da spusti svoj nivou jer tobože to ne odgovara interesu BL i BvB-a.

Dvoličnost i cinizam prezirem pa i na forumu.
Pa hajmo malo u stilu forumaša Romaria "šta je kobasičari, može li Messi doći u Minhen". Hoćemo li malo o monopolu ovako raspravljati. Naravno da veća riba guta manju, FCB guta BvB, BvB guta Hertu itd, ali problem je što Bajern ne slabi špansku, englesku, pa svojevremeno jaku talijansku ligu dovodeći top igrače Reala, Barce, Čelzija ili MU, nego je tržišno okrenut BL, pa što ne ode u FCB, ode van BL i dugoročno ista priča. I onda imamo situaciju da BL timovi ove sezone u Evropi ispadoše gori od propale talijanske lige, a Bajern već drugu sezonu doživljava poniženja od španskih velikana do te mjere da su već postali iskompleksirani, pa bi ko biva riješili problem otimanjem Messija, Hazarda, samo ih je sramota reći i Ronalda, Neymara itd. I onda dovedu Pepa, daju mu ogromnu platu i nas ubjeđuju kako je Pep dobrobit za čitavu BL, a mi smo ionako svi glupi i nesposobni, pa je zato liga i nekonkurentna. Valjda je rješenje dovesti Mamića da budemo /npr BvB/ deset puta zaredom prvaci kao što je to Dinamo u NHL.

I nemoj sebe poistovjećivati ni sa FCB ni sa BL, sa njihovim uspjesima i neuspjesima ti nemaš nikakve veze, u protivnom ispadaš glup.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 20 maj 2015, 13:12

Omerbavarac je napisao/la:
muamerc je napisao/la: Dokad mu je ugovor, znal ko?
Do 2017-e.
Pa otprilike to su te pare. Valjalo bi se zaganjati, svjeza krv nece smetati.

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 20 maj 2015, 13:28

Opele druze, imas crkvu na pdf-u Borusia Dormtund, tamo se mozes i ispovijedati i zaliti se sto BVB nikad nece biti kao Bayern. :wave:
Mia San Mia

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 20 maj 2015, 13:36

opel je napisao/la: Naravno da veća riba guta manju, FCB guta BvB, BvB guta Hertu itd, ali problem je što Bajern ne slabi špansku, englesku, pa svojevremeno jaku talijansku ligu dovodeći top igrače Reala, Barce, Čelzija ili MU, nego je tržišno okrenut BL, pa što ne ode u FCB, ode van BL i dugoročno ista priča.
Aferim veća riba guta manju, zakon prirode ... Nadolaziš...

Kontra pitanja pa što BvB ne slabi 2nd tier klubove italijanske, španske, francuske, i engleske lige nego uzima od 2nd i 3th tier klubova Bundeslige??
Evo i odgovora i za Bayern i za BvB ... Zato što u BL možeš naći igrača koji u omjeru pare-kvalitet bolje stoji od igrača u drugim ligama ... To ti je odgovor i na "monopol" Bayerna i na "monopol" BvB ... Ja to razumijem ali izgleda da ti ne želiš da shvatiš :mrgreen:
opel je napisao/la: I onda imamo situaciju da BL timovi ove sezone u Evropi ispadoše gori od propale talijanske lige, a Bajern već drugu sezonu doživljava poniženja od španskih velikana do te mjere da su već postali iskompleksirani, pa bi ko biva riješili problem otimanjem Messija, Hazarda, samo ih je sramota reći i Ronalda, Neymara itd.
Bayernov kadar i kvalitet istog nije bio problem za ispadanje... Problemi su druge stvari, povrede, trener, taktika, kiša u Somaliji itd.
opel je napisao/la: I onda dovedu Pepa, daju mu ogromnu platu i nas ubjeđuju kako je Pep dobrobit za čitavu BL, a mi smo ionako svi glupi i nesposobni, pa je zato liga i nekonkurentna. Valjda je rješenje dovesti Mamića da budemo /npr BvB/ deset puta zaredom prvaci kao što je to Dinamo u NHL.
Šta ćeš ... Za dobrobit BL Bayern baci za "ubertakticara" Pepuna 17 miliona a BVB za dobrobit BL baca milione na flopove tipa Ćiro, Kitarijan, Ramos ili "wannabeallstar" Aubameyang ...
opel je napisao/la: I nemoj sebe poistovjećivati ni sa FCB ni sa BL, sa njihovim uspjesima i neuspjesima ti nemaš nikakve veze, u protivnom ispadaš glup.
Grohotom :lol: :lol: Nedo Bog da se ja poistovjećujem jer ja nisam navijač Bayerna nego fan što i jeste prava konstatacija. Što se tiče BL nema logike da se povezujem jer osim Bayerna i njemačkih klubova u LP slabo je pratim zadnjih 10tak godina zbog monopola bayerna :twisted:

Nego nemoj ti previše se povezivati za Nijemce i monopol Bayerna i BvB jer kako sam upratio ti trošiš izuzetno puno energije na objašnjavanju "monopola" i "apokalipse" u Bundesligi :mrgreen:

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 20 maj 2015, 13:39

R32 je napisao/la:Opele druze, imas crkvu na pdf-u Borusia Dormtund, tamo se mozes i ispovijedati i zaliti se sto BVB nikad nece biti kao Bayern. :wave:
Ima crkva gdje vas nadbiskup Messi sve zajedno poziva na misno slavlje. Boateng i Pep u prvom safu.

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 20 maj 2015, 13:43

slika
slika

Ratno stanje na treningu danas Lewa Vs Boateng predstavnici UN-a Benatia i Rafko :mrgreen: Alaba trenirao sa ekipom šteta šta ga nebi prije 15 dana :problem:

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 20 maj 2015, 13:44

Ovaj Boateng izgleda pravi ćutuk, svakako da raduje ovakva ozbiljnost.

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 20 maj 2015, 13:54

Ti kroz sve svoje postove cmizdris sto Borusia nije kao Bayern,

U sustini, nije "moj" problem sto "ti" ne znas igrati fudbal, raditi određeni posao i sl.

Samo jedan tim moze osvojiti LP, samo jedan tim moze osvojiti ligu, kup...
Na tronu moze biti samo jedan, dok se ostali trude da ga skinu, ako mogu. A neki u startu skinu gaće.

Jel to Bayern dopustio ulaganja seika? Sta bi bilo da jest, sta bi onda pricali.?
Mia San Mia

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 20 maj 2015, 13:57

thulkazal je napisao/la:
opel je napisao/la: Naravno da veća riba guta manju, FCB guta BvB, BvB guta Hertu itd, ali problem je što Bajern ne slabi špansku, englesku, pa svojevremeno jaku talijansku ligu dovodeći top igrače Reala, Barce, Čelzija ili MU, nego je tržišno okrenut BL, pa što ne ode u FCB, ode van BL i dugoročno ista priča.
Aferim veća riba guta manju, zakon prirode ... Nadolaziš...

Kontra pitanja pa što BvB ne slabi 2nd tier klubove italijanske, španske, francuske, i engleske lige nego uzima od 2nd i 3th tier klubova Bundeslige??
Evo i odgovora i za Bayern i za BvB ... Zato što u BL možeš naći igrača koji u omjeru pare-kvalitet bolje stoji od igrača u drugim ligama ... To ti je odgovor i na "monopol" Bayerna i na "monopol" BvB ... Ja to razumijem ali izgleda da ti ne želiš da shvatiš :mrgreen:
Monopol je teško, ako ne i nemoguće dokazati, što ne znači da monopol ne postoji. A ova tvoja priča ulaganje po principu dobijeno-uloženo, to je kad FCB dovede Gecea za 37 miliona, naravno SAMO ZBOG tog omjera uloženo-dobijeno o kojem ti pričaš, pa bi sad Hazarda od 2x37 miliona, a Gecea nogirali, samo Čelziju ne možeš oteti igrača. A što se tiče mladih igrača, BvB je uzimao i iz Japana i iz Poljske i nije riječ o skautingu, nego o otimanju top klasa, koje možeš oteti Šalkeu i BvB, ali ne Realu i Barci koji ti nabijaju komplekse i tjeraju da sve više trošiš. Ja uopšte ne branim finansijske promašaje BvB koje sam itekako kritikovao, pa sam i na pdf BVB postao crna ovca. Hajde da više ne zamaramo narod, priznajem da nisam u pravu, živ ti meni bio, a ionako imam još nešto da završim do kraja radnog vremena.

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 20 maj 2015, 14:19

opel je napisao/la: Monopol je teško, ako ne i nemoguće dokazati, što ne znači da monopol ne postoji. A ova tvoja priča ulaganje po principu dobijeno-uloženo, to je kad FCB dovede Gecea za 37 miliona, naravno SAMO ZBOG tog omjera uloženo-dobijeno o kojem ti pričaš, pa bi sad Hazarda od 2x37 miliona, a Gecea nogirali, samo Čelziju ne možeš oteti igrača.
Ja sam u prvom postu rekao da se na Gotze-a gleda drugačije kad je doveden i sada a isto vrijedi za Hazard... To je ono što se u fudbalu ne može predviditi. Gotze je doveden kao najveći njemački talent a ne da se BvB oslabi kao što ti potenciraš ... Da li će opravdati "najveći njemački talent" to je pitanje... Za sada mu ne ide iz više razloga ali prvenstveno što ga Pep ne forsira a ni on se nešto Bogzna ne trudi ... Više voli višak kila i partijanje sa curom ...
opel je napisao/la: A što se tiče mladih igrača, BvB je uzimao i iz Japana i iz Poljske i nije riječ o skautingu, nego o otimanju top klasa, koje možeš oteti Šalkeu i BvB, ali ne Realu i Barci koji ti nabijaju komplekse i tjeraju da sve više trošiš.
Pa i BvB je oteo najbolje igrače B. Mch'gladbacha, Werdera, Herte. Ja to razumijem i ne trubim "BvB monopol, bvb monopol uništavaju BL"... Ti imaš firmu i gledaš taj omjer uloženo-dobijeno i ne zanima te šta će neko drugi reći jer gledaš samo svoj interes. Da li to shvataš?

O šamaranju i nabijanju kompleksa opet govorim nije problem Bayernov kadar nego neke druge stvari ...

Poz.

PEP
Kontakt:

Post Postao/la PEP » 20 maj 2015, 14:28

citam mogo bi nas rode u zelene vukove sa vratnika :mrgreen:

evo malo o svadji gorostasa :cool: .Joj lewa bi ga karate udarce oborio s nogu inace crni pojas treci dan nista nisam jeo :mrgreen: .
Zadnja izmjena: PEP, dana/u 20 maj 2015, 14:34, ukupno mijenjano 1 put.
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 20 maj 2015, 14:33

thulkazal je napisao/la:Pa i BvB je oteo najbolje igrače B. Mch'gladbacha, Werdera, Herte.
Kakve to veze ima sto je uzeo igrace ekipama koje u tom momentu nisu bili konkurenti BVB-u. To se Hertha, Nurnberg, BMG borili za titulu u periodu 2010-2013? :roll:

Bayern sistematski i direktno slabi ekipe koju su mu u datom momentu ozbiljan konkurent. U povoju se unistava bilo kakav oblik konkurentosti u BL na neki duzi period. To je kristalno jasno, bespotrebno spinujes i pokusavas paralelisati dvije totalno razlicite stvari.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 20 maj 2015, 15:00

Hare_BvB je napisao/la:
thulkazal je napisao/la:Pa i BvB je oteo najbolje igrače B. Mch'gladbacha, Werdera, Herte.
Kakve to veze ima sto je uzeo igrace ekipama koje u tom momentu nisu bili konkurenti BVB-u. To se Hertha, Nurnberg, BMG borili za titulu u periodu 2010-2013? :roll:

Bayern sistematski i direktno slabi ekipe koju su mu u datom momentu ozbiljan konkurent. U povoju se unistava bilo kakav oblik konkurentosti u BL na neki duzi period. To je kristalno jasno, bespotrebno spinujes i pokusavas paralelisati dvije totalno razlicite stvari.
Bajern slabi druge timove tako sto im otme igrace za dzaba, mimo ugovora, na silu i jos moraju da igraju besplatno. Suprostavljeni tim ili igrac se ne pita. Majnc, Verder, Frakfurt su nam veliki konkurenti pa i njih moramo srokati ili to su takve zvijezde da se bojimo da ih Salke ili Leverkuzen ne kupe pa da nam naprave belaj.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []