Pa trebao je proslo ljeto rijesiti taj problem, zbog kojeg je, uostalom, i napustio pripreme s reprezentacijom. Svejedno bi bio spreman za prvu sezonu u Americi. Sad je izasao s ovom vijescu prije objavljivanja sireg spiske, kako bi izbjegao pljuvanje i pricu kako nije htio da se odazove. Meni je ovo ovako jos i gore. Opet ponavljam, mi jesmo glup narod, ali toliko ne! Proveo je dane i dane kod kuce, a nije se udostojio da nam svima objasni o cemu je rijec i da javno progovori o svemu ovome. De mi samo recite na osnovu cega da ga opravdavamo?!lumani je napisao/la:Mnogi igraci obavljaju operacije tokom ljetne nba pauze,ne znam kako to ne znate?kakve veze ima kada je op?on ne bih bio spreman za E.B.
Jusuf Nurkić
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: Jusuf Nurkić
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
kobe24 je napisao/la:Pa trebao je proslo ljeto rijesiti taj problem, zbog kojeg je, uostalom, i napustio pripreme s reprezentacijom. Svejedno bi bio spreman za prvu sezonu u Americi. Sad je izasao s ovom vijescu prije objavljivanja sireg spiske, kako bi izbjegao pljuvanje i pricu kako nije htio da se odazove. Meni je ovo ovako jos i gore. Opet ponavljam, mi jesmo glup narod, ali toliko ne! Proveo je dane i dane kod kuce, a nije se udostojio da nam svima objasni o cemu je rijec i da javno progovori o svemu ovome. De mi samo recite na osnovu cega da ga opravdavamo?!lumani je napisao/la:Mnogi igraci obavljaju operacije tokom ljetne nba pauze,ne znam kako to ne znate?kakve veze ima kada je op?on ne bih bio spreman za E.B.
Pa nije Jusuf doktor da donosi odluke kada je vrijeme za OP.Mi ovdje pricamo o igracu koji ima milionski ugovor,drugi tu donose odluke...želim mu uspjesan OP,brz oporavak.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
De ba, znao kad će imati operaciju. Malo sutra bi bilo koja ekipa ugrozila karijeru igrača u sezoni u kojoj ne mogu ništa napraviti. To su priče za malu djecu. Ovo je zamazivanje očiju i pravdanje. Ja ga, lično, ne smatram više članom repke, kao što smatram Mirzu, Kikana, Nihada (makar i on ne igrao a vjerujem da će igrat)...
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
- bistrikboy
- Kontakt:
**** se papak 

– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
Baš tako.... Ali ništa novo, ja iskreno nisam ni očekivao da ce igrati, a isto tako poznato je koliki je Ivanović ters i ne trpi da ga neki igrači veslaju posebno ne oni mlađi, teško da bi i 10 dana izdržao bio bi potjeran!!!!kobe24 je napisao/la:Mi generalno jesmo glup narod, al ovo je toliko providno, da bi i dijete od 5 godina posumnjalo. Kakva je to operacija da odigraš kompletnu sezonu na visokom nivou, pa u naredna 2 mjeseca obiđeš sve moguće gluposti koje su se desile na Balkanu i onda odjednom moraš na operaciju koja traje 5 (PET?!) mjeseci i vraćaš se sasvim slučajno na početak sljedeće NBA sezone, koja počinje u oktobru?! Takvi debili nam i ne trebaju, ja bi radije Edu Bavčića gledao, nego njega!
Sent from Angelina's bed

100% dogovorio sa doktorima da ga samo otvore pa zatvore da uvjeri forum
- sigurnoable
- Kontakt:
Ma to je Photoshop 100%Interista je napisao/la:
100% dogovorio sa doktorima da ga samo otvore pa zatvore da uvjeri forum
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Niko ne spori povredu,niti je rekao da ne vjeruje u istu koliko sam upratio komentare! Problem je sto operaciju nije imao poslije sezone ili pred sami kraj(ionako nije igrao) kako bi imao dovoljno vremena da se oporavi.Da je npr. imao operaciju pocetkom aprila(a mogao je insistirati na tome da je razmisljao o svojoj drzavi i niko me ne moze uvjeriti u suprotno jer znam kako su neki drugi igraci postupali) bio bi spreman za juli/august sto je vise nego dovoljno vremena za nastup.E to je problem,a ne da li je povrijedjen ili ne!! Pa jbt,jednog Ginobilia u 36 godini 5 timova ljekara odgovara od nastupa za svoju zemlju jer je imao frakturu u nozi,a on nikoga ne je.be dok sam nije istestirao moze li igrati ili ne.Ovaj dodje kod nas na odmor mjesec dana,dr.ka pa hajmo na operaciju ,ebes EP....E to je problem,sto je povreda posluzila samo kao dobar paravan...
To koljeno se vuce od proslog ljeta, u medjuvremenu je Nurkic odigrao citavu NBA sezonu, zajebavao se mjesec dana poslije sezone i sad ide na operaciju.
Mogao je na operaciju kad je Shaw dobio otkaz, ionako se pricalo o nekoj povredi kad se razbio o parket protiv Chicaga
Mogao je na operaciju kad je Shaw dobio otkaz, ionako se pricalo o nekoj povredi kad se razbio o parket protiv Chicaga
kao da je prvi igarc koji je mislio da moze proci bez operacije...koliko samo pjanic odgadja svoje nuzne operacije i pokusava sanirat na drugi nacin samo da ne ide pod noz i duzu pauzu
nurkicev masterplan je da izbjegne napor u desetak utakmica za reprezentaiju da bi bio stavljen u pogon tokom 82 nba utakmice jer tada nema sanse da se povrijedi
da je otisao na operaciju u aprilu isto se ne bi stigao oporavit do septembra, niti bi izdrzao duskov treninge, niti bi imao ikakvu naznaku forme i bio bi beskorisniji od jazvina...ali dzaba je to govorit kad su uposlenici saveza vec presudili...picke placene, prodajete se za male pare
i otkud to sad da priznajete povredu, zar je nije lazirao
treba vidjet ko ga operise i da posaljemo svjedoka ispred saveza...sta ce u LA-u pored gavrankapetanovica
nurkicev masterplan je da izbjegne napor u desetak utakmica za reprezentaiju da bi bio stavljen u pogon tokom 82 nba utakmice jer tada nema sanse da se povrijedi
da je otisao na operaciju u aprilu isto se ne bi stigao oporavit do septembra, niti bi izdrzao duskov treninge, niti bi imao ikakvu naznaku forme i bio bi beskorisniji od jazvina...ali dzaba je to govorit kad su uposlenici saveza vec presudili...picke placene, prodajete se za male pare
i otkud to sad da priznajete povredu, zar je nije lazirao

Jbt ovaj banuje ako izrazim nezadovoljstvo sto nas J.N pravi glupanima i debilima 

Normalno je ocekivati da igrac prioritira karijeru u ovoj dobi i tu ne bi puno zamjerio. Cak mislim da je i bolje sto ne nastupa to sam davno napisao i za njega i za nas. Samo je to mogao posteno i fino odraditi.Da je na vrieme da dao izjavu prije dva tri mjeseca da je u pitanju negov nastup zbog te i te povrede npr. i da to mora sanirati u toku ljeta vecina raje bi to skontala i ne bi toliko zsmjerili.Mozambik je napisao/la:To koljeno se vuce od proslog ljeta, u medjuvremenu je Nurkic odigrao citavu NBA sezonu, zajebavao se mjesec dana poslije sezone i sad ide na operaciju.
Al ne. On i menadzer su isforsirali svadju as savezom , prstom pokazivali na ljude u savezu. Prica je bila izmedju redova da nema Haruna i Konakovica sve bi bilo ok nastup i to ... sitnoseljacka politika Nurkica i pokvarenog menadzera. Svakom normalnom je jasno da ovo smrdi. I zna se odakle smrdi.
Al kako i sta drugo ocekivati od lika koji narucuje da mu sviraju Baju .... i koji prica hrvatski.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,
baglama je napisao/la:kao da je prvi igarc koji je mislio da moze proci bez operacije...koliko samo pjanic odgadja svoje nuzne operacije i pokusava sanirat na drugi nacin samo da ne ide pod noz i duzu pauzu
i otkud to sad da priznajete povredu, zar je nije laziraotreba vidjet ko ga operise i da posaljemo svjedoka ispred saveza...sta ce u LA-u pored gavrankapetanovica

KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
-
- Kontakt:
Stvarano je ovo šega. Tačno sam znao ko će ga braniti. Ne znam kakve argumente da staviš kontra ovi bi ga branili. Ni ne kudim ga. Ako hoće nek igra ako neće ko ga j... TO je tako sa svima. Na kraju će se podvlačiti crta o nečijoj karijeri. Mene boli to što mi ni u čemu nemamo kriterija, oni variraju zavisno o kome se radi.
Boga mi, kako ko...aleksandar_veliki je napisao/la:A, njega inace boli ona stvar sta mislimo ti i ja. Čovjek je jednostavo odlučio da mu je klupska karijera bitnija od reprezentativne, a s obzirom na sva desavanja, ne ulazeci u to ko je kriv ko nije, mislim da ga se ne treba osudjivati. I dalje je on nas Juka, Bosanac na kojeg cemo ABD i u narednoj sezoni biti ponosni. Naravno, mnogo ce nedostajati reprezentaciji, no sta je tu je. Bitno je da se sto prije oporavi...Cartman je napisao/la:Fascinantno kako je toliko vremena cekao da obavi tu operaciju nakon kraja sezone. A jos fascinantnije kako se ta povreda samo pojavi ljeti kada repka igra. U toku NBA sezone gdje se igra svaki treci dan, sve ide bez problema. Mora da je do klime.
Kakva god povreda da je, ljudi njemu nece vjerovat ni sekunde pa makar slomio nogu na sred parketa. Jer svojim ponasanjem je jasno pokazao da muti, laze i petlja. Izgubio je sav kredibilitet. Da sutra izjavi da je maj 5. mjesec godine, ja bi dobro provjerio kalendar.
Mislim da nikada necemo znati sta se tacno desavalo iza zavjese, ali nakon svega sto se izdesavalo sam u jedno poprilicno siguran, a to je da on nije imao namjeru da igra ovo EP. Prica se predstavlja bukvalno tako kao da je klub zasjedao prekjucer i odlucio jucer da se mora operisati, a svako ko u to vjeruje onda moze komotno vjerovati i u vilenjake. Klub kao sto je Denver je to pitanje sigurno vec davno stavio na dnevni plan, mi se sada mozemo samo pitati zasto je Juka te informacije sacuvao od saveza i javnosti do poslijednjeg trenutka.
Ja kako sam shvatio ovdje se radi o preventivnoj operaciji, jer KAKO drugacije objasniti cinjenicu da je s ovom tegobom igrao citavu proslu sezonu i to u strasnom tempu. Denver je znaci svjesno "trosio" igraca tokom sezone tempirajuci njegovu operaciju upravo za onaj dio godine kada im ne treba. Mislim, cinjenica da je igrao sezonu govori nam neke stvari. Hocemo li reci da je doktorski tim Denvera grupa idiota koja je svjesno izlagala svoj najveci dragulj nekim rizicima po principu "ma izgurace do kraja sezone pa cemo ga onda lijeciti"? Sigurno da necemo jer nije tako. Dakle, ovo mora da je preventivna operacija i s obzirom na cinjenicu da se Juka do jucer gOnjao po parketima NBA, s pravom se pitam da li je se stvarno morala operacija desavati ovo ljeto ili je ipak mogla biti prolongirana za slijedece...
A isto tako ne vidim zasto se Juka nije mogao operisati par mj prije pa da bude koliko toliko spreman za EB, jer sigurno da bi ranijom operacijom smanjio navodni rizik od pogorsanja koljena, a ujedno bi i pomogao timu da ostvari bolji skor u kontekstu pozicije drafta. Cak sta vise, da je Juka insistirao na operaciji aludirajuci na opasnost da mu ovaj problem moze unistiti karijeru (kako se sada nama ovcama zgodno navodi kao argument), siguran sam da bi Denver cijeneci okolnosti, kao i objektivnu cinjenicu da timu i nije bio potreban pri kraju sezone, iz predostroznosti naredio operaciju u ranijem terminu, a onda bi Juka mogao biti koliko toliko spreman za EB. No prilicno sam siguran tako nesto Juki nije ni palo na pamet, a kamoli da je takva diskusija bila s Denverom vodjena.
Sve u svemu, jako je mutna ta prica oko Juke, a najvecim dijelom je to radi njega samog. Iskreno, ja jos prosle jeseni nisam ocekivao da ce igrati na EP, a popricno sam siguran da bi sa svojim, blago receno, nadobudnim ponasanjem stvorio animozitet kod odredjenih igraca. Mozda je i bolje da ne igra sa ovom generacijom, mada ostaje zal, jer u nekim nasim fantazijama taj nas kompletan tim zaista izgleda fantasticno. A Juka je bas ono lik, takve ljude ili pravo gotivis ili ti idu na onu stvar... Meni licno ova sva prica oko njega nazalost sve vise ide na onu stvar...
Zadnja izmjena: _dreamer_, dana/u 21 maj 2015, 09:59, ukupno mijenjano 1 put.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
- Kobe Bryant
- Kontakt:
Nedoraslo derište koji se sad inati sa svima , normalno je da ima operaciju i da mu je na početku karijere najvaznije da postane igrac i da se dokaze u svom timu , ali ako nista danas Jusufe imas drustvene mreze pa se licno mozes obratiti Bosancima i Hercegovcima ako ti je stalo do njih . Ćemu odlaganje operacije 2 mjeseca ?
- Papastathopoulos
- Kontakt:
Pa da se ne bi slucajno oporavio do Eurobasketa...Kobe Bryant je napisao/la:Nedoraslo derište koji se sad inati sa svima , normalno je da ima operaciju i da mu je na početku karijere najvaznije da postane igrac i da se dokaze u svom timu , ali ako nista danas Jusufe imas drustvene mreze pa se licno mozes obratiti Bosancima i Hercegovcima ako ti je stalo do njih . Ćemu odlaganje operacije 2 mjeseca ?
@dreamer bravo, odlican post !

Ko rano rani, il je pekar il nije normalan
Odem na fb i tamo samo komentari kako mu zele oporavak. Valjda je sve ostale kojikazu istinu obrisao
Da je Mirza jucer imao operaciju uvjeren sam da bi igrao makar i sa gipsom

Da je Mirza jucer imao operaciju uvjeren sam da bi igrao makar i sa gipsom

"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Pošto je dotični odlučio da ne želi igrati za svetinju, ne znam šta radi na ovom podforumu, kad su se Miske i Spaha nakon oproštaja odmah prebacili na ostalo, zašto se ovaj koji je, složićemo se, u odnosu na ovu dvojicu uradio puno manje za svetinju još na reprezentativnom podforumu 

Isto kao što se znalo ko će ga napadati pogotovo iz KS BiHzaboljisportuBiH je napisao/la:Stvarano je ovo šega. Tačno sam znao ko će ga braniti. Ne znam kakve argumente da staviš kontra ovi bi ga branili. Ni ne kudim ga. Ako hoće nek igra ako neće ko ga j... TO je tako sa svima. Na kraju će se podvlačiti crta o nečijoj karijeri. Mene boli to što mi ni u čemu nemamo kriterija, oni variraju zavisno o kome se radi.
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10