Otelo je napisao/la:Dobra trka danas ali moze li neko objasniti sve one standingse na Eurosport aplikaciji?
Ima ukupni, pa neki bodovni, pa timski
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Konkretno na Giru od ovih bitnijih imaš:
1. Generalni poredak (roze majica) - zbir ukupnih vremena sa svih etapa za svakog vozača, najbolje vrijeme = lider (na kraju pobjednik) trke
2. Poredak u bodovima (crvena majica) - najveći broj bodova koji se mogu osvojiti što na cilju etapa što na prolaznim ciljevima u samim etapama (o broju bodova i mjestima gdje se osvajaju odlučuje organizator)
3. Poredak u bodovima na brdskim ciljevima (plava majica) - zbir ukupnih bodova koji se mogu osvojiti na brdskim ciljevima, što na cilju etapa što na prolaznim brdskim ciljevima (uglavnom na vrhovima određenih brda). Brda su kategorisana tako da teža brda nose više bodova.
4. Poredak mladih vozača (bijela majica) - identična pravila kao za generalni poredak uz konstataciju da u istom učestvuju samo vozači mlađi od 26 godina, tačnije oni koji nisu napunili 26 godina do 1.1.2015.
5. Timski poredak - nakon svake etape sabiraju se vremena trojice najboljih vozača svakog od timova i to ukupno vrijeme predstavlja vrijeme koje je određeni tim ostvario na toj etapi. Najbolje vrijeme - najbolji tim.
6. Bodovni timski poredak - ne tako česta klasifikacija na trkama, sabiraju se bodovni učinci pojedinih vozača tima i jasno tim sa najviše bodova je vodeći u ovom plasmanu.
@MaGiCa
Možda ne u tehničkoj vezi ali svakako u principijelnoj.
Šteta što nemaš priliku da me vidiš, mora da me zamišljaš kao nekog ko maše rukama i lupa po tastaturi u takvoj situaciji. Kakva greška

Nije mene baš tako lako izbaciti iz takta