Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Virtu4l
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la Virtu4l » 21 maj 2015, 09:52

Ma koja gol razlika, potpisao bih i minimalnu pobjedu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 21 maj 2015, 12:08

Virtu4l je napisao/la:Ma koja gol razlika, potpisao bih i minimalnu pobjedu.
Sto selektor kaze, 1-0, sudijska nadoknada, 93-i minut.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

gringonjaOnajDrugi
Kontakt:

Post Postao/la gringonjaOnajDrugi » 21 maj 2015, 12:12

aj vidi ovog gore stavio Vedu u prvih 11....boze sacuvaj nas takvi "selektora"....pa prije ce neki malac od 18 godina iz Zavidovica zabit nego Vedo......svasta cu ja ovdje procitati hahahahhaa :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 21 maj 2015, 12:33

Ma kakva 352, taj sistem mozes forsirati kada imas prodorne igrace uz top defanzivnu sredinu te kreatora. Jednom Gaalu je prolazilo tako nesto zbog Robbena i Sneijdera. Mujdzu i Kolasinca vidim prije svih sa defanzivnim zadatcima.

Mi se moramo drzati 433, u kojoj na jednoj strani igra Lula a na drugoj Izet. Vedo je dobar kada bi imali kvalitetnu 10-ku ispod.
- Ed Woodward for Prime Minister !

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 21 maj 2015, 12:38

Nije bas neki expert ovaj Mesa..ali nije ni tele kao Safet
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 21 maj 2015, 12:39

OnlyUnited je napisao/la:Mujdzu i Kolasinca vidim prije svih sa defanzivnim zadatcima.
Upravo tako, treba uraditi sve da se rasterete krila i da budu samo ofanzivno orjentisana. Kolašinac je tu izuzetno bitan, zbog Lulićeve slobode, jer Lulić može napraviti razliku, ali ga treba osloboditi defanzivnih zadataka. Time bi i Pjanić bio opasniji i imao bi više prostora. Hajrovića treba ograničiti, ne smijemo dozvoliti da troši previše lopti.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 21 maj 2015, 12:42

Ma sve se poklapa, od cinjenice da je Seo beton u odbrani plus povreda, zbog koje sigurno nije u stanju (bar ne ovu sezonu) pokrivati citavu stranu te jednog Mujdze koji na iskustvo ima kvalitet za dobru defanzivu ali zbog godina i neigranja nije u stanju obavljati oba zadatka jer u protivnom imamo beka koji ce ispuhati za poluvrijeme.
- Ed Woodward for Prime Minister !

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 21 maj 2015, 13:11

slika

Vrlo vjerovatno je da ce Mesa izvesti ovako nesto, jer nam treba pobjeda. Izrael ce se braniti svim silama da zadrzi bod jer tako nas izbacuju iz utrke za 3 mjesto i pokusavace jedino nesto kontrama i polukontrama. Formacija 4-3-3 je napadacka koja se transformise u 4-5-1 defanzivnom reakcijom povlacenja napadackih krila u vezni red (kontrola sredine terena) je idealna da se razbiju izraelci. Mislim da ce Zukanovic i Vranjes imati prednost nad sporijim Sunjicem i Bicakcicem, jer ce vecinu vremena provoditi 30-40m od svog gola i potrebna je brzina stopera da se pokriju kontre i polukontre uz pomoc bekova Kolasnica i Mujdze, kao i osiguraca Besica u zadnjem veznom redu. Ovakva formacija najvise odgovara Pjanicu koju igra u Romi, kao i Stilicu koji u svome timu igra na ovoj poziciji prednjeg veznog kreatora. Krila Lulic i Hajrovic bi trebali imati samo napadacke zadatke (ono sto bi rekli od centra ka sesnaestercu je tvoj posao, a iza vas u bekovi) za pripomoc Dzeki u napadu.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 21 maj 2015, 14:14

hz1987 je napisao/la:slika

Vrlo vjerovatno je da ce Mesa izvesti ovako nesto, jer nam treba pobjeda. Izrael ce se braniti svim silama da zadrzi bod jer tako nas izbacuju iz utrke za 3 mjesto i pokusavace jedino nesto kontrama i polukontrama. Formacija 4-3-3 je napadacka koja se transformise u 4-5-1 defanzivnom reakcijom povlacenja napadackih krila u vezni red (kontrola sredine terena) je idealna da se razbiju izraelci. Mislim da ce Zukanovic i Vranjes imati prednost nad sporijim Sunjicem i Bicakcicem, jer ce vecinu vremena provoditi 30-40m od svog gola i potrebna je brzina stopera da se pokriju kontre i polukontre uz pomoc bekova Kolasnica i Mujdze, kao i osiguraca Besica u zadnjem veznom redu. Ovakva formacija najvise odgovara Pjanicu koju igra u Romi, kao i Stilicu koji u svome timu igra na ovoj poziciji prednjeg veznog kreatora. Krila Lulic i Hajrovic bi trebali imati samo napadacke zadatke (ono sto bi rekli od centra ka sesnaestercu je tvoj posao, a iza vas u bekovi) za pripomoc Dzeki u napadu.
Ugusen ti je tu Pjanic.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 21 maj 2015, 14:22

Ma dobro je ovo, samo što nije šematski najbolje prikazano,Pjanić bi uz Bešića,onda krila Lula i Izet ili ko li već,Štila kao kreator(na Misketovom mjestu) pa napred Džeko...4-5-1,,sada to se mijenja napad -odbrana,formacija nazovi je kako hoćeš suština ti je tu ista..

Roman
Kontakt:

Post Postao/la Roman » 21 maj 2015, 21:38

gringonjaOnajDrugi je napisao/la:aj vidi ovog gore stavio Vedu u prvih 11....boze sacuvaj nas takvi "selektora"....pa prije ce neki malac od 18 godina iz Zavidovica zabit nego Vedo......svasta cu ja ovdje procitati hahahahhaa :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:
Vedo dvije godine nije zabio hehe a neki ga stavljaju u 11 svasta hehe
Bojkot Smajlicima

Forza Roma

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 21 maj 2015, 22:03

Roman je napisao/la:
gringonjaOnajDrugi je napisao/la:aj vidi ovog gore stavio Vedu u prvih 11....boze sacuvaj nas takvi "selektora"....pa prije ce neki malac od 18 godina iz Zavidovica zabit nego Vedo......svasta cu ja ovdje procitati hahahahhaa :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:
To nije za hehe ama bas nikako.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Roman
Kontakt:

Post Postao/la Roman » 21 maj 2015, 22:08

harishp je napisao/la:
Roman je napisao/la:
To nije za hehe ama bas nikako.
Ma nije mi smijesno sto Vedo nije zabio dvije godine nego mi je smijesno to sto ovi stavljaju igraca napadaca koji dvije godine nije zabio to je zalosno i smijesno
Bojkot Smajlicima

Forza Roma

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 21 maj 2015, 22:09

Roman je napisao/la:
Hehe, dobar komentar, hehe, hehe i jos jednom hehe.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin

robben
Kontakt:

Post Postao/la robben » 25 maj 2015, 16:02

Samo mi nije jasno zbog cega mahmutovic ne dobije poziv vise

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
joj hamo vidi mu glave

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 25 maj 2015, 16:04

Stidi se Bazdarevicu zbog Mahmutovica ,znaci da i ti uzimas pare za poziv ...
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 25 maj 2015, 16:14

Ako je Delac dobio poziv onda stvarno :clap: :clap: za selektora. Ostaje mu jos da pozove Mahmutovica za sljedece okupljanje ako nastavi sa dobrim partijama. Jer on to zasluzuje po meni i nije losiji od nekih pozvanih pa ni od Ibisevica u sadasnjoj formi.

Vrancic mi mogao mozda cak da pocne i od pocetka :hmmmmm: :hmmmmm: zna fino da podvali loptu napadacu/ima.

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 25 maj 2015, 16:27

Trebao je pozvati Mahmutovica .Nadam se da Mesa zna sta je najbolje za ovu reprezentaciju .

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 25 maj 2015, 16:34

Ajax je napisao/la:Ako je Delac dobio poziv onda stvarno :clap: :clap: za selektora. Ostaje mu jos da pozove Mahmutovica za sljedece okupljanje ako nastavi sa dobrim partijama. Jer on to zasluzuje po meni i nije losiji od nekih pozvanih pa ni od Ibisevica u sadasnjoj formi.

Vrancic mi mogao mozda cak da pocne i od pocetka :hmmmmm: :hmmmmm: zna fino da podvali loptu napadacu/ima.
Ejjjjj, veliki pozdrav!!! Nije te bilo duze vrijeme i dobro dosao nazad.
Sto se Vrancica tice i vise nego dobra ideja sa kojom se 100 % slazem. Steta sto se sa Milicevicevicem, nije ubacilo u 5 brzinu. Igrac kojeg bi ja najradije vidio na toj poziciji. Iako nema prijateljskih pripreme su duge i mogu odigrati par tekmi izmedju sebe da vidi Mesa koji su trenutno igraci u najboljoj formi.
Delac nekad najveci golmanski talenat u Hrvatskoj. Jos uvijek mlad i puno vremena da postane top Evropski golman. I vise nego dobar potez.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 25 maj 2015, 16:41

Tako je druze po trenutnoj formi po meni:

-------------------- Begovic ---------------------
Mujdza ---- Spahic ---- 2 stoper --------- Seo
--------------- Besic -- Pjanic -------------------
Hajrovic --------OfanzivniV ------------- Lulic
-------------------- Dzeko ------------------------

Za to mjesto drugog stopera ce biti velika guzva. Vranjes, Zukanovic ( on bi mogao i na ljevog beka ), Bicakcic. Imam osjecaj da se Spaha i Vranjes super nadopunjuju sto je jako bitno.
A za ofranzivnog veznog nema bas neko sigurno rijesenje. Po meni bi Vrancic mogao super da odigra to. Velika steta da se je tako kasno krenulo oko Vrancica. Trebalo je momka pozvati vec na SP cim se je znalo da ce igrati Bundesligu ipak je on bio proglasan za najboljeg veznjka cvajte. A za Milicevica iskreno neznam kakav je samo ti vjerujem da je dobar :thumbup: :thumbup: Znaci kako god okrenes fali jedan igrac koji ce znati da podvali lopti Dzeki i postigne poneki gol kao Miske nekad sto je. Pjanic to nije on igra najbolje povucenije sa Besicem.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 25 maj 2015, 16:45, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, bavariapivo, meecko i 24 gosta.