Mislim da nisi u pravu. Mozda ovdje im savezovih Hobbita, ali nas ima metar obicnih navijaca koji smo razocarani i kojima ova hronologija dogadjaja nije jasna. Nisu u pravu ni oni koji bi ga streljali, ali vala ni oni koji od njega prave nevinasce... Istina smrdi negdje izmedju.nerminh74 je napisao/la:Znači Stipanović (da se razumijemo radi svoje borbenosti je pokupio sve moje simpatije) koji je igrao za mlade hrvatske i koji je završio kod nas u 25-26 godini je veći patriota od momka koji da je zaigrao za slovence mogao daleko lakšim putem napredovati nego je ipak ostao privržen domovini koja mu ništa nije dalasamocelik je napisao/la:Meni samo smeta što se on pravi da je veći patriota i Bosanac i Hercegovac od Kikanovića,Stipanovića,Teletovića, mene i ostalih na forumu. Pa drug moj najlakše je na faacebook napisati ja volim Bosnu. Ja mu od srca želim što više zdravlja u životu, ali daleko mu kuća od reprezentacije bila u narednom periodu.
A inače meni su Kikanović i Gordić veće patriote nego čak mirza a pogotovo nego Nihad jer igraju za reprezentaciju od prvog okupljanja juniora BiH do danas i nikada nisu tražili privilegije
NEZALAGANJE ti očigledno ne shvataš da je ovdje na djelu jedna veoma aktivna kampanja da se momak osramoti i ocrni kako bi neko drugi ispao heroj, a dovoljno je čitati šta sada pišu o njemu kao da dosada momak ništa nije uradio za reprezentaciju a ovdje se neki veličaju upravo za to šta je Jusuf uradio u mladim kategorijama
Jusuf Nurkić
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: Jusuf Nurkić
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
Ne znam samo razlog zbog cega administratori ovog foruma ovoliko brane Juku. Ok, vaš portal je u svađi ste sa savezom, ali i pored toga budite objektivni a ne ja sam se posvađao sa tim i on sad ne valja, kad se pomirimo on je najbolji na svijetu. Nakon što je otišao samoinicijativno sa priprema reprezentacije i nakon što je prozvan od strane čelnika saveza Juka je zajedno sa Enesom zapoceo neku svoju igru. Uopšte ne branim čelnike saveza vjerovatno ima i njihove krivice ali mi nije jasno kako unatoc toj povredi neko može odigrati vrhunsku sezonu sa toliko utakmica u NBA ligi, da se ne požali ni jednom na to koljeno i onda dođeš u BiH, zajebavaš se, i nakon mjesec- dva odeš na operaciju. Da je Juka odmah rekao necu igrati na EP, imam problema sa koljenom morat cu ici na operaciju, za mene je bolje da se spremim za narednu sezonu jer necu moci 100% dati za reprezentaciju, niko mu "a" ne bi rekao. Ovako je ispalo da je to smišljeno uradio i ovi glupi potezi u cilju nekog "vađenja" kod naroda vrijeđaju normalnu inteligenciju. A što se tice Nihada zar stvarno mislite da ce mu neko postavit crveni tepih nakon gluposti koje je uradio, par mjeseci prije EP, uzmeš državljanstvo druge države a odrekneš se svog
Dobro je neko napisao sreća mu je samo pa se zove Nihad, da se zove Milan ili Ivo ****.li bi mu sve od neba do zemlje..

Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.
Momak je želio igrati, ali je MORAO na operaciju, kad NBA klub naredi nema hoću-neću. Nije to šupački sistem na kakav su navikli u BiH...
Karijera je bila u pitanju, što ti svi u Denveru tvrde, hoćete brojeve da vam lično izgovore na telefon??? Kraj priče!
Karijera je bila u pitanju, što ti svi u Denveru tvrde, hoćete brojeve da vam lično izgovore na telefon??? Kraj priče!
Maybe I look like I don't care but deep down inside of me I don't give a single fuck!
Evo i ovog sa samoinicijativno. Kad bi se otkrilo javno zašto je otišao s priprema, mogli bi zatvoriti KSBiH odmah (ne napadam samo kažem). A svi koji znaju šta se desilo prošlog ljeta, šute zbog dobrobiti bh. košarke. Kad bi se objavilo, bilo bi sranje veliko i to budite sigurni ne bi Juka bio kriv 

Maybe I look like I don't care but deep down inside of me I don't give a single fuck!
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Ne vjerujem da je želio, da je on želio svim silama našao bi neki način da zaigra ili bi u najblažem dijelu putem nekih novina rekao da ne može igrat jer ima mogućnost operacije i da mu je žao. I da svakako nije vodio ovu aferu sa savezom, to su sve činjenice koje idu protiv njega. Za sve do sada što je uradio hvala mu i nadam se da će nekad promjeniti mišljenje i zaigrati za nas a do tad je samo jedan NBA igrač.CashMan je napisao/la:Momak je želio igrati, ali je MORAO na operaciju, kad NBA klub naredi nema hoću-neću. Nije to šupački sistem na kakav su navikli u BiH...
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Nemoj da preuvelicavas,ako se ne razumijes dovoljno u medicinu i siris tako dezinformacije,molim te.Nurkic je imao blago ostecenje patelarne tetive sto nikako nije povreda koja ugrozava karijeru,a to je dokazalo i njegovo igranje sa tom povredom cijelu sezonu.CashMan je napisao/la:Momak je želio igrati, ali je MORAO na operaciju, kad NBA klub naredi nema hoću-neću. Nije to šupački sistem na kakav su navikli u BiH...

Ne možeš čovječe protiv ugovora i onog što tim traži. NBA nije javašluk kao evropska košarka, plus bi morali platiti osiguranje koje je Juka spreman bio platiti i to cifru od 500.000 dolara, to nisi znao je li da? Tačno mi dođe da objavim tu aferu oko Saveza, pa da vidimo zašto je Jusuf otišao, samovoljno ili zbog nečeg drugog. Onda biste svi gledali drugim očima na sve. Ali, neću, pljujte i dalje...
Toliko od mene na ovu temu...
Iskreno, mene jako cudi da sportsport.ba, koji ako cemo realno u ovoj prici ipak stoji na strani Jusufa i vodi hladni rat sa savezom, nije do sada objavio tu istinu koja se prikriva.CashMan je napisao/la:Ne možeš čovječe protiv ugovora i onog što tim traži. NBA nije javašluk kao evropska košarka, plus bi morali platiti osiguranje koje je Juka spreman bio platiti i to cifru od 500.000 dolara, to nisi znao je li da? Tačno mi dođe da objavim tu aferu oko Saveza, pa da vidimo zašto je Jusuf otišao, samovoljno ili zbog nečeg drugog. Onda biste svi gledali drugim očima na sve. Ali, neću, pljujte i dalje...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Pa gori ste onda vi novinari ako šta znate a nećete da kažete. Samo pravite razdor u ekipi i ja da sam na mjestu bi vas tužio jer prikrivate istinu. De reci da đaba momka ne napadamo.CashMan je napisao/la:Ne možeš čovječe protiv ugovora i onog što tim traži. NBA nije javašluk kao evropska košarka, plus bi morali platiti osiguranje koje je Juka spreman bio platiti i to cifru od 500.000 dolara, to nisi znao je li da? Tačno mi dođe da objavim tu aferu oko Saveza, pa da vidimo zašto je Jusuf otišao, samovoljno ili zbog nečeg drugog. Onda biste svi gledali drugim očima na sve. Ali, neću, pljujte i dalje...
Ne možeš tvrdit da nije mogao izaći u javnost kao što je Teletović i javno reći šta je problem, fino reci povrijeđen sam i imam operaciju i da propuštam EP.
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
-
- Kontakt:
Pa objavi paša moj aferu. Čuj zatvorio bi se savez. Pa druže moj nisu Harun i DIno najpametniji i jedini sposobni da vode KSBiH. Ako je bila afera i oni krivci, mogu samo oni dobiti nogu a ne savez da se ugasi. Cilj Enesa i jeste da oni dobiju nogu, pa ako ima nešto kao što kažeš ne vidim razlog zašto bi skrivao. Eto hajd molim te odgovori. NEma potrebe da se piše svašta ovdje, a ovo što ti kažeš da bi se zatvorio savez je nebuloza širih razmjera.
EDIT: ali sportsport je baš smiješan, čuj Bosanska zvijer će se vratiti još jača. Pretjerujete majke mi. Svaka čast Juki, bit će jedan od najboljih naših igrača svih vremena, ali prelazite mjeru fakat. Ja se ne sjećam da napisaste ovdje kako igra recimo Zimić koji je sad u finalu u SLoveniji i veoma malo pratie generalno naše igrače po Evropi, našu košarku još rjeđe, a da ne govorim omladinsku košarku, ali zato NUrkić svaki dan
EDIT: ali sportsport je baš smiješan, čuj Bosanska zvijer će se vratiti još jača. Pretjerujete majke mi. Svaka čast Juki, bit će jedan od najboljih naših igrača svih vremena, ali prelazite mjeru fakat. Ja se ne sjećam da napisaste ovdje kako igra recimo Zimić koji je sad u finalu u SLoveniji i veoma malo pratie generalno naše igrače po Evropi, našu košarku još rjeđe, a da ne govorim omladinsku košarku, ali zato NUrkić svaki dan
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Sve se moze uz dogovor i milion je primjera,pa i u NBA-u.SAS su pustali i Parkera i Manua u primeu da igraju za svoje zemlje.Manu se znao vracati sa frakturom skocnog zgoba,pa je opet poslije igrao za repku,dok je Parker igrao sa zasitinim naocalama ,iako mu je i najmanji kontakt koji bi pogorsao ranije zadobivenu povredu oka mogao okoncati karijeru..Sve je to do igraca i njegove odlucnosti da igra za zemlju.Isto tako,Manu je sam polagao kauciju na svoje osiguranje,sto to ne bi i Nurkic?Sto se tice ugovora,nijedan ne odredjuje kad ces na operaciju.Itekako ja znam sve prilike u NBA,pratim ga 20 god skoro i to intenzivno.CashMan je napisao/la:Ne možeš čovječe protiv ugovora i onog što tim traži. NBA nije javašluk kao evropska košarka, plus bi morali platiti osiguranje koje je Juka spreman bio platiti i to cifru od 500.000 dolara, to nisi znao je li da? Tačno mi dođe da objavim tu aferu oko Saveza, pa da vidimo zašto je Jusuf otišao, samovoljno ili zbog nečeg drugog. Onda biste svi gledali drugim očima na sve. Ali, neću, pljujte i dalje...
Pa šta ste cekali, što niste odmah objavili sve negativno što se dešava ili se dešavalo u savezu ? Ne znam zašto krijete istinu, jel vam Harun stavio pištolj na glavu i zaprijetio vam da ce vas ubiti ako iznesete prljav veš u javnost ? Ne znam zašto naši ljudi a posebo novinari ne žele da iznose te informacije u javnost, pa u svim normalnim zemljama se to radi i tako se predstavi javnosti ko je kriv, jedino kod nas je praksa postala, nemoj ništa pisati za "dobrobit" reprezentacije..CashMan je napisao/la:Ne možeš čovječe protiv ugovora i onog što tim traži. NBA nije javašluk kao evropska košarka, plus bi morali platiti osiguranje koje je Juka spreman bio platiti i to cifru od 500.000 dolara, to nisi znao je li da? Tačno mi dođe da objavim tu aferu oko Saveza, pa da vidimo zašto je Jusuf otišao, samovoljno ili zbog nečeg drugog. Onda biste svi gledali drugim očima na sve. Ali, neću, pljujte i dalje...
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.
Dajte ljudi, svako ko komentara bilo koga trebao bi se staviti u cipele onoga o kome komentira, tj. kako bi on postupao da je na tom mjestu. Naravno da svako ima pravo na svoje mišljenje.
Veliko je pitanje da li bi neko od nas ispred ličnog zdravlja stavio patriotizam????
Veliko je pitanje da li bi neko iznad ličnog interesa stavio kolektivni????
Na kraju krajeva, veliko je pitanje ima li KS BiH novac da plati osiguranje za ovog momka????
Veliko je pitanje da li bi neko od nas ispred ličnog zdravlja stavio patriotizam????
Na kraju krajeva, veliko je pitanje ima li KS BiH novac da plati osiguranje za ovog momka????
Jeste zapeli da objavi informaciju koja bi znacila kraj bh kosarke
Jest vas lagano nafurat,covjek izmisli i vi sve povjerujete
Slazem se s @dreamerom da istini smrdi negdje izmedju,davno sam ja ovdje psovo mater i savezu i Jusufu. EP ce biti ko i svako do sad - blamaza uz par poteza Mirze koji ce obici Europu.
I drago mi je da @nezalaganje objasni situaciju ovim sto samo misle da prate NBA.

Jest vas lagano nafurat,covjek izmisli i vi sve povjerujete
Slazem se s @dreamerom da istini smrdi negdje izmedju,davno sam ja ovdje psovo mater i savezu i Jusufu. EP ce biti ko i svako do sad - blamaza uz par poteza Mirze koji ce obici Europu.
I drago mi je da @nezalaganje objasni situaciju ovim sto samo misle da prate NBA.
Nad tobom sunce najljepše sja
- HeavensWonder
- Kontakt:
Ramirez5 je napisao/la:Dajte ljudi, svako ko komentara bilo koga trebao bi se staviti u cipele onoga o kome komentira, tj. kako bi on postupao da je na tom mjestu. Naravno da svako ima pravo na svoje mišljenje.

Sve rečeno. Čovjek igra prvo za sebe pa onda za reprezentaciju. I tako svi redom. I ko god drugačije kaže, ne kažem da laže, ali ne govori istinu

Neka se Nurkić oporavi jači nego ikada pa će biti utakmica i za njega samo polako. Ovi što se pozivaju na svetinje, bujrum košarka, fudbal, baseball, šah pa trenirajte i onda branite boje svetinje. Lako je pričati ispred monitora šta i kako treba.
Jusufu želim brzo ozdravljenje i da se vrati jači i bolji nego ikada.

VINCERE NON È IMPORTANTE È L’UNICA COSA CHE CONTA - Giampiero Boniperti
33 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
33 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
HeavensWonder je napisao/la:Ramirez5 je napisao/la:Dajte ljudi, svako ko komentara bilo koga trebao bi se staviti u cipele onoga o kome komentira, tj. kako bi on postupao da je na tom mjestu. Naravno da svako ima pravo na svoje mišljenje.
![]()
Sve rečeno. Čovjek igra prvo za sebe pa onda za reprezentaciju. I tako svi redom. I ko god drugačije kaže, ne kažem da laže, ali ne govori istinu![]()
Neka se Nurkić oporavi jači nego ikada pa će biti utakmica i za njega samo polako. Ovi što se pozivaju na svetinje, bujrum košarka, fudbal, baseball, šah pa trenirajte i onda branite boje svetinje. Lako je pričati ispred monitora šta i kako treba.
Jusufu želim brzo ozdravljenje i da se vrati jači i bolji nego ikada.
POTPIS

+10
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
uvijek postoje dvije strane medalje...zapamtite to dobro....
uostalom, nije nurkic tek tako naprasno odlucio otici na operaciju, to se znalo tokom citave sezone, zbog toga sam se ja i kladio sa @storm_raiderom u rucak da juka nece igrati na eurobasketu...
sto se tice operacije, ona je morala biti obavljena bas sada, a ne prije 2 mjeseca, tri, pet, ili za 2, 3, mjeseca... nemam vremena sada pisati i pojasnjavati zasto, uglavnom nisu doktori denvera budale
juka je jednostavno spojio ugodno (propustanje eurobasketa) sa korisnim (produzenje karijere), a gledacemo ga u dresu repke vec u iducem ciklusu

uostalom, nije nurkic tek tako naprasno odlucio otici na operaciju, to se znalo tokom citave sezone, zbog toga sam se ja i kladio sa @storm_raiderom u rucak da juka nece igrati na eurobasketu...
sto se tice operacije, ona je morala biti obavljena bas sada, a ne prije 2 mjeseca, tri, pet, ili za 2, 3, mjeseca... nemam vremena sada pisati i pojasnjavati zasto, uglavnom nisu doktori denvera budale
juka je jednostavno spojio ugodno (propustanje eurobasketa) sa korisnim (produzenje karijere), a gledacemo ga u dresu repke vec u iducem ciklusu

"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Kao i u prošlom i u ovom sad.KK_Bosna je napisao/la:uvijek postoje dvije strane medalje...zapamtite to dobro....
juka je jednostavno spojio ugodno (propustanje eurobasketa) sa korisnim (produzenje karijere), a gledacemo ga u dresu repke vec u iducem ciklusu![]()
Siguran sam da je htio da igra na EP da je mogao tražit da to ranije obave i ovi bi mu 100% izašli u susret.
P.S. Nemam ja ništa protiv njega ali me totalno razočarao, ne zbog ne igranja već zbog odnosa prema repki i navijačima. Uredu ima povredu, nije on kriv ali mogao je ranije izačći u javnost da neće igrati na EP zbog operacije a ne zbog saveza jer on nije taj koji treba da uvodi red.
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Zar nije rumeni trebao doci i zaigrat na eurobasketu,kako smo dobijali informacije od raznih insajdera,ljudih bliskih rumenom itd. hahahahhahahaha...
Odjednom potrebno hitno operisat koljeno,da je Denver nastavio dalje u zavrsnici NBA lige,ne bi se to ni spomenulo..

Odjednom potrebno hitno operisat koljeno,da je Denver nastavio dalje u zavrsnici NBA lige,ne bi se to ni spomenulo..

PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!
Pa odgovara i njemu i Denveru da propusti eurobasket. Zato je i dva mjeseca putovao i sada se odlucio za operaciju. Taman ce biti spreman za pocetak priprema kluba. 

ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.