La Liga
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers
- juzni vjetar!
- Kontakt:
Re: Primera Division (Liga BBVA)
ne znam buraz za to ali znam da je Rafinha blizu Calderona 

La liga * Winners (9):
copa del rey Winners (9):
UEFA Cup Winners' Cup Winners (1): . Intercontinental Cup Winners (1):
Los Colchoneros !
Los Colchoneros !
Nemaju oni para za njega.geronimo je napisao/la:ej juznjak, prica li se kod vas o mogucem prelasku altintopa u vase redove.

Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
- juzni vjetar!
- Kontakt:
kako nemamo bem teharishp je napisao/la:Nemaju oni para za njega.geronimo je napisao/la:ej juznjak, prica li se kod vas o mogucem prelasku altintopa u vase redove.Opala prodaja jorgana.

La liga * Winners (9):
Los Colchoneros !
Los Colchoneros !
Bas zato sto su toliko placeni.Znas li ti koliko metara konca i gusaka moras pobiti da bi toliko jorgana napravio.
Jos uz to valja i ove nukat svaki mjesec i platom koja je isto tako masna.
Ako i prodaju ne valja,opade prozvodnja jorgana.
Tako da im Halil ili onaj drugi nece ni napamet padati.
Pogotovo ako zijanite ovo u evropskoj ligi.
Od Evrope nista mozda slijedece godine ako vas onaj drugi kup ne iscupa.
Ja bih to sve rasprodao i bavio se textilnom industrijom pa makar i proizvodnja opala.

Jos uz to valja i ove nukat svaki mjesec i platom koja je isto tako masna.
Ako i prodaju ne valja,opade prozvodnja jorgana.
Tako da im Halil ili onaj drugi nece ni napamet padati.
Pogotovo ako zijanite ovo u evropskoj ligi.
Od Evrope nista mozda slijedece godine ako vas onaj drugi kup ne iscupa.
Ja bih to sve rasprodao i bavio se textilnom industrijom pa makar i proizvodnja opala.

Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
- -Paja
- Kontakt:
Ne znam samo zasto ovaj navijac Patetica nije stavio u potpis medju nabrojane trofeje Patetica i trofej spanske druge lige koji su nedavno osvojili i ciji su povremeni ucesnik?
Dio Arsenala
- juzni vjetar!
- Kontakt:
Gusko @ **** sa teme 

La liga * Winners (9):
Los Colchoneros !
Los Colchoneros !
- juzni vjetar!
- Kontakt:
Mallorca v Osasuna 2-0
1 Barcelona 84
2 R. Madrid 83
3 Valencia 59
4 Mallorca 55
5 Sevilla 54
6 Villarreal 49
7 Athletic 49
8 Getafe 47
9 Deportivo 44
10 Atlético 40
11 Osasuna 38
12 Almería 38
13 Espanyol 38
14 Sporting 37
15 Racing 36
16 Zaragoza 34
17 Málaga 33
18 Tenerife 32
19 Valladolid 29
20 Xerez 27
jos fali da mallorca ode u pretkolu lige prvaka pa da ispadne kao Osasuna prije par godina
1 Barcelona 84
2 R. Madrid 83
3 Valencia 59
4 Mallorca 55
5 Sevilla 54
6 Villarreal 49
7 Athletic 49
8 Getafe 47
9 Deportivo 44
10 Atlético 40
11 Osasuna 38
12 Almería 38
13 Espanyol 38
14 Sporting 37
15 Racing 36
16 Zaragoza 34
17 Málaga 33
18 Tenerife 32
19 Valladolid 29
20 Xerez 27
jos fali da mallorca ode u pretkolu lige prvaka pa da ispadne kao Osasuna prije par godina

La liga * Winners (9):
Los Colchoneros !
Los Colchoneros !
Ja sta ce drugo.Dva kluba da vrijede ovo sve na coravo.
Plus i onaj drugi sto vrijedi po usima odmah jadnik dobio,jel propupalo hajmo ima izac.

Plus i onaj drugi sto vrijedi po usima odmah jadnik dobio,jel propupalo hajmo ima izac.

-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
- juzni vjetar!
- Kontakt:
hehhe samo ti potcjenjuj Primeru pogledaj trofeje u zadnjih 10 godina ko je najvise osvajao ili u zadnjih 20 god nije problem
znam po koficjentu koja ce nagodinu prva bit a vi pricajte i dalje basne ili ti bosne na nasem 

La liga * Winners (9):
Los Colchoneros !
Los Colchoneros !
- -Paja
- Kontakt:
ali pazi samo ovu komediju drugoplasirani bjezi treceplasiranom ni manje ni vise nego 24 boda hahaha pa kladim se da toliko Chelski ne bjezi Evertoni koji je tamo negdje osmi-deveti...harishp je napisao/la:Ja sta ce drugo.Dva kluba da vrijede ovo sve na coravo.![]()
Dio Arsenala
- juzni vjetar!
- Kontakt:
Finale Copa Del Rey Camp Nou, Atl Madrid vs Sevilla , Goradze ,,Finale kup sljiva Arsenal vs Gorazde
trebal sta?
igrao je Arsenal u drugoj ligi i gotovo svi veliki klubovi pa sta ? oj tito te

igrao je Arsenal u drugoj ligi i gotovo svi veliki klubovi pa sta ? oj tito te

Zadnja izmjena: juzni vjetar!, dana/u 20 apr 2010, 00:00, ukupno mijenjano 1 put.
La liga * Winners (9):
Los Colchoneros !
Los Colchoneros !
- -Paja
- Kontakt:
Strasno takmicenje, sreca nema APOEL Nikozije inace bi i to renomirano takmicenje mogli sanjati. Eto iskreno se nadam da ce Patetico osvojiti ovo iz prvog pokusaja da se nece patiti kao nedavno u drugoj ligi pa da im dvije godine trebaju...
I opet te pitam zasto u potpisu nema trofeja iz Segunde nije valjda da se ti kao fan spanskog fudbala stidis jednog takmicenja koje je priznato od spanskog saveza?
Igrao je Arsenal ali u proslom stoljecu...
I opet te pitam zasto u potpisu nema trofeja iz Segunde nije valjda da se ti kao fan spanskog fudbala stidis jednog takmicenja koje je priznato od spanskog saveza?
Igrao je Arsenal ali u proslom stoljecu...
Dio Arsenala
- juzni vjetar!
- Kontakt:
joj ovih spamasa napravise teferic od teme
imate bre bundes ligu i epl pa tamo iznosite svoje ''inteligentno'' misljenje 

La liga * Winners (9):
Los Colchoneros !
Los Colchoneros !
Espanjol je pokazo kako treba igrat protiv Barselone. Napadacki, sa konstantnim presingom na odbranu i sa agresivnim presingom na Cavija. Naravno, da je tu bio Iniesta, bilo bi znatno teze, ali nema drugog rjesenja. Mesi nije primio niti jednu loptu blizu protivnickog gola, moro se vracat na svoju polovicu... Pedro je bio potpuno odsjecen. Znaci, Espanjol je napado njihovu odbranu i vezni red, sto je dovelo do toga da napad bude potpuno odsjecen. Ja sam na temi 'Arsenal' piso da se Barsa moze pobjedit jedino napadackom igrom, presingom i agrsijom na Cavija i Iniestu. Naravno, i takvom igrom imate 10% sanse da pobjedite, ali sa defanzivnom igrom nemate vise od 1-2%. Kada su Stutgart i Arsenal igrali napadacki, moglo se primjetit koliko je Barsa ranjiva u odbrani... Arsenal je imo dobru sansu za 0:2, i da su je iskoristili, ko zna kako bi se na kraju zavrsilo. Kada su se povukli, mogli su se uzdat u neku visu silu, u svoju igru, nikako. Protiv Barse defanzivno mogu igrat jedino MU i Celsi, bas zato jer imaju snazne odbrane, ali sam siguran da bi i oni mogli puno vise napravit napadackom formacijom. Po meni je najveci krivac za kiks protiv Espanjola Pep Gvardiola. Covjek se ufuro da je neki strucnjak, pa je poceo taktizirat i mjenjat pobjednicku 4-3-3 u 4-4-2 sa Cavijem kao poluspicem. Stvarno je idiotluk mjenjat formaciju koja se toliko puta pokazala kao ubitacna, gotovo bezgresna masina... Protiv Reala je upalilo, ali zato nije protiv Espanjola, koji je za razliku od Reala odigro borbeno i agresivno. Siguran sam da bi Barselona pobjedila da je Anri igro od pocetka u spicu, a Mesi i Pedro po krilima. Ali, Barsa je igrala bez klasicnog spica, sto je Espanjolu dalo slobodu da napada sa vise igraca, da izlaze duboko na Barsinu polovicu i prekidaju njihove akcije, koje tradicionalno pocinju od odbrane, bez ispucavanja i dugi lopti. Kada je Alves iskljucen, kada su usli Anri i Ibrahimovic, Espanjol se instiktivno povuko, iako su imali igraca vise na terenu. Napadali kad su bili brojcano izjednaceni, a povukli se kad su imali igraca vise!? To je sve stvar psihe i ko se malo ozbiljnije bavio fudbalom, zna o cemu se radi. Igrci Espanjola su se pribojavali krenut u ofanzivu sa vise igraca, jer su se plasili da majstori kao sto su Mesi, Anri i Ibrahimovic, ne dobiju puno prostora... Tesko je krenut naprijed i ostavit samog igraca koji je tako dominantam 1 na 1. Zbog toga igraci kao sto je Mesi stvaraju prividnu sliku da gostujuci igraca ima manje na terenu. On uvijek na sebe navlaci dvojicu igraca, sto ostalima ostavlja mnogo prostora. Da stvar po protivnike bude gora, Mesi nije jedini igrac kojem trebaju dva cuvara. Zbog toga Barsa izgleda tako dominatno i stvara prividnu brojcanu nadomc na terenu. Ja sam ranije na temi MU govorio da je napad najbolja odbrana, da uvijek treba igrat napadacki... Pa su mi neki forumasi rekli da je napadacka igra utopija u danasnjem fudbalu. Napad je uvijek najbolje rjesenje, uvijek je bolje bitku vodit na tudzijoj teritoriji nego na svojoj (u svakoj sferi zivota, pa i u fudbalu)... Naravno, nekad ce se desit da iz kontra napada budete pobjedjeni, ali sa napadackom igrom, uvijek ste u prednosti u odnosu na protivnika... Pogledajte kakve rezultate ostvaruje Verder sa svojom izrazito napadackom formacijom. Siguran sam da bi imali puno manje uspjeha da igraju defanzivniji fudbal. Liverpul npr. igra zgusnuto na sredini, sa samo jednim spicem (sreca pa je taj jedan Tores, inace bi bili puno gore plasirani), sto na kraju donosi veliki broj nerjeseni rezultata, sto im u borbi za titulu dodje kao poraz. Naravno da protiv Barse ne mogu igrat napadacki ekipe sa skromnim napadackim potencijalom (kao sto je Herez npr.), ali zasto nebi mogli Valensia, Sevilja ili Viljareal, posebno kada igraju na domacem terenu. Najbolji Barsini odbrambeni igraci su njihovi napadaci, radi njih se protivnik pribojava napast. Koliko god Pujol i Pike bili hvaljeni i dobri igraci, oni nisu ni blizu dobri kao Ferdinand - Vidic ili Teri - Karvaljo. Ova dva stoperska para su mnogo bolje ugriana, bas zato jer imaju puno puno puno vise posla u svakoj utakmici. Na njih napada puno protivnicki igraca, dok na Barsinu odbranu napadaju svega 2-3 igraca, jer se ostatak ekipe boji ostavit puno prostora Barsinim napadacima. Zbog toga Barsina odbrana izgleda tako ranjivo kada ih protivnik zesce napadne. Vidjet cemo kako ce igrat Viljareal i Sevilja... Vidjet cemo hoce li Pep prestat glumit Kapela i vratit formaciju sa 3 napadaca, koja napad cini ubitacnim, a odbranu relaksiranom. Bila bi steta za fudbal kada bi Real uzeo titulu.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
- juzni vjetar!
- Kontakt:
cuj Pique i Puyol nisu kao Tery ili Vidic :roll pa bolji su ovi znaju samo krpit i nista vise 

La liga * Winners (9):
Los Colchoneros !
Los Colchoneros !
'Ova dva stoperska para su mnogo bolje ugriana, bas zato jer imaju puno puno puno vise posla u svakoj utakmici. Na njih napada puno protivnicki igraca, dok na Barsinu odbranu napadaju svega 2-3 igraca, jer se ostatak ekipe boji ostavit puno prostora Barsinim napadacima. Zbog toga Barsina odbrana izgleda tako ranjivo kada ih protivnik zesce napadne.'juzni vjetar! je napisao/la:cuj Pique i Puyol nisu kao Tery ili Vidic :roll pa bolji su ovi znaju samo krpit i nista vise
Nekim ljudima je jednostavno potrebno nacrtat, mada i tad tesko shvataju...
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
- juzni vjetar!
- Kontakt:
sta je sa repkom spanije ? oni su prvaci evrope zahvaljujuci i tim igracima
problem je sto neki traze mane u igri Baarce ima ih ne kazem ja da je odbrana najbolja moguca ali nista nebi bila bolja da igraju ti mesari u njoj
i slazem se da ako hoces protiv Barce nesto zaustavis Xavia i igras presing non stop na sredini samo to nekad zna biti mac sa 2 ostrice 

La liga * Winners (9):
Los Colchoneros !
Los Colchoneros !
Nisi shvatio. Ako bolje procitas onaj post, naci ces da sam reko da su dobri. Onda ti navodim razlog zbog cega nisu dobri kao dva stoperska para sa kojim ih poredim.juzni vjetar! je napisao/la:sta je sa repkom spanije ? oni su prvaci evrope zahvaljujuci i tim igracimaproblem je sto neki traze mane u igri Baarce ima ih ne kazem ja da je odbrana najbolja moguca ali nista nebi bila bolja da igraju ti mesari u njoj
Spanija je slicna Barsi. Dominatni u napadu i vezi. Tesko ih je napast radi njihovog napadackog stila, tako da odbrana nema puno posla.
Pike i Pujol su dobri igraci, ali su Ferdinand, Vidic, Teri i Karvaljo sigurno bolji.
Navedi zbog cega su mesari? Najveci mesar od svih nabrojanih je Pujol.
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Po čemu je on mesar? Po čemu su to i ostali nabrojani mesari? Po meni je jedino Talyor(onaj moron što je "ubio" Eduarda) mesar.Valencia je napisao/la:Najveci mesar od svih nabrojanih je Pujol.
Što se tiče uigranosti, hm, nekako mi najgore izgleda Terry - Ferdinand (u eng. reprezentaciji). Ne zna se ko više griješi, ali valjda to tako mora da bude. Bolji je Ferdinand kada ima Vidića pored sebe, a Terry je bolji kada je tu Carvalho.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
- -Paja
- Kontakt:
Puyol je divljak koji je Fabregasu iz ciste objesti slomio nogu on je mesar u rangu Martina Taylora i mjesto mu je na stjenama negdje u divljini da tuca kamenje!
Moze li mi neko da kaze koliko godina traje demostriranje sile Reala nad Pateticom koliko ih ono nisu porazili? Podsjeca me na Arsenal-tottenham...
Moze li mi neko da kaze koliko godina traje demostriranje sile Reala nad Pateticom koliko ih ono nisu porazili? Podsjeca me na Arsenal-tottenham...
Dio Arsenala
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.