Teretana

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus

Gefufna
Kontakt:

Re: Teretana

Post Postao/la Gefufna » 19 maj 2015, 23:23

hodža je napisao/la:Gdje živiš ?

Imaš Importane, imaš Pro Gym na Koševu, imaš u Termama, imaš kod Terze na AP...
Nije problem gdje u Sarajevu, vec da teretana ima skolovanog licnog trenera, neko ko bi 30 dana 2-3 puta sedmicno radio samo sa mnom kompletan termin.

EDIT: Lifestyleclub, ima li ko kakvih iskustava i moze li se tu isklesati :mrgreen:
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 19 maj 2015, 23:33

Od nogu sve kreće, njih treba najviše raditi. 2 puta sedmično ne bi bilo loše. ;)

hodža
Kontakt:

Re: RE: Re: Teretana

Post Postao/la hodža » 19 maj 2015, 23:38

Gefufna je napisao/la:
hodža je napisao/la:Gdje živiš ?

Imaš Importane, imaš Pro Gym na Koševu, imaš u Termama, imaš kod Terze na AP...
Nije problem gdje u Sarajevu, vec da teretana ima skolovanog licnog trenera, neko ko bi 30 dana 2-3 puta sedmicno radio samo sa mnom kompletan termin.

:
Pa eto...u svakoj od nabrojanih imas to sto trazis :) Valjda se neko javi sa licnim iskustvima pa preporuci nekoga.
FORZA MARŠAL !!!

Gefufna
Kontakt:

Post Postao/la Gefufna » 19 maj 2015, 23:42

Hvala momciluko, provjerit cu :-)

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

pijanBabo
Kontakt:

Post Postao/la pijanBabo » 20 maj 2015, 00:00

Evo ti info iz prve ruke.
Relacija Importane - Pro gym.

Importane treneri te ne jebu ni 5%, ono pomoce te ali nista specijalno. Buduci da je teretana na dva sprata oni provode vise vremena na gornjem gdje je kardio sekcija i pult. Dakle ako ne znas nista o treniranju, nemoj Importane.

Eh sada, dobre strane Importanea :D Raja je generalno dobra, nemas steroidasa i djibera sto je jako pozitivno. Ima vise zena nego muskaraca (sto je najbitnije). Teretana je cista i uredna kao apoteka.

Progym : Osoblje je daleko bolje i kvalitetnije nego u Importaneu. Treneri vise hodaju i bas traze kome ce pruziti pomoc. Ne bjeze od posla stvarno.
Mane: previse kompleksasa, svlacionica pod vodom 6 mjeseci mog treniranja gore, lokacija smrt... Ali eto, nisam gore trenirao pola godine, mozda se popravila situacija. Ja sam napisao razloge zbog kojih sam ih ja napustio :)

Kenchi
Kontakt:

Post Postao/la Kenchi » 20 maj 2015, 00:04

Ljudi mene muci jedan problemcic. Naime visok sam 176 i imam 70 kila, nesto vise. Imam lijepu gradju (genetika mi je naklonjena) medjutim imam i visok bf, i sad ja nez kako to da skinem a da ne izgubim ovu gradju, jer ako odem ispod 70 kila ode ja u pm. Jbg to je i moja greska bila sto sam htio ici preko 70 kila brzo, sa 65 sam skoknuo na 72 za mjesec i jos nesto. Ima neko sa slicnim iskustvom? :D

Gefufna
Kontakt:

Post Postao/la Gefufna » 20 maj 2015, 00:19

Hvala pijaniBabo :-)
Nismo se mi ovdje razumjeli. Meni treba bukvalno licni trener, neko ko ce ako dodjem danas sat vremena u teretanu - biti sa mnom cijelih sat vremena. Bukvalno kao da vise nikog nema tu. Nemoguce da ne postoji mogucnost za tako nesto ako se vise plati? Nakon mjesec bih ja nastavio sam ili uz pomoc tih grupnih trenera, ali na pocetku mi treba neko da mi skenira stanje, propise program, pokaze pravilo izvodjenje i koje vjezbe da radim, laicki od nule kako da 90 kila dovedem u lijepo oblikovanih recimo 88 kila :-)

pijanBabo
Kontakt:

Post Postao/la pijanBabo » 20 maj 2015, 22:07

Ako zelis personalnog trenra pun kur.ac ih po fb. Medjutim vecina ih je nesposobnih sminkercica.. jet set fazoni, razumijes me :D
Moj savjet ti je Kenan Hadzihalilovic i Dzemo Selmanovic.
Onako iz prve oni mi padose napamet (da ne mislis da radimo u talu :mrgreen: ). Obojica imaju diplome za personalne trenere i to cini mi se dstrademark (kurs kosta oko 1000€).

Imas njihove profile na FB pa se javi, raspitaj se i oko cijene.
Kako god, moj ti je savjet da pazis koga ces izabrati za personalnog trenera jer vecina ih je i bez diplome, a masno naplacuju jer tako nafataju pocetnike.. a na mrtvom 150 im je maximala (da ih ne imenujem :mrgreen: )

bulbasor
Kontakt:

Post Postao/la bulbasor » 20 maj 2015, 22:47

Ima li neko savjet kako raditi trening nogu van teretane, neka kucna varijanta? Jedino sto radim su cucnjevi i kucno biciklo.
Zemljo tisućljetna na vjernost Ti se kunem!

Kenchi
Kontakt:

Post Postao/la Kenchi » 20 maj 2015, 23:15

bulbasor je napisao/la:Ima li neko savjet kako raditi trening nogu van teretane, neka kucna varijanta? Jedino sto radim su cucnjevi i kucno biciklo.
Hmm mozes otici na neki stadion pa trcati uz stepenice, mozes skakati uz stepenice sa obe noge odjednom a mozes i normalno. Onda cucni skroz pa probaj tako hodati. Mozes isto raditi skok-cucanj, odnosno skocis pa cucnes i tako u krug. Ne znam ima svakakvih varijanti, google zna bolje sigurno :thumbup:

reLe23
Kontakt:

Post Postao/la reLe23 » 22 maj 2015, 22:59

E ovako imam jedno pitanje za one koji su imali/imaju isti problem. Naime prije 5 dana dok sam radio na benchu, javila mi jaka bol u zadnjem dijelu glave (potiljku) i vratu, jaka bol koja me je drzala haman do pred kraj treninga. Naredni dan isto na prvoj seriji cim sam poceo raditi, ista glavobolja se javila, tako jaka da mi se ravnoteza poljuljala. I evo i 5 dan, pri bilo kojem naporu na pocetku treninga javlja mi se isti problem :( , traje sad nesto manje 10 min i onda prestane. Ako je neko imao slican problem, nek se javi i podijeli iskustvo. Hvala vam ;)

GameFKS
Kontakt:

Post Postao/la GameFKS » 23 maj 2015, 08:50

Mogu ti samo savjetovati da prekines sa treningom i ideš doktoru. Šta god da se desi pogotovo kod treniranja i napora treba prekinuti i pregledati. Jbg zdravlje je na prvom mjestu, biće mišića
Ja nisam poseban. Običan čovjek sa običnim mislima. Vodim običan život. Nema spomenika koji je posvećen meni i moje će ime biti zaboravljeno. Ali u jednoj stvari sam uspio. Volio sam svoj klub svim srcem i dušom, a za mene to je uvijek bilo dovoljno.

pijanBabo
Kontakt:

Post Postao/la pijanBabo » 23 maj 2015, 11:42

bulbasor je napisao/la:Ima li neko savjet kako raditi trening nogu van teretane, neka kucna varijanta? Jedino sto radim su cucnjevi i kucno biciklo.
biciklo i pedalaj do repetitora, bolje i od cucnjeva :mrgreen:

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 23 maj 2015, 11:48

reLe23 je napisao/la:E ovako imam jedno pitanje za one koji su imali/imaju isti problem. Naime prije 5 dana dok sam radio na benchu, javila mi jaka bol u zadnjem dijelu glave (potiljku) i vratu, jaka bol koja me je drzala haman do pred kraj treninga. Naredni dan isto na prvoj seriji cim sam poceo raditi, ista glavobolja se javila, tako jaka da mi se ravnoteza poljuljala. I evo i 5 dan, pri bilo kojem naporu na pocetku treninga javlja mi se isti problem :( , traje sad nesto manje 10 min i onda prestane. Ako je neko imao slican problem, nek se javi i podijeli iskustvo. Hvala vam ;)
Fanatičnost i racionalnost dosta puta teško idu zajedno. Ali ovaj put ti itekako treba da ih spojiš. Uključi "sive male" i ostavi se šipke na neodređeno. Život, zdravlje na top listi prioriteta. Ostalo će doći s vremenom. Doktor, doktor, doktor.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Kenchi
Kontakt:

Post Postao/la Kenchi » 23 maj 2015, 16:52

reLe23 je napisao/la:E ovako imam jedno pitanje za one koji su imali/imaju isti problem. Naime prije 5 dana dok sam radio na benchu, javila mi jaka bol u zadnjem dijelu glave (potiljku) i vratu, jaka bol koja me je drzala haman do pred kraj treninga. Naredni dan isto na prvoj seriji cim sam poceo raditi, ista glavobolja se javila, tako jaka da mi se ravnoteza poljuljala. I evo i 5 dan, pri bilo kojem naporu na pocetku treninga javlja mi se isti problem :( , traje sad nesto manje 10 min i onda prestane. Ako je neko imao slican problem, nek se javi i podijeli iskustvo. Hvala vam ;)
Vjerujem da je ovo zbog toga sto si radio na bencu sa velikom kilazom i nepravilno. Ja znam nekada gledati ljudi rade bench , i kad dizu kilazu uporedo dizu i glavu ne znajuci uopste da im cijelo tijelo ukljucujuci i glavu mora iskljucivo lezati na klupi, nikakve pokrete ne raditi osim zategnuti prsa i zabaciti lopatice nazad. Moguce isto da si i neki zivac ukljestio ili nesto, mozda bi ti masaza dobro dosla. Uglavnom odi ti doktoru, bolje sprijeciti nego lijeciti :thumbup:

Klare

Post Postao/la Klare » 23 maj 2015, 18:26

Teško je išta reći za ovaj problem, jer da ga taj dio boli samo dok radi na benchu bilo bi razumljivo, ali očito da se problem ponavlja.

Najbolje odmoriti dvije sedmice, i onda ako opet bude slučaj vidjeti neko drugo rješenje.

Recimo ja kad radim vratilo na početku treninga prve dvije-tri serije boli me desna ruka u laktu sa unutrašnje strane, kad se zagrijem onda ništa.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 23 maj 2015, 18:35

@reLe23 Kao sto I ostali kazu otidji doktoru. Ako ti doktor izvadi krv I pregleda na nacin da pokusa izprovocirati taj bol, predlozi pregled specijaliste, rengen snimanje ili naruci ponovo da dodjes, u sigurnim si rukama. Ako te nepregleda, vec na tvoju pricu dadne recept za ljekove protiv bolova, nebacaj pare na te ljekove I mjenjaj doktora.

Koliko dugo treniras? Jeli obicni fitness ili powerlifting? Koliko sedmicno treniras bench, squat I mrtvo dizanje? Koje setove bencha si radio? Jeli nova kilaza u pitanju?
Dali sjedis za komputerom ili saget tokom dana?

reLe23
Kontakt:

Post Postao/la reLe23 » 03 jun 2015, 17:36

samoposmatram je napisao/la:@reLe23 Kao sto I ostali kazu otidji doktoru. Ako ti doktor izvadi krv I pregleda na nacin da pokusa izprovocirati taj bol, predlozi pregled specijaliste, rengen snimanje ili naruci ponovo da dodjes, u sigurnim si rukama. Ako te nepregleda, vec na tvoju pricu dadne recept za ljekove protiv bolova, nebacaj pare na te ljekove I mjenjaj doktora.

Koliko dugo treniras? Jeli obicni fitness ili powerlifting? Koliko sedmicno treniras bench, squat I mrtvo dizanje? Koje setove bencha si radio? Jeli nova kilaza u pitanju?
Dali sjedis za komputerom ili saget tokom dana?
Hvala vam svima. Evo hvala Bogu dobro je sve, odmorio sam 5 dana, i nastavio sa treningom i ne osjetim nikakvu bol. Moguće je da sam kao sto gore rece kolega podigao glavu kad sam dizao , a i stavio sam vecu kilazu. Jedino sto sam ubacio je da pijem dosta vise vode, i sve je ok. Jos jednom hvala vam :salut: :salut: :salut:

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 05 jun 2015, 23:02

Izgleda da ti je samo bila u pitanju weightlifter headache. Sto je normalna pojava medju bilderima. A cudi me da niko ovdje nije spomenuo...
Ako ti se ponovo bude pojavljivala kod bench, mrtvo dizanje ili squat bez panike ima rjesenja.

Viper
Kontakt:

Post Postao/la Viper » 06 jun 2015, 15:42

Pozdrav momci. Da se posavjetujem i ovdje :)

Imam 18 godina i poceo sam koristiti kreatin. Inace sam dosta mrsav ali u pravilu imam jako dobru podlogu za trening jer se hranim jako zdravo, za rucak 5-6 dana sedmicno je povrce (sa mesom naravno) samo jedan dan nesto mozda przeno ili malo nezdravije. Nemam tih masnih stanica ali sam naglo smrsao prije par godina zbog ASTO nalaza visokog, kosti su mi trpile i naglo sam smrsao. Poceo sam trenirati prije jedno mjesec dana i dobio sam savjet da koristim kreatin. Puno sam se informisao i na kraju kupio 300gr kreatina i koristim ga 5gr prije i 5gr poslije treninga, a na dan bez treninga samo prije rucka na prazan stomak 5-6gr.

E sad, zanima me vase opce misljenje o tome da li mi je to dobra stvar sto koristim, i ono jos vaznije, moram li regulisati alkohol. Ne pijem puno al me zanima da li mogu uz uzimanje kreatina popiti malo alkohola, npr uzeo sam ga maloprije i da li mogu popiti jednu pivu uz utakmicu veceras. I kakva je situacija tu sa bubrezima, kolke su opasnosti ?

Hvala unaprijed :)
SAMO ČELIK !

Odgovori

Natrag na “Fitness & Bodybuilding”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.