Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,Monolog,ribery,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Sabinho
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Sabinho » 24 maj 2015, 00:16

@virtu4l zaista je lijepo sto se toliko zalazes za posteno sudjenje. Rijetkost su takvi ljudi.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

gramparada
Kontakt:

Post Postao/la gramparada » 24 maj 2015, 00:16

Previse mi svi ovdje pricamo o namjestanju,mislim da je ovo najeegularnija sezona,sampion je onaj ko treba da bude,a oni koji su se izvukli ove sezone sljedece nece sigurno

Ton1
Kontakt:

Post Postao/la Ton1 » 24 maj 2015, 00:20

Virtu4l je napisao/la:Sad je valjda apsolutno sve jasno :clap:
anelkabvb je napisao/la:Vise vrijedi Zeljino drugo mjesto sa njihovom djecom, nego kupljena titula parama nekoga ko vjerovatno do prije par mjeseci nije ni cuo za FKS, ovo je smijesno...i prije nego sto krene drvlje i kamenje po meni samo da kazem da nisam Zeljovac :bih: :bih: :bih:
Cuspajz je napisao/la:sarajevo je slobodu preminiralo za utakmicu sa mladosti ,takodzertvitez ce dobiti travnika u travniku ,igraci viteza su su dobili po 2 plate premije a kluzpa jednu za ovaj dogovor i prijateljsku nagradu ,izvor je igrac travnika kapetan koje je moj drug dog je trenirao u zelji ,takodzer vitez nije zeliopricati sa zeljinom upravom koja je nudila pare kao stimulaciju u danasnjoj utakmici ,mladost je bila zeznula ali sloboda okrenu
Elegant je napisao/la: Cisto sumnjma da ce Husref stari pitar svojima napraviti probleme zadnje kol pred titulu i reci svojim igracima da odigraju borbeno, bice to jedna lezenra utakmica u kojoj ce Sarajevo postici gol onako ne ofirno.
Virtu4l je napisao/la:Simpatično je kako igrači dobijaju crvene kartone pred utakmice sa Sarajevom, prvo Obradović iz Radnika (Valjić), pa danas Ahmetović (Bjelica), plus čitam da je Bjelica osakatio Slobodu kartonima.
Svaka čast onome ko je sve to uspio poplaćati. Jbt, igrači Viteza se ponašali kao da je njima dosuđen penal, to mora mnogo da košta.
:beba: :beba: :beba: :zviz: :zviz: :zviz: :guz: :guz: :guz: :guz: :opaopa: :opaopa: :opaopa:

gramparada
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la gramparada » 24 maj 2015, 00:22

duskajurisic je napisao/la:Također ako može odgovor na ovo :

je li ti poznata činjenica da je u ovim utakmicama dosuđeno ovako :

Željezničar Vitez 2:1 - crveni za Vitez
Željezničar Zvijezda Gradačac 5:3 - crveni za Zvijezdu
Drina Zvornik Željezničar 1:2 - crveni za Drinu
Željeznilar Olimpik Sarajevo 3:0 crveni za Olimpik
Velež Željezničar 0:3 - crveni za Velež

Jel ti poznata činjenica da je Velež recimo nastupio bez 5 prvotimaca ničim izazvano protiv vas, da je Mladost VO došla sa 2 igrača koji uopšte nisu fudbaleri i da im u prvoj ekipi 8 prvotimaca nije igralo, jel ti poznata činjenica da ste u Gradačcu dali go u 96 minuti, jel ti poznato da ste u međusobnim omjerima sa prve 3 ekipe osvojili cijela 3 boda ? Jel ti poznato koliko vam je panala dosuđeno ? I jel ti poznato koliko ste od ovih golova dali iz igre, a koliko iz prekida i koliko iz penala ? I ti nešto sereš na sudije i na Sarajevo, stidi se bogami , 1.neznanja, 2.odgoja

Odlika velikih, a to bi Željo svakako trebao biti, a samim tim i Željini navijači bi bila u tom da stisne ruku jačem i nakloni se.
I sta hoces da kazes,da smo kradjom dosli do 2. mjesta,da ste u 2. poluvremenu strepili za tituli,da smo realno trebali da budemo na 8. Mjestu,da smo kokuzi mrtvi a sve to isplacali?

duskajurisic
Kontakt:

Post Postao/la duskajurisic » 24 maj 2015, 00:30

Ne neću, mislim da ste došli do drugog mjesta zaluženo i na zelenom terenu, i ova generacija Željezničara je i na mene kao i na sve ljubitelje fudbala ostavila jako pozitivan dojam, igrali su srcem, što je rijetkost u današnjem svijetu, 4,5 igrača sigurno ima svijetlu budućnost, ja hoću da kažem da tvoj kolega sa tribine ne poštuje nikog , a prvo treba krenuti od sebe i od svoje avlije, mene su tako odgojili, ako meni neko da penal i crveni, nemam se ja pravo žaliti što ga je neko drugi dobio, mislim da se to zove fudbal i da se dešavaju penali i kartoni. Nit je ovdje šta ko pokrao nit je ko šta oteo, samo je Sarajevo bilo bolje, nije teško to priznati, počevši od međusobnog duela,pa do skora sa top ekipama, dalo više golova, manje primilo, napravilo finansijski iskorak, riješilo se dugova, i ne znam što bi bio problem čestitati, isto ko što je Željo najtrofejniji klub u BiH, tako je ovo sve Sarajevo, i što se ne bi pričalo normalno a ne na način kako to radi tvoj kolega ?
Zadnja izmjena: duskajurisic, dana/u 24 maj 2015, 00:33, ukupno mijenjano 1 put.

Batva
Kontakt:

Post Postao/la Batva » 24 maj 2015, 00:31

gramparada je napisao/la:

Jel ti poznata činjenica da je Velež recimo nastupio bez 5 prvotimaca ničim izazvano protiv vas, da je Mladost VO došla sa 2 igrača koji uopšte nisu fudbaleri i da im u prvoj ekipi 8 prvotimaca nije igralo, jel ti poznata činjenica da ste u Gradačcu dali go u 96 minuti, jel ti poznato da ste u međusobnim omjerima sa prve 3 ekipe osvojili cijela 3 boda ? Jel ti poznato koliko vam je panala dosuđeno ? I jel ti poznato koliko ste od ovih golova dali iz igre, a koliko iz prekida i koliko iz penala ? I ti nešto sereš na sudije i na Sarajevo, stidi se bogami , 1.neznanja, 2.odgoja

Odlika velikih, a to bi Željo svakako trebao biti, a samim tim i Željini navijači bi bila u tom da stisne ruku jačem i nakloni se.
I sta hoces da kazes,da smo kradjom dosli do 2. mjesta,da ste u 2. poluvremenu strepili za tituli,da smo realno trebali da budemo na 8. Mjestu,da smo kokuzi mrtvi a sve to isplacali?
Meni vise lici na odrzanu lekciju, posto se Virtual prvi uhvatio te price kako sudije pripremaju teren za Sarajevo crvenim kartonima za timove koji im dolaze u naredna kola.
Ko od harama zivi, godisnje dva puta ne podrigne.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 24 maj 2015, 00:34

Duska :tokralju:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

gramparada
Kontakt:

Post Postao/la gramparada » 24 maj 2015, 00:34

duskajurisic je napisao/la:Ne neću, mislim da ste došli dro drugog mjesta zaluženo i na zelenom terenu, i ova generacija Željezničara je i na mene kao i na sve ljubitelje fudbala ostavila jako pozitivan dojam, igrali su srcem, što je rijetkost u današnjem svijetu, 4,5 igrača sigurno ima svijetlu budućnost, ja hoću da kažem da tvoj kolega sa tribine ne poštuje nikog , a prvo treba krenuti od sebe i od svoje avlije, mene su tako odgojili, ako meni neko da penal i crveni, nemam se ja pravo žaliti što ga je neko drugi dobio, mislim da se to zove fudbal i da se dešavaju penali i kartoni. Nit je ovdje šta ko pokrao nit je ko šta oteo, samo je Sarajevo bilo bolje, nije teško to priznati, počevši od međusobnog duela,pa do skora sa top ekipama, dalo više golova, manje primilo, napravilo finansijski iskorak, riješilo se dugova, i ne znam što bi bio problem čestitati, isto ko što je Željo najtrofejniji klub u BiH, tako je ovo sve Sarajevo, i što se ne bi pričalo normalno a ne na način kako to radi tvoj kolega ?
svaka čast,nisam obraćao pažnju na komentar prije,sve si u pravu 100%

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 24 maj 2015, 00:35

Ma pustite ga, vidite da nema obraza niti sekunde.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 24 maj 2015, 00:37

Batva je napisao/la:
gramparada je napisao/la:

Meni vise lici na odrzanu lekciju, posto se Virtual prvi uhvatio te price kako sudije pripremaju teren za Sarajevo crvenim kartonima za timove koji im dolaze u naredna kola.
Ili prica o Vitezovim juniorima na mecu protiv Sarajeva, virtu i ekipa ih devet spomenuse no usporedivsi sastave Viteza za mec protiv Zeljeznicara i za mec protiv Sarajeva dodjoh do podatka da su igraci: Skoric, Pezo, Juric, Brankovic, Smriko, Kapetan, Jusufbasic, Alic i Vidovic nastupili i protiv Sarajeva i protiv Zelje, dakle DEVET standardnih igraca? Mozda je kolega virtual mislio na taj broj devet?

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 24 maj 2015, 00:37

duskajurisic je napisao/la:Željezničar Vitez 2:1 - crveni za Vitez
Prije toga je golman Željezničara dobio crveni karton i dosuđen je penal za Vitez. Paradoks je to da je sudija prvo pokazao žuti golmanu Želje, pa se predomislio i dao crveni.
duskajurisic je napisao/la:Željezničar Zvijezda Gradačac 5:3 - crveni za Zvijezdu
Divljački start koji je prekinuo kontra napad.
duskajurisic je napisao/la:Drina Zvornik Željezničar 1:2 - crveni za Drinu
Posljednji igrač odbrane na ivici 16-erca obara igrača koji ide sam prema golmanu
duskajurisic je napisao/la:Željeznilar Olimpik Sarajevo 3:0 crveni za Olimpik
Udaranje laktom protivnikog igrača kod 3-0 pred sami kraj utakmice
duskajurisic je napisao/la:Jel ti poznata činjenica da je Velež recimo nastupio bez 5 prvotimaca ničim izazvano protiv vas, da je Mladost VO došla sa 2 igrača koji uopšte nisu fudbaleri i da im u prvoj ekipi 8 prvotimaca nije igralo, jel ti poznata činjenica da ste u Gradačcu dali go u 96 minuti, jel ti poznato da ste u međusobnim omjerima sa prve 3 ekipe osvojili cijela 3 boda ? Jel ti poznato koliko vam je panala dosuđeno ? I jel ti poznato koliko ste od ovih golova dali iz igre, a koliko iz prekida i koliko iz penala ? I ti nešto sereš na sudije i na Sarajevo, stidi se bogami , 1.neznanja, 2.odgoja
Velež je i utakmicu ranije nastupao bez prvotimaca. U Gradačcu smo primili gol iz ofsajda i nije nam sviran penal nad Bajićem.

:wave:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Orton
Kontakt:

Post Postao/la Orton » 24 maj 2015, 00:41

Moralni sampinjoni

gramparada
Kontakt:

Post Postao/la gramparada » 24 maj 2015, 00:43

Orton je napisao/la:Moralni sampinjoni
moze i ta varijanta :)

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 24 maj 2015, 00:48

Borba za sampiona BiH

Gostovanje Sarajeva -
Manijaci na Grbavici -
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 24 maj 2015, 00:49

Hmmm penal protiv Zvijezde? Mozda kompenzacija na ovo na 00:25??
[youtube][/youtube]
Zasto nekad ne spomenete ovo Antolovicevo hvatanje lopte van 16m zbog cega je sankcionisan ZUTIM KARTONOM? Dakle, pocetak meca protiv direktnog konkurenta i golman na ovaj nacin sprijeci gol? Od 00:58
[youtube][/youtube]
Dalje, masovno izvjestavanje za Slaviju i Travnik (ofsajdi) no nekako ste zaboravili vas prvi gol protiv Drine? Od 1:00 pogledajmo polozaj BEGANOVICA
[youtube][/youtube]
Zatim mec protiv Mladosti u kojem su zaista dosli juniori a spominjali su se Vitezovi juniori protiv nas, 9 istih igraca je nastupilo za Vitez protiv nas i protiv Zelje. Najbolji igrac Mladosti nije mogao doci zbog "obaveza na poslu-konobarisanje" no za oko covjeku zapadne detalj kod drugog gola, polozaj Bajica od 1:33. Kako su ovo reagovali igraci Mladosti, nesto drugacije od danasnjih reakcija igraca Viteza?
[youtube][/youtube]
Hmmmm :silent: :silent: :silent: :silent: :silent:

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 24 maj 2015, 00:50

U prvoj utakmici koju si naveo prvo je sudija mimo svih pravila iskljucio Željinog golmana i dosudio penal za Vitez koji je postojao ali je crveni bio preoštar i ako je ranije pokazao golmanu žuti, sudija se predomiislio i dao mu crveni. Vitez je dobio crveni tj. njihov igrač je imao žuti karton i uklizao sa leđa Željinom igracu i razbio ga, znači čist crveni ko suza.
Što se tice utakmice sa Zvijezdom, isto kao i u utakmici sa Vitezom, igrac protivnika imao žuti karton, uklizao sa leđa i polomio Sadikovića i opravdano dobio crveni karton, a crveni karton je dobio Demić ako se ne varam.
U utakmici protiv Drine, tadašnji igrač Drine a sadašnji Željezničara kao zadnji igrač odbrane faulira Turkovića i dobija crveni karton, da nije faulirao Turkovica ovaj bi sam izasao na golmana.
U utakmici protiv Veleža, bar dva igrača Veleža su u prvom poluvremenu morala dobiti crvene kartone, a Reljic je dobio crveni tako što je laktom udario Kosorića i ako je prije toga imap žuti karton i sudija mu je dao drugi žuti zbog tog starta i onda crveni.

Veležu su neki od tih igraca koji su tad bili povrijeđeni i dalje nedovoljno spremni ako se ne varam. Ne znam zbog cega je Mladost došla na Grbavicu bez nekih igraca iz udarne postave, a da su i došli kompletni opet bi izgubili. Gol Zvijezdi smo dali u 91 ili 92 minuti jer je sudija produžio 3-4 minute, tako da je to što si ti napisao nije istina, tu tekmu nam sudija nije svirao čist penal plus su nam ljudi zabili gol iz ofsajda. Koliko je to penala Želji svirano ? pa na Grbavici koliko se ja sjecam samo 2 penala je svirano u korist Želje i to protiv Borca i protiv Zvijezde a u gostima također jedan i to protiv Radnika, protiv Borca fulio Bajić a protiv Radnika pogodio Bucan. Iz igre smo dali dosta golova, kao i iz prekida, a iz penala samo 2.

Ne bih da komentarišem tvoj klub ali mi je bilo smiješno kad sam došao kući poslije tekme sa Travnikom i vidio kakav penal vam je sudija dao, npr. danas protiv Travnika, igrac Travnika ide klizecim startom direktno u Bajića koji mu je pobjegao i koji ima potpunu kontrolu nad loptom i ruši ga i sudija svira samo korner :lol: Necu da omalovažavam vašu pobjedu ali vam je sudija navlacio i prekršaje i poklonio penal i ako ste puno bolja ekipa od Viteza i vjerovatno bi ih dobili 10 puta da se toliko tekmi igra. U nekim ranijim tekmama ste isto tako gurani od sudija, Benko zabijao golove iz ofsajda, protivnicima svirani nepostojeci ofsajdi, itd, pa me zanima gdje je sad Dino i kompanija i gdje je sad njihova borba protiv korupcije u BiH fudbalu, sad ste vjerovatno prvi i sad nema potrebe za tom borbom ? Prvo treba počistiti u svojoj avliji.. Evo meni je prvom bilo cudno kako Čelik dobi danas dva crvena kartona i to kartone dobiše ako se ne varam napadači ?

Vec odavno ponavljam, Paradžik, Bureković, Jakupović, itd, su zlo BH fudbala zajedno sa slijepim pomoćnicima koji sviraju svakakve nebuloze, i koji dižu zastavicu i kad treba i kad ne treba. Gledao sam utakmicu Široki Brijeg protiv Olimpica sad u kupu i onaj pomoćni nije šiljio za nikoga vec momak jednostavno ne zna, par puta je pštetio ekipu Plimpica, jednom su bili u 100% šansi jer je napadač išao sam na golmana i naravno sudija digao zastavicu i ofsajd a nije vidio igrača Širokog koji je metar stajao bliže golu, ove dvije ekipe sam uzeo samo za primjer jer ovoga ima dosta..

Ako tvoj klub osvoji titulu, budi uvjeren da cu ti je prvi čestitati, jer mi je draže da je vi osvojite,ako vec ne može Željo i bez obzira na pubertetlije koje imate u svojim redovima na forumu u vidu benke,amidžetana,evandera zipa itd draže mi je da se moj brat i moji prijatelji koji navijaju za Sarajevo raduju nego neko kome nije stalo do naše države..
Zadnja izmjena: Željooooo, dana/u 24 maj 2015, 00:51, ukupno mijenjano 1 put.
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

duskajurisic
Kontakt:

Post Postao/la duskajurisic » 24 maj 2015, 00:51

Ma Željo super ekipa ovo proljeće, pomrsili račune mnogima, ostadoše oni u Širokom Brijegu, koje da se izrazim kulturno, ne simpatišem, bez europe. Znači vrh jebote, fudbal se vratio u glavni grad, ja sa 10-tak drugova, prijatelja, pijem pivo i pričam kako je to lijepo, kako smo izmješani, dođem ovdje i ovaj mediokritet izaziva neki čudan osjećaj u meni baš, nije da me nervira nego zbog njega i njemu sličnih, nikad prosperirati nećemo, samo sije mržnju i raskol, umjesto da sve svi ponosimo zbog haman 30 000 ljudi na derbiju, ljudi došli iz Britanije tu čast da nam ukažu, da nas snime, vide, da vide zajebancije stare sarajevske raje, ovaj Virtual, ko da se u putu nije sreo sa rajom, baš lik onako neodoljivo podsjeća na nekog isfrustriranog klinca, koji sjedi iza tastature, našao hobi da ispoljavanjem svoje netrplejivosti, bude koji put u centru pažnje, privuče par istomišljenika, podvaljuje i provocira neslano, buraz napišeš samo : "morate i vi nekad osvojiti", to ti je recimo kulturna zajebancija a i pravo šaljiva. A i vi navijači Sarajeva , nemojte da vrijeđate, da omalovažavate, hajmo se voditi svi politikom "volim svoj klub, tuđi poštujem" a ne virtualovim lifemotivom, "više mrzim Sarajevo nego što volim Želju", pitam se nekad navijaš li ti za Želju, il protiv Sarajeva ?

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 24 maj 2015, 00:53

Interesantan je podatak, da ce Radnik sa svega 6 pobjeda u 30 utakmica najvjerovatnije, osigurati opstanak. To bi bilo najmanje broj broj pobjeda za jedan tim u premijerligi koji je bio dovoljan za minimalno 14.mjesto. Do sada taj rekord drze Gradina i Zenica sa 7 pobjeda (1998/99) i takodjer Travnik sa 7 pobjeda (2013/14)
Zadnja izmjena: jovanmaksimovic, dana/u 24 maj 2015, 00:57, ukupno mijenjano 1 put.
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

gramparada
Kontakt:

Post Postao/la gramparada » 24 maj 2015, 00:56

duskajurisic je napisao/la:Ma Željo super ekipa ovo proljeće, pomrsili račune mnogima, ostadoše oni u Širokom Brijegu, koje da se izrazim kulturno, ne simpatišem, bez europe. Znači vrh jebote, fudbal se vratio u glavni grad, ja sa 10-tak drugova, prijatelja, pijem pivo i pričam kako je to lijepo, kako smo izmješani, dođem ovdje i ovaj mediokritet izaziva neki čudan osjećaj u meni baš, nije da me nervira nego zbog njega i njemu sličnih, nikad prosperirati nećemo, samo sije mržnju i raskol, umjesto da sve svi ponosimo zbog haman 30 000 ljudi na derbiju, ljudi došli iz Britanije tu čast da nam ukažu, da nas snime, vide, da vide zajebancije stare sarajevske raje, ovaj Virtual, ko da se u putu nije sreo sa rajom, baš lik onako neodoljivo podsjeća na nekog isfrustriranog klinca, koji sjedi iza tastature, našao hobi da ispoljavanjem svoje netrplejivosti, bude koji put u centru pažnje, privuče par istomišljenika, podvaljuje i provocira neslano, buraz napišeš samo : "morate i vi nekad osvojiti", to ti je recimo kulturna zajebancija a i pravo šaljiva. A i vi navijači Sarajeva , nemojte da vrijeđate, da omalovažavate, hajmo se voditi svi politikom "volim svoj klub, tuđi poštujem" a ne virtualovim lifemotivom, "više mrzim Sarajevo nego što volim Želju", pitam se nekad navijaš li ti za Želju, il protiv Sarajeva ?
:bow: :bow: :bow: :bow:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 24 maj 2015, 00:56

MortemHz je napisao/la:Borba za sampiona BiH

Gostovanje Sarajeva -
Manijaci na Grbavici -
Željezničar - Kozara 2:1

U isto vrijeme u Gradačcu,

Zvijezda - Sarajevo

Nema nikoga
Zadnja izmjena: Virtu4l, dana/u 24 maj 2015, 01:04, ukupno mijenjano 1 put.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.