Biciklizam

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Koji vozač po vama osvaja Vueltu:

Froome
18
31%
Quintana
7
12%
Contador
20
34%
Uran
2
3%
Rodriguez
4
7%
Aru
5
8%
Talansky
3
5%

Ukupno glasova: 59

DukeOfWellington
Kontakt:

Re: Biciklizam

Post Postao/la DukeOfWellington » 21 maj 2015, 18:22

MaGiCa je napisao/la:Videcemo.

Da li je favorit? Jeste.
Da li su Nibali i Quintana gladniji od njega? Jesu.
Da li je Contador veci shampion? Bez dileme.

Do sada je Froome bio favorit #1 na koliko... 4-5 GTa, a uzeo je tek 1. I to sve iako ima najjachi tim josh od raspada Astane u 2009.
Nibali je svoju glad utalio prošle godine, a Qunitana ne izgleda ove godine ni približno dobro kao prošle ili pretprošle. Osim toga smatram da Nibali nije klasa da parira Froomeu dok Quintana jeste ali samo u top formi. A Contador prvo treba da pokaže da je u ovom momentu bolji od druge violine Portea, a još mu nije napravio ni jednu tričavu seknudu ne računajući bonifikacije kojih svakako nema na Touru. Sve što je napravio desilo se na timskom hronometru + bonifikacije + Porteova bušna guma + kazna. Pa nek napravi tu tričavu sekundu na brdu. Nesumnjivo da je veći šampion od Frooma ali nesumnjivo je i da od toga neće imati velike fajde na Touru. Froome je bio favorit na dva GT-a i to Touru 2013. i 2014. Froome nije bio favorit na Vuelti 2012. i 2014. jer je u prvom slučaju došao izmoren radeći za Wigginsa na Touru, a u drugom slučaju se Contador oporavio puno prije njega od onoga što se desilo na Touru. Eto, tako.
Mig_Mig je napisao/la:Duke, vise mi je ovo tvoje licilo na..
Ovo se sve već desilo, ništa novo.
MElloo je napisao/la:Ima jos do toura smirite se :grin:
Phil Gil! Zbog ovog je i doveden u BMC 8-)
Za Movistar ce bii samoubistvo ako povedu Valverdea s Quintanom..
Ti zakuhaš pa sad šatro smiruješ. Plavi šljem.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 21 maj 2015, 20:05

To be fair, nije se ni Froome proslavio ove sezone.
Nibali ce sve baciti na TdF, a Quintana i Contador ce probati da pogode peak forme bash za tu trku.
Ovo shto gledamo od Pistolera - nije ni 80% njegovih mogucnosti. A i takav kontrolishe trku lo stilo no problemo.
Ja i dalje mislim da je Froome #1 favorit i da je Sky najjachi tim, ali verujem da drugi mogu da ih nadmashe.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 21 maj 2015, 21:37

MaGiCa je napisao/la:To be fair, nije se ni Froome proslavio ove sezone.
Nibali ce sve baciti na TdF, a Quintana i Contador ce probati da pogode peak forme bash za tu trku.
Ovo shto gledamo od Pistolera - nije ni 80% njegovih mogucnosti. A i takav kontrolishe trku lo stilo no problemo.
Ja i dalje mislim da je Froome #1 favorit i da je Sky najjachi tim, ali verujem da drugi mogu da ih nadmashe.
Istina, ali je i takav bio daleko bolji od Nibalija i Quintane kojih brat bratu nema nigdje.

Bacio je i 2012. pa je završio i iza hronometraša Wigginsa i iza vodonoše Froomea. Kad bi Contador sebi dozvolio tako nešto? Nikad. Možda griješim ali Nibali nije vozač koji može da parira ostaloj trojici, a što se tiče prošlogodišnjeg Toura sama činjenica da je kao drugoplasirani završio jedan Peraud dovoljno govori koliko težak posao je imao Nibali. Uz dužno poštovanje prema Peraudu, ali on ne može biti ozbiljan GT contender kada je krema prisutna.

Nema nikakve sumnje da će sva četvorica gađati peak forme baš na Touru ali budimo realni jedino Contador može da pobijedi Froomea+Sky osim ako ovaj ne profula u tempiranju forme. Jer Nibali i Quintana mogu da pariraju i bolji su od Froomea u manje-više milion različitih tipova etapa ali u onom najvažnijem tipu, tj. dugom usponu koji se mora voziti na tempo i u kojem skokovi ne predstavljaju veliku prednost oni nemaju šta da traže protiv njega. Sky će da vozi žestok i ravnomjeran tempo na kojem će Nibali da otpada i prije nego što mnogi misle, a koji će Quintana pratiti samo na nekim etapama. Jedino Contador može da to prati i to ako bude u pravoj formi. A sva trojica se garantovano najviše uzdaju u promašenu formu Froomea.

Sad baš da nije ni 80% mogućnosti to je diskutabilno. Ali on je počeo da kontroliše trku onog momenta kad je Porteu pukla guma, da se to nije desilo on bi imao takvu prednost koju bi skoro sigurno izgubio na hronometru. Na ovakvom hronometru kakav nas čeka prekosutra Contador može izgubiti i preko minutu u odnosu na Portea, što ćemo se i uvjeriti u subotu. I što je najvažnije ovo je limunada u odnosu na ono šta ga čeka na Touru jer ovaj isti Porte kojem on ne može da napravi tričavu sekundu biće vodonoša, a vodu će da nose i vozači poput Thomasa, Kennaugha, Henaa, Nievea itd.

Svi misle tako, a šansu da ga dobije na klasu jedino ima Contador, dok Nibali ima šansu jedino ako mu se poklopi kao prošle godine.

BoxBox
Kontakt:

Post Postao/la BoxBox » 22 maj 2015, 00:41

Ljudi, rano smo poceli :) Barem da na miru ispratimo Giro :) Mig !

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 22 maj 2015, 00:53

Meni zao Sergia Henaoa unisti ga Sky djabe :mrgreen:
A nije Giro zanimljiv kad ce uzet Contador :mrgreen:
Totalna nepoznanica je Bauke Mollema. Sta on moze u kakvoj ce formi bit kao i T.Pinot :)

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 22 maj 2015, 17:06

Kakav haos u poslednjih manje od 3.5 km. :wtf:
Contador pao i izgubio lidersku majicu po prvi puta u svojoj karijeri. Porte opet dobio veliki zaostatak. Aru je sada u rozoj.
Modolo iz Lamprea uzeo etapu. Italija u delirijumu. :opaopa:

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 22 maj 2015, 17:10

Padese oni, sve se nadam da nema Portea ondje kad i on :crazy:

Ali dobro makar ce biti interesantna borba za 1. poziciju do kraja a i sutra na hronometru je sve moguce :opaopa:

Mada i nakon hronometra ce biti ludo za sve :tokralju:

Edit: Porte dvije minute iza :thumbdown:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 22 maj 2015, 17:13

Hajd bar je komentator napokon pogodio Modola :mrgreen:

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 22 maj 2015, 17:18

Contador se vjerovatno sutra vraća u roze majicu, mislim da Aru ne može da odveze hronometar kojim će odbraniti nekih 40 sekundi koliko ima.

Porteu je ovo jednostavno izbaksuzirana trka, ni kriv ni dužan ima 5 minuta zaostatka. U ovakvoj situaciji jednostavno najbolje je da se sačeka naredna sezona jer jasno je da on ima potencijal da osvoji Giro.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 23 maj 2015, 16:17

Joj Portea....

Contador ovo uzima bez previse muke....

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Zadnja izmjena: Otelo, dana/u 23 maj 2015, 16:18, ukupno mijenjano 1 put.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 23 maj 2015, 16:21

Ako je ovo taj hronometar zbog kojeg je čekao i nije napadao, onda :stop: Pripreme za vlakanje Froomea :arrow:

Bravo za Kiriyenku, polako postaje izvjesno da će doći do pobjede osim ako Contador baš ne ubrza u drugom dijelu. Aru očekivano ne može da parira Contadoru na jednom ovakvom hronometru ali mislio sam da će biti i lošiji, možda se i spasi s nekim pristojnim zaostatkom.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 23 maj 2015, 17:01

Contador :clap:

Nema šta, zaboravili smo pretpostaviti da je i Contador skont'o da ovaj hronometar vrijedi kao 5-6 brdskih etapa i fokusirao se na isti. Mislim da bi to bilo to, ne vidim kako on može izgubiti ovu prednost osim u slučaju padova i sličnog nepredviđenog gubljenja vremena što mu zaista ne želim jer mislim da je ovom vožnjom zaslužio pobjedu na Giru.

S druge strane Vasil Kiriyenka je ovom pobjedom zaista prijatno iznenadio, znali smo da je odličan hronometraš ali teško se moglo pretpostaviti da će do ovakve pobjede, svaka čast, danas je osvjetlao obraz Sky tima.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 23 maj 2015, 17:03

@Duke jel to smatras da je Giro gotov ? Makar sto se tice porbe za generalni plasman.

Bit ce interesantna timska borba pogotovo jer dolaze brda :salut:

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 23 maj 2015, 17:27

Otelo je napisao/la:@Duke jel to smatras da je Giro gotov ? Makar sto se tice porbe za generalni plasman.

Smatram da Contador ne može izgubiti ovu prednost osim na način kao juče ili nešto slično. A da mu Aru napravi dvije minute na preostalim brdima, to slabo.

Da, koliko uopšte timska borba kao takva može biti zanimljiva.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 23 maj 2015, 18:18

Nasluti ja na pocetku trke da nece bit zanimljiva trka :( Da je Pozzovivo tu i on bi izgubio vrijeme na hronometru.
Ove godine stvrno nema dobrih hronometrasa na trci :)

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 23 maj 2015, 21:05

DukeOfWellington je napisao/la:
Otelo je napisao/la:@Duke jel to smatras da je Giro gotov ? Makar sto se tice porbe za generalni plasman.

Smatram da Contador ne može izgubiti ovu prednost osim na način kao juče ili nešto slično. A da mu Aru napravi dvije minute na preostalim brdima, to slabo.

Da, koliko uopšte timska borba kao takva može biti zanimljiva.
Sve je moguce sutra, jos ako ovakvo uzasno vrijeme ostane.
Contador ce vjerovatno ici defanzivno dok Aru moze da napadne etap i uz neku nesrecu Contadora (nije mi drago nikako, djeluje previse umisljeno ) ili losu voznju moze se pribliziti :salut:

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 24 maj 2015, 18:10

Eto, ako si gledao današnju etapu jasno ti je kakve su šanse Arua. Ovo će sasvim sam siguran biti uobičajena slika i naredne sedmice. Poptuna kontrola uz ne pretjerano veliki napor.

Otelo
Kontakt:

Re: RE: Re: Biciklizam

Post Postao/la Otelo » 24 maj 2015, 18:59

DukeOfWellington je napisao/la:Eto, ako si gledao današnju etapu jasno ti je kakve su šanse Arua. Ovo će sasvim sam siguran biti uobičajena slika i naredne sedmice. Poptuna kontrola uz ne pretjerano veliki napor.
Gledao sam.
Gotov Giro jer ne moze se protiv Contadora.
Sam ide protiv Astane i opet bolji, mada Aru ima potencijala.

Okrenuti se Touru sad :P

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

BoxBox
Kontakt:

Post Postao/la BoxBox » 24 maj 2015, 22:46

Potpisujem Duke ono tvoje od prije 3 dana ! Gotovo je, osim ako se desi neki nesretni pad ili nesto ! Mig

mrsic07
Kontakt:

Post Postao/la mrsic07 » 25 maj 2015, 14:42

Momci, vidim da bas pratite biciklizam i da se razumijete, ja sam isto ovaj sport jedno vrijeme pratio na eurosportu, gledao sam recimo kad je Kontador uzeo svoj prvi TDF, onda onaj povratak Armstronga gdje je Astana bila super jaka uz Lenca, Contadora, Klodena, bio je jos tu paulinjo, popovic, lajphajmer... Zaista sam zavolio biciklizam ( cak imam sportski bicikl, naravno u skladu sa svojim mogucnostima) i od tada sam bratio sve vece trke.. Zadnju godinu i pol a mozda i vise nisam pratio, sada sam opet poceo otpocetka da pratim Giro, dosta se toga promijenilo u kratkom periodu.. Vidim da je Kontador i dalje jak, ono bas jak, ekipa mu je ocajna, ne kontam kako jer tu je jedan Krojziger i Ivan Baso, ali od njih nema mnogo pomoći, zanima me sta se desilo sa njegovim radnicima jos dok je bio u astani a kasnije i u Saxo Bank ( u pitanju su trojica spanjoloca), sta je s ekipom Euskaltela ( meni mozda i najdraze), gdje su braca Schleck, sta je s Wiginsom, gdje je Nibali.. Na ovom Giru je sve bilo jasno i prije pocetka, ovdje Alberto nema konkurenciju, mislim da Port ne bi mogao parirati Albertu, Aru je dobar ali nije jos taj level, najvise me iznenadio Landa, zaista dobar vozac i u mnogim ekipama bi bio lider, Astana ove godine ima prejaku ekipu, mozda i najacu uz Sky koje je bez konkurencije.
Ja sam veliki navijac Kontadora, jbg, svako voli pobjednike pa tako i ja.. Iskreno, jedva cekam TDF jer to je ipak krema svjetskog bicikliza....

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.