Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

SjeverniVjetar

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la SjeverniVjetar » 24 maj 2015, 19:17

dubrovnik je napisao/la:
edinjo-bih je napisao/la:Izgleda da ce se "veliki prijatelj" i radi gost naseg saveza tj niko kovac sledece sedmice naci sa marticem, jer ga planira da pozove za sledecu kvalifikacionu utakmicu.
Ako je ovo istina i Kovac to uspije napraviti treba nekom nogu u guzicu zabiti. Toliko se komplicira sa tim procedurama i mulja dok se igrac pozove da to nema nigdje na bijelom svijetu. Pa mora i za Hrvatsku Martic mijenjati SD ali cini mi se da to svi savezi odrade profesionalnije i brze nego ova gomila nistarija koje sjede u nasem savezu. Vrlo moguc scenario, Srna je ozlijedjen a i Vrsaljko ove sezone vise ne igra nego igra radi ozlijeda. Ako se ovo obistini bit ce steta jer nam valja Avdiju i dalje gledati u repki. Bruka.
Mislim da Martic nije nastupao ni za jednu reprezentaciju, tako da je "cist". Za nas mu je potrebno drzavljanstvo i pasos, za Hrvate moze odmah nastupiti.
Mislim da bi mu to bila greska, u Hrvatskoj su mu konkurencija Srna, Vrsaljko, koji je kvalitetniji i mladji, pa onda Jedvaj i Vida koji mogu igrati desnog beka prilicno dobro...nece se tu naigrati, moze bitri zakrpa na jednom okupljanju kada su prva dvojica povrijedjeni i kapak.
Kod nas bi, s druge strane, brzo mogao biti standardni prvotimac.
Nesto ne vjerujem da je ova informacoja istina,svejedno, s formom i minutazom koju trenutno nema, pitanje je ima li mjesta i kod nas.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 24 maj 2015, 19:37

Znaci igrac vikenda (ubrajam potencijalne i postojece reprezentativce) je Elvis Bratanovic koji je postigao sva tri gola za Bohemians u pobjedi protiv Plzena za koji je opet zabio Mahmutovic. Aferim.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 24 maj 2015, 19:42

buric se ozljedio i izasao iz igre, steta.
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 24 maj 2015, 19:52

Stojan Vranjes sa penala za 1-2.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

nut_shell
Kontakt:

Post Postao/la nut_shell » 24 maj 2015, 19:54

Eldin Hadzic dao zadnji gol u pobjedi Zaragoze. Kako stvari stoje, idu ka play-offu za Primeru.
Rođeni, Rođeni
Kraj Neretve Rođeni

"Mislim na Sea, dakle postojim."

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 24 maj 2015, 19:55

Sabinho je napisao/la:Stojan Vranjes sa penala za 1-2.
solidan igrac.
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

SalePD
Kontakt:

Post Postao/la SalePD » 24 maj 2015, 19:59

To je Vranješu 8. gol u ligi ove sezone, uz tri asistencije. Odigrao 30 utakmica.
Lechia je ovim porazom uglavnom izgubila šanse za 1. mjesto, Lech je sačuvao vrh.
Zadnja izmjena: SalePD, dana/u 24 maj 2015, 20:05, ukupno mijenjano 1 put.
RŠD Velež

Marijan Beneš

Stop nacional-šovinizmu!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 24 maj 2015, 20:00

dubrovnik je napisao/la:Vec sada liga ima par igraca koji ce otici za ozbiljne novce. Ja se ne sjecam toga zadnjih par godina. Tome je pomogao i rezultat repke naravno.Samo pomalo, mislim da je Sarajevo na pravom putu.Valda ce i Zeljo brzo a oni vec sada imaju bolju skolu. Ali vidjet cete kako ce Sarajevo brzo pobjeci svima ako se ne povedu njegovim primjerom.I Hajduk je godinama imao najbolju skolu a sada mu je Dinamo pobjegao miljama a cak i maloprije spomenuta Rijeka.
Tako je.
Dodao bi jos da Mahmutovic i Zec zasluzuju poziv. Steta sto se je toliko cekalo oko Vrancica. Trebao je i prije da debituje.

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 24 maj 2015, 20:09

nut_shell je napisao/la:Eldin Hadzic dao zadnji gol u pobjedi Zaragoze. Kako stvari stoje, idu ka play-offu za Primeru.
To mu je ja mislim 7. gol ove sezone, steta sto je dugo pauzirao zbog povrede mogao je zabiti dosta vise.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 24 maj 2015, 20:12

Tacno bi nam ovaj Jajalo leg'o ko kec na desetku. Danas eurogol zabi Fiorentini. :hmmmmm:
1946

nut_shell
Kontakt:

Post Postao/la nut_shell » 24 maj 2015, 20:12

Pivopija je napisao/la:
nut_shell je napisao/la:Eldin Hadzic dao zadnji gol u pobjedi Zaragoze. Kako stvari stoje, idu ka play-offu za Primeru.
To mu je ja mislim 7. gol ove sezone, steta sto je dugo pauzirao zbog povrede mogao je zabiti dosta vise.
Jeste, ima i 7 asistencija. Dvije dobre sezone za redom u Segundi. Nadam se da cemo ga gledati u Primeri za nekoliko mjeseci.
Rođeni, Rođeni
Kraj Neretve Rođeni

"Mislim na Sea, dakle postojim."

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 24 maj 2015, 20:15

Zec je dobio poziv.
1946

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 24 maj 2015, 20:20

Head je napisao/la:Zec je dobio poziv.
Super zasluzeno. Mada i Mahmutovic nije los. Plzen je najbolji tim Ceske koji igra grupe LP i EL skoro svake godine. Svaka cast Ibisevicu samo pitanje je koliko on trenutno u sadasnjoj formi moze pomoci.

boxbosna
Kontakt:

Post Postao/la boxbosna » 24 maj 2015, 20:27

Head je napisao/la:Tacno bi nam ovaj Jajalo leg'o ko kec na desetku. Danas eurogol zabi Fiorentini. :hmmmmm:
Apsolutno, mada ce on relativno sigurno postati dijelom standardnog kadra Hrvatske. Neko napisa na predhodnoj stranici, nevjerovatno je kako smo tromi i neizainteresovani kada se radi o potencijalnim reprezentativcima i njihovim procedurama. Mi smo ekipa koja je (jos uvijek) apsolutno ovisna o vrbovanju i trazenju igracu po Evropi i svijetu, i stvarno je smijesno kako sporo reagujemo oko tih stvari. Nemamo 5 standardnih igraca ove godine, i umjesto da se rukama i nogama borimo za svakog iole perspektivnog igraca, plafon koji dostizemo je "vidjecemo, nema on papire". U sustini mi bi trebali imati osobu u savezu kojoj ce jedini zadatak biti promjene sportskih, vadjenje pasosa, kontakt sa drugim savezima i FIFO-om oko ovih pitanja.

Od tolikih kandidata cini mi se da je jedino Husidic izvadio pasos u zadnjih nekoliko mjeseci (a on je najmanje atraktivan od svih imena koja se vrte). Mesa, cijenim aktivan rad i tvoje obecanje da cemo se boriti za svakog igraca, ali hajde da se ovo pogura na malo konkretnije korake. Drugi ne cekaju...

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 24 maj 2015, 20:33

Ako je Zec dobio poziv,to je vise nego zasluzeno, u formi je za prvih 11. Mesa ce morati da objasnjava ako mu nije poslao.
Sto se potencijalnih tice, koliko je putovao, gledao , kontaktirao, lijepo bi bilo da se Mesa oglasi sta je ucinjeno po tom pitanju, hoce li igrati za nas i dokle su stigli. U suprotnom, sve bi to mogla biti suplja prica, kao i prije.
Treba imati strpljenja, dati mu vrijeme da vrbuje igrace bez pritiska, u tajnosti , ali evo pola godine je da radi, vec bi se trebalo pricati o rezultatima.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 24 maj 2015, 20:47

SjeverniVjetar je napisao/la:Ako je Zec dobio poziv,to je vise nego zasluzeno, u formi je za prvih 11. Mesa ce morati da objasnjava ako mu nije poslao.
Sto se potencijalnih tice, koliko je putovao, gledao , kontaktirao, lijepo bi bilo da se Mesa oglasi sta je ucinjeno po tom pitanju, hoce li igrati za nas i dokle su stigli. U suprotnom, sve bi to mogla biti suplja prica, kao i prije.
Treba imati strpljenja, dati mu vrijeme da vrbuje igrace bez pritiska, u tajnosti , ali evo pola godine je da radi, vec bi se trebalo pricati o rezultatima.
Potpis!!!

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 24 maj 2015, 22:02

Matej Delac u 13 utakmica primio sam 3 gola. :bow:

Momak prima gol svako 400 minuta. :tokralju: :bow:
1946

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 24 maj 2015, 22:13

zovite ga u repku :lol:

Cimirot, Delač, ko je sljedeći?

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 24 maj 2015, 22:19

"Navijaci" su toliko su isprofanisali igrace Sarajeva i Zelje, gurajuci ih u reprezentaciju i nogama i rukama, da kada se pojavi neko ko stvarno vrijedi, raja ce ga izignorisati misleci da je jos jedan "talenat" za pijace. :roll:
Imaju li Stojcev i Tatomirovic kakve veze sa BiH, da i njih pozovu ?

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 24 maj 2015, 22:22

Ne guram ga ja nego Lugusic, trener golmana...
Decko je najbolji golman lige, daleko.
1946

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.