Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Sarajevo22
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Sarajevo22 » 25 maj 2015, 15:30

Tuzlak
Po snimci ove tri minute vi se mozete zaliti samo na go iz ociglednog ofsajda, onaj faul na ahmetovicu, ako je bio faul?, je vani.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 25 maj 2015, 15:34

Sarajevo22 je napisao/la:Tuzlak
Po snimci ove tri minute vi se mozete zaliti samo na go iz ociglednog ofsajda, onaj faul na ahmetovicu, ako je bio faul?, je vani.
Pa mi smo dali najmanje 2 regularna gola u najmanju ruku, a oni jedan i niti jedan vise jer je ono bio cisti ofsajd.

Druga stvar ti ne mozes vidjeti na ovom jel bila ruka kod prve situacije za penal, ne mozes vidjeti koliko je smijesan bio crveni Ahmetovica, ne mozes vidjeti niz prekrsaja koje je Bjelica ignorisao..

Jesul nasi igraci krivi sto njihov golman pliva u mutnom? Pokupio je naseg napadaca kod gola van svojih 5 metara, da nije niti znao gdje je lopta. Isto kao i kod ponisteno gola, pecao u mutnom

Opet ti napominjem ti vidis ovdje samo gol iz kornera koji je ponisten, a niti ne vidis da je to isforsiran korner od sudije pomocnog koji se nalazio na potpuno drugoj strani, a i tu gdje se nalazio je jasno mogao vidjeti kao i svi mi da je njihov izbacio loptu vani.

I kada se odgleda 90 minuta, moze se samo imati utisak kao da je Mladost igrala kuci, a ne Sloboda. Klasicni pokusaj otimacine i izbacivanja 2 kluba iz Federacije preko ledja kluba koji nema veze sa tim..

Garant bi ja ovdje pricao bezveze da smo mi dobro prosli i oteli nesto njima u subotu. Eto mi bezveze 2 dana brujimo kao da smo ludi. Kada nam se sudi normalno ne pricamo nista. Degenerik Bjelica kontao evo oni su u sredini tabele, tu cu ja da odradim. Dosao i pokusao, ali mu nije proslo jer je na tribini bilo 3000 ljudi, a toliko ljudi ne mozes izlevatit

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 25 maj 2015, 15:44

Nema se sta pricat sloboda ce skinut gace na Kosevu i ko god drugacije kaze laze...previse je razloga za takvu situaciju. Musemic, onda to sto sloboda krivi nas da smo ih izbacili, ne treba im rezultat uopste tj bodovi itd... Međutim sve i da zapne Sloboda zivotom u tekmi opet bi bilo nerealno ocekivati da pobjede. Ovo je za Sarajevo utakmica generacije.

Znam da ce me sad neki prozvat, ali u price dominicja slijedi, decima i slicno vjerovatno niko osim djece ne vjeruje vise .Mozda se i dese, ali ne mogu shvatiti navijace sarajeva koji su ubijedjeni u to nakon svih ovih godina promasaja i posrtanja , od visina do dna. Koliko je igraca i uprava samo proslo kroz Kosevo i ostalo bez titule...koliko je samo igraca zavrsilo svoje karijere cekajuci tu famoznu titulu...Jednostavno tekma generacije i bilo bi pravo cudo da nisu u stanju da istu pobjede...
=\_1921_/=

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 25 maj 2015, 15:49

Jedno je kada igraju predzadnji i prvi, a drugo kada igra prvi i osmi. Mi i da smo potpuni u Sarajevu (nema Kise koji je pored Zebe najvazniji u vezi, nema Ahmetovica koji je dobar za takvih utakmica, nema Mehmedovica koji je odigrao kao prvi stoper citavo proljece) ne bi ih mogli pobjediti, a upitno je i uzeti bod jer je ista ta ekipa Slobode potpuna zapela i protiv Zrinjskog, Sirokog i Zelje ovo proljece u gostima pa uzela bod. A drugi razlog je sto je Sarajevo u delirijumu tj od igraca do navijaca. Biti ce pun stadion, a igraci ce se satrati da uvale bar jedan gol za titulu

Isto treba razdvojiti zelje navijaca Slobode od zelja uprave i Musemica. Oni od kada su dosli ne prave sprdnje od kluba da bi sa strane pricali da smo veliki kao neki. Bas ce Musemic otici dole i slavit sa njima. I on je profesionalac i zna da ako tako bude radio slijedi mu val kritika u Tuzli. I ovako je uzeo 28 bodova pa ga pljuju cim najmanju gresku napravi..

Zeljo treba odigrati svoje protiv Celika jer je Celik vise zeljan pobjede nego Sloboda neuspjeha Zelje tako da ako se Celik ne dobije mislim da su kritike prema Slobodi uzaludne jer i u slucaju da uzme bod Sarajevo ce osvojiti i svi ce ispasti posteni

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 25 maj 2015, 16:04

tuzlak1987 je napisao/la:Jedno je kada igraju predzadnji i prvi, a drugo kada igra prvi i osmi. Mi i da smo potpuni u Sarajevu (nema Kise koji je pored Zebe najvazniji u vezi, nema Ahmetovica koji je dobar za takvih utakmica, nema Mehmedovica koji je odigrao kao prvi stoper citavo proljece) ne bi ih mogli pobjediti, a upitno je i uzeti bod jer je ista ta ekipa Slobode potpuna zapela i protiv Zrinjskog, Sirokog i Zelje ovo proljece u gostima pa uzela bod. A drugi razlog je sto je Sarajevo u delirijumu tj od igraca do navijaca. Biti ce pun stadion, a igraci ce se satrati da uvale bar jedan gol za titulu

Isto treba razdvojiti zelje navijaca Slobode od zelja uprave i Musemica. Oni od kada su dosli ne prave sprdnje od kluba da bi sa strane pricali da smo veliki kao neki. Bas ce Musemic otici dole i slavit sa njima. I on je profesionalac i zna da ako tako bude radio slijedi mu val kritika u Tuzli. I ovako je uzeo 28 bodova pa ga pljuju cim najmanju gresku napravi..

Zeljo treba odigrati svoje protiv Celika jer je Celik vise zeljan pobjede nego Sloboda neuspjeha Zelje tako da ako se Celik ne dobije mislim da su kritike prema Slobodi uzaludne jer i u slucaju da uzme bod Sarajevo ce osvojiti i svi ce ispasti posteni
Nemoj ti mene pogresno shvatiti volio bi ja da ih uzmene hahahah :D Al na stranu sve price oko toga sta ce bit van terena i u svlacionicama, nerealno je ocekivati da sloboda bilo sta uradi jer ako FKS nije u stanju dobit tekmu na svom terenu koja im titulu znaci...onda ne znam stvarno nek se ugase
=\_1921_/=

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 25 maj 2015, 16:07

tuzlak1987 je napisao/la:Jedno je kada igraju predzadnji i prvi, a drugo kada igra prvi i osmi. Mi i da smo potpuni u Sarajevu (nema Kise koji je pored Zebe najvazniji u vezi, nema Ahmetovica koji je dobar za takvih utakmica, nema Mehmedovica koji je odigrao kao prvi stoper citavo proljece) ne bi ih mogli pobjediti, a upitno je i uzeti bod jer je ista ta ekipa Slobode potpuna zapela i protiv Zrinjskog, Sirokog i Zelje ovo proljece u gostima pa uzela bod. A drugi razlog je sto je Sarajevo u delirijumu tj od igraca do navijaca. Biti ce pun stadion, a igraci ce se satrati da uvale bar jedan gol za titulu

Nema tu nikakvih kritika prema Slobodi. Nikakvog motiva niti dobitka nemaju da nesto vise urade, dok s druge strane stoji nabrijana ekipa Sarajeva. Zeljo ce odigrat svoje u Zenici s vrlo dobrim Celikom, nadam se prije svega dobroj utakmici na dobrom terenu i nek dobije bolji. Mi smo titulu izgubili porazima na Grbavici od direktnih konkurenata, zatim remijima sa Slobodom i Radnikom, tako niko nikoga ne moze kriviti. Jos da dodam da smo sa Sarajevom imali utakmicu da odlucimo prvaka, koju oni nisu mogli kupiti, nismo ih dobili i to je to. Vidjelo se na terenu da su ekipe tu negdje i da ce na kraju osvojiti sretnija ekipa prvenstvo. Ja cestitam ovom prilikom ma ko to bio. Sve ostale kombinacije su obicno laprdanje.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 25 maj 2015, 16:09

Ukoliko Paradzik bude manje kaznjen od 12 mjeseci onda su ovi u NSBIH gori od Usanovica i kompanije ..Savez delegirao bas za tu utamicu Salema Prolica da to prikrije sto znaci da ova kradja dolazi direktno od vrha ..Vidjecemo odluke . Cestitke Sarajevu na tituli .
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 25 maj 2015, 16:10

FK Sarajevo je najkvalitetniji tim u BIH i svaka prica oko namjestanja je plod maste i suvisna je. Ako smo u stanju kad zapnemo satrati u gostima ekipu koja u Grckoj nije dvije godine kuci izgubila, ako smo u stanju nadoknaditi rezultat u Norveskoj, zabiti jednom Gladbachu dva gola i igrati egal utakmicu, uzeti u gostima Zelju, Borca, kuci Siroki, Zrinjski, zatim istu tu Slobodu uzeti 0-2 u gostima u prvom dijelu prvenstva ne vidim zasto bi mi morali sebi namjestati tekmu protiv (bez podcjenjivanja) objektivno slabijeg protivnika? Tri ekipe koje su iza nas na tebeli su na Hasetu skupa osvojile jedan bod i skupa zabile okruglo nula golova, sta onda neko da ocekuje od Slobode?

@sergejevic svaka cast, zivio sto godina.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 25 maj 2015, 16:11

Husref je lik i nije pizda nebi pustio nikome utakmicu.Cak je i rekao da su pite zavrsili radnik znao je jer su bili u istom hotelu. Husref je prije svega covjek na mjestu sve drugo moze tvrditi neko ko ga ne poznaje. I pored toga sloboda je slabija od sarajeva i oni se moraju napeti ko zabe da naprave nesto protiv ekipa iz vrha nekad im se prosreci i to je to.Zelji je sasvim svejedno u Zenici.Nista ne mjenja i ako izgubimo drugi smo.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

maksum
Kontakt:

Post Postao/la maksum » 25 maj 2015, 16:14

Sabinho je napisao/la:FK Sarajevo je najkvalitetniji tim u BIH i svaka prica oko namjestanja je plod maste i suvisna je. Ako smo u stanju kad zapnemo satrati u gostima ekipu koja u Grckoj nije dvije godine kuci izgubila, ako smo u stanju nadoknaditi rezultat u Norveskoj, zabiti jednom Gladbachu dva gola i igrati egal utakmicu, uzeti u gostima Zelju, Borca, kuci Siroki, Zrinjski, zatim istu tu Slobodu uzeti 0-2 u gostima u prvom dijelu prvenstva ne vidim zasto bi mi morali sebi namjestati tekmu protiv (bez podcjenjivanja) objektivno slabijeg protivnika? Tri ekipe koje su iza nas na tebeli su na Hasetu skupa osvojile jedan bod i skupa zabile okruglo nula golova, sta onda neko da ocekuje od Slobode?
najrealnije stanje situacije. tu pocinje i zavrsava sva prica o ovoj sezoni. da se ne lazemo.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 25 maj 2015, 16:18

Taman kad si poceo normalno pricati Pilence i za promjenu da ne slazes nesto,drugu recenicu opet komplet slazes :thumbdown: a krenuo si dobro
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 25 maj 2015, 16:25

Sabinho je napisao/la:FK Sarajevo je najkvalitetniji tim u BIH i svaka prica oko namjestanja je plod maste i suvisna je. Ako smo u stanju kad zapnemo satrati u gostima ekipu koja u Grckoj nije dvije godine kuci izgubila, ako smo u stanju nadoknaditi rezultat u Norveskoj, zabiti jednom Gladbachu dva gola i igrati egal utakmicu, uzeti u gostima Zelju, Borca, kuci Siroki, Zrinjski, zatim istu tu Slobodu uzeti 0-2 u gostima u prvom dijelu prvenstva ne vidim zasto bi mi morali sebi namjestati tekmu protiv (bez podcjenjivanja) objektivno slabijeg protivnika? Tri ekipe koje su iza nas na tebeli su na Hasetu skupa osvojile jedan bod i skupa zabile okruglo nula golova, sta onda neko da ocekuje od Slobode?

@sergejevic svaka cast, zivio sto godina.
Ne bih se bas slozio s tvojim komentarom. Zadnji derbi je pokazao da smo tu negdje, u par deka. :D
Ipak, ima jos jedna utakmica i siguran sam da vam nece biti lagana utakmica, sasvim suprotno od toga. Najteze je dobiti kad moras. Ja cu ipak cestitati svojoj raji(pitarima), ako dobijete Slobodu. Nadam se da necu morati. Sloboda do boda. :D

Coraco
Kontakt:

Post Postao/la Coraco » 25 maj 2015, 16:37

Džabe razvijate teze kad je Sarajevo jače od Slobode, kad je ovo za njih utakmica od najvećeg značaja u posljednjih 7-8 godina, uz to Sloboda bez 2 prvotimca, a naravno da će se osluškivati rezultat iz Zenice (bez obzira koji bio).

Mislio sam napisati da će Sloboda biti bez imperativa :urnebes: ali bolje da me ne prozivaju. :mrgreen:

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 25 maj 2015, 16:40

Coraco je napisao/la:Džabe razvijate teze kad je Sarajevo jače od Slobode, kad je ovo za njih utakmica od najvećeg značaja u posljednjih 7-8 godina, uz to Sloboda bez 2 prvotimca, a naravno da će se osluškivati rezultat iz Zenice (bez obzira koji bio).

Mislio sam napisati da će Sloboda biti bez imperativa :urnebes: ali bolje da me ne prozivaju. :mrgreen:
Logika, normala. Prvo sto radim kad dodjem na Kosevo je to da oznacim Zeljinu tekmu na rezultatima i cekam vibraciju u dzepu sa nadom da ce primiti gol. Malo lose protiv Zrinje bilo, cetiri puta vibrira tri puta Zeljo daje gol i crveni (igrali sa Velezom). :urnebes: :mrgreen: Isto sam radio i sa tekmama SB i Zrinjskog dok su bili u utrci.
Zadnja izmjena: Sabinho, dana/u 25 maj 2015, 16:41, ukupno mijenjano 1 put.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Babayaro
Kontakt:

Post Postao/la Babayaro » 25 maj 2015, 16:41

sergejevic je napisao/la:

Nema tu nikakvih kritika prema Slobodi. Nikakvog motiva niti dobitka nemaju da nesto vise urade, dok s druge strane stoji nabrijana ekipa Sarajeva. Zeljo ce odigrat svoje u Zenici s vrlo dobrim Celikom, nadam se prije svega dobroj utakmici na dobrom terenu i nek dobije bolji. Mi smo titulu izgubili porazima na Grbavici od direktnih konkurenata, zatim remijima sa Slobodom i Radnikom, tako niko nikoga ne moze kriviti. Jos da dodam da smo sa Sarajevom imali utakmicu da odlucimo prvaka, koju oni nisu mogli kupiti, nismo ih dobili i to je to. Vidjelo se na terenu da su ekipe tu negdje i da ce na kraju osvojiti sretnija ekipa prvenstvo. Ja cestitam ovom prilikom ma ko to bio. Sve ostale kombinacije su obicno laprdanje.
Svaka ti čast, iako nisi rekao ništa "naročito" - to je, bar meni, prvi put da to čujem od navijača Želje.
Ko izgubi dobitak, dobije gubitak.

advanced1921
Kontakt:

Post Postao/la advanced1921 » 25 maj 2015, 18:12

Bez obzira na ta medjugradska prepucavanja, mrznje, prozivanja za komplekse, iskreno mi navijaci da se pitamo mnogo bi stvari bilo casnije i postenije... Neki po defaultu opravdavaju sve sto njihov klub uradi, malo je onih koji razmisle... Volim i majku i oca volim i djevojku, ali niko nije bezgresan. Svi imamo i crnu i bijelu stranu, samo glup covjek misli drugacije. Kad je Zeljo "odigrao" ulogu u onom ispadanju ja nisam bio ponosan pretjerano. Iako, Sloboda je sama sebi odlucivala, ali ja da sam se pitao Zeljo bi svoje odradio tad... Takodjer, milion prica sam cuo oko tog kola, ali nebitno sad...
Takodjer, mislim da je Leotar morao dobiti onda, na bilo koji nacin, ali ispalo je ovako...
Sad, na neki nacin, imaju priliku vratiti i vratit ce, a dobilo bi Sarajevo ionako, mozda samo na malo tezi nacin jer Sloboda nije losa!
A sto se tice Tuzle, dozivio sam puno neugodnosti kao klinac jos, neki narkomani su nas po naglasku i prici skontali da smo iz SA, pa su nas ganjali i pratili do autobusa.
Eto, moje iskreno misljenje, ne volim imati misljenje mase jer je to popularno, uvijek posteno, ali ne dam ni na svoje, pogotovo od ovih pojedinih kompleksasa koji ne znaju sta ce od sebe, pa svasta pisu i vrijedjaju na gnusne nacine. Ima ih sa svih strana.
I jos nesto, stimaljki je uvijek bilo, sudijskih bruka, a prozivat Zelju da je pokupovao, a sve ostale sezone eto regularne je dosta glupavo!
Sam Husref kaze da se o tome prica vise nego sto postoji. A jedno vrijeme sam dosta bio blizak tim svim desavanjima, necete vjerovat da je nekim ekipama bitno samo da ne dozive ponizenje od Zelje ili Sarajeva, zbog nacina kako ce ih ostali poslije gledat. Nekom odgovara izgubiti 0-1 jer je svjestan da ce tesko moci nesto uraditi vise. Smijesno, ali istinito.
Cestitke vjerovatnom prvaku Sarajevu, a ja se navijacki nadam da ce ga Zajko zavuci za 1-1 u 90-oj...
Vjerovatno cu biti napadnut od dusebriznika, ali znam dosta veeelikih Zeljovaca koji razmisljaju ovako. Ali vjerujte, ima ih jos, ali nije moderno biti objektivan, vec samo u tor i cekat sta pastir kaze. Prepucavanja i provokacije ok, ali branit neodbranjivo je glupost.
Uostalom, vecina navijaca moze samo navijat, a par ljudi predstavlja klub u odredjenom momentu i odlucuje.
Pozdrav normalnim!
nije to bolest rijetka...

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 25 maj 2015, 19:26

budimo realni, sloboda ce potonuti u sarajevu, jer je ovo komsijama utakmica desetljeca najmanje... nisu uzeli titulu 8 godina i nece je ovo propustiti, kolikjo god mi zeljovci to zeljeli... zato mi je prica oko "pustanja" slobobe sarajevu smjesna jer nema pokrica u kvalitetnim igracima...

elem neise, svakako sam zadovoljan, pa tama i izgubili od celika, a oni ce biti nabrijani na fazon, da kao nama "uzimaju" titulu... ali da su dobri ovog proljeca jesu... zato mislim da zeljo maksimalno moze do remija u zenici...
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

Batva
Kontakt:

Post Postao/la Batva » 25 maj 2015, 19:37

sergejevic je napisao/la:

Mislim da je sve receno. Jedno su forumske price i zelje nas pojedinaca, ali realnost je ipak malo drugacija. Igracki Sarajevo je bolje od Slobode, ali ni to ne mora nesto da znaci, jer je i Zeljo igracki bolji od Slobode pa smo uspjeli otkinuti bod na Grbaviti. Neko ce reci kako se zelimo osvetiti Zeljeznicaru pa cemo pustiti Sarajevu, ali je realnost ta da smo se osvetili Zelji upravo jer smo im uzeli bod(ove) na Grbavici i tako, najvjerovatnije, uskratili ih i za titulu.
U prilog Slobodi ne ide ni to da igraju bez, ove sezone, odlicnih Mehmedagica i Kise, kao i Ahmetovica koji je posljednjih utakmica eksplodirao, pa ce pobjeda Sarajeva biti olaksana, ako uspiju to odraditi i na terenu. Naredne sedmice cemo sve znati, a nadamo se fer prvenstvu uz dobre i neizvjesne utakmice, puno golova i odlicnu posjetu na stadionima. Neka titulu osvoji bolji.
Ko od harama zivi, godisnje dva puta ne podrigne.

simon
Kontakt:

Post Postao/la simon » 25 maj 2015, 19:40

Svaka cast na postu ali nazalost strumfovima istina nista ne znaci (cast izuzecima), oni su u svojim glavama razvili teoriju da mi ne mozemo pobjediti nikoga, konstantno vrte istu pricu o nama i sudijama. Mi smo odgovorni ne samo za nase pobjede i poraze vec i za one od konkurenata i klubova koji se bore za opstanak, tuga :facepalm: .

Oni kreiraju neke teorije oni nama puste, mi njima i sve se svodi na praznu pricu. Kako to svi sve znaju kada utakmica zavrsi a prije iste svi pisu kako cemo prosuti bodove.

Svaka cast momcima koji su cestitali na tituli, a ovim dusmanima :wave: i nastavite da kmecite i sebe uvjeravate u vlastite lazi.
Ti si opet šampion !

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 25 maj 2015, 19:44

Zamolio bih vas da nastavite u istom ritmu, ne dozvolite da oni koji danima uništavaju sve teme na forumu budu glasniji. Lijepo je čitati mišljenja razumnih ljudi.
Živjeli.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Zaključano

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Balorda, Najprvi i 33 gosta.