Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

OnlyUnited
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la OnlyUnited » 22 maj 2015, 17:50

Schneiderlin je napisao/la:
OnlyUnited je napisao/la:Moguce da je u pitanju online security baza koja svako malo skenira i nadzire rad browsera na agresivniji nacin nego ostali antivirusi. Inace karspersky je jedan od jacih ko ima full access i vjerovatno ima dodatne online opcije sto trazi i jacu masinu.

kaspersky je sa full accessom,ali mozilla radi skoz normalno i ništa nešteka :roll: samo google chrome sere
Onda ocito ima konflikt sa tim novijim chromeom (to mozes provjeriti tako sto skines stariju verziju pa probas). U svakom slucaju predji na mozzilu.
- Ed Woodward for Prime Minister !

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 22 maj 2015, 18:05

OnlyUnited je napisao/la:
Schneiderlin je napisao/la:
OnlyUnited je napisao/la:Moguce da je u pitanju online security baza koja svako malo skenira i nadzire rad browsera na agresivniji nacin nego ostali antivirusi. Inace karspersky je jedan od jacih ko ima full access i vjerovatno ima dodatne online opcije sto trazi i jacu masinu.

kaspersky je sa full accessom,ali mozilla radi skoz normalno i ništa nešteka :roll: samo google chrome sere
Onda ocito ima konflikt sa tim novijim chromeom (to mozes provjeriti tako sto skines stariju verziju pa probas). U svakom slucaju predji na mozzilu.

meni se mozzila nikad nije svidjala, ni dizajn ni rad ni nista :D ako je nesto sa chrome-om onda koristim Operu i funkcionise sasvim lijepo ;) ali probaj prvo stariju verziju skinuti pa sa njom ;) moguce da ove dve verzjie nisu dobro portane ;)
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 24 maj 2015, 12:27

slika

Nije me dugo bilo :)

Preko jumpera nisam uspio skinuti bios sifru, ali sam uspio uci u boot meni. instalacija xp-a se gotov zavrsi, i zapne svaki put mislim kad ocitava dole registering... poslije izbaci gresku pa ovo. Upsjesno formatiram i sa xp-om i sa 7-icom. Kod 7 isto zapne. Vadio sam ramove, pokusavao s jednim i sl. Isto uvijek.
Mia San Mia

Najda
Kontakt:

Post Postao/la Najda » 24 maj 2015, 12:55

[youtube][/youtube]
FK Željezničar
GNK Dinamo Zagreb
FK Partizan
FC Barcelona

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 24 maj 2015, 13:52

Hvala ;)
Mia San Mia

admir12345
Kontakt:

Post Postao/la admir12345 » 25 maj 2015, 11:36

http://prntscr.com/794d94 kako to da rijesim hocu ukucam ip rutera na internet nece da ga otvori moze pomoc do cega je

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 25 maj 2015, 17:40

Odgovara li ova graficka na ovu konfiguraciju.
slika
slika

Kad se pokrenu igrice, po ekranu se pokazu crtice. To je valjda do graficke...
Mia San Mia

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 25 maj 2015, 21:58

Jel mi iko zna objasniti kako da aktiviram wireless na routeru? Tp-Link n wireless router je u pitanju. Spojio sam ga sa glavnim routerom i hvata mi bežičnu konekciju ali ne mogu ništa da otvorim. Kako da izvršim konfiguraciju? Koje postavke idu?

Anybody? Pls :pray:
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 25 maj 2015, 22:43

Ovako, povezi racunar sa tp-link routerom (znaci enthernet kabal iz racunara ubaci u novi router u br 1).

Zatim, ugasi sve. Povezi WAN port sa routera sa LAN portom modem routera (znaci glavnog) uz pomoc enthernet kabla. Znaci povez'o si racunar sa LAN portom TP-link routera i povezo si modem i router.

Upali racunar i tp-link router a modem (glavni router) nemoj jos. Otvori browser (internet explorer ili neki dr.) i kucaj lan ip adresu 192.168.1.1, zatim enter, kucas admin za username i isto tako admin za pasword. Kad udjes u postavke routera, ides na Network - WAN, izaberi Dynamic IP, pa Save. Klikni na Status u meniju. Pod WAN sekcijom, klikni Renew dugme. Sacekaj oko 2 minuta, I tada ce IP adresa biti dodeljena. Ako ne pokazuje da je router pokupio IP adresu ili pokazuje time out, uradi ovo:
Kada ste završili podešavanje, rebutujte uređaje prekidom strujnog kola da bi vam mreža bolje i stabilnije radila.
1. Prvo iz napajanja isključite kablovski modem, a zatim ugasite TP-LINK router, i ostavite tako otprilike 2 minuta;
2. Prvo uključite kablovski modem, i sačekajte da se modem stabilizuje (sve LEDiode bi trebalo da normalno svetle).
3. Uključite TP-LINK router I sačekajte oko minut, pa uključite vaš računar.
4. Ponovide postupke od 1 do 3 opisane iznad sve dok se ne konektujete na Internet.

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 27 maj 2015, 16:09

Imam problem kod uploada datoteka na facebook (u porukama), ali isto tako i downloada, nebitno o kakvoj se datoteci radimo uvijek mi je pošalje u jpg formatu, ali isto tako i kad je skinem bude u jpg. :roll:
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 28 maj 2015, 00:11

@OnlyUnited

Hvala puno jarane :thumbup: :thumbup:
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

KEC
Kontakt:

Post Postao/la KEC » 31 maj 2015, 21:16

Pozz dali ima neki program vezan za gradjevinu il et neko uredjenje slika da npr kad imam obicnu sliku nekog objekta da na njega mogu ubacivat fasade raznih boja al da to izgleda realno..Hvala unapijed
Bolje imat jedan nov BMW nego dva polovna Golfa 2

SteveHeighway
Kontakt:

Post Postao/la SteveHeighway » 31 maj 2015, 21:21

Tabovi mi se sami otvaraju u zadnje vrijeme,jel u pitanju neki virus? Koji mi antivirus preporucujete da skinem?
When he had a chance to choose between trophies and loyalty, he picked loyalty. He picked loyalty for one simple reason. He is more then just a football player, he is more then just a human... He is Liverpool Football Club.
Steven Gerrard !

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 31 maj 2015, 22:57

Spremio sam sve kontakte iz mobitela sa sim kartice na memorijsku sd karticu.Ima li neki program da mogu te kontakte očitati na kompjuteru?
Keep walking.

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 01 jun 2015, 11:37

Je li vam jutros izbacilo ovu poruku za Windows 10

slika
slika
1946

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 01 jun 2015, 11:46

Head je napisao/la:Je li vam jutros izbacilo ovu poruku za Windows 10

slika
slika
jest meni
Microsoft je rekao da ce upgrade na 10-ku biti besplatan(prvu godinu) i za piratske verzije
samo sto ce na pocetku dok ne izadju aktivatori pirati imati problema sa licencom, nekompatibilnosti etc. (tako se barem prica), ali brzo ce se to rijesti
The consumer free upgrade offer for Windows 10 applies to qualified new and existing devices running Windows 7, Windows 8.1 and Windows Phone 8.1. Some editions are excluded from the consumer free upgrade — including Windows 7 Enterprise, Windows 8/8.1 Enterprise, and Windows RT/RT 8.1. Active Software Assurance customers in volume licensing have the benefit to upgrade to other Windows 10 enterprise offerings.

We have always been committed to ensuring that customers have the best Windows experience possible. With Windows 10, although non-Genuine PCs may be able to upgrade to Windows 10, the upgrade will not change the genuine state of the license. Non-Genuine Windows is not published by Microsoft. It is not properly licensed, or supported by Microsoft or a trusted partner. If a device was considered non-genuine or mislicensed prior to the upgrade, that device will continue to be considered non-genuine or mislicensed after the upgrade. According to industry experts, use of pirated software, including Non-Genuine Windows, results in a higher risk of malware, fraud (identity theft, credit card theft, etc), public exposure of your personal information, and a higher risk for poor performance or feature malfunctions.
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

suhakrpa
Kontakt:

Post Postao/la suhakrpa » 01 jun 2015, 20:52

Prije neki dan sam radio sistem i prvi put sam instalirao Windows 7. Sada imam problem sa zvukom i nikako ne mogu da to nastimam. Zvucna kartica mi je Realtek AC 97 (ako je to) i kada idem na ono istrazivanje problema pise da nisu instalirani driveri za nju. Medjutim kada pokrenem program za drivere (Driver Checker) on uopste ne pronadje taj hardware. Skinuo sam i neke drivere sa Realtek-ove stranice, ali uvijek pri instalaciji izbaci neku gresku.

Zna li neko mozda kako da rijesim ovo?

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 01 jun 2015, 21:02

Vjerovatno si nasao verziju drivera koja nije kompatibilna sa windows 7.

Imas ovdje http://www.download3k.com/System-Utilit ... river.html (ides na download realtek ac for vista/win 7...).

Zatim pod select a download mirror, izaberes jedan od ponudjenih, skines i instal.

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 01 jun 2015, 21:12

Kamera na laptopu mi nikako neće. Znači kada sam na skajpu radi komforno i sve. Ali kada treba za slikanje samo mi je otvori i spusti na startnu liniju, i to je to. :roll:

suhakrpa
Kontakt:

Post Postao/la suhakrpa » 01 jun 2015, 22:14

OnlyUnited je napisao/la:Vjerovatno si nasao verziju drivera koja nije kompatibilna sa windows 7.

Imas ovdje http://www.download3k.com/System-Utilit ... river.html (ides na download realtek ac for vista/win 7...).

Zatim pod select a download mirror, izaberes jedan od ponudjenih, skines i instal.
Odradio sve ali opet nista. Sve potpuno isto. Da li je mozda problem sto koristim racunarove zvucnike, msm one iz procesne (ili monitora) ? :hmmmmm: Nna XP-u je sve super radilo.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.