FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

sloboda72
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la sloboda72 » 25 maj 2015, 20:58

merak je napisao/la:
sloboda72 je napisao/la:Skupština Slobode neće biti održana 29. maja?
SportFudbalIzdvajamoKolumneMay 25, 2015 0 9

Kuloarska naklapanja o tome kako će predsjednik UO Slobode, Azmir Husić, uskoro podnijeti ostavku, zato što nije dobio potporu Grada za projekt “zlatna karika” (4 miliona maraka u naredne 4 godine), dijelom je opovrgnuo sam predsjednik UO Slobode.

– Sve će se doznati na sjednici Skupštine kluba, 29. maja. Možda odem, a možda i ostanem. Sve zavisi od stava Skupštine vezanog za projekt “zlatna karika” – izjavio je u medijima predsjednik Husić.

Međutim, predsjednik Skupštine Mirsad Muharemagić kaže kako spomenuta sjednica neće biti održana u navedenom terminu.

– Sigurno u ovom mjesecu neće biti održana. Po Statutu, svaki član Skupštine mora sedam dana prije dobiti poziv i radni material. Mi smo mjesecima čekali izvještaj o poslovanju i radu UO, a sada kada je poznat, mnoge stvari su iznenađujuće. Među ostalim, Husić je prikazao da je u Slobodu uložio oko 725.000 dolara, a o svemu tome nema validne dokumentacije. Radi se valjda o pozajmicama, a upravo je on bio najžešći kritičar pomoći Slobodi sistemom pozajmica – izjavio je Muharemagić.

U uredima Slobode može se čuti i tvrdnja da je projekt “zlatna karika”, u stvari, potekao od direktora Saše Vugdalića. Navodno je sličan projekt prije desetak godina pokušao sprovesti u Željezničaru, ali da je odbijen. Hoće li sada doživjeti takvu sudbinu i u Slobodi. Naravno, ako je ovo za Želju tačno.

Zanimljiva je stvar oko spomenutih pozajmica. Ako je tačno da je Husić u Slobodu uložio oko 725.000 dolata (oko 1,25 miliona), onda je dug Slobode veći nego što je prikazan na posljednjoj Skupštini kluba. Valja imati na umu da pozajmice traže i drugi: Salih Šabović oko 800.000, Davud Zahirović 500.000, Fuad Baraković 150.000… (tl)
Cekaj malo ko dostavlja materijal za skupstinu vama clanovima ? Koliko ja znam skupstina. Predsjednik je svoj materijal dostavio prije minimalno sedam dana zar ne ? Sve nedoumice ova skupstina bi otklonina. Zar je moguce kolika je gnjida ovaj Muharemagic.

Predsjednik Skupštine ima Izvještaj UO i Predsjednika Husića.On je već trebao razaslati pozive i materijale za Skupštinu.Na osnovu njegove izjave ne može se naslutiti termin Skupštine.Vrijeme curi.Igrači i Musemić ovo prate. Muharemagić je otpočeo sjednicu Skupštine preko medija, ušao je već u meritum.On tako teško krši Statut.Iznosi ono što treba iznositi na Skupštini. Ali Skupštinu neće da sazove , a to mu je Statutarna obaveza.Nekad je držao Skupštine i preko telefona.Sve je to tako prozirno, da i maksum vidi da iza njega stoji jak "mentor", a to je faraon.Žao mi je što UG Prijatelji ne pokreću inicijativu za potpise, za Vanrednu Skupštinu.(14 potpisa ili 1/3 članova).ovdje se želi skrenuti pažnja sa predloga "Zlatne karike"na svaki način.Skupština je na Izvještajnoj sjednici u junu 2014 usvojila izvještaj Predsjednika Husića za 2013g.i perid januar-maj 2014.Tada ovaj Muharemagić nije govorio protiv Husića i Izvještaja.M. Kovačević se povukao i Ostavka (28. 01. 2013) mu je usvojena na Skupštini u februaru 2014 , bez ikakvog Izvještaja.Ni tada se Muharemagić nije oglasio nego je na dnevni red stavio Ostavku.Husić treba tražiti od Muharemagića izvještaj za period juli 2012- februar 2013.Taj period rada Slobode ne može proći bez Izvještaja.Također,Muharemagić je bez Odluke Skupštine ušao u pregovore o" Fuziji" sa Olimpicom i gašenju FK Sloboda.Mislite li da je ovaj "dečko" to mogao raditi na svoju ruku , tek tako. Ja ne mislim.On sve što je radio i što sada neće da radi , čini jer ima "leđa".Iza njega stoji i to čvrsto faraon .Šta li samo bi sa one, "dogovorene" utakmice sa Bešiktašom? Je li faraone.
Ja volim FK Tuzla City

Batva
Kontakt:

Post Postao/la Batva » 25 maj 2015, 21:08

Yebo ga hljeb i mentor faraon vise, zasto je onda uopste yebeni faraon povecao transu Slobodi, lakse je bilo ne uciniti to i tako se otarasiti Husica, dati do znanja da grad nema para, da su poplave i teska materijalno-ekonomska i svaka druga situacija ucinile svoje i vozdra.
Epilog ce biti da odlazi ili Azmir ili Muharemagic, a moguce i obojica. Ali je svima jasno da Miske opstruira naredni saziv skupstine, tacnije, prolongira istu jer vjerovatno nazire sam sebi kraj. A razloga za to je mnogo, medjutim faraon ostaje gdje jeste, ma kako sve ovo zavrsilo. Dovidjenja i cao.

Vec se vrse pripreme za odlazak u Sarajevo, nisam siguran jos koliko bi nas moglo biti tamo. Ide neko od vas ili barem planira?
Ko od harama zivi, godisnje dva puta ne podrigne.

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 25 maj 2015, 21:16

slika
slika
slika
Ja volim FK Tuzla City

fukaratz
Kontakt:

Post Postao/la fukaratz » 25 maj 2015, 21:33

sloboda72 brate ti ako jos uvijek mislis da ce grad dati slobodi milion onda nisi sav svoj, kakav crni milion u ovakom vremenu! karika mozda prodje mozda ne, Azmir mozda ostane mozda ne, ali Sloboda milion od grada nece dobiti! iskreno da te pitam da ti vodis grad da li bi dao milion klubu kojeg prati 2000 ljudi?
Sloboda Tuzla

Tuzlak04
Kontakt:

Post Postao/la Tuzlak04 » 25 maj 2015, 22:27

fukaratz je napisao/la:sloboda72 brate ti ako jos uvijek mislis da ce grad dati slobodi milion onda nisi sav svoj, kakav crni milion u ovakom vremenu! karika mozda prodje mozda ne, Azmir mozda ostane mozda ne, ali Sloboda milion od grada nece dobiti! iskreno da te pitam da ti vodis grad da li bi dao milion klubu kojeg prati 2000 ljudi?
Ako je sloboda72 pratio, mnoge MZ se žale da im se ne obnavljaju putevi, kanalizacija itd. Ovi sa Husina ubiše sa saopštenjima i žale se da su ostavljeni na milost .. Gradsku ulicu je načelnik izigrao, jer im je na proljeće obećao saniranje iste za koje se sad vidi da nema ništa od toga (slike na Tuzlarijama, Tuzlanski . .ma nema). I zamisli sad da dadn'u 'nako milion za saniranje duga koji su neki u džep stavili . Treba biti realan :crazy: . .

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 25 maj 2015, 22:54

i sta nam je sad ciniti kad je to tako
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 25 maj 2015, 23:04

dal je moguce da na svakoj j e b e n o j stranici treba pisati da se od grada ne trazi da na skupstinu dodje licno faraon sa koferom para....opet nasjedate sa ublehaskim pricama i j e b e n o j ljudskoj slini i parazitu muharemagicu dajete vjetar u ledja jer je to upravo prica
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

Tuzlak04
Kontakt:

Post Postao/la Tuzlak04 » 25 maj 2015, 23:09

ultrasstyle_tz je napisao/la:i sta nam je sad ciniti kad je to tako
Ta odluka o izdvajanju sigurno ide na gradsko odlučivanje i neće načelnik tu ništa odlučivati, kako sloboda72 misli (puno je to love da odlučuje jedan čovjek). Šta ti misliš koliko ljudi biti za ??? Sigurno je da bi svi htjeli, al jednostavno neće biti tako !!!

Teška su vremena . . .

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 25 maj 2015, 23:14

ma normalno da od miliona nema nista, to je davno receno...ako das jednim- htjet ce svi...sta ce se dogovoriti i da li ce se dogovoriti to cemo da vidimo...ja sam bio optimista do Obarske( koliko god to smijesno zvucalo :P), medjutim nakon onih scena protiv Obarske bojim se da se Azmir nije zapitao kome i cemu sve to...kako ti imas obraz da trazis od nekog nebitno 500.000, 700.000 maraka a nemas 300 ljudi na svojoj strani kad je gusto , a nece uvijek bit med i mlijeko i da milion dobijes..kad mu onako seru kad stvari ne idu kako treba...sta bi tek bilo da dobije i taj milion od grada a ono krene lose, zaneda se jbg ko Sarajevu u jednom momentu..a haman da je azmir takav , jednom kad nesto odluci to je to

ja sam kazem oept bio siguran da su nesto bili dogovorili i da su oni u opstini nasli zajednicki jezik sa azmirom ili ce naci..neupitno je to da niko nece/ne smije dozvoliti gasenje Slobode, ali sad je upitno koliko on ima vise energije..za ovo godina koliko je azmir na tusnju nikad nismo vidjeli onako nesto kao ono sranje u lozi...bojim se tog emotivnog praznjenja kod njega

bazdareni
Kontakt:

Post Postao/la bazdareni » 25 maj 2015, 23:20

Samo da vam kazem i ovo nije provokacija, citavo Sarajevo prica da ste zavrsili tekmu sa pitarima, pa cak i oni sami, ako ne vjerujete pitajte Zebu gdje ce on biti u subotu.. Tako da nema potrebe da vise naglabate o tome, dobiste i vi etiketu da vas nosaju po ustima, a niste ni odigrali tekmu. I da vam kazem mi vas ne krivimo zbog toga!

Coraco
Kontakt:

Post Postao/la Coraco » 25 maj 2015, 23:22

Možda ne onakvo vrijeđanje i u onom obimu, al treba bit realan pa reći da je bilo za očekivati vrijeđanje. Pogotovo autogol i ljudi dadoše drugi gol, ko od nas nije pomislio da je utakmica završena ? Mi smo samo imali sreće što smo pobijedili i što se na tribini okrenula situacija u pozitivu.
A eto čim je i Husref dao izjavu kako po gradu kruži priča o namještenoj utakmici, dovoljno je jasno.

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 25 maj 2015, 23:37

fukaratz je napisao/la:sloboda72 brate ti ako jos uvijek mislis da ce grad dati slobodi milion onda nisi sav svoj, kakav crni milion u ovakom vremenu! karika mozda prodje mozda ne, Azmir mozda ostane mozda ne, ali Sloboda milion od grada nece dobiti! iskreno da te pitam da ti vodis grad da li bi dao milion klubu kojeg prati 2000 ljudi?
EVO TI MATEMATIKA. 65 GODINA POMNOŽI SA 30 UTAKMICA U GODINI(PROSJEK , PRVENST. I KUP), A ONDA TAJ BROJ POMNOŽI SA 2000(PROSJEK). DOBIJEŠ 3. 900 000 GLEDALACA. OVO JE DONJA GRANICA. NADŽIVIĆE" SLOBODA" FARAONA I MENE I TEBE , SIGURAN SAM. FARAON NE ZNA ŠTA JE "SLOBODA". ZATO JE NE ZNA CIJENIT.
Ja volim FK Tuzla City

KrojcicaHills
Kontakt:

Post Postao/la KrojcicaHills » 25 maj 2015, 23:38

bazdareni je napisao/la:Samo da vam kazem i ovo nije provokacija, citavo Sarajevo prica da ste zavrsili tekmu sa pitarima, pa cak i oni sami, ako ne vjerujete pitajte Zebu gdje ce on biti u subotu.. Tako da nema potrebe da vise naglabate o tome, dobiste i vi etiketu da vas nosaju po ustima, a niste ni odigrali tekmu. I da vam kazem mi vas ne krivimo zbog toga!
nema se tu sta zavrsavat....odigramo laganiju utakmicu sa 5-6 juniora i cao strumfovi.....

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 25 maj 2015, 23:39

kruzi jer vise nemas informacija iz kluba pa krecu naglabanja..vise ne curi na sve strane ko prije..vidis da sam i ja bio donji jedan period hahaha :mrgreen: ...a jos i kladionica blokira par i kod nas narod kakav je u nedostatku pravih informacija kud ce bolji dokaz nego da kladionica blokira par i to i bi

ali opet degutatno je ono bilo slusati..nece ba on onako reagovati zbog price "prodo si utakmicu, stidi se, hoces kariku a prodajes, mi skupljamo sadaku bajramovicu a ti prodajes" -nece na to niko reagovati, nesto je tu drugo bilo...

a i osim toga reakcija navijaca me ubila u pojam... sta je to toliki strah se uvukao na zapadu od pojedinaca da samo 7-8 ljudi smije skocit i stat uz covjeka... ili je to stvarno tolika mrznja prema Azmiru da od 1500 ljudi glavu dajem da vise od 300 nije vjerovalo u Azmira i igrace i bilo na njihovoj strani..bolan kod 3-2 stices dojam da pola stadiona navija, pola je.e sebi mater sto smo dali go, krivo im

a i navijaci sa sjevera...gdje su oni posli, ceku azmiru pravit? uletit u teren?, sto se vracaju nazad kod 2-2..jbt znaju mnogi ovdje mi ni kod 0-5 nismo izlazili, valjda navijas i kod 0-2 i kod 0-5..a ako smo posteni toliko sto nismo u banovicima izasli sa stadiona prosle godine kod 1-2

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 25 maj 2015, 23:45

bazdareni je napisao/la:Samo da vam kazem i ovo nije provokacija, citavo Sarajevo prica da ste zavrsili tekmu sa pitarima, pa cak i oni sami, ako ne vjerujete pitajte Zebu gdje ce on biti u subotu.. Tako da nema potrebe da vise naglabate o tome, dobiste i vi etiketu da vas nosaju po ustima, a niste ni odigrali tekmu. I da vam kazem mi vas ne krivimo zbog toga!
50.000 jel..

pricala je i citava Tuzla da smo se obarskoj prodali pa et sta bi...

moj stav je takav, treba igrat i pustit ljudima da nas posteno pobijede

u svemu tome mi je zao samo sto necemo odigrati jednu jaku utakmicu kompletni i nabrijani cisto da vidimo na cemu smo i koliko vrijedi ova ekipa

Coraco
Kontakt:

Post Postao/la Coraco » 25 maj 2015, 23:50

Ma nije to nikakva mržnja, mi smo ko izgubljene ovce. Eto dovoljno nam je da jedan ubaci neku informaciju na fb i okrene se sve naglavačke. Zavalili nas jedni, drugi, treći i evo sad se ubaci priča da Husić isto radi. Raja koja nema veze i vezice za info, ne zna u šta više da vjeruje.
Uz to nekolicina plaćenika il kako već da ih nazoveš, dovoljno da okrenu ljude.

bazdareni
Kontakt:

Post Postao/la bazdareni » 26 maj 2015, 00:00

Upravo to, niste kompletni, o tome se i prica, ali da ne duzimo. I citavo Sarajevo je pricalo da uzimate Mladost, dajete pitarima, Vitez ispada.
Pisem ti sta se pricalo po Sarajevu, a vidim po Tuzli se pricalo da dajete Mladosti bodove, uvijek se lomi preko tekme na koju najmanje obracas paznju..

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 26 maj 2015, 00:04

pa nismo kompletni jer su nas unakazili, ne jer smo dobivali namjerne kartone ili nesto..a mladost-sloboda ako je neko stimao, onda mu svaka cast-ima buducnost i u holivudu..ono je rat mogao bit da je jos 500 ljudi bilo

Tuzlak04
Kontakt:

Post Postao/la Tuzlak04 » 26 maj 2015, 00:07

bazdareni je napisao/la:Upravo to, niste kompletni, o tome se i prica, ali da ne duzimo. I citavo Sarajevo je pricalo da uzimate Mladost, dajete pitarima, Vitez ispada.
Pisem ti sta se pricalo po Sarajevu, a vidim po Tuzli se pricalo da dajete Mladosti bodove, uvijek se lomi preko tekme na koju najmanje obracas paznju..
Daj smanji doživljaj. Pročitaj ti šta si napisao !!!

bazdareni
Kontakt:

Post Postao/la bazdareni » 26 maj 2015, 00:12

Ocigledno nisi shvatio, budi pozdravljen

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.