merak je napisao/la:Cekaj malo ko dostavlja materijal za skupstinu vama clanovima ? Koliko ja znam skupstina. Predsjednik je svoj materijal dostavio prije minimalno sedam dana zar ne ? Sve nedoumice ova skupstina bi otklonina. Zar je moguce kolika je gnjida ovaj Muharemagic.sloboda72 je napisao/la:Skupština Slobode neće biti održana 29. maja?
SportFudbalIzdvajamoKolumneMay 25, 2015 0 9
Kuloarska naklapanja o tome kako će predsjednik UO Slobode, Azmir Husić, uskoro podnijeti ostavku, zato što nije dobio potporu Grada za projekt “zlatna karika” (4 miliona maraka u naredne 4 godine), dijelom je opovrgnuo sam predsjednik UO Slobode.
– Sve će se doznati na sjednici Skupštine kluba, 29. maja. Možda odem, a možda i ostanem. Sve zavisi od stava Skupštine vezanog za projekt “zlatna karika” – izjavio je u medijima predsjednik Husić.
Međutim, predsjednik Skupštine Mirsad Muharemagić kaže kako spomenuta sjednica neće biti održana u navedenom terminu.
– Sigurno u ovom mjesecu neće biti održana. Po Statutu, svaki član Skupštine mora sedam dana prije dobiti poziv i radni material. Mi smo mjesecima čekali izvještaj o poslovanju i radu UO, a sada kada je poznat, mnoge stvari su iznenađujuće. Među ostalim, Husić je prikazao da je u Slobodu uložio oko 725.000 dolara, a o svemu tome nema validne dokumentacije. Radi se valjda o pozajmicama, a upravo je on bio najžešći kritičar pomoći Slobodi sistemom pozajmica – izjavio je Muharemagić.
U uredima Slobode može se čuti i tvrdnja da je projekt “zlatna karika”, u stvari, potekao od direktora Saše Vugdalića. Navodno je sličan projekt prije desetak godina pokušao sprovesti u Željezničaru, ali da je odbijen. Hoće li sada doživjeti takvu sudbinu i u Slobodi. Naravno, ako je ovo za Želju tačno.
Zanimljiva je stvar oko spomenutih pozajmica. Ako je tačno da je Husić u Slobodu uložio oko 725.000 dolata (oko 1,25 miliona), onda je dug Slobode veći nego što je prikazan na posljednjoj Skupštini kluba. Valja imati na umu da pozajmice traže i drugi: Salih Šabović oko 800.000, Davud Zahirović 500.000, Fuad Baraković 150.000… (tl)
Predsjednik Skupštine ima Izvještaj UO i Predsjednika Husića.On je već trebao razaslati pozive i materijale za Skupštinu.Na osnovu njegove izjave ne može se naslutiti termin Skupštine.Vrijeme curi.Igrači i Musemić ovo prate. Muharemagić je otpočeo sjednicu Skupštine preko medija, ušao je već u meritum.On tako teško krši Statut.Iznosi ono što treba iznositi na Skupštini. Ali Skupštinu neće da sazove , a to mu je Statutarna obaveza.Nekad je držao Skupštine i preko telefona.Sve je to tako prozirno, da i maksum vidi da iza njega stoji jak "mentor", a to je faraon.Žao mi je što UG Prijatelji ne pokreću inicijativu za potpise, za Vanrednu Skupštinu.(14 potpisa ili 1/3 članova).ovdje se želi skrenuti pažnja sa predloga "Zlatne karike"na svaki način.Skupština je na Izvještajnoj sjednici u junu 2014 usvojila izvještaj Predsjednika Husića za 2013g.i perid januar-maj 2014.Tada ovaj Muharemagić nije govorio protiv Husića i Izvještaja.M. Kovačević se povukao i Ostavka (28. 01. 2013) mu je usvojena na Skupštini u februaru 2014 , bez ikakvog Izvještaja.Ni tada se Muharemagić nije oglasio nego je na dnevni red stavio Ostavku.Husić treba tražiti od Muharemagića izvještaj za period juli 2012- februar 2013.Taj period rada Slobode ne može proći bez Izvještaja.Također,Muharemagić je bez Odluke Skupštine ušao u pregovore o" Fuziji" sa Olimpicom i gašenju FK Sloboda.Mislite li da je ovaj "dečko" to mogao raditi na svoju ruku , tek tako. Ja ne mislim.On sve što je radio i što sada neće da radi , čini jer ima "leđa".Iza njega stoji i to čvrsto faraon .Šta li samo bi sa one, "dogovorene" utakmice sa Bešiktašom? Je li faraone.