Sve imam i sve cu pronaci, samo trazi! Naravno, uz naknadu. Pa je li zivimo u kapitalizmu ili ne, nijedan podatak nije "free of charge"!Pappy je napisao/la:Ja nemam te posjete, ali mislim da drug @AnelZ ima. Jednom je već to kačio, mislim na polusezoni.
Salim se, i ja podatke uzimam sa relevantnih stranica cije sam podatke provjerio licno tako sto sam uzimao iste sa stranice saveza ili SS.ba (zavisno o cemu je rijec) i radio matematiku i poklopile se pa sam shvatio da nema potrebe da trosim svoje vrijeme kada neko to vec radi te da mogu svoje resurse uloziti u nesto drugo + ta osoba sigurno dobija neku simbolicnu naknadu za svoj rad za razliku od mene. Oduvijek mi je bilo zao sto nisam poreknuo neku stranicu koja ce se baviti statistikom Premijer lige BiH i vremenom poceti pokrivati ostale sportove zavisno od profit&loss izvjestaja te Return on Investment istrazivanja. Mozda bi nakon nekog vremena poslao ponudu nasim savezima da za odredjenu cijenu radimo statistiku za domace lige.
Nazalost, nemam trenutno broj prosjecne posjete u BiH jer stranica nije osvjezila svoje podatke, jos uvijek stoje oni sa polusezone. Iskreno, da izracunam jos 120 utakmica tako sto cu uzeti podatke sa stranice saveza bi mi oduzelo sigurno oko 3-4 sata, a trenutno nisam raspolozen za to kada znam da ce u roku od 7-8 dana ta stranica objaviti osvjezene podatke jer ce biti gotova sezona. Kada nije bilo ovakvih pouzdanih podataka, radio sam statistiku koja se mogla pronaci u zasebnoj temi ovdje na forumu, SS.ba ekipa je redovno prenosila te podatke kao članke no onda su odlucili da sami pokrenu dio za statistiku za svaki klub te sam odlucio da prestanem licno to raditi jer bi bio dupli posao. Licno jos uvijek nisam zadovoljan sa tim aspetkom na SS.ba stranici i smatram da nisu dovoljno resursa ulozili u njega sto se nisam nadao da ce se desiti. Definitivno bi bilo bolje da uopste nije ni pokrenuto kada se pogleda trenutno stanje.