FK Borac - Banja Luka - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: vlakanje

Mandrak
Kontakt:

Re: FK Borac - Banja Luka

Post Postao/la Mandrak » 20 apr 2010, 15:25

Simpatizer je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
Simpatizer je napisao/la:A mene zamara kolicina nebuloza koju vecina vas izvaljuje ovdje i poprilicno se suzdrzavam da ne odgovorim onako kako vam sljeduje.
Ja ti navodim činjenice, da je Željo i više nego zasluženo pobijedio, ništa drugo me ne zanima. Kup je pred nama, stvari će biti još jasnije...
Ovdje niko nije napisao da nije zasluzeno! Dolazite ovdje, selektivno citate ono sto pisemo, a onda vecina vas odgovara najcesce besmislenim doskocicama, i tako do besvijesti...
Prvo ,ovo je forum za sve navijace a ne samo za navijace Borca i imamo pravo da dolazimo...kad bude ovo tvoj licni forum onda određuj pravila.
Drugo, dolaziš i ti na ovaj forum da bi nešto pisao u nadi da ce drugi procitati - nemoj se praviti lud da nije tako ;) ...sad je problem što pišete gluposti na svoju ruku, a ocekujete da niko nece reagovati na iste.
Pa ne možeš kenjati konstantno gluposti o sudijama i kako su pripremili teren da vas pokradu a istovremeno ocekivati da niko nece reagovati na te notorne gluposti.
Ponavljam, nije ti ovo forum navijaca Borca gdje se forsira jednoumlje tipa: jedan navijac napisao što pricaju igraci po kaficama,pa da da se svi ostali moraju složiti sa tim hehehehe....to ne ide tako na ovom forumu.

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 20 apr 2010, 15:26

Faul prije slobodnjaka Kajkuta je cist k'o suza,s leđa je neko oborio Stevanovica,mislim i zuti sudija da je dao :?
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

borcev_navijac
Kontakt:

Post Postao/la borcev_navijac » 20 apr 2010, 15:39

Mandrak je napisao/la:

Ja ti navodim činjenice, da je Željo i više nego zasluženo pobijedio, ništa drugo me ne zanima. Kup je pred nama, stvari će biti još jasnije...
Ovdje niko nije napisao da nije zasluzeno! Dolazite ovdje, selektivno citate ono sto pisemo, a onda vecina vas odgovara najcesce besmislenim doskocicama, i tako do besvijesti...[/quote]
Prvo ,ovo je forum za sve navijace a ne samo za navijace Borca i imamo pravo da dolazimo...kad bude ovo tvoj licni forum onda određuj pravila.
Drugo, dolaziš i ti na ovaj forum da bi nešto pisao u nadi da ce drugi procitati - nemoj se praviti lud da nije tako ;) ...sad je problem što pišete gluposti na svoju ruku, a ocekujete da niko nece reagovati na iste.
Pa ne možeš kenjati konstantno gluposti o sudijama i kako su pripremili teren da vas pokradu a istovremeno ocekivati da niko nece reagovati na te notorne gluposti.
Ponavljam, nije ti ovo forum navijaca Borca gdje se forsira jednoumlje tipa: jedan navijac napisao što pricaju igraci po kaficama,pa da da se svi ostali moraju složiti sa tim hehehehe....to ne ide tako na ovom forumu.[/quote]

a šta ti braniš sudije? pa ko da je to neko lčudo kod nas, sad po tebi eto baš kad sude želji sudije idealne a na svim ostalim utakmicama katastrofa.
Ja ne kažem da i kod nas ne bi možda to uradili, i ne napdam želju nego ovakvo sudjenje inače, a ta utakmica je bila jedna od mnogih i kad je sudjenje u pitanju ni po čem jedinstvena.

Na svu srecu utakmica je prošla u korektnoj i fer atmosferi na terenu i na tribinama, i sudija nije bio glavni akter iste
TREĆI PUT ČASTIMO !

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 20 apr 2010, 15:44

Pa ko brani sudije :shock: :o :o
Zapravo, pravo pitanje je Ko prica o sudija uopšte što se tice ove utakmice??? Ti pricaš ,pominješ sudije i ubacujes njih u pricu...na pricam ja o njima.
Kako cu braniti sudije, kad ih uopšte nisam ni pomenuo vec to radis ti.
Ti pišeš kako su sudije pripremile teren da vas Željo pobjedi , to ne pišem ja na ovom forumu :!: :!:
Dobro, imaš pravo da pišeš to - niko ti ne brani...ali imam i ja pravo da reagujem na takvo pisanje :!:
Ja kažem da niste imali kako treb šanse iz igre, da niste imali akcije za 90 minuta igre , da vas je Željo u potpunosti nadigrao, da ste još odlicno prosli sa onim rezultatom uzimajuci u obriz igre oba tima, da vas sudija nije nicim oštetio itd itd.
Ti misliš suprotno , imaš demokratsko pravo na to...i to je sva prica i poenta.

Борац БЛ
Kontakt:

Post Postao/la Борац БЛ » 20 apr 2010, 16:33

jeste vi cudni pricate o utakmici koja je odigrana prije 3 dana,a sutrasnju utakmicu skoro niste ni spomenuli.Nevjerujem da je Zeljeznicara potplatio sudije jer nas na Grbavici mogu pobjediti i bez sudjenja na njihovu stranu i ako je sudija svirao tri,cettri nepostojeca za Zeljeznicar nemora da znaci da je utakmica namjestena pa i u Engleskoj sudije koji put pobjede a kamoli da nece u nasoj ligi.Zeljeznicar je zasluzeno pobjedio i trenutno su bolji od nas ali nemora da znaci da ce tako ostati.

banjaluka u srcu
Kontakt:

Post Postao/la banjaluka u srcu » 20 apr 2010, 16:40

Nisam se dugo javljao al pratim temu svog kluba iz dana u dan i imam pitanje za sve navijace Borca i svoje sugradjane:Kako vam se da raspravljati sa ovim pacenicima?Daj 'ladno ih ignorisite i nece se vise javljati,ne odgovarajte im na postove i to je to,otici ce oni sami.Pozdrav svima

SLATINA BASIGOVCI
Kontakt:

Post Postao/la SLATINA BASIGOVCI » 20 apr 2010, 16:50

banjaluka u srcu je napisao/la:Nisam se dugo javljao al pratim temu svog kluba iz dana u dan i imam pitanje za sve navijace Borca i svoje sugradjane:Kako vam se da raspravljati sa ovim pacenicima?Daj 'ladno ih ignorisite i nece se vise javljati,ne odgovarajte im na postove i to je to,otici ce oni sami.Pozdrav svima
cuj sad pa to....zar je zabranjeno razmijeniti misljenja.........

pajkan85
Kontakt:

Post Postao/la pajkan85 » 20 apr 2010, 16:59

Kulirajte ove Sarajlije kad pisu nesto glupo i kada provociraju, odgovarajte samo na normalna pitanja...i posle dva tri posta kad vide da nisu zanimljivi ni sami sebi odustace :)

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 apr 2010, 17:05

Ma daj, pa za Želju navijaju ljudi iz cijele lijepe naše, ne samo iz Sarajeva... kakav lapsus čovječe :P :mrgreen:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 20 apr 2010, 17:06

Virtu4l je napisao/la:Ma daj, pa za Želju navijaju ljudi iz cijele lijepe naše, ne samo iz Sarajeva... kakav lapsus čovječe :P :mrgreen:
Ma stipu, vidiš da neki (većina realno ne) zahtjevaju da im i tema bude jednonacionalna. :evil:
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 20 apr 2010, 17:19

@borcev_navijac
Mogao bih se sloziti s tim da je sudjenje bilo blago, ali vrlo blago domacinsko, jer su postojala mozda dva diskutabilna faula.
Medjutim, nakon sto je Coric napravio onaj faul zbog kojeg je dobio zuti karton, ja sam odmah uzviknuo: "Crveni". Sad kad hladne glave razmisljim, mislim da i nije trebao biti crveni jer bi to odmah unistilo utakmicu. Ali, moze se reci da ste tu dobro prosli, jer se moglo razgovarati o tome da li je bio zadnji igrac ili ne. Slicna situacija je s onim laktom kod aut-linije kojeg si takodjer spominjao. Mislim da nije bilo namjerno i nije trebao biti crveni iz istog razloga kao kod faula Corica. Mogao je dobiti zuti zbog neoprezne igre.

Bio si tu, vidio si da ste potpuno nadigrani i da je pobjeda sasvim zasluzena. Uostalom, vas trener i nekoliko igraca su dali izjave poslije utakmice za razne medije, i ja nisam procitao niti jednu jedinu zamjerku na sudjenje.
I, sad je kao neki igrac izjavio kako je bio nepostojeci faul prije prvog gola (kako je taj faul izgledao, nazalost se ne mogu sjetiti), i kako je sudija kriv sto ste ga primili, iako je vas igrac stajao kao kip dok je Mesic skakao i zabijao gol (kao uostalom i kod svih ostalih golova glavom).
Sad vi meni recite ko tu koga laze?

Sam Schlager je otisao sa prvenstvene utakmice protiv Slavije, a jedan od razloga za to je sudjenje. Da li se i nakon tog nedosudjenog penala nad Spalevicem trebalo pomisliti kako je utakmica unaprijed rijesena i zna se pobjednik? Ne budimo naivni.

Na kraju, mogu zakljuciti da je lazov taj igrac koji je to ispricao.
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

borcev_navijac
Kontakt:

Post Postao/la borcev_navijac » 20 apr 2010, 19:06

gollum je napisao/la:@borcev_navijac
Mogao bih se sloziti s tim da je sudjenje bilo blago, ali vrlo blago domacinsko, jer su postojala mozda dva diskutabilna faula.
Medjutim, nakon sto je Coric napravio onaj faul zbog kojeg je dobio zuti karton, ja sam odmah uzviknuo: "Crveni". Sad kad hladne glave razmisljim, mislim da i nije trebao biti crveni jer bi to odmah unistilo utakmicu. Ali, moze se reci da ste tu dobro prosli, jer se moglo razgovarati o tome da li je bio zadnji igrac ili ne. Slicna situacija je s onim laktom kod aut-linije kojeg si takodjer spominjao. Mislim da nije bilo namjerno i nije trebao biti crveni iz istog razloga kao kod faula Corica. Mogao je dobiti zuti zbog neoprezne igre.

Bio si tu, vidio si da ste potpuno nadigrani i da je pobjeda sasvim zasluzena. Uostalom, vas trener i nekoliko igraca su dali izjave poslije utakmice za razne medije, i ja nisam procitao niti jednu jedinu zamjerku na sudjenje.
I, sad je kao neki igrac izjavio kako je bio nepostojeci faul prije prvog gola (kako je taj faul izgledao, nazalost se ne mogu sjetiti), i kako je sudija kriv sto ste ga primili, iako je vas igrac stajao kao kip dok je Mesic skakao i zabijao gol (kao uostalom i kod svih ostalih golova glavom).
Sad vi meni recite ko tu koga laze?

Sam Schlager je otisao sa prvenstvene utakmice protiv Slavije, a jedan od razloga za to je sudjenje. Da li se i nakon tog nedosudjenog penala nad Spalevicem trebalo pomisliti kako je utakmica unaprijed rijesena i zna se pobjednik? Ne budimo naivni.

Na kraju, mogu zakljuciti da je lazov taj igrac koji je to ispricao.
Evo skoro sve bih se mogao sloziti s tobom, kad razmislim hladne glave i ja sam rekao da sudija nije uticao na rezultat. Meni se ucinilo da vidim intenciju, a opet mozda i grijesim.

I da ne budem licemjeran, na toj utakmici prvenstvenoj sa slavijom, isto mislim kao za ovu nas sa zeljom, mi smo slaviju nadigrali , ali i da da nismo opet bi ih pobjedili, jer slavija da je barselona nije taj dan mogla pobjediti. Nazalost tako je to kod nas, ja samo pokusavam biti objektivan i zelim da gledam fudbal na ne pozorisne predstave glumaca u crnim uniformama
TREĆI PUT ČASTIMO !

Simpatizer
Kontakt:

Post Postao/la Simpatizer » 20 apr 2010, 19:11

tanzla je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Ma daj, pa za Želju navijaju ljudi iz cijele lijepe naše, ne samo iz Sarajeva... kakav lapsus čovječe :P :mrgreen:
Ma stipu, vidiš da neki (većina realno ne) zahtjevaju da im i tema bude jednonacionalna. :evil:
Odakle ti to? Eh, kakve idiotske zakljucke neki izvode!

Zahtijevamo da pisete o fudbalu a ne da provocirate i tako nabijate 1000 stranica! Ako vec pisete svasta na vasoj temi, nema potrebe da i ovdje palamudite! Nadam se da je sad jasno.

Борац БЛ
Kontakt:

Post Postao/la Борац БЛ » 20 apr 2010, 19:14

tanzla je napisao/la:

Zahtijevamo da pisete o fudbalu a ne da provocirate i tako nabijate 1000 stranica! Ako vec pisete svasta na vasoj temi, nema potrebe da i ovdje palamudite! Nadam se da je sad jasno.
ma samo ih ignorisi sa stokom se ne vrijedi svadjati

Simpatizer
Kontakt:

Post Postao/la Simpatizer » 20 apr 2010, 19:16

Okrecemo se buducnosti:

Borba se nastavlja
Datum: 20.04.2010 16:38
Autor: Vladimir Grbić
Fudbaleri banjalučkog Borca u srijedu, od 18 časova, dočekuju Rudar Prijedor u 24. kolu Premijer lige BiH i traže pobjedu koja bi im omogućila da ostanu u trci za titulu šampiona.

"Crveno-plavima" će ovo biti prva utakmica od dvije koje će igrati zaredom na Gradskom stadionu (u nedjelju meč sa Travnikom), a Zoran Marić, šef stručnog štaba, najavljuje osvajanje šest bodova sa kojima bi njegova ekipa mogla da izvrši pritisak na prvoplasirani Željezničar.

"Utakmicom s Rudarom borba za titulu se nastavlja. Sigurno smo prema poziciji na tabeli i domaćem terenu favoriti u ovom meču i tako moramo i da se postavimo. Iako zaostajemo tri boda za Željezničarom, imamo pravo da se nadamo i da se borimo za titulu. Moramo da pobedimo kako bismo održali bodovnu razliku sa ekipama iza nas, ali i da spremni dočekamo eventualni kiks lidera. Drugi smo, imamo dve vezane utakmice kod kuće, malen bodovni zaostatak i sigurno je da smo u igri", izjavio je Marić i dodao:

"Rudar nam u goste dolazi oslabljen, ali to može da bude mač sa dve oštrice. Možemo da imamo više poblema sa oslabljenim Rudarom pošto su ti igrači odmorniji i željni dokazivanja, pa moramo meču da pristupimo sa puno opreza."

Borac je u derbiju sa Željezničarom u prošlom kolu primio četiri gola postignuta udarcima glavom, a većina je bila iz prekida. Marić ističe da su proteklih dana na treningu radili na rješavanju tog problerma.

"Imamo problema u igri nakon prekida i taj segment moramo brzo da popravimo. Održali smo sastanak sa igračima na kome smo analizirali igru iz Sarajava. Upoznali smo igrače sa greškama koje su pravili i u narednom periodu ćemo raditi još više na tome da se one ne događaju", rekao je šef stručnog štaba ekipe sa Gradskog stadiona.

Marić pred današnji meč ima kadrovskih problema pošto neće moći da računa na Duška Sakana, koji mora da pauzira zbog žutih kartona, a pod znakom pitanja su nastupi Ljubiše Vukelje i Vuleta Trivunovića.

"Trivunović već duže vreme vuče povredu skočnog zgloba. Zbog nedostatka igrača na njegovoj poziciji, morao je da nastupi u Sarajevu, ali sam ga izveo iz igre razmišljajući o ovom meču. Očekujem da će moći da igra, jer je veoma bitan igrač za našu odbranu", izjavio je Marić i dodao:

"Vukelja je lagano trenirao i nadam se da će i on moći da zaigra danas, jer nam je i njegova pomoć neophodna. Razgovarao sam s njim i odluku ćemo donijeti pred utakmicu."

Nakon pauze zbog žutih kartona u tim se vraćaju Bojan Puzigaća i Perica Stančeski.

Rudar u Banjaluku dolazi znatno oslabljen, jer Boris Gavran, šef stručnog štaba, zbog žutih kartona ne može da računa na Vladimira Rankića, Gorana Kotarana i Marka Jevtića, dok su Ognjen Dašić i Dragoslav Stakić povrijeđeni. Gavran ističe da, bez obzira na probleme, Rudar ne dolazi da izgubi.

"Borac je favorit, ali se nećemo predati. Iako ćemo biti oslabljeni, pokušaćemo da se banjalučkoj publici predstavimo u što boljem izdanju", rekao je Gavran i dodao:

"Poslije Borca nam u goste stiže tuzlanska Sloboda i ta utakmica ima veći značaj za nas. To ne znači da ćemo sa Borcem igrati bez motiva i ambicija."

U prvom meču ove sezone Rudar Prijedor je savladao Borac (1:0), a sada banjalučka ekipa ima idealnu priliku da uzvrati istom mjerom.

Mnogo pažnje privlači i meč Sarajeva i Čelik, a trener "bordo" tima Mirza Varešanović kaže da bi sve osim pobjede njegovog tima bila katastrofa.

"Moramo dobiti sve utakmice koje igramo na 'Koševu' do kraja sezone. Drugog načina da izborimo nastup u Evropi nema i toga smo svi u klubu svjesni. Mislim da je sasvim realno da Sarajevo na kraju sezone izbori evropska takmičenja", rekao je Varešanović.

Zoran Marić
Ovo su dva veoma važna meča za nas i u borbi za trijumfe očekujemo, kao do sada, veliku i bezrezervnu podršku.

Nihad Baljak
Derbi sa Širokim proglašen je utakmicom visokog rizika. Iako neće dolaziti navijači Širokog, imaćemo pojačane mjere osiguranja.
Žrijeb u petak
Žrijeb za određivanje domaćina prvog meča finala Kupa BiH između Borca i Željezničara biće održan u petak u prostorijama F/NS BiH.

"Volio bih da se revanš igra na našem stadionu, ali to su sigurno i njihove želje, što je sasvim normalno. Kuglice će da odluče i mi na to ne možemo i ne želimo da utičemo", rekao Zoran Marić.

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 20 apr 2010, 19:43

tanzla je napisao/la:

Simpatizer, na prethodnoj stranici se neko od vaših čudio kako se vama da uopšte raspravljati sa nama "paćenicima" , u trenutku dok je rasprava između nekolicine forumaša (navijača Borca i Želje) bila zanimljiva i konstruktivna u smislu da je rečeno dosta novog, da nije bilo nikakvih provokacija, a ni uvreda. E na tog lika koji učesnike koji raspravljaju naziva paćenicima se odnosilo ovo gore što sam napisao.

Mislim, sve je meni jasno, ali eto ;)
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

EastStand
Kontakt:

Post Postao/la EastStand » 20 apr 2010, 22:59

" се " $, " - " $ поставу. :o

$ $ је ", $ & 16:30 $ 18:00, на $ % 16:30? :?
"" ПУТ ""

gogineman
Kontakt:

Post Postao/la gogineman » 21 apr 2010, 00:33

Utakmica je u 18:00...nasi igraci ce sigurno da izginu na terenu, sto je sigurno, znam da sudjenje nece biti protiv Rudara jer bi to iskreno receno bilo ponizavajuce za Borac da sudije navlace kod kuce...mislim da ce biti fer i korektna utakmica i sudjenje i da ce sve proci u najboljem planu...

otok
Kontakt:

Post Postao/la otok » 21 apr 2010, 01:54

uzmite veleza u gostima a da pritom zeljo ne pobijedi u vrapcicima i vi ste prvaci
glavu gore,imati bolje sanse od zelje za titulu

Don Corleone
Kontakt:

Post Postao/la Don Corleone » 21 apr 2010, 04:40

otok je napisao/la:uzmite veleza u gostima a da pritom zeljo ne pobijedi u vrapcicima i vi ste prvaci
glavu gore,imati bolje sanse od zelje za titulu
samo da je Seljo ne uzme ...Sretno i od mene ;)
TI SI NAJBOLJA, TEBI DAJEM SVE, BIĆEŠ PRVAK TI, ZEMLJE NIČIJE

Zaključano

Natrag na “FK Borac”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.