FC Bayern München - Arhiva postova
Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers
Re: FC Bayern München
Aferim Muamere 
Pošto Klare i dalje prati Gomu u Violama, ja sam s druge strane uvijek pratio gdje je i šta radi, meni jedan od najdražih, napadača Bayerna. Zvali su insan za 1:0 i na kraju je u prvom sezoni Bayerna bio najbolji strijelac BL-a. U pitanju je naravno o Luca Toni 

Ono po čemu ću ga ja vazda pamtiti je gol Hoffi u 92' minuti za pobjedu (kada sam ja jedini u kafiću skočio od radosti, a ostali zbog Vede i Seje u tugu pali) i naravno gol u 118' minuti protiv Getafea u kupu UEFA.
No, ono što mene više fascinira je to da je Toni jučer napunio 38 godina i trenutno je prvi strijelac Serije A sa 21 golom i ima realne šanse da tako i ostane. Prošle sezone je dao 20 golova. Kapa dole
U drugoj sezoni je zapeo u probleme sa povredama i na kraju svega je zaspao na Van Gaalovoj sjedinici i raus... Šteta...
I na kraju, zna se njegovo veliko prijateljstvo sa Riberyem i evo jedan simpatičan video
[youtube][/youtube]

Ono po čemu ću ga ja vazda pamtiti je gol Hoffi u 92' minuti za pobjedu (kada sam ja jedini u kafiću skočio od radosti, a ostali zbog Vede i Seje u tugu pali) i naravno gol u 118' minuti protiv Getafea u kupu UEFA.
No, ono što mene više fascinira je to da je Toni jučer napunio 38 godina i trenutno je prvi strijelac Serije A sa 21 golom i ima realne šanse da tako i ostane. Prošle sezone je dao 20 golova. Kapa dole
U drugoj sezoni je zapeo u probleme sa povredama i na kraju svega je zaspao na Van Gaalovoj sjedinici i raus... Šteta...
I na kraju, zna se njegovo veliko prijateljstvo sa Riberyem i evo jedan simpatičan video
[youtube][/youtube]
Sent from my Philips Smart TV.
- Omerbavarac
- Kontakt:
Kako Klopponja hladno koketira sa Bayernom.
Cuj mogao bih se zamisliti na klupi istog.
Pa logicno da bi, samo je pitanje kako bi to zuti zid podnio ali hajde kad je mogao Sammer moze i on.
Procitah danas vijest da Robben ne ide na odmor, barem ne odmah jer navodno zeli ostati u Minhenu i nastaviti sa treninzima da bi narednu sezonu docekao sto spremniji.
Cuj mogao bih se zamisliti na klupi istog.
Pa logicno da bi, samo je pitanje kako bi to zuti zid podnio ali hajde kad je mogao Sammer moze i on.
Procitah danas vijest da Robben ne ide na odmor, barem ne odmah jer navodno zeli ostati u Minhenu i nastaviti sa treninzima da bi narednu sezonu docekao sto spremniji.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Evo gledam golove naših strijelaca i učinke( golove) naših odbranbenih igrača.
Mogu reći da nam je bio tu Alaba da pomogne odbrani, Hojbjerg veznom i Robben napadu da bi bili bliže prolazu Barrse..
Al eto šta sad, ipak smo uzeli bl
nije tako loše 
Mogu reći da nam je bio tu Alaba da pomogne odbrani, Hojbjerg veznom i Robben napadu da bi bili bliže prolazu Barrse..
Al eto šta sad, ipak smo uzeli bl
-
Nerminovic
- Kontakt:
Oni ti ga puse Muamereeeee, Muamereeeee, Muamereeeeeeeeeeeeeeeeeeeemuamerc je napisao/la:Dr Pep i Mr Pep
1886. godine škotski novelista Robert Louis Stevenson je napisao i izdao jednu novelu pod naslovom “Strange Case of Dr Jekyll and Mr Hyde“ u kojoj opisuje događaje i stanja jednog naučnika, iz viktorijanskog Londona, koji se nakon pronalaska seruma za sputavanje svoje „druge“ ličnosti s kojom se dugo bori i nakon korištenja istog oslobađa ono loše u sebi, svoj zli, mračni alter ego...
100 i nešto godina kasnije. Minhen, Njemačka. Te zime, 2013te, kao grom iz vedra neba odjeknula je vijest da poznati klub iz Minhena, Bayern, preuzima tada priznati inovator, genije i kreator jedne od najvećih kolektiva i generacija u svijetu, FC Barselone, njen bivši igrač Josep Guardiola Sala poznat kao Pep Guardiola. Vijest je odjeknula kroz čitav nogometni svijet kao velika pobijeda Bayerna iz Minhena, a još važnije, možda, pobijeda nogometa nad novcem (što možda i nije slučaj) i dokaz da u nogometu ima još posljednjih mohikanaca (ispostavit će se kasnije da je to ipak drugi lik ili njih dva s druge strane Atlantika). Te iste godine je pod vođstvom sada velikog Juppa Heynckesa Bayern osvojio trostruku krunu i na najbolji način poslao u penziju jednog od najvećih igrača a kasnije i trenera i jednog od kreatora jedne od najboljih i najuspiješnijih generacija u nogometu. Svi su preduslovi tu da se ta tradicija iz 2013 nastavi niko ne sluteći kakva nam osoba ustvari dolazi.
Počnimo. Godina prva. Sjećam se prvog treninga. Čekao sam ga kao neku utakmicu Lige prvaka. Lijepo vrijeme na Alianz Areni; proćelava osoba u opremi Bayern Minhena izlazi na teren i odmah već poznatim gestikulacijama počinje da raspoređuje igrače po već definisanim šemama i gledajući kako izbacuje prve lopte iz vreće govorio sam sebi dominacija je neminovnost. Nedugo potom ista osoba, imena Pep Guardiola je lobirala da u klub se dovede jedan od nedostajalih točkića u novom stroju, Thiago Alcantara. Tad sam već bio u ekstazi jer mogao sam pretpostavljati kakva će igra da bude. Prvenstvo je dobro počelo, redale su se pobijede ali su već dolazile neke povrede na koje tada nisam obraćao pažnju. Naravno, Alcantara. Tada je Nurnberg igrao igru za koju nismo imali pravi odgovor ali se zbog pobijede nije ni nešto gledalo u nju. Prvi simptom.
Došla je i utakmica protiv Chelsea u Super kupu. Pobijedili smo i u silnoj ekstazi nismo gledali na mane i nedostatke u igri; mašina je prvenstveno gurala na Juppovo gorivo uz tu i tamo koji zamijenjen dio. Jose je znao kako treba da igra protiv Pepa a vjerujem da su i drugi vidjeli. Simptom broj dva.
Nakon toga ekipa i igra Pepa Guardiole je rasla i dosegla svoj vrhunac u dvije utakmice koje su išle jedna iza druge. Prva na prostoru Britanije, protiv Manchester Cityja. Jedna od najdominantijih i najboljih utakmica Bayerna koje sam gledao, pravi masterklas. Ni druga nije bila lošija, iako smo samo izvukli bod, protiv Bayer Levekusena; jedna od najboljih utakmica Bayerna u Bundesligi. Kraja našoj i sreći nije bilo. Simptomi nestaju. Nakon ovoga, više ništa nije isto.
Dolazi zima i igranje za svjetskog prvaka koje smo uzeli na mišiće a prije toga u Bundesligi smo deklasirali protivnike. Sve je ukazivalo na dominaciju iako smo u finišu jesenje sezone pokazivali umor i nemotivaciju. Simptom broj tri.
Prošle su pripreme dobro i uz par oscilacija u februaru smo uhvatili formu i nastavili sa fenomenalnim igrama. Bundesligu smo gotov osvojili i to u rekordu. Simptomi nestaju.
Dolaze utakmice Lige prvaka. Arsenal smo uz njihov crveni karton riješili u prvoj utakmici ali ostala je ta sjena da ipak nešto nije bilo uredu. Gotov osvajamo Bundesligu. Manchester Utd. Očekivali smo jednu dominaciju prema ekipi koja se još tražila nakon ere Alexa Fergusona; nismo je našli; vukli smo se po terenu kao kakve stare babe sa mali milion pasova oko šesnaesterca. Jedva smo prošli. Real Madrid. Trebalo je da to bude sudar titana a ispalo je mnogo jadnije. Real je bio Titan a mi obični seljaci iz doline podno Olimpa. Katastrofalne strateške i taktičke odluke su uticale jednim od naših najvećih poniženja u Ligi prvaka. Simptom broj četiri, metamorfoza je sve više izraženija.
Kup. Nakon velikog poraza prašina se polako spušta. Ruševine se ukazuju. Svi su dezorijentisani i ne znaju pravac gdje i kako dalje. Niko nije vjerovao da se u može nešto napraviti ali tada nas je Pep ponovo uzdigao i dao nam nadu i vjeru da u slijedećoj godini možemo više napraviti. Ponovo Dr. Pep. Nada je ostala...
Godina druga (vidi godina prva). Nisam bio više zagrijan za treninge, dok nisam gubio nadu u dominaciju. Doktor je počeo da koristi druge preparate nebil uklonio bolest jednom za svagda. Na tijelu su se pokazivali znaci oporavka. Početak sezone isti, poraz od Dortmunda u super kupu. Povrede. Opet simptom broj jedan. Bundesliga standardno, tu nije bilo problema. Napredak u igri se vidio. Opet Doktor. Teške ali zaslužene pobijede u Ligi prvaka dok nije obezbijeđen prolaz, osigurana titula i došao decembar. Tad se dešava pad. Opet, simptom dva i tri. Pripreme, početak sezone, poraz od Wolsburga, simptom četiri, opet dominacija, Doktor.
Liga prvaka. Simptomi su još izraženiji. Velika odstupanja od sistema, igre. Nestabilne igre. Stanje se pogoršava. Ispadanje iz kupa. Harakiri taktika. Ispadanje od Barselone. Porazi u prvenstvu... Simptomi su stalni...
Šta pokazuje Mr Pep?
Velike oscilacije i tapkanje u mjestu kako tima tako i svog znanja.
- Nesigurost. Pokušava praviti igru u koju nije siguran i često je zna mijenjati a to uzorukuje nestabilnost, zbunjenost...
- Svojeglavost i neprilagodljivost, neprihvatanje kritike. Nije dovoljno samo naučiti njemački jezik, moraš živiti njemački.
- Nestabilnost. Nestabilan je il bar njegova igra koju pravi. Nikad ne znamo kad će doživiti katastrofu ili kad će napraviti masterpis. Od rezultata 9:2 do 0:4. Da bi bio kvalitet trebaš biti konstanta.
- Manjak samopouzdanja. Bar prema odnosu prema igračima i stručnom štabu a čini mi se i prema samom sebi. Osoba koja je uvjerena u svoje stavove nikad neće to kriti, neće ih mijenjati i radi njih će da pogine ako treba. Druga utakmica protiv Reala, slučaj Madžukić, donekle Kroos, povjerenje u stručni štab... Tako se nepotrebno narušava hemija u i oko tima.
- Nekompletnost. Nije kompletirao svoje trenersko umijeće i znanje; možda je smiješno reći ali fali iskustva trenerskog rada u raznim sredinama, ekipama i sistemima; voditi tim nije samo znati postaviti igrače ili dodavati loptu. (Ne)tempiranje forme, forsiranje na treninzima, zbunjujuće rotacije, izmišljanje tople vode u situacijama kad to ne treba raditi, motivacija, loš ukupan rezultat protiv jačih timova, ekipa lahko puca kad je pod pritiskom, nepragmatičnost su jedne od stavki na kojima treba raditi.
Šta pokazuje Dr Pep?
Sve suprotno od ovog gore. Pokazuje genijalnost, želju, motivaciju, borbu, rad, inovativnost... Igrače čini boljima... Šta je onda problem? Problem je što je ponekad Dr Pep, puno više je Mr Pep.
Odgovor koja od ove dvije ličnosti će pobijediti možemo saznati tek iduće godine...priča se nastavlja...
(ukoliko ista osoba bude tu)
Champions of SportSport League 2017
BackSpace United
BackSpace United
@Omerbavarac
Pa vidi, zna i Klopp da u bundeski nakon BvB-a, slijedeca stepenica jeste upravo Bayern München.
Medjutim, Pep ostaje najmanje jos jednu sezonu i vjerujem da je ta, bas jedna sezona, zapravo i najveci problem.
Klopp se smatra kandidatom u Realu, medjutim ostaje pitanje koliko trenutni igraci mogu pratiti njegove takticke zamisli, te koliko bi uprava imala strpljenja sa njim.
Definitivno mislim da Klopp nije tip trenera koji ce otici u veliki klub i biti marioneta kojom upravlja predsjednik kluba, te da nakon jedne ajmo reci, manje uspjesne sezone, dobije otkaz. Kao sto je slucaj sa Ancelotijem bio.
Aa i ti sto govoris, kako bi zuti zid podnio situaciju da nakon samo jedne sezone njihov idol vodi najveceg protivnika, krvnika koji im je sve uzeo???
Medjutim fudbal je postao veliki show biznis, tako da nije nemoguce da Herr Klopp odmori jednu sezonu,ukoliko je Pep upravi kluba najavio da ne planira produzavati ugovor.
Pa vidi, zna i Klopp da u bundeski nakon BvB-a, slijedeca stepenica jeste upravo Bayern München.
Medjutim, Pep ostaje najmanje jos jednu sezonu i vjerujem da je ta, bas jedna sezona, zapravo i najveci problem.
Klopp se smatra kandidatom u Realu, medjutim ostaje pitanje koliko trenutni igraci mogu pratiti njegove takticke zamisli, te koliko bi uprava imala strpljenja sa njim.
Definitivno mislim da Klopp nije tip trenera koji ce otici u veliki klub i biti marioneta kojom upravlja predsjednik kluba, te da nakon jedne ajmo reci, manje uspjesne sezone, dobije otkaz. Kao sto je slucaj sa Ancelotijem bio.
Aa i ti sto govoris, kako bi zuti zid podnio situaciju da nakon samo jedne sezone njihov idol vodi najveceg protivnika, krvnika koji im je sve uzeo???
Medjutim fudbal je postao veliki show biznis, tako da nije nemoguce da Herr Klopp odmori jednu sezonu,ukoliko je Pep upravi kluba najavio da ne planira produzavati ugovor.
Stern des Südens
Nisu normalni ako dovedu Di Mariu, očekivao sam nekog WC igrača na poziciji krila a oni se raspituju za ovog flopa.
Utd popušio foru na njemu praktično bacilii 75 mil i sad traže žrtvu bar da nešto djelomično vrate.
Utd popušio foru na njemu praktično bacilii 75 mil i sad traže žrtvu bar da nešto djelomično vrate.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
jel ovo neka zayebancija da hoćete weidenfellera 
ma to je glupost, Reina najvjerojatnije odlazi u Napoli pa je potreban rezervni golman, pa novinari poceli pisati gluposti ..zgmiky je napisao/la:jel ovo neka zayebancija da hoćete weidenfellera
Di Maria je najbolji od svih ovi sto su dovođeni u vezu sa Bayernom (osim Hazarda, ali od toga nema nista)Saurman je napisao/la:Nisu normalni ako dovedu Di Mariu, očekivao sam nekog WC igrača na poziciji krila a oni se raspituju za ovog flopa.
According to fussballtransfers, FC Bayern are after 25 year old 1.88m tall Tunisian international central defender Aymen Abdennour, who is currently on the books of Monaco
TZ: " Philipp Lahm might play in his natural position in the following season".
Bayern want to bring Luca Toni back to Munich to replace Claudio Pizarro [TZ]
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17
#CarloOut
FC Bayern Munchen
#CarloOut
Čovjek je kloc i tu se nema šta više dodati,da ne govorim da bi Utd tražio što više može ne bi li sanirao štetu onog levata Woodwarda što ga je doveo.phily je napisao/la:Di Maria je najbolji od svih ovi sto su dovođeni u vezu sa Bayernom (osim Hazarda, ali od toga nema nista)Saurman je napisao/la:Nisu normalni ako dovedu Di Mariu, očekivao sam nekog WC igrača na poziciji krila a oni se raspituju za ovog flopa.
Prije doveo Griezmanna ili De Bruynea iako nije klasično krilo.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Ne znam, ali ako bi koštao ispod 50 miliona ili 40 + Dante odmah bi prihvatio. Meni on nije toliki flop (mislim nije nekvalitetan) kako se priča. Zadnja sezona u Realu i SP dovoljno govore njemu u prilog. Na njegovu štetu došao je kod trenera koji je tek došao u klub, koji je tražio, prije svega, igru, riješavao se kukolja, formirao sistem i zbog toga se Di Maria nije ni mogao baš najbolje snaći, još ako mu natovariš teret zvijezde i igrača koji puno košta a uz to i puno očekuje, a zna se kakvi su JA-ci sa karakterom, onda nije ni čudo što je, hajmo reći, flopao (iako mislim da nije).Saurman je napisao/la:Čovjek je kloc i tu se nema šta više dodati,da ne govorim da bi Utd tražio što više može ne bi li sanirao štetu onog levata Woodwarda što ga je doveo.phily je napisao/la:Di Maria je najbolji od svih ovi sto su dovođeni u vezu sa Bayernom (osim Hazarda, ali od toga nema nista)Saurman je napisao/la:Nisu normalni ako dovedu Di Mariu, očekivao sam nekog WC igrača na poziciji krila a oni se raspituju za ovog flopa.
Prije doveo Griezmanna ili De Bruynea iako nije klasično krilo.
Od Gaala je dobio ulogu avanturiste na terenu, kao Robben na SP, tj. da se muva negdje oko 20-30 metara od gola paralelno sa linijom šesnaesterca, mijenjajući često strane i sa svojom eksplozivnošću i direktnošću pravi probleme odbrani. Na žalost to nije uspio upotpunosti, uzimajući fizičku superiornost odbrambenih igrača i uzimajući povrede u obzir koje su ga bacale van ritma. Ono što sam gledao ManUtd sam stekao ovakav utisak, ispravite me ako griješim.
Nama bi svakako odlično došao, iz više razloga. Prvo što nije injury prone kao naša krila. Drugo, što bi se vjerujem puno bolje uklopio u način igranja u Bundeski. Treće, ipak mislim da je manji pritisak medija, navijača kod nas nego u Manchesteru. Ono što volim kod njega je što se ne libi ići naprijed, ići u duele, asistirati, često zna raditi set piece i što kroz čitavu tekmu pravi pace odnosno tempo. Mi imamo problema kad se protivnik zatvori i on je jedan od igrača koji bi radili prevagu u takvim tekmama. Ono što svakako ne ide u prilog ovom transferu je da ako bude doveden bez želje Pepa onda samo može da stagnira i da bespotrebno izgubimo novac. De Bruyne i Griezmann su malo drugačiji i imaju drugačiji stil ali svakako da bi bilo ko od ove trojice bio odličan posao kad već ne možemo dovesti jedinog igrača onog profila koji nam treba, Hazarda.
ma pustite ba druga sarmu, cova se sjeca samo onog sto se desilo u zadnjih par mjeseci.
nije flop onaj ko u realovoj najboljoj sezoni bude najbolji igrac - sezoni u kojoj su, izmedju ostalog, nakantali bayern.
ne moze biti flop onaj koj na sp-u bude najbolji igrac svoje ekipe iako u istoj imas mesija, aguera...
ako gvardiola odluci da igra 4-3-3, pa dovede di mariju da mu igra lijevog veznjaka, onda bi taj igra bio vrhunsko pojacanje.
ali, ako ce ga koristiti a desnom krilu ili kao zamjenu za riberija, onda je bolje da ga ne dovodi.
nije flop onaj ko u realovoj najboljoj sezoni bude najbolji igrac - sezoni u kojoj su, izmedju ostalog, nakantali bayern.
ne moze biti flop onaj koj na sp-u bude najbolji igrac svoje ekipe iako u istoj imas mesija, aguera...
ako gvardiola odluci da igra 4-3-3, pa dovede di mariju da mu igra lijevog veznjaka, onda bi taj igra bio vrhunsko pojacanje.
ali, ako ce ga koristiti a desnom krilu ili kao zamjenu za riberija, onda je bolje da ga ne dovodi.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."
Daj bolan @šećeru nemoj trolat pošten narod u ovim jutarnjim satimasekerbay je napisao/la:ne moze biti flop onaj koj na sp-u bude najbolji igrac svoje ekipe iako u istoj imas mesija, aguera...
Di Maria je u kompletnoj karijeri jednu sezonu odradio na najvišem nivou, tj. na nivou World-class igrača i to onu u kojoj je Real uzeo decimu. Sve ostale su mu bile mrtvi prosjek.
Ali da te obradujem i razočaram @sarmu eo
More and more rumors from both sides (england, and germany) that Di Maria could be headed to Bayern:
- LeParisien seems kind of desperate that PSG could miss the chance a second time to sign Di Maria because of Bayern's interest.
- Bild said that Di Maria is definitly on Bayern shortlist for this summer.
- Kickers went ahead and said Di Maria is a priority for this summer. They added that the first verbal exchanges already happened between both parties.
- There are rumors in the english press that MU could get back a good chunk of the 60M£ they paid last summer if MU closes this deal with Bayern.
sekerbay je napisao/la:.

FK Željezničar
FC Bayern Munchen
#CarloOut
FC Bayern Munchen
#CarloOut
- JoseMourinho
- Kontakt:
ne mogu ti vezni igrat bekove 
Roben desno krilo,Rybery lijevo šecerko se zeznija, mixa taktike ko pravi
,a Di Marija je dobar ko ga zna iskoristito.
Sarmaši boy prestrog si
Sarmaši boy prestrog si
VOLIM BAYERN
Jao sto volim ljeto i ove transfer spekulacije. Evo citam da: hocemo Gundogana i dajemo platu 8m€, da bi prodali Benatiu za 22m€ (???, ako se ovo desi ovo oprat moze samo Varane ili riot u Saban-er strase), zainteresirani za Griezmanna... Wtf, gdje je desni bek?!
- Omerbavarac
- Kontakt:
Ma ne treba uopste vjerovati ovakvim spekulacijama jer ko je iole razuman skontace da je nemoguce prodati Benatiu jer se planira prodaja Dantea te bi u tom slucaju Bayern ostao na samo jednom stoperu, zdravom stoperu.muamerc je napisao/la:Jao sto volim ljeto i ove transfer spekulacije. Evo citam da: hocemo Gundogana i dajemo platu 8m€, da bi prodali Benatiu za 22m€ (???, ako se ovo desi ovo oprat moze samo Varane ili riot u Saban-er strase), zainteresirani za Griezmanna... Wtf, gdje je desni bek?!
Gundogan je druga prica, imamo kesa i ne bi me cudilo da mu daju tu platu.
Ja bih se sa ovim slozio samo ako ce Pep Lahma vratiti na beka.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Ma znam, vjerujem da ima negdje aplikacija za generisanje transfer spekulacija.
svega cemo se mi nacitati a sta cemo stvarno dovesti treba da sacekamo i vidimo.
Ono sto nam treba je rezervni golman i napadac, desni bek ukoliko Lahm "odluci" da ne zeli da igra na istoj poziciji, ako prodamo Dantea onda dovesti jos nekog bekapa, i krila po mogucnosti, jednog ove godine i druge drugog. Ulupati stotinjak miliona i udri.
Ono sto nam treba je rezervni golman i napadac, desni bek ukoliko Lahm "odluci" da ne zeli da igra na istoj poziciji, ako prodamo Dantea onda dovesti jos nekog bekapa, i krila po mogucnosti, jednog ove godine i druge drugog. Ulupati stotinjak miliona i udri.
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Očekujem dolazak Gundogana, Di marije i Darmiana ili nekog drugog beka. Vjerovatno će doći rezervni napadač i golman. Za ostale pozicije pojačanja nam ne trebaju.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.