Champions League 2014/15

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

Ko će biti novi prvak Evrope?

Barcelona
76
45%
Juventus
92
55%

Ukupno glasova: 168

Lillard
Kontakt:

Re: Odg: Champions League 2014/15

Post Postao/la Lillard » 26 maj 2015, 20:18

Jbga sorry onda @Pogba :D
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

L'Avvocato
Kontakt:

Re: Champions League 2014/15

Post Postao/la L'Avvocato » 26 maj 2015, 20:46

Barca igra brz, vertikalan fudbal sa tri napadača koja su okretna, spretna i prebrza za našu zadnju liniju. To ne može biti dobro kad se na prvu pogleda. Nadam se da će Max naći rješenje za te njihove životinje naprijed.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 26 maj 2015, 22:30

L'Avvocato je napisao/la:Barca igra brz, vertikalan fudbal sa tri napadača koja su okretna, spretna i prebrza za našu zadnju liniju. To ne može biti dobro kad se na prvu pogleda. Nadam se da će Max naći rješenje za te njihove životinje naprijed.
[youtube][/youtube]

bjež'te djeco, oni dolaze :mrgreen: :tralala:
bilo bi i mnogo više golova, da Sule nije pauzirao prvih 8 kola zbog zabrane.

šalu na stranu, mislim da ce to dosta toga zavisiti od Juventusove odbrane i bitke na sredini...Don Andres ce morati ponuditi vrhunski partiju, ako mislimo podici onu klempu :mrgreen:
Zadnja izmjena: let3, dana/u 26 maj 2015, 22:34, ukupno mijenjano 1 put.

IlFantasista
Kontakt:

Post Postao/la IlFantasista » 26 maj 2015, 22:32

Ja da sam na Allegrijevom mjestu napao bih Barcu od prve minute, sjećam se utakmice Barcelona - Valencija, kako ih je Valencija uništila u prvom poluvremenu, i u El Clasicu Real isto tako. Slažem se s @Pogbom da su dvije tekme Barca bi prošla sigurno, ali ovako u pitanju je jedna utakmica i sve je moguće.

Ok, finale je nešto drugo, ali opet mislim da je protiv Barcelone napad najbolja odbrana, pogotovo kada imaš fizički, tehnički i taktički jak vezni red kao što je Juventusov.

Znam da je protiv Barcelone napad mač sa dvije oštrice, ali mislim da je bolje napasti i pokušati dati gol, nego se braniti i na kraju ga primiti jer će Barca sigurno dati jedan.
Kun fejekun!

37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

KpbKaka22
Kontakt:

Post Postao/la KpbKaka22 » 26 maj 2015, 22:42

I ja kazem,imam osjecaj da ce se juve branit i primit negdje u 70 80-oj i zavrsiti minimalnim rezultatom ,zato je bolje za Juve da ih napadne

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 26 maj 2015, 22:49

Neće to Max napasti. :nene: Mada bih ja volio, da gledamo bolju utakmicu. :mrgreen:

Još desetak dana. :hmmmmm:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

IlFantasista
Kontakt:

Post Postao/la IlFantasista » 26 maj 2015, 22:56

A bit će tu dosta destrukcije i sitnih faulova od strane Juventusa sigurno, ipak je italijanska ekipa u pitanju. :D
Kun fejekun!

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 27 maj 2015, 00:37

slika

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 27 maj 2015, 01:34

Barcelona je objektivno gledano apsolutni i veliki favorit.
Juventus je prije 2006 bio top tim kada je LP u pitanju,od tada do ove godine je bio na nekom sasvim drugom nivou. Od svih zaboravljen,osim istinskih navijaca naravno. Unazad par godina Juventus je poceo psihicki i takticki da sazrijeva i to je dostiglo mozda ne vrhunac,ali sasvim sigurno vrlo visok nivo ove godine, kada po snazi i prikazanom na terenu su ponovo medju top timovima. Ali, Barcelona je u tom krugu cijelo vrijeme od 2006. Za vecinu igraca Barcelone ovo je jos jedno finale i prilika za jos jedan veliki uspjeh. Barcelona je "pravljena" da osvaja i pobjedjuje na najvisem nivou. Tu igraju igraci koji su Barcelonu kostali vise nego Juventus cijeli tim sa klupom. Ti igraci su dovedeni tu sa ciljem da se ostane na vrhu dok je Juventus dovodio istrosene,problematicne "otpad" igrace za dzabe ili smijesno male pare i glasnog motivatora za trenera sa ciljem da se iscupa sa ponizavajuceg 7-og mjesta propale Serije A,dvije godine zaredom.
Juve je u medjuvremenu tj ove godine narocito napredovao i sada je u finalu sa Barcelonom,i kada covjek ima na umu gore napisano sto je gola cinjenica vise nego evidentno je da je Barcelona veliki favorit. A veliki je favorit je i po prikazanom na terenu ove godine. Juventus je unazad par godina igrao sa nekim od top timova i bio je sve ali ne losiji tim,u vecini slucajeva i bolji ali nisu jos igrali sa ekipom koja ce odbranu i taktiku staviti na ovakav test kao sada. Nisu igrali sa timom ciji je plan A, identican planu B i planu C,a to je dati vise golova od protivnika. Juve ne moze tako igrati protiv Barcelone,niko ne moze i nije mogao godinama osim Bajerna prije par godina.
Jedna utakmica moze dati pogresnu sliku kada je omjer snaga u pitanju,pobjeda Barcelone od 5-0 ili Juventusa od 3-0 bi bile primjer toga. Ali mislim i nadam se da sreca ili nesreca nece odluciti pobjednika vec zelja,borba i taktika.
Juventus iako orjentisan na defanzivu ima napacki potencijal da zabije gol i jacim odbranama od Barcelonine i nisu klasicna talijanska ekipa. Kada bi se finale igralo u dvije utakmice gdje ce se u prvoj utakmici jedna ekipa samo braniti a u drugoj samo napadati Juventus bi bio favoit :D Ovako, ako misle podici klempu moraju svi do jednog odigrati utakmicu zivota i pobijediti najbolji tim na svijetu.
Vec sada me polako hvata euforija :clap:

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 27 maj 2015, 19:27

ima juve potencijala da postigne gol barceloni sigurno, mislim lako je sad filozofirati, al da sam u allegrijevoj kozi, pokusao bi nesto hrabro, prvo bi ostavio pirla na klupi jer je spor za igru protiv barce, onaj mali argentinac bi mi poceo, vidal, pogba i markizio jos u sredini, sva cetiri pokretljiva igraca u veznom redu, i onda pokusati pressing zestoki, tu se barca malo gubi ponekad, sad mana tog pressinga je sto ekipa sagorio puno prije kraja tekme, to se desilo realu u classicu, al mislim da je allegriju to jedina sansa, zestok pressing, nadati se da igraci mogu tako do poluvremena izdrzati, iz tog pressinga juve moze napraviti i neku akciju za gola, onda jos se nadati da barca se tu nece snaci i postici gol, nastaviti taj zestok presing negdje do 60 minute, onda izmjene, uvesti pirla, smiriti igru i taktizirati do kraja, ako uspije povesti, onda se transformisati u cvrstu odbranu i igru na kontru

po meni to je najbolji recept za juve, al i tu se mora imati srece i snage nadljudske, ako pocne nesto allegri taktizirati od prve minute nece dobro proci jer ova barca se ne zaustavlja kao ona pepova, ova je oslonjena na talenat,lucidnost i individualne nepredvidive poteze majstora i to se ne moze braniti taktikom, a isto tako ako juve krene otvoreno, a bez velikog presinga i trke, vracanja nazad i zatvaranja, tu bi u otvorenoj utakmici mogao popiti brzo tri komada

samo dakle neki urnebesni pressing i trka, to je najbolji recept, a mislim da juvetovi igraci imaju snage i volje za tako nesto
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 27 maj 2015, 19:39

Fizičke snage naši igrači definitivno imaju. Dovoljno je reći da su prva tri igrača s najviše pretrčanih kilometara u ovoj sezoni upravo iz Juventusa. Ali je tehnički ta prevaga na strani Barce. Neka vizija u igri, stil razbijanja protivnika. Juventus ide na taktiku, na snagu i volju. Uspijevalo je do sada, al' hoće li i protiv objektivno najbolje ekipe u Evropi to je upitno.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

KpbKaka22
Kontakt:

Post Postao/la KpbKaka22 » 27 maj 2015, 23:25

Romariooo je napisao/la:ima juve potencijala da postigne gol barceloni sigurno, mislim lako je sad filozofirati, al da sam u allegrijevoj kozi, pokusao bi nesto hrabro, prvo bi ostavio pirla na klupi jer je spor za igru protiv barce, onaj mali argentinac bi mi poceo, vidal, pogba i markizio jos u sredini, sva cetiri pokretljiva igraca u veznom redu, i onda pokusati pressing zestoki, tu se barca malo gubi ponekad, sad mana tog pressinga je sto ekipa sagorio puno prije kraja tekme, to se desilo realu u classicu, al mislim da je allegriju to jedina sansa, zestok pressing, nadati se da igraci mogu tako do poluvremena izdrzati, iz tog pressinga juve moze napraviti i neku akciju za gola, onda jos se nadati da barca se tu nece snaci i postici gol, nastaviti taj zestok presing negdje do 60 minute, onda izmjene, uvesti pirla, smiriti igru i taktizirati do kraja, ako uspije povesti, onda se transformisati u cvrstu odbranu i igru na kontru

po meni to je najbolji recept za juve, al i tu se mora imati srece i snage nadljudske, ako pocne nesto allegri taktizirati od prve minute nece dobro proci jer ova barca se ne zaustavlja kao ona pepova, ova je oslonjena na talenat,lucidnost i individualne nepredvidive poteze majstora i to se ne moze braniti taktikom, a isto tako ako juve krene otvoreno, a bez velikog presinga i trke, vracanja nazad i zatvaranja, tu bi u otvorenoj utakmici mogao popiti brzo tri komada

samo dakle neki urnebesni pressing i trka, to je najbolji recept, a mislim da juvetovi igraci imaju snage i volje za tako nesto
Svaka ti je na mjestu :thumbup: !!
Neki igrači moraju odigrati utakmicu zivota da bi dignuli trofej lp..tipa Tevez,Marchisio,Pogba.pogotovo Pogba da se vidi zašto ga pola evrope trazi i vrijedi toliko koliko vrijedi.80 90 mil..Marchisio i Vidali su strašni igrači..Marcihisio u ofenzivnom djelu,Vidal pogotovo u defanzivnom u namjeri da zaustavi Messija + neki igrači imaju ogromno iskustvo tipa Buffon,Pirlo,Evra koji su ranije osvajali ..sve se to trepa poklopit i još što je ovaj Romario naglasio napasti Barcu ,ako se to ne desi.msm da će ovo biti lakrdija od finala,da će Barca riješit sve u 1 poluvremenu..Ova Barca je vrh vrhova,još sam čito negdje da će im doci coutinho ,pa ako se to ostvari bit će najjaca nogometna dinastija ikad.kakva Pepova generacija,kad su imali po neke krađe i protivnike cim bunker nisu imali plan B..ni sanse da prođu dalje .ali nemoguce koliko jedva čekam finale.nisam ceko ovako finale od milana tamo 2007 kad je igro sa liverpoolom

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 28 maj 2015, 00:29

ova barca kad je ovako kompletna i u formi je jaca od one pepove,bolji golmani su tu,sigurnije je to nekako nazad, ima se vise raznovrsnosti u igri,teze se braniti jer sad su tu prodorni neymar i suarez koji se sjajno slazu s messijem koji je sad dosta rastereceniji i i ne zna se vise koju poziciju igra,u vezi,na krilu i u spicu se kombinuje,ova dvojica ga sjajno prate,dosta improviziraju i puno se direktnije ide na gol nego prije,ostatak ekipe posvecen je prije svega defanzivi,cak i jedan iniesta,zato smo primili najmanje golova u svim ovim jacim ligama,pepova barca je bila hegemonija neko vrijeme,al znala je povremeno i zastopati i biti zaustavljena, ova sad je nekako raznovrsnija i ubojitija

ima i ova barcelona mane,to je slaba klupa,bilo ko iz prve postave da fali to je odmah razlika nebo i zemlja,i ako neko fali ili nije u formi odmah je to hendikep veliki,to se desavalo u prvom dijelu sezone kad nije bilo suareza,kad iniesta i alves nisu bili u formi i dok se raketa nije ustelio

sad je to sve sjajno jer svi su spremni i u formi, no da bi imali neku novo hegemoniju,ili jos zescu tiraniju,moraju se dovesti neka pojacanja i u narednoj sezoni potvrditi dominaciju,da ne bude to samo jedna sjajna sezona u kojoj se sve poklopilo
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 28 maj 2015, 00:31

Romariooo je napisao/la:ima juve potencijala da postigne gol barceloni sigurno, mislim lako je sad filozofirati, al da sam u allegrijevoj kozi, pokusao bi nesto hrabro, prvo bi ostavio pirla na klupi jer je spor za igru protiv barce, onaj mali argentinac bi mi poceo, vidal, pogba i markizio jos u sredini, sva cetiri pokretljiva igraca u veznom redu, i onda pokusati pressing zestoki, tu se barca malo gubi ponekad, sad mana tog pressinga je sto ekipa sagorio puno prije kraja tekme, to se desilo realu u classicu, al mislim da je allegriju to jedina sansa, zestok pressing, nadati se da igraci mogu tako do poluvremena izdrzati, iz tog pressinga juve moze napraviti i neku akciju za gola, onda jos se nadati da barca se tu nece snaci i postici gol, nastaviti taj zestok presing negdje do 60 minute, onda izmjene, uvesti pirla, smiriti igru i taktizirati do kraja, ako uspije povesti, onda se transformisati u cvrstu odbranu i igru na kontru

Potpis. Sama taktika tesko da ce Juventusu donijeti klempu,i siguran sam da ce biti dijelova utakmice kada ce zestoko napasti i probati zabiti. Problem je ako iz toga nista osim umora ne izadje. Najveci problem za Juve je Messi. Predobar je ove sezone. Jebote pa mora se kada je on u pitanju raditi nesto kao za MIchaela Jordana i "Jordan Rules" Detroit Pistonsa,tj formula razvijena posebno za njega i kako ga zaustaviti. Previse to prostora pravi ostalima kada svaki efanzivac jednim okom mora pratiti prostor i igraca do sebe a drugim Mesija. Da se defanzivci Juventusa 100% fokusiraju na Nejmara i Suareza zasutavili bi ih kao i Balea i Ronalda ali Mesi je ove sezone bukvalno 120% podredjen ekipi i evidentno se vise trudi od Ronalda npr koji je postao klasicni igrac za gol,na asistencuju nekoga ili penal,slobodnjak... Mislim da svaka prica da je Mesi ovisan o Xaviju i Iniesti postala suvisna i neosnovana.
Daje mi nadu to sto Juventus zna fakat odigrati brutalno dobro,kameno i smireno kad treba i izuzetno precizno,agresivno i efikasno napadacki. Jos kada bi Chielini opet naveo Suareza da ga ujede... :D

KpbKaka22
Kontakt:

Post Postao/la KpbKaka22 » 28 maj 2015, 00:34

Romariooo je napisao/la:ova barca kad je ovako kompletna i u formi je jaca od one pepove,bolji golmani su tu,sigurnije je to nekako nazad, ima se vise raznovrsnosti u igri,teze se braniti jer sad su tu prodorni neymar i suarez koji se sjajno slazu s messijem koji je sad dosta rastereceniji i i ne zna se vise koju poziciju igra,u vezi,na krilu i u spicu se kombinuje,ova dvojica ga sjajno prate,dosta improviziraju i puno se direktnije ide na gol nego prije,ostatak ekipe posvecen je prije svega defanzivi,cak i jedan iniesta,zato smo primili najmanje golova u svim ovim jacim ligama,pepova barca je bila hegemonija neko vrijeme,al znala je povremeno i zastopati i biti zaustavljena, ova sad je nekako raznovrsnija i ubojitija

ima i ova barcelona mane,to je slaba klupa,bilo ko iz prve postave da fali to je odmah razlika nebo i zemlja,i ako neko fali ili nije u formi odmah je to hendikep veliki,to se desavalo u prvom dijelu sezone kad nije bilo suareza,kad iniesta i alves nisu bili u formi i dok se raketa nije ustelio

sad je to sve sjajno jer svi su spremni i u formi, no da bi imali neku novo hegemoniju,ili jos zescu tiraniju,moraju se dovesti neka pojacanja i u narednoj sezoni potvrditi dominaciju,da ne bude to samo jedna sjajna sezona u kojoj se sve poklopilo

Sigurno ,da ne bude prekontana ko ona Rajkardova 2006 kad je osvjila sve pa 2007 ,nisu uzeli nista...Barca nema klupe ,neznam zašto se neki zali na pedra,covjek niti se buni nesto što je na klupi ..eto i da on ostane solidno je igrač za ulazak s klupe ,ali kako citam,spominju se gundogan,pogba ,verrati,kovacic.coutinho sve su to klase neviđene ko god da dođe ,nece biti skroz zamjena za xavija ali u barcu dominaciju ne sumnjam i slj sezone,pogotovo u prvenstvu.neznam šta real moze pokupovati da se mogu mjerit sa njima...kako su krenuli sa benitezom.barca ce još dugo ostati na vrhu :roll:

Sarajevo1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo1946 » 28 maj 2015, 00:49

Neće Max ponoviti Prandellijevu grešku u finalu Eura protiv Španije i nešto se otvarati. Nema govora da će Juve odstupiti od svoje igre i da će nešto napadati. Biće kao protiv Reala. Agresivno i rastrčano, kako bi im smanjili prostor za manevrisanje. Neće to biti bunker, nego rovovska bitka, pogotovo na sredini terena i što će na kraju odlučiti. Tu ako dobijemo bitku kao protiv Reala, Barcelona će uz sav napadački potencijal biti dosta limitirana. Favoriti su, ali nije to toliko kako neki predstavljaju, sigurno. Pametnom i disciplinovanom igrom itekako se može igrati protiv njih. Bayern nije bio takav, bar ne dovoljno vremena, da ih izbaci.
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!

KpbKaka22
Kontakt:

Post Postao/la KpbKaka22 » 28 maj 2015, 00:53

Italija je onda u finalu izgubila prvenstvo što su igrali sa igracem manje cijelo drugo poluvreme..thiago mota se ozljedio,koliko se sjećam

Sarajevo1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo1946 » 28 maj 2015, 01:02

Izgubili su oni to u prvom poluvremenu, rizičnom igrom pogotovo prvi gol kad je naivno Chiellini ispao, mislim. Ali eto, igrali su atipično cijelo to prvenstvo, pokušali i finale, nije uspjelo.

Sve ove ekipe koje je Barcelona izbacila, pružile su vrlo slab taktički otpor. Tek je Bayern na trenutke pokazao kako igrati kad im uzmeš sredinu, ali i njih je rizik koštao u prvom meču. Prvo poluvrijeme El Clasica je jedan od pokazatelja kako igrati sa Barcom.

Tad Real nije baš rasporedio snage, ali Juve aBd hoće. Verujem da ovaj Juventus taktički može odigrati bolje od ostalih i uz dozu sreće koja će nam trebati, uzeti trofej.
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 28 maj 2015, 01:03

pominje se pogba kao pojacanje ali ja licno i vecina navijaca barce smo protiv toga jer takav igrac nam ne treba,jest da sad neki i ismijavaju pogbu zbog lose utakmice protiv reala i lacija,al to je navijacko neiskustvo kad se mjeri tako igrac koji se vratiio poslije povrede,sjajan je pogba i vratit ce se on u formu,al pitanje je kad,u finalu bi morao odigrati utakmicu zivota,ako se ne vrati do tada opet nije to neko mjerilo jer bio je povrijedjen i naredne sezone ce opet biti dobar

uprava barce nakon niza katastrofalnih odluka napokon je pocela da radi dobru transfer politiku,za nedokazane u barci fabregasa i alexisa dobili smo suareza,jeftino doveli sjajnog rakitica,i jeftino doveli dva golmana koji su briljantni,za narednu sezonu isto se dobra pojacanja pominju,nadam se da se nece zalijetati za pogbom,nego kako se i najavljuje dovesti sjajne bekove darmiana i alexa vidala iz sevilje,odlicni ne skuupi igraci,za klupe ce biti doveden gundogan koji se vraca polako u staru formu,pominje se i courinho,u napadu za klupe tu je opcija lorente,uglavnom sve dobra pojacanja,pazljivo birana tamo gdje treba,bez nekih velikih zvijeza da se narusava postojeca hemija i to je pametno
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 28 maj 2015, 01:14

Nema šanse da je ova trenutna Barca jaca od one Pepove.
Samo uporediti snagu presinga iz 2009,2010, 2011 sa ovim danas i sve ce biti jasno (intenzitet i dugotrajnost tog presinga)...ona Barca je davila protvnika vec na centru, nije mu dala mogucnost da sastavi 3 pasa ljudski kako treba, da iznese loptu, da se poveže, da iskombinuje nešto.
Danas je sasvim drugacija igra, ali dobro to je i razumljivo s obzirom da su mnogi igraci ušli u neke godine i da ne mogu trcati ko nekad.

Uostalom, sam Ferguson je izjavio u svojoj knjizi da je Pepova Barca najbolji tim koji je ikad gledao.

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.