Jos uvijek ne mogu da vjerujem da ce igrati protiv Rogera na Chatrieru
Vecina vas je odma skinula gace i ocekuje da ce Damir skupljati gemove po setu, ja ne mislim tako, moze Damke uz malo srece do jednog seta, sto bi bilo ravno pobjedi.
Danas je Granollers napravio 2 brejka Federeru, 2 puta u setovima je vodio ali nije uspio da dobije set, Federer se vracao.
Ne igra Federer jos vrhunski tenis na ovogodisnjem RG, cak se poceo i nervirati sto prije nije bila situacija nikako.
Sto vise ga setati po terenu kao i slati sto vise dubokoh lopti na BH, i koristiti drop-shotove jer Roger ne voli da trci, pogotovo u ovim godinama.
Sto se tice igre Federera ogromne prednosti su ritern Damira, on stoji 3-4 metra iza osnovne a Roger nije igrac koji ce cekati Damirov ritern na osnovnoj liniji, igrace on mnogo poena servis volej.
Najveca prednost je svakako servis, Federer ima nestvarno dobre procente osvojenih poena na 1. servis, i svaki iole kraci return Damira ce rjesavati rutinskih winerima iz FH, Damirova sansa je svakako drugi servis, mora ga duboko vracati i ulaziti u razmjene, gdje svakako ima sansu da uzima poene.
Federer ne napada tako cesto drugi servis protivnika, Damir neka samo gadja na BH taj drugi servis a Roger ce mu vracati slajsom taj return.
I za kraj, samo hrabro ponosu nas, sto god uradis u mecu neces nista izgubiti, a dobiti ces jedno veliko iskustvo igranja protiv mozda i najveceg ikada, a ja sam uvjeren da mozes bar do seta.

„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase