BiH tenis

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Koji ranking očekujete naših na kraju 2018?

Anketa je završila: 31 dec 2017, 18:05.

Damir ulazi u TOP 20
14
16%
Damir će ostati između 30. i 50. pozicije
11
13%
Mirza ulazi u TOP 100
10
12%
Mirza će biti oko 120. pozicije
11
13%
Aldin ulazi u TOP 150
8
9%
Aldin ispada iz TOP 200
10
12%
Tomo ulazi u TOP 200
9
11%
Tomo ostaje oko 250. pozicije
12
14%

Ukupno glasova: 85

kobe24
Kontakt:

Re: BiH Tenis

Post Postao/la kobe24 » 28 maj 2015, 00:57

Veliko hvala Damiru sto konacno i mi imamo koga pratiti na GS turnirima i s pravom se mozemo nadati pobjedi, pa makar ona bila na samom pocetku turnira. U petak samo da izadje bez pritiska, opusti se i odigra onako kako najbolje zna i umije, protiv najboljeg ikad. Ishod je objektivno vec poznat i on jednostavno treba da uziva dok taj mec bude trajao. Da ima bilo kakve sanse, realno nema. :D
Danas mu je Bagdatis ubacivao svaki deseti prvi servis, a svjestan je da Roger ima nevjerovatan procenat ubacenog prvog servisa, a jos veci procenat osvojenih poena na isti. To mu daje minimalne (da ne kazem nikakve) sanse za brejk. Damirov pristup kod cekanja protivnickog servisa 5 metara iza osnovne linije s Federerom apsolutno nece upaliti, jer se Rogerova igra u posljednjih par godina bazira na automatskom izlasku na mrezu i ukrotiti relativno los ritern za njega je stvar rutine. Za mene bi 10ak Damirovih gemove bio vrlodobar rezultat, ali naravno da ne treba izaci sa bijelom zastavom. Naprijed Damire! :bih:
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

pingpong
Kontakt:

Post Postao/la pingpong » 28 maj 2015, 01:06

Dosta vas zaboravlja činjenicu da je trenutno u TOP30 jedino Bernard Tomić 1992. godište kao Džumhur. Ostalo su sve stariji igrači, a 90% njih će za 4-5 godina biti u poznim igračkim godinama, a Džumhur će tada biti u najboljim godinama. Ako nastavi ovim tempom rada, a vidi se da je jako motivisan za to, mislim da će mu se otvoriti put da napravi velike stvari i da iskoristi smjenu ove sjajne generacije tenisera.

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 28 maj 2015, 01:11

7:31 p.m.

Damir Dzumhur, no titles, and Roger Federer, 17 Grand Slam titles, now have two things in common: They play each other in the French Open third round and share the same racket supplier.

The 88th-ranked Bosnian, a self-confessed fan of the Swiss, didn’t choose his work tool to copy Federer. Rather, he got a racket contract at age 12, and stuck with it.

Dzhumur defeated Marcos Baghdatis 6-4, 6-3, 4-6, 6-2 for the chance to measure himself against his idol.

“Probably the dream of every player,” he said

sigurnoable
Kontakt:

Post Postao/la sigurnoable » 28 maj 2015, 01:16

Kad je mogao Borna dobiti Nadala zasto nesto slicno Damir ne bi mogao napraviti protiv Federera. Znam sanse su skoro pa nikakve ali takav je tenis, ne pobjedjuju uvijek najbolji i zbog toga se imamo pravo nadati.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 28 maj 2015, 01:18

Jos uvijek ne mogu da vjerujem da ce igrati protiv Rogera na Chatrieru :njanjanja:

Vecina vas je odma skinula gace i ocekuje da ce Damir skupljati gemove po setu, ja ne mislim tako, moze Damke uz malo srece do jednog seta, sto bi bilo ravno pobjedi.

Danas je Granollers napravio 2 brejka Federeru, 2 puta u setovima je vodio ali nije uspio da dobije set, Federer se vracao.
Ne igra Federer jos vrhunski tenis na ovogodisnjem RG, cak se poceo i nervirati sto prije nije bila situacija nikako.

Sto vise ga setati po terenu kao i slati sto vise dubokoh lopti na BH, i koristiti drop-shotove jer Roger ne voli da trci, pogotovo u ovim godinama.
Sto se tice igre Federera ogromne prednosti su ritern Damira, on stoji 3-4 metra iza osnovne a Roger nije igrac koji ce cekati Damirov ritern na osnovnoj liniji, igrace on mnogo poena servis volej.
Najveca prednost je svakako servis, Federer ima nestvarno dobre procente osvojenih poena na 1. servis, i svaki iole kraci return Damira ce rjesavati rutinskih winerima iz FH, Damirova sansa je svakako drugi servis, mora ga duboko vracati i ulaziti u razmjene, gdje svakako ima sansu da uzima poene.
Federer ne napada tako cesto drugi servis protivnika, Damir neka samo gadja na BH taj drugi servis a Roger ce mu vracati slajsom taj return.

I za kraj, samo hrabro ponosu nas, sto god uradis u mecu neces nista izgubiti, a dobiti ces jedno veliko iskustvo igranja protiv mozda i najveceg ikada, a ja sam uvjeren da mozes bar do seta. :bih:
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

BoxBox
Kontakt:

Post Postao/la BoxBox » 28 maj 2015, 01:39

Kad Bosnji pohasi II dio :) Svasta

Orton
Kontakt:

Post Postao/la Orton » 28 maj 2015, 02:49

Zgadi mu sutra tenis Rogere

risingforce
Kontakt:

Post Postao/la risingforce » 28 maj 2015, 07:26

pingpong je napisao/la:Dosta vas zaboravlja činjenicu da je trenutno u TOP30 jedino Bernard Tomić 1992. godište kao Džumhur. Ostalo su sve stariji igrači, a 90% njih će za 4-5 godina biti u poznim igračkim godinama, a Džumhur će tada biti u najboljim godinama. Ako nastavi ovim tempom rada, a vidi se da je jako motivisan za to, mislim da će mu se otvoriti put da napravi velike stvari i da iskoristi smjenu ove sjajne generacije tenisera.

pa nije ni Dzumhur TOP30.. Tomic je nula kakvih talenata ima..prije svega mislim na Kyrgiosa koji je 1995. godiste (30. na listi), Thiem 1993. (31.na listi), Coric 1996. (46.), Sock 1992. (37.), Kokkinakis 1996. (84.)..
Ne znam sta podrazumijevas pod ovim "velike stvari", ali je sigurno da Dzumhur dobrim i konstantnim rezultatima na sljaci moze biti bez problema TOP 50.. Mislim da vec ove godine moze napasti ATP 250 titulu na ovim malo slabijim turnirima tipa Bastad ili Umag u Julu mjesecu..
Medjutim, za nesto vise, npr TOP 20, potreban je veliki napredak, posebno mislim na servis, a mislim da mora i jos poraditi na snazi, fali mu 3-4 kile misicne mase..

DANDY
Kontakt:

Re: RE: Re: BiH Tenis

Post Postao/la DANDY » 28 maj 2015, 07:50

Orton je napisao/la:Zgadi mu sutra tenis Rogere
I ovo samo zato sto se Damir okarakterisao kao navijac kluba koji ti ocigledno MRZIS vise nego sto volis svoj.......Damir ne predstavlja Zelju u Ftancuskoj nego nasu jednu i jedinu.......

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 28 maj 2015, 08:26

Posle sutrasnjeg dana nista vise nece biti isto, potajno se nadam da ce Damir napravati senzaciju svih senzacija. Ako nista volio bih da hg barem umori i da ga koji put zargonski receno syebe na mrezi. Meni roger nikad nije bio ljudska velicina, sto je sad i pokazao sa ovim malim kad se nije htio slikat, tako da mi je stvarno odvratan lik. I ako neko moze da mi napise ko cini Damirov tim na RG-u, pitao sam i juce al vas je vecina bila u ekastazi :D

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

alex1991
Kontakt:

Post Postao/la alex1991 » 28 maj 2015, 08:37

Paceniiik :nedam:
Iz rukava ON svakoga dana izvuce nekog keca..

Biki
Kontakt:

Post Postao/la Biki » 28 maj 2015, 08:45

esprit24 je napisao/la:Posle sutrasnjeg dana nista vise nece biti isto, potajno se nadam da ce Damir napravati senzaciju svih senzacija. Ako nista volio bih da hg barem umori i da ga koji put zargonski receno syebe na mrezi. Meni roger nikad nije bio ljudska velicina, sto je sad i pokazao sa ovim malim kad se nije htio slikat, tako da mi je stvarno odvratan lik. I ako neko moze da mi napise ko cini Damirov tim na RG-u, pitao sam i juce al vas je vecina bila u ekastazi :D

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Nerfid, mama i brat i Castellani, cini mi se!

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 28 maj 2015, 09:15

Da se malo vratimo u ostatak BH tenisa. Na futuresu u Brckom, Tomo kao WC je prosao prvo kolo gdje ce igrati sa jos jednim nasim teniserom koji se zove Darko Bojanovic koji je u prvom kolu kao WC dobio Dusana Marinkovica iz Srbije.
Nazalost Nerman Fatic je izgubio mec prvog kola kao i u Doboju i u Prijedoru.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 28 maj 2015, 09:55

Damir sutra u 11 :bih: :bih: :bih: :beba:

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 28 maj 2015, 10:02

shminka je napisao/la:Damir sutra u 11 :bih: :bih: :bih: :beba:
Mjera, taman da se moze odmoriti do utorka za nastup u italiji i za popravljanje bodovnog salda. Ocekujem polufinale minimalno.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

risingforce
Kontakt:

Post Postao/la risingforce » 28 maj 2015, 10:39

shminka je napisao/la:Damir sutra u 11 :bih: :bih: :bih: :beba:
nije jos izasao raspored za sutra, ne lupetaj gluposti

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 28 maj 2015, 10:56

Koliko cu uzivati u tom mecu, dva tenisera koje toliko volis, auuf ... Prvi put da navijam protiv Rodzera, i ne zalim uopste sto je tako. Veliki, najveci, pusti sad malo naseg Dzumija. :)
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 28 maj 2015, 11:27

plakaće ko žena poslednja :plac:
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 28 maj 2015, 11:34

bhsport je napisao/la:Da se malo vratimo u ostatak BH tenisa. Na futuresu u Brckom, Tomo kao WC je prosao prvo kolo gdje ce igrati sa jos jednim nasim teniserom koji se zove Darko Bojanovic koji je u prvom kolu kao WC dobio Dusana Marinkovica iz Srbije.
Nazalost Nerman Fatic je izgubio mec prvog kola kao i u Doboju i u Prijedoru.
Od tog nermana haman nema nista mali samo gubi...

Orton
Kontakt:

Re: RE: Re: BiH Tenis

Post Postao/la Orton » 28 maj 2015, 11:36

DANDY je napisao/la:
I ovo samo zato sto se Damir okarakterisao kao navijac kluba koji ti ocigledno MRZIS vise nego sto volis svoj.......Damir ne predstavlja Zelju u Ftancuskoj nego nasu jednu i jedinu.......
ja sam iz Svicarske :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Tenis BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.