Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,Monolog,ribery,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Sarajevo22
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Sarajevo22 » 28 maj 2015, 10:30

Eno navijaci betisa okrivljuju ibrakovica da je namjestio sevilji trofej.

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 28 maj 2015, 10:41

Ma i termin jucerasnje utakmice nije bio bog zna sta. Ne opravdavam malu posjetu ali Olimpikjednostavno nije ineteresantan raji, ma koliko to ruzno zvucalo. U nasoj ligi sve je manje ljudi na stadionima, nekada pune tribine pojedinih klubova sada je zamijenila praznina koja bode oci na nekim stadionima, lose za vidjeti pa se pitas onda sta mi radimo koji qrc? Jel` moguce da smo mi ludi sto idemo ili su ipak oni? Koliko tu kvaliteta ima? Koliko vrijedi? Jako malo nazalost, Sarajevo evo pravi kakav-takav iskorak ali je to opet daleko od potrebnog nivoa, ako zelimo publiku vratiti na stadione. One price o djeci na stadionima i kako ce ga kamen pogoditi u glavu, bakljama i huliganima su samo fraza kod onih sto ne dolaze, na svakom stadionu u BiH imas dijelove tribina gdje nista ni tvom djetetu a ni tebi nece biti. Sve se svodi na kvalitet fudbala, on ako se popravi i ljudi ce doci, uljepsaj sve to marketingom i imat` ces publiku na stadionu. E to su problemi koje imaju Zeljeznicar i Sarajevo uz par klubova koji imaju dokazanu brojnu armiju navijaca, gdje se tu uklapa Olimpik? Tesko je ocekivati neku jaku posjetu na njegovim utakmicama osim kada igraju protiv gradskih rivala, bez obzira sto je utakmica za trofej.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

UltrasNotRed
Kontakt:

Post Postao/la UltrasNotRed » 28 maj 2015, 10:52

U HNL liga 10 donijela 100000 manje ljudi na stadion, a razina kvalitete je daleko veci nivo, Siroki bi mozda bio u 5 u drugoj ligi.
Vita est militia

Sto misli djecak iz Bosne kad vidi,
Kako ludi punker po Londonu skace?

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 28 maj 2015, 11:00

Kada gledas fudbal u globalu kvalitet nije nesto znatno povecan, izuzev standardnog Dinama i projekta Rijeka koji ide odlicno. Hajduk stagnira recimo, Dinamo B igra prvu ligu, vidljiva korupcija i stimanje te monopol nad fudbalom nisu mamac za navijace. Ozbiljni pomaci se moraju praviti ne samo u BiH nego i u susjednim zemljama.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

maroonGiant
Kontakt:

Post Postao/la maroonGiant » 28 maj 2015, 11:10

S obzirom kako se kod nas prati liga, i ovo juce na stadionu je dobra posjeta, nekih 2,3 milje kako sam upratio, za Olimpik je sasvim solidna posjeta. Morate shvatiti da u ovom gradu, kao i ostalom djelu drzave, nazalost ima najvise navijaca barse, reala, mancestera itd... kada ih pitas za koga navijaju moras im naglasiti da li mislis na nas fudbal ili strani. Dosta je njih koji kao navijaju za rajvoSa ili Zelju, ali samo kad se treba prepucavati pred derbi, ili kad se evropa igra. Vecina takvih ce skoro uvijek ostati kuci gledat lige petice ili radije otici u grad na kafu. Jedino kada su u pitanju neki velili rezultati i utakmice onda ce doci na tekmu i glumiti velike navijace, a ne znaju imena igraca izgovoriti pravilno. Nadam se da ce se to promjeniti u buducnosti, jer vidim da se pocelo vise paznje davati nasoj ligi, tu su i slicice kakve god da su, klubovi su poceli vise ulagati..

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 28 maj 2015, 12:10

Pappy je napisao/la:Meni samo nije jasno kako u Sarajevu nikome nije stalo da ode i pogleda utakmicu lokalnog kluba, i jednog od najboljih klubova u BiH u posljednjoj deceniji. I to pri besplatnom ulazu. :roll: Da l' je moguće da raji nije stalo do fudbala uopšte, već samo daj da se kenja o (ne)kvalitetu domaćeg fudbala iz fotelje ili kafića.
Kosevo je malo na nezgodnom mjestu, nije bas usput pogotovo za one koji nemaju auta.
Garantujem ti da Sarajevo ima svoj stadion na Otoci da bi barem za pola ako ne duplo vise raje dolazilo.

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 28 maj 2015, 12:34

Iskreno, meni je dosadno gledati Olimpika i na TV-u, a kamo li jos otici na stadion.
#divovi

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 28 maj 2015, 12:35

HZ_ilidzaa je napisao/la:
Pappy je napisao/la:Meni samo nije jasno kako u Sarajevu nikome nije stalo da ode i pogleda utakmicu lokalnog kluba, i jednog od najboljih klubova u BiH u posljednjoj deceniji. I to pri besplatnom ulazu. :roll: Da l' je moguće da raji nije stalo do fudbala uopšte, već samo daj da se kenja o (ne)kvalitetu domaćeg fudbala iz fotelje ili kafića.
Kosevo je malo na nezgodnom mjestu, nije bas usput pogotovo za one koji nemaju auta.
Garantujem ti da Sarajevo ima svoj stadion na Otoci da bi barem za pola ako ne duplo vise raje dolazilo.
To jeste, da je malo nezgodno, ali brate nije na kraj svijeta. :D A i nisam jednom išao pjehe od Vječne do Koševa. Gdje kondicija i mladost. :mrgreen:

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 28 maj 2015, 12:45

Šta je bilo sa ovim licencama za nastup u ligi za ove koji su pali na prvostepenoj komisiji ? Pročitao sam na jednom drugom portalu da je Borac dobio uslovnu, ako do jula ne isplate pare igračima da nece moci igrati u ligi i to bi vjerovatno znacilo da idu u stecaj. Šta je sa ostalima ?
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 28 maj 2015, 12:48

Željooooo je napisao/la:Šta je bilo sa ovim licencama za nastup u ligi za ove koji su pali na prvostepenoj komisiji ? Pročitao sam na jednom drugom portalu da je Borac dobio uslovnu, ako do jula ne isplate pare igračima da nece moci igrati u ligi i to bi vjerovatno znacilo da idu u stecaj. Šta je sa ostalima ?
Slavija dobila takođe uslovnu. Do prvog avgusta mora da isplti Čapljiću 18,000+nešto kamata, ili da dogovori reprogram duga, te dokaz tog dogovora dostavi Savezu.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 28 maj 2015, 13:54

Ima trola, ima autobus. Ne znam šta je nezgodno tu.
DRUG NEBI TI PUNCA

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 28 maj 2015, 15:24

Nazalost davno ispricana prica..."Je.bo to ko to jos prati", "Ma sve nastimano sta cu pratit", "Ja sam ti brate navijac BARCE, KATALONIJA NIJE SPANIJA :njanjanja: " ...itd

Mada meni vise na ku.rac idu instant navijaci, na fazon "TOOO SARAJEVO SAMPION sta ce mali plavi sa Grbavice. Kolko je Škoro dao golova ove sezone? Kako mislis ne igra u FKS zadnji put kad sam bio na Kosevu igro je :?: " i obavezno 10 statusa na fb i slika sa proslave ili zadnje tekme u sezoni sa salom sa carsije :crazy: ( uzeo sam sarajevo za primjer jer je prvak, a ovo se desava i kod ostalih)

Na kraju bi jos naveo i fenomen reprezentacije. Uredu je da ti rep bude veoma vazna da je volis, pratis i slicno, ali smijesno je da znas sta sta je dzeko jutros jeo, kolko je go-vno Pjanic iskenjo, kolko trosi Besicev lamb. a da ne znas nabrojat ni 10 klubova iz nase lige :crazy: :crazy: Zato su ovi navedeni prvi kad treba s.rat i blatit o BH fudbalu opcenito
=\_1921_/=

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 28 maj 2015, 16:09

Pappy je napisao/la:Ja sam se nekako vrlo loše osjećao danas na stadionu. Krivo mi i zbog fudbalera Olimpica jbt. Često sam i ja na Otoci, pa mogu reći da ni onih što stalno dolaze na Olimpicove utakmice nije bilo, vjerovatno su radili.
Ne znaš ti u kakvu se selendru pretvorio ovaj grad. ;)
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

TETRAPAK
Kontakt:

Post Postao/la TETRAPAK » 28 maj 2015, 16:13

Ko ce bolan olimpika pratiti, koga zanima to stvarno? Imaju ljudi svoje klubove koji ih zanimaju, neki dan ih se 30 000 skupilo na derbiju. Nema tu mjesta za olimpika i slicne.

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 28 maj 2015, 16:47

Jarane nisi dobar nikako. ;) @Pappy E zbog ovakvih kao što je ovaj gore dotični sam ono napisao. ;)
Zadnja izmjena: Mancini, dana/u 31 maj 2015, 05:09, ukupno mijenjano 2 puta.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

TETRAPAK
Kontakt:

Post Postao/la TETRAPAK » 28 maj 2015, 16:49

Jer kazem da je vise nego ocito da taj olipmpik pored nas i zelje nikog zivog ne interesuje?

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 28 maj 2015, 16:52

Skontat ćeš jednog dana, ima vremena.

TETRAPAK
Kontakt:

Post Postao/la TETRAPAK » 28 maj 2015, 16:55

Ma veze ti nemas o cemu pricas.

AdiFKS
Kontakt:

Post Postao/la AdiFKS » 28 maj 2015, 17:19

Evo ja sam fanatik Sarajeva pa sam jucer bio na utakmici na Kosevu. Pa bilo je 2000 ljudi, samo u centralnoj lozi je bilo 150-200ljudi. Raju zbuni jer je zapad Koseva ogroman. Ima nekih 16000 stolica, i tek kada didjes ba tu tribinu skontas koliko je to :mrgreen: . To se ni na TV prenisu ne moze docarati. Zato 2000ljudi medju toliko praznih stolica djeluje malo. Najifealnije bi bilo da se igralo na Otoci. Ono od 3 hilade je mjera za Olimpic. Steta sto je lose odrzavana trava, a igracima Olimpica vuse odgovara jvalitetna podloga jer su tehnicki dobra ekipa.

A i na Otoci nema centralne loze, gdje bi se oehar dodijelio...tesko bi se sve to organizovalo.

Po meni Opstina NG.treba Olimpicu dati neku koncesiju na onaj stadion, gdje bi oni popravili travnatu podlogu. I napravili jednu manju tribinicu sa druge strane, gdje bi bila ta neka loza, pozicija za novinare i sl...sve sto treba.

A prica o sarajevskoj publici je posebna prica. Jedino Sarajevo i Zeljeznicar imaju neku cvrscu bazu, sve drugo ne moze skupiti vise od par stotina gledalaca.
Ko krene na nas, u startu se zajeb'o. - 1987 -

"Uvijek trava, nekad bijelo, nikad zuto, nikad Zeljo"

Coraco
Kontakt:

Post Postao/la Coraco » 28 maj 2015, 17:23

Evo koliko su realne procjene delegata i koliko su uopšteno tačni podaci o gledaocima:
Da Borac odavno ne zauzima mjesto koje mu pripada, pokazuje i podatak da su na utakmici 29. kola Premijer lige BiH protiv Zvijezde u subotu prodate samo 44 ulaznice i da je prihod bio 176 maraka - rekao je Zrilić.
a prema informacijama Saveza broj gledalaca 500.
http://www.nfsbih.ba/bih/utakmica.php?i ... sfbih_conn

ps. ili su novinari pogriješili broj kola ili su mislili na Drinu umjesto Zvijezde, svejedno ako se misli i na Drinu procjena je 300 gledalaca.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.