Champions League 2014/15

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

Ko će biti novi prvak Evrope?

Barcelona
76
45%
Juventus
92
55%

Ukupno glasova: 168

KpbKaka22
Kontakt:

Re: Champions League 2014/15

Post Postao/la KpbKaka22 » 28 maj 2015, 01:21

Izjavio je to .kad su ih napunpali u oba finala..a ne zna se gdje je gore postavio ekipu u finale 2009 ili 2011
2011.stavio gigsa od 40 god i parka .u vezni red da cuvaju xavija i iniestu,tada najbolje..nema dalje

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 28 maj 2015, 01:38

let3 je napisao/la:Nema šanse da je ova trenutna Barca jaca od one Pepove.
Samo uporediti snagu presinga iz 2009,2010, 2011 sa ovim danas i sve ce biti jasno (intenzitet i dugotrajnost tog presinga)...ona Barca je davila protvnika vec na centru, nije mu dala mogucnost da sastavi 3 pasa ljudski kako treba, da iznese loptu, da se poveže, da iskombinuje nešto.
Danas je sasvim drugacija igra, ali dobro to je i razumljivo s obzirom da su mnogi igraci ušli u neke godine i da ne mogu trcati ko nekad.

Uostalom, sam Ferguson je izjavio u svojoj knjizi da je Pepova Barca najbolji tim koji je ikad gledao.

sve je to ok,al nije sve u presingu,presing je samo jedna bitna stvar u masi bitnih stvarri

tadasnja barca imala je dvije karakteristike bolje nego sadasnja,posjed lopte i kad se izgubi onda strasan presing da se sto prije vrati. sadasnja barca to nema ni blizu,ali i ne treba,sad ima druge adute koji donose rezultate i to je to, stara igra je bila dobra al protivnici su skuzili kako igrati protiv toga i ponekad su uspijevali,jednostavno das barci posjed,branis se zonski i cekas kontru i malo srece, onda postaje dosadna igra i cak nakon nekoliko godina dosadila je i nasim igracima i to onima koji i nisu ostarili

ova nova igra je interesantnija,a jaci smo u nekim drugim segmentima kao sto su kontre,raznovrsnost,prekidi itd
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 28 maj 2015, 01:47

Romariooo je napisao/la:
Samo uporediti snagu presinga iz 2009,2010, 2011 sa ovim danas i sve ce biti jasno (intenzitet i dugotrajnost tog presinga)...ona Barca je davila protvnika vec na centru, nije mu dala mogucnost da sastavi 3 pasa ljudski kako treba, da iznese loptu, da se poveže, da iskombinuje nešto.
Danas je sasvim drugacija igra, ali dobro to je i razumljivo s obzirom da su mnogi igraci ušli u neke godine i da ne mogu trcati ko nekad.

Uostalom, sam Ferguson je izjavio u svojoj knjizi da je Pepova Barca najbolji tim koji je ikad gledao.

sve je to ok,al nije sve u presingu,presing je samo jedna bitna stvar u masi bitnih stvarri

tadasnja barca imala je dvije karakteristike bolje nego sadasnja,posjed lopte i kad se izgubi onda strasan presing da se sto prije vrati. sadasnja barca to nema ni blizu,ali i ne treba,sad ima druge adute koji donose rezultate i to je to, stara igra je bila dobra al protivnici su skuzili kako igrati protiv toga i ponekad su uspijevali,jednostavno das barci posjed,branis se zonski i cekas kontru i malo srece, onda postaje dosadna igra i cak nakon nekoliko godina dosadila je i nasim igracima i to onima koji i nisu ostarili

ova nova igra je interesantnija,a jaci smo u nekim drugim segmentima kao sto su kontre,raznovrsnost,prekidi itd
Ok, ima smisla to u vezi igre i procitanosti :thumbup: mogu se složiti

ja sam želim reci u vezi poređenja timova....ona Pepova Barca je baš brutalna sila u presingu, nešto neviđeno. Možda presing nekima ne znaci puno, ali tadašnja Barca je uništava protivnike presingom i svojim ritmom koji je znala nametnuti.
Ova sadašnja ima strašno jak napad sa ovom trojicom ludaka, sigurno najjaci u svijetu... ali nije toliko timski jaka i izbalansirana kao ona Pepova + ne može presingovati ko nekad (maximalno jedno poluvrijeme u jakom tempu, ali i to je jako upitno)
Ali dobro, to je Luchova filozofija fudbala, gdje voli malo dati loptu protivniku, izvuci ih malo, pa pucati polukontre i kontre...i slažem se s tobom - da je ova Barca dosta opasnija iz prekida i dosta bolje kontroliše skok protivnika (a upravo prekidi i skok igra su bili jedina slaba tacka one Pepove Barce).

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 28 maj 2015, 01:51

Apsolutno .. i ne vidim čemu priča oko nekog B pa i C plana kada je onakvoj ekipi samo A bio sasvim dovoljan. Xavi i Iniesta u prajmu, samo je to potrebno reći. S Guardiolinom Barcom nema poređenja jer je onaj fudbal bio nešto neviđeno. Pa čak i ova Enrique-ova ima uporišta i vuče korijene iz ere Pepa, samo je sve pomjereno 20 metara nazad.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 28 maj 2015, 01:53

Rajaz je napisao/la:

Apsolutno .. i ne vidim čemu priča oko nekog B pa i C plana kada je onakvoj ekipi samo A bio sasvim dovoljan. Xavi i Iniesta u prajmu, samo je to potrebno reći. S Guardiolinom Barcom nema poređenja jer je onaj fudbal bio nešto neviđeno. Pa čak i ova Enrique-ova ima uporišta i vuče korijene iz ere Pepa, samo je sve pomjereno 20 metara nazad.
:thumbup: e pa to je to ukratko...odlicno opisano
možda i više od 20 metara, ali to je to...shvatio sam poentu :thumbup:

KpbKaka22
Kontakt:

Post Postao/la KpbKaka22 » 28 maj 2015, 02:04

Rajaz je napisao/la:

sve tocno osim ove rečenice s guardiolinom Barcon nema poređenje,brat bratu bilo je ekipu u rangu te guardioline barce,ne mozda po trofejima ali po imenima.sigurno tu negdje u lp

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 28 maj 2015, 13:24

imala je pepova barca dobrih mana, jeste osvojeno dosta trofeja, ali realno, u te 4 godine kada su osvojene dvije lige prvaka, po meni je to bilo i malo, koliko god da nekome zvucalo smijesno, malo je, kako je taj tim bio bolji od ostalih malo je, a i kada se sjetimo nacina na koji smo ispustili te dvije titule, realno mozemo reci da su te dvije osvojene malo.

u prvoj sezoni pepovoj osvojena je liga prvaka, al dosta sretno, tu su se vidjele mane o kojima govorim, gus hiddink je prvi koji je nasao recept za pepovu igru i to nasao ga je sjajno, mnogi to pripisuju morinju al to je smijurija, jer hidink je to uradio prije i uspjesnije. tu se vidjelo da ima mana kada se protivnik dobro zatvori i igra na kontre, tu se vidjelo sta znaci nedostatak plana b, samo sreca nas je spasila tada, mnogi ce reci i overbo, al to je kad se sjetimo opet diskutabilno jer overbo je prvo nas zestotko ostetio sa nepostojecim crvenim abidalom, pa je onda to kompezovao ne sviranjem penala celziju barem jednog

u drugoj sezoni kad je pep branio trofej lige prvaka ispali smo od intera u polufinalu, a to se moralo proci realno, tu je pep glavni krivac jer nije bilo plana b, a sve se bilo namjestilo, u prvoj utakmici poveli smo i onda je slijedilo ono sto sam najvise mrzio kod pepa, cim da gol u gostima odma nesto pocne taktizirati, to je bilo obiljezje te generacije, igre na gostovanjima kad imas rezultat i igru i das gol onda neka zatvaranaj i taktiziranja i protivnik je obicno davao golove i drzao neizvjesnot i u revansu, ova barca to ne radi,ne staje dok ne uvalja jos koji gol i vidjeli smo to ove sezone kako su lagano protivnici rjesavani u prvim utakmicama

protiv intera je bilo i sudijskih nepravdi na stetu barce, al najveci krivac je pep, prvo zbog ispustanja kontrole jos u prvoj utakmici, a onda i druga utakmica, inter rano dobio crveni al onaj tim nista nije ucinio da bi nesto promijenio igru i iskoristio igraca vise, nastavilo se kruziti,dodavati i stvoreno je malo prilika, plan b da je bio prosli bi tu intera i vjerovatno tada odbranili ligu prvaka

isto tako i u cetvrtoj godini pep tima, ono ispadanje u polufinalu protiv celzija, nevjerovatno slobodno mozemo reci, mnogo bolji u prvoj utakmici a izgubimo 1 0, a u revansu povedemo 2 0, celzi dobije rani crveni, i opet opustanje, i ne moze se dati jedan gol ekipi koja je bila losa i koja je imala igraca manje

dvije titule lige prvaka u cetiri godine su lijepa stvar, al realno kad se sve to sabere mozemo reci i da je to bilo malo kakvi su bili odnosi snaga i da vise nismo osvojili upravo zbog tadasnjih nedostataka u nasoj igri, previse insistiranje na tika taka, nepostojanje plana b protiv intera i celzija kad smo trebali 1 gol a imali igraca vise, onda ta opustanja kad protivnika nokautiramo al ga ne dovrsimo nego dopustimo da se ponovo digne na noge i tako te stvari

ova barca je je jaca po tom pitanju jer ne taktizira dok ne napravi prednost dva-tri razlike, ona barca pepova je svojom igrom pasova tjerala i sama protivnika u bunker, ova barca daje protivniku da ima loptu al to zna i iskoristiti, po meni pametnija taktika je ova, narocito sto sad imamo takve igrace kojima ova igra godi i sto to donosi rezultate

ako poredimo te dvije barce, igracki su tu negdje, onda smo imali bolji vezni red, odbrane su tu negdje, sad je bolji golman i napad, sve kad se sabere tu je negdje, samo sto ova barca je malo takticki raznovrsnija i zato ubjedljivije izgleda nego pepova
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 28 maj 2015, 14:02

Romariooo je napisao/la:imala je pepova barca dobrih mana, jeste osvojeno dosta trofeja, ali realno, u te 4 godine kada su osvojene dvije lige prvaka, po meni je to bilo i malo, koliko god da nekome zvucalo smijesno, malo je, kako je taj tim bio bolji od ostalih malo je, a i kada se sjetimo nacina na koji smo ispustili te dvije titule, realno mozemo reci da su te dvije osvojene malo.....
nije bilo malo, zaboravio si (ili namjerno zaobišao) sudijsku sramotu protiv čelzija u londonu 2011
dvije titule u četiri godine, to je taman bilo to!

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 28 maj 2015, 14:05

Bravo, iz 4 godine Guardiolinog mandata izdvojio si 3 ''taktički slabe'' utakmice u kojima si:
- jednom prošao i na kraju osvojio klempu
- dva puta ispao, od toga jednom protiv Intera ( zasluženo ) i jednom protiv Chelsea koji je u potpunosti bio nadigran i koji je prošao uz obilatu pomoć meleka. Nikakav Guardiola tu nije mogao utjecati, jer taj Chelsea je taktički bio razbijen, samo je sreća okrenula leđa ovaj put.

Odbrane tu negdje kažeš ?
Da vidimo i to

Guardiolina:

---------------------------------Valdes--------------------------------
----------Alves-------Puyol---------------Pique----------Abidal-------

Enrique-ova:

---------------------------------Bravo------------------------------------
--------Alves---------Pique-------------Mascherano------Alba---------

Ne moram ni spominjat da je Guardiola imao Alvesa i Puyola u prajmu ?
Vezni red nećemo jer bi bilo smiješno.
Napad sa Eto'om i Henryem vs ovaj današnji sa Suarezom i Neymarom odlučuju nijanse.

I baš kad pričamo o ovom, sinoć se pojavi intervju s velikim vođom Wengerom :mrgreen: koji kaže:
'' U nogometu sam 30 godina i mogu vam reći da je Guardiolina Barca najbolja ekipa koju sam gledao ''.

I da bi se uopšte moglo porediti ovako nešto, na kraju je bolje stati i sagledati titule a Guardiola zasad vodi 14 > 1

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 28 maj 2015, 14:11

jestamaji je napisao/la:
Romariooo je napisao/la:imala je pepova barca dobrih mana, jeste osvojeno dosta trofeja, ali realno, u te 4 godine kada su osvojene dvije lige prvaka, po meni je to bilo i malo, koliko god da nekome zvucalo smijesno, malo je, kako je taj tim bio bolji od ostalih malo je, a i kada se sjetimo nacina na koji smo ispustili te dvije titule, realno mozemo reci da su te dvije osvojene malo.....
nije bilo malo, zaboravio si (ili namjerno zaobišao) sudijsku sramotu protiv čelzija u londonu 2011
dvije titule u četiri godine, to je taman bilo to!
ma te sudijske nepravde protiv celzija bile su na stetu obje ekipe, kad se to gleda, treba gledati realno, u prvoj utakmici na kamp nou bilo je gresaka iskljucivo na stetu barce, balak je tad zasluzio crveni ko vrata,a nije ga dobio, a uz to jos bio je i penal na anriju koji nije sviran, a koji je bio vise penal nego neki za celzi koji nisu svirani u drugoj utakmici, onda jos i presmijesan crveni za abidala u situaciji koja nije bila ni faul kako treba, zuti bi bio smijesan a kamoli crveni, celzi je ostecen za jedan cist penala i jos jedan se mogao svirati, ali sve kad sagledas ne moze se reci da je barca tu gurana, da je gurana ne bi iskljucivao bezveze abidala, tu se radilo jednostavno o losem sudiji koji se pogubio u kompeziranjima i to je to

gledajuci igru i sve to, celzi se branio obje utakmice cak i kad je igraca vise imao i igrao je na kontre samo, i to je ok sve, realno vise je celzi zasluzio da prodje nego barca, a ostale tri godine barca je trebala tripu zaredom uzeti ligu prvaka a nije samo zahvaljujuci sreci i nedostatku plana b i raznovrsnosti u igri koju sad imamo
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 28 maj 2015, 14:13

najbolja ekipa koja je ikad igrala je naravno Željo ranih osamdesetih :mrgreen:

bulbasor
Kontakt:

Post Postao/la bulbasor » 28 maj 2015, 14:19

Heykensov Bayern je pomeo istu tu Barcelonu koju @Rajaz spominje.
Ancellotijev Milan iz 2003. je jedna od boljih ekipa u zadnjih nekoliko decenija, onda Real iz 2002. pod palicom Del Bosqea, tu je i Fergusonov United iz 2009.
Zemljo tisućljetna na vjernost Ti se kunem!

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 28 maj 2015, 14:23

Romariooo je napisao/la:

gledajuci igru i sve to, celzi se branio obje utakmice cak i kad je igraca vise imao i igrao je na kontre samo, i to je ok sve, realno vise je celzi zasluzio da prodje nego barca, a ostale tri godine barca je trebala tripu zaredom uzeti ligu prvaka a nije samo zahvaljujuci sreci i nedostatku plana b i raznovrsnosti u igri koju sad imamo
stvar je u tome što je pep slab u situacijama kad nešto krene kako netreba
u barci nije nikad ni pokušao nešto promijeniti, a u bajernu otkad mu fale robben i ribery pokušava raznorazne gluposti, stavlja dva ponajbolja beka na svijetu u srednji red, igra sa trojicom nazad protiv timova kojima je i centimetar prostora dovoljan da daju go itd itd

elem nije on tako dobar trener

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 28 maj 2015, 14:33

bulbasor je napisao/la:Heykensov Bayern je pomeo istu tu Barcelonu koju @Rajaz spominje.
Ancellotijev Milan iz 2003. je jedna od boljih ekipa u zadnjih nekoliko decenija, onda Real iz 2002. pod palicom Del Bosqea, tu je i Fergusonov United iz 2009.
Nećemo sad gluposti valjat, to prvo nije bila Guardiolina Barcelona nego Titova, drugo ta ekipa je 3 mjeseca bila bez trenera, Pep je tada bio u Americi tako da si profulo u startu.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 28 maj 2015, 14:34

Rajaz je napisao/la:Bravo, iz 4 godine Guardiolinog mandata izdvojio si 3 ''taktički slabe'' utakmice u kojima si:
- jednom prošao i na kraju osvojio klempu
- dva puta ispao, od toga jednom protiv Intera ( zasluženo ) i jednom protiv Chelsea koji je u potpunosti bio nadigran i koji je prošao uz obilatu pomoć meleka. Nikakav Guardiola tu nije mogao utjecati, jer taj Chelsea je taktički bio razbijen, samo je sreća okrenula leđa ovaj put.

Odbrane tu negdje kažeš ?
Da vidimo i to

Guardiolina:

---------------------------------Valdes--------------------------------
----------Alves-------Puyol---------------Pique----------Abidal-------

Enrique-ova:

---------------------------------Bravo------------------------------------
--------Alves---------Pique-------------Mascherano------Alba---------

Ne moram ni spominjat da je Guardiola imao Alvesa i Puyola u prajmu ?
Vezni red nećemo jer bi bilo smiješno.
Napad sa Eto'om i Henryem vs ovaj današnji sa Suarezom i Neymarom odlučuju nijanse.

I baš kad pričamo o ovom, sinoć se pojavi intervju s velikim vođom Wengerom :mrgreen: koji kaže:
'' U nogometu sam 30 godina i mogu vam reći da je Guardiolina Barca najbolja ekipa koju sam gledao ''.

I da bi se uopšte moglo porediti ovako nešto, na kraju je bolje stati i sagledati titule a Guardiola zasad vodi 14 > 1

ma da me nebi pogresno skontao, opet cu naglasiti bitne cinjenice, da govorimo o ovoj novoj barci tek na osnovu jedne sezone, rekao sam ja fino da treba i narednim sezonama sve ovo potvrditi da bi pricali da je ovo nesto bolje od stare hegemonije o kojoj ti govoris. druga stvar, opet kazem sto sam vec rekao, kad govorimo o ovoj barci govorim kad su svi spremni i u formi, cijelo vrijeme ja govorim da nam je klupa sad tanka i te stvari, al gledajuci samo udarne postave kad su u formi, po meni ova nasa odbrana nije nista slabija, tu racunamo golmana koji je sad osjetno bolji od valdeza, pa moglo bi se reci da je to bolje za klasu cak, ovaj alves kad je u formi samo je za nijansu slabiji od onog prije, pike je cak i bolji nego prije za nijansu kad je u formi ovoj dobroj, maskerano nije puyol al i ne zaostaje sad nesto puno da kazemo da je za klasu losiji, dobro igra i on sad i vrlo pouzdano al ipak tu smo slabiji osjetno, a alba i abidal poredjenje, to je tesko sad reci, otprilike tu su negdje, odlicnii jedan i drugi, s tim sto je abidal bio nesto bolji u defanzivi, a alba u ofanzivi

dakle sve kad saberemo, imamo osjetno bolje golmana,nesto slabijeg maskerana u odnosu na puyola, ostalo je tu negdje negdje, dakle nista posebno ova odbrana nije slabija od one pepove, iako sad valja reci da je puyol i u pepovo vrijeme ostario i da je maskerano i tada igrao ispred njega u vaznim utakmicama kao na primjer finale na wembleyu

vezni red ne treba komentarisati, tu smo sad slabiji, al napad se ne bi slozio s tobom, eto i anri su tu bili samo jednu sezonu pod pepom, i ako bi poredili po meni sadasnji neymar je osjetno bolji od anrija iz tog najboljeg perioda njegovog u barci, neymar je puno aktivniji, ucinkovitiji i sve to, bas ono osjetno bolji od tadasnjeg anrija na zalasku, sledece sezone anri je presjedio na klupi uglavnom i pedro mu je uzeo mjesto, a suareza i eta kad poredimo, opet bi prednost dao sukiju ali blagu, al i eto je samo jednu sezonu odigrao pod pepom, sukija moramo porediti sa ibrom,viljom i alexisom, od kojih je osjetno bolji i korisniji, a neymar je osjetno bolji od anrija i pedra kasnije, messi je tu negdje, sad mozda i za nijansu bolji nego prije jer je podredjeniji ekipi nego prije, zbog sve toga mislim da je sadasnji napad osjetno bolji nego prije

ali opet kazemo, mora se sve ovo potvrditi, prvo da se juventus i bilbao u finalima dobiju ono bez neke pomoci srece, posteno da kazes da smo nadigrali, a onda i naredne sezone da se dominacija nastavi, da se dovedu prijeko potrebna pojacanja za klupe, i tek krajem naredne sezone cemo moci ono pravo bas napraviti poredjenja izmedju ove dvije generacije, za sad ova generacija ako juveta dobije ubjedljivo bice sigurno ekipa koja je najdominantnije osvojila ligu prvaka od svih ekipa do sad ukljucujuci i pepovu barcu, al treba to nastaviti i naredne sezone jer nedovoljna je po meni jedna sezona samo da bi se pricalo o nekim dominacijama, kontinuitet tu mora postojati i vidjecemo hoce li ga biti
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 28 maj 2015, 15:10

da, ove godine je sve to išlo lakše nego ikad. zato mislim da bi nešto moralo krenuti naopako u jednoj od ove dvije tekme. tipujem na juve ;)

KpbKaka22
Kontakt:

Post Postao/la KpbKaka22 » 29 maj 2015, 13:06

Što se tice trofeja.Guardiolina Barca je knap najboljima,ali zar se ista moze poredit npr sa Anchelotijevim Milanom
Dida,Maldini,Stam,Nesta,Cafu,Pirlo,Gatusso,Seedorf,Kaka,Crespo,Shevchenko ,nađite vi meni 11 jacih

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 29 maj 2015, 14:31

Juventus osvaja, nema tu puno price.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 29 maj 2015, 16:27

Belmin6 je napisao/la:Juventus osvaja, nema tu puno price.
Reći će akobogda Platini da nema potrebe da se igra jer se već zna ko osvaja. :bih:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 29 maj 2015, 16:29

Anketa je rekla svoje. :njanjanja:

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.