...ovako, utakmicu sam gledao na TV-u jer im je pravo kretenski terminza otići - utakmica počinje kada većina nas ide s posla. Prvo poluvrijeme nisam gledao, ali po onome što sam vidio, sudija pravo voli zviždaljku, natovario je centre obje ekipe ekspresno ličnim greškama. Kod situacije sa tehničkim greškama, nesportska je postojala, prva tehnička da, drugu je vala sudija presrao. Isto tako, dijelio je nesportske filmskom brzinom, u par navrata ošetitio Široki, ali i Bosnu. Jedna situacija koje se sjećam: uzima Špralja Božu na roling i ide na zicer uz aut liniju. Božo ga čvakne po rukama (blizu lopte) da spriječi koš, dobija nesportsku. Šta li, valjda nije sudija imao osjećaj da ovaj ide na loptu. Znam da se ovo ama baš nigdje i nikada ne svira. Uglavnom, sudije su griješile, malo više na štetu Širokog ali nisu toliko blatantno vukli za Bosnu koliko neki žele da predstave; činjenica stoji da su večeras bili najgori akteri na terenu i da su ispizdili obojicu trenera.
Bosni je pobjedu donijela suludo dobra trojka (čini mi se 14 ili 15 komada su složili večeras), čak je i Božo koji ima očajan šut ubo dvije. Rakočević jak pod košem, dobra rola. Također, iznenađujući doprinos Radonjića i zaboravljenog Bajića. Jovanović OK, 11 koševa, 6 asista, Felix 10 asista. Kod Širokog Špralja i Grgat standardni, uzroci poraza u loše postavljenoj zoni i lošem učinku vanjske linije. Malo me iznenadilo da je na jedno dvije minute prije kraja, trener Širokog maltene odustao od utakmice (iako se moglo stizati, jer Bosna je bila sve samo ne uvjerljiva), te počeo prazniti klupu, tako da mi se čini da mu ovaj poraz uopšte nije teško pao, dapače...
Sve u svemu, pobjeda koja ostavlja Bosnaše u igri za poziciju 2 koja će (možda) značiti finale play offa i NLB, a Široki nema za čim da žali, prvi su, dapače sa Masonom, ovo će za njih biti "cakewalk" na putu do titule, jer i totalni laici mogu da vide da smo mi ostali za klasu slabiji od njih.