Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Burundi
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la Burundi » 29 maj 2015, 16:23

Head je napisao/la:pozivas 2 igraca Hajduka koji vise nije najjaci ni u Splitu.

Aferim pticu odvratna, ebo te onaj ko te ustolici i naebem ti se dobro zene iz Beograda.
Head je napisao/la:Tino je bolji nego ijedan igrac Sarajevo, ovo ja ko okorijeli pitar tvrdim.
DD

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 29 maj 2015, 16:24

Goalgetter je napisao/la:Ma svakako i tesko da ce ikako dobiti sansu u ovoj utakmici. Besic - Pjanic su sigurni u veznom redu, trazi se jedan ko ce im se prikljuciti. Vjerovatno Medunjanin ili Stilic, jedan koji ce nesto ofanzivniji biti.

Ukoliko bude eventualno neka prijateljska (mada sumnjam), mozemo vidjeti Stojana opet na djelu.
neka ga je pozvao cisto da i ovakvi igraci znaju da ih selektor prati i da ce biti nagradjeni s pozivom nakon dobre sezone..
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 29 maj 2015, 16:44

Ajax je napisao/la:Podnosljiv spisak. Nije ocajan ali isto tako sigurno nije ni optimalan. @Dubrovnik neralno si se nadao da ce biti 100% profesionalan spisak sastavljen od 25 najboljih igraca. Moze se ovdje sastaviti fina ekipa samo da je ovo optimalan spisak to sigurno nije. Najvece pitanje jos uvijek ostaje, ko ce biti ta desetka. Pjanic, Hajrovic ili mozda Stilic, TSS. Pa onda ko ce biti drugi stoper pored Spahe. Bicakcic, Vranjes ili mozda cak Sunjic. Pa ko ce biti lijevi bek Seo ili Ervin. Sve ostalo je vise manje poznato. Znaci 4-5-1..
Nisam ja rekao da je spisak nepodnosljiv ali toliko je mizerna razlika od Safetovog da je to u stvari isti sastav. Ako mu je Avdo u sastavu nece mi biti cudno i da zaigra. Tako je to bilo sa Safetom tako ce biti i sa ovim ako se okolnosti poklope. To je ono sto mene ljuti.
Ovako smo i prije govorili nece igrati ovaj, nece onaj. A na kraju najcrnje varijante dozivismo. Jos i Salihovic out. Previse brate makar za moj ukus. Ocekivao sam vise a ti ako nisi hebi ga. To je moje vidjenje. Zaboravio sam, tko je igrao desnog beka zadnju kvalifikacionu utakmicu?

siljevac
Kontakt:

Post Postao/la siljevac » 29 maj 2015, 16:47

bazdarevicu ljudska nakazo . nosavom ti prcim mater , olosu , prodata duso gospu ti **** koji ti sastav izdiktira . gdje bajic gdje su jos igraci koje si protjerao smradu svjetski . :tralala: :tralala: :tralala: :tralala: sve ti cvjetalo trbuh ti rastao svinjo . fukaro , gnjido

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 29 maj 2015, 16:49

Burundi je napisao/la:
Head je napisao/la:pozivas 2 igraca Hajduka koji vise nije najjaci ni u Splitu.

Aferim pticu odvratna, ebo te onaj ko te ustolici i naebem ti se dobro zene iz Beograda.
Head je napisao/la:Tino je bolji nego ijedan igrac Sarajevo, ovo ja ko okorijeli pitar tvrdim.
A ti glavu ozbiljno shvataš :rol:
DRUG NEBI TI PUNCA

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 29 maj 2015, 16:51

Malo je reći da sam razočaran. Poslije toliko putovanja, obilaženja igrača, Meša pozva sav Safetov škart. Hadžić uzima mjesto jednom Cimirotu, za kojeg ja kao Željin navijač kažem da je izmislio fudbal za ovaj poluproizvod iz Austrije, Tino dobija poziv ispred Salihovića. Avdija, bez komentara, mogu samo opsovati!!

Poziv Ibiševiću je po meni opravdan, ako ništa zbog starih zasluga, a i uvijek je dobro imati takvog džokera na klupi, koliko god nije igrao, on može bljesnuti bar jednom i riješiti utakmicu. Ne očekujem ga u prvih 11, ali kao džokera da.

Od srca se nadam da Meša sam kroji spisak, i da ove amatere iz Safetove ere poziva samo zbog brojnog stanja, dok ovi igrači na koje računa u budućnosti ne izganjaju papire.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 29 maj 2015, 16:51

dubrovnik je napisao/la:Nisam ja rekao da je spisak nepodnosljiv ali toliko je mizerna razlika od Safetovog da je to u stvari isti sastav. Ako mu je Avdo u sastavu nece mi biti cudno i da zaigra. Tako je to bilo sa Safetom tako ce biti i sa ovim ako se okolnosti poklope. To je ono sto mene ljuti.
Ovako smo i prije govorili nece igrati ovaj, nece onaj. A na kraju najcrnje varijante dozivismo. Jos i Salihovic out. Previse brate makar za moj ukus. Ocekivao sam vise a ti ako nisi hebi ga. To je moje vidjenje. Zaboravio sam, tko je igrao desnog beka zadnju kvalifikacionu utakmicu?
Po meni je ovo vise manje ocekivano. Da je htio mogao je naci zamjene za neke igrace u tih 6 mjeseci. Ali ima i nekih dobrih stvari. Nece igrati niko od tih igraca osim mozda TSS ako bas rasturi na treninzima i to u drugom poluvremenu. Mujdza je igrao desnog beka zadnju.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 29 maj 2015, 16:55

Salihovic ostaje kandidat ?? Pa sto ga nisi onda pozvao Mesa ako je neocekivano ispao Vrancic ?? Ili bar Cimirota ??

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 29 maj 2015, 17:07

Ajax je napisao/la:Salihovic ostaje kandidat ?? Pa sto ga nisi onda pozvao Mesa ako je neocekivano ispao Vrancic ?? Ili bar Cimirota ??
Ti dobro znas koliko sam ja branio TSS i bio pristalica njegovog poziva u repku. Sada vise nisam jer kako je odigrao drugi dio sezone u klubu za koji ja navijam je sramotno. Ne zasluzuje poziv i tu je kraj. O drugom Hajdukovom igracu se nema sta ni reci. Totalni promasaj. Hajduk su u drugom dijelu sezone cupala djeca a ova dvojica su samo smetala. BiH repka mi je draza od kluba za koji navijam i zato sam promjenio misljenje. Mnogo koji opravdavaju pozive Susicu prije par mjeseci su ga ismijavali i pravili budalu od njega. Gdje je tu dosljednost i postenje? Sejad Salihovic=Ervin Zukanovic samo nije problem viza. Ovaj put se to i ne sakriva. To nije u redu Ajaxe. Milicevica i drustvo necu spominjati. Papiri su problem. Poznat problem za svih nas zar ne?

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 29 maj 2015, 17:28

Sad je tako kako je. Najbitnije je dali ce pogoditi za izborom prvih 11 odnosno sa taktikom i kakav ce biti rezultat. Sve drugo je manje bitno. Mislim da je suvise rano za neke ocjene o njemu kao selektoru ukupno. Sad zasad su rezultati i taktika u prve dvije utakmice ( kao i njegov angazman uz aut liniju i donekle skauting igraca ) sasvim solidni. Ovaj spisak mu je prva manja greska kod mene. Sve ostalo dosad je :salut: :salut:
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 29 maj 2015, 17:30, ukupno mijenjano 1 put.

SafetSajo
Kontakt:

Post Postao/la SafetSajo » 29 maj 2015, 17:29

Papetovci izrone samo kad se objavi spisak a Do tad ne rade nista bas kao i njihov ljubimac
Zadnja izmjena: SafetSajo, dana/u 29 maj 2015, 17:36, ukupno mijenjano 1 put.
.....::::::::::::::::iHala Madrid…y nada más::::::::::::::::.....

adoo11
Kontakt:

Post Postao/la adoo11 » 29 maj 2015, 17:32

Za 6 mjeseci koliko je Mesa selektor morao se naći jos jedan desni bek kao zamjena Mujdzi, da vise ne gledamo Avdiju .
Niako mi nije jasno nepozivanje Salihovica i to iz dva razloga.
Ako je radi forme onda se morao voditi istom parolom i za ostale koji ne igraju ,
a ako je zbog popunjenosti na poziciji na kojoj igra (ukoliko ga smatra lijevim bekom gdje imamo Seu i Zuku ) kako onda da Tino dobije poziv ?
Besic ( nema zamjene u reprezentaciji)
Medunjanin ( recimo da mu je zamjena Anel Hadzic :D )
Pjanic ( ako predpostavimo da ga stavi iza napadaca ima zamjenu u vidu Semira Stilica)
E jedino ako je Mesa povjerovao u pricu da je Tino dobio poziv u reprezentaciji zbog deficita na poziciji defanzivnog veznog onda uredu :D
Znaci na svakoj poziciji ( sem Mumetove) imamo po dva igraca + Vranjes .Susic visak.

Mnoge stvari koje smo zamjerili Safetu Mesa je ponovio, gomilanje veznih igraca (na Safetove dodao jos i Stilica i Vranjesa ) nedovoljna pokrivenost na pojednim pozicijama (desni bek) takodje Lulic nema adekvatnu zamjenu.
Plus mu je za napad ( 4 napadaca ) ali zamjeram mu nepozivanje Mahmutovica)
E sad ne mora se biti mnogo pametan da se uvide safetove greske, raja je bila ogorcena na slucaj Zukanovic i Mesa je tu pokupio poene vrativsi Ervina, djelimicno isti slucaj sa Stilom .
Hvala Edine, Miraleme, Vedade, Zvjezdane, Harise, Asmire,Emire,Adnane, Mensure,Ognjene ,Izete, Ermine,Ervine Senade, Sejade, Senijade,Elvire za SP u Brazilu.
Vi ste ponos nacije!!!

#Sejad Salihovic

# Zvjezdan Misimovic

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 29 maj 2015, 17:36

Mesa nema carobni stapic da stvori desnog beka.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

adoo11
Kontakt:

Post Postao/la adoo11 » 29 maj 2015, 17:40

Sabinho je napisao/la:Mesa nema carobni stapic da stvori desnog beka.
Mateo Susic?
Hvala Edine, Miraleme, Vedade, Zvjezdane, Harise, Asmire,Emire,Adnane, Mensure,Ognjene ,Izete, Ermine,Ervine Senade, Sejade, Senijade,Elvire za SP u Brazilu.
Vi ste ponos nacije!!!

#Sejad Salihovic

# Zvjezdan Misimovic

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 29 maj 2015, 17:46

adoo11 je napisao/la:
Mateo Susic?
Isto da ja sad napisem Benjamin Colic.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 29 maj 2015, 17:48

Pozdrav za Ajaxa, drago mi je sto si se vratio. :salut: :bih:
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Rios

Post Postao/la Rios » 29 maj 2015, 17:48

To nam je sto nam je,manje-vise ocekivano.Svoje primjedbe na spisak sam vec iznio i ne bih se vracao vise na to.
Ovo je mojih 11 protiv Izraela:
------------------------------------Begovic---------------------------------
-----Mujdza--------Spahic--------------------Zukanovic---------Kolasinac-
-------------------------------------Besic---------------------------------------
--------------------Pjanic----------------------Medunjanin--
------Visca---------------------------------------------------------Lulic---
---------------------------------Dzeko------------------------------

Zuka na stope jer je u najboljoj formi od nasih odbrambenih igraca,kuca na vrata Intera i kako ga ostaviti van prvih 11,jer se Seo vratio i tesko je i njega ostaviti na klupi.Spaha mora igrati,ako je zadrzao bar dio one forme do raskida ugovora i dalje je kod mene u prednosti ispred ostalih stopera.
Visca igra u odlicnoj formi,kad god je dobio sansu u repki ostavio je dobar utisak i on kod mene ima prednost u odnosu na Hajrovica. Najveca dilema je taj 3 vezni pored Besica i Pjanica,ja sam stavio Medu mada je i on u tankoj formi.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 29 maj 2015, 17:48

Cartman je napisao/la:Pozdrav za Ajaxa, drago mi je sto si se vratio. :salut: :bih:
+1

Dobrodosao nazad momcino. :salut:

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 29 maj 2015, 17:49

Ja sam ga podrzavo nakon ovog poziva bilim i izostavljana igraca iz premijer lige Cimija i Baje mogu reci da je Mesa usro i sefa i stanicu i konduktera.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 29 maj 2015, 17:50

Susic, Subic, Dilaver i Martic. Svaki je na razini vise od Avdije. Svakog sam gledao i siguran sam u ovo. Na kraju krajeva ako je zelio Avdiju po svaku cijenu mogao je pozvati Susica umjesto Susica :D :D :D ili jednostavno kao igraca vise pa isprobati ga na desnim beku. Ima duge pripreme. Ili se pomirio da nemamo boljeg i gotovo.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: denza i 14 gostiju.