Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Sejad Salihović, vezni igrač njemačkog Hoffenheima, izostavljen je sa spiska selektora Mehmeda Baždarevića za nadolazeću kvalifikacionu utakmicu sa Izraelom.
Popularni Sejo bio je iznenađen kada je saznao da poziv nije stigao na adresu bundesligaša iz Sinsheima, no odlučio se ponijeti kao pravi profesionalac i bez prigovora prihvatiti odluku Baždarevića.
"Iskreno, nisam očekivao da neću biti na spisku, ali selektor je tako odlučio i tu odluku poštujem", kazao je Salihović za SportSport.ba i dodao:
"Trenutno mnogo naših igrača ne igra u svojim klubovima, pa tako ni ja. Imam dovoljno vremena da razmislim da li ću otići iz Hoffenheima i već sada imam mnogo ponuda", otkrio nam je Salihović.
Salihović je ove sezone u njemačkom prvenstvu odigrao 13 utakmica i postigao dva pogotka, a veliki interes za njegove usluge pokazao je katarski Al-Ahli.
Popularni Sejo bio je iznenađen kada je saznao da poziv nije stigao na adresu bundesligaša iz Sinsheima, no odlučio se ponijeti kao pravi profesionalac i bez prigovora prihvatiti odluku Baždarevića.
"Iskreno, nisam očekivao da neću biti na spisku, ali selektor je tako odlučio i tu odluku poštujem", kazao je Salihović za SportSport.ba i dodao:
"Trenutno mnogo naših igrača ne igra u svojim klubovima, pa tako ni ja. Imam dovoljno vremena da razmislim da li ću otići iz Hoffenheima i već sada imam mnogo ponuda", otkrio nam je Salihović.
Salihović je ove sezone u njemačkom prvenstvu odigrao 13 utakmica i postigao dva pogotka, a veliki interes za njegove usluge pokazao je katarski Al-Ahli.
Hvala Edine, Miraleme, Vedade, Zvjezdane, Harise, Asmire,Emire,Adnane, Mensure,Ognjene ,Izete, Ermine,Ervine Senade, Sejade, Senijade,Elvire za SP u Brazilu.
Vi ste ponos nacije!!!
#Sejad Salihovic
# Zvjezdan Misimovic
Vi ste ponos nacije!!!
#Sejad Salihovic
# Zvjezdan Misimovic
Mehmed je polako Ali sugurno krenuo safetovim stopama...cuj hadzic I TSS prije salihovica,medunjanin koji Jo's manje igra of seje...SRAM DA te bude mehmede...avdija vrsajevic u timu...pa imas li ti oci dragi selektore, tvoj prethodnik je otisao u propast zahvaljujuci ovim igracima a ti IH opet pozivas...SRAM DA te bude
Medunjanin je igrao vise nego Sejad , imas statistiku na predhodnim stranicamagruezi je napisao/la:Mehmed je polako Ali sugurno krenuo safetovim stopama...cuj hadzic I TSS prije salihovica,medunjanin koji Jo's manje igra of seje...SRAM DA te bude mehmede...avdija vrsajevic u timu...pa imas li ti oci dragi selektore, tvoj prethodnik je otisao u propast zahvaljujuci ovim igracima a ti IH opet pozivas...SRAM DA te bude
Hvala Edine, Miraleme, Vedade, Zvjezdane, Harise, Asmire,Emire,Adnane, Mensure,Ognjene ,Izete, Ermine,Ervine Senade, Sejade, Senijade,Elvire za SP u Brazilu.
Vi ste ponos nacije!!!
#Sejad Salihovic
# Zvjezdan Misimovic
Vi ste ponos nacije!!!
#Sejad Salihovic
# Zvjezdan Misimovic
pingpong je napisao/la:
Kozja glava pozvala Stojana Vranješa...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
- DragonGirl
- Kontakt:
Za neke korektan spisak, za neke diskutabilan, ja lično ne mogu reći da sam prezadovoljna iz prostog razloga što smatram da bi isti kriteriji trebali važiti za sve, što očito nije slučaj, i da bi izuzeci trebali biti veoma veoma rijetki, ali ko sam ja da izigravam sudiju. U svakom slučaju, uspjeh reprezentacije je na prvom mjestu, pogotovo u ovako ključnoj utakmici i nadam se da Meša upravo to ima u vidu, da zna šta radi, da neće imati potrebe da se kaje zbog svojih odluka i da će ovaj spisak donijeti pozitivan rezultat. To je najbitnije. 
ni cetvorica mu nista ne mogu

"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X
Selektore kretenu,zasto nisi zvao Cimirota!!!!!

Moze Izet,moze.Vec smo to gore @Ajax i ja spomenuli,bila bi to zanimljiva idejasila14 je napisao/la:Rios je napisao/la:To nam je sto nam je,manje-vise ocekivano.Svoje primjedbe na spisak sam vec iznio i ne bih se vracao vise na to.
Ovo je mojih 11 protiv Izraela:
------------------------------------Begovic---------------------------------
-----Mujdza--------Spahic--------------------Zukanovic---------Kolasinac-
-------------------------------------Besic---------------------------------------
--------------------Pjanic----------------------Medunjanin--
------Visca---------------------------------------------------------Lulic---
---------------------------------Dzeko------------------------------
.
ovakva će i biti postava sem što mislim da će umjesto Mede vjerovatno uletiti Hajrović, i to je ono najbolje što imamo u ovom trenutku. Ionako nam je tek 4-5 igrača standardno u svojim klubovima, pa samim tim je i ''dobar'' spisak igrača.
Mala zamjerka ide za nepozivanje Salihovića, jer je zasigurno kvalitetniji igrač od recimo Hadžića koji igra njegovu poziciju. Tu jedino vidim Salihovića jer je lijeva strana dobro pokrivena. Sušić ima kvalitet za 25 igrača repke, ali svakako neće ulaziti u igru, tako da mi i nije krivo što je pozvan![]()
Avdija nema kvalitet da bude među 25 igrača, al jbg kad smo baš deficitarni na toj poziciji, neka ga za sparing utakmica na treningu
Nepozivanje Seje mu i ja najvise zamjeram,jednostavno u ovakvoj konkurenciji je morao imati mjesta na spisku ispred TSS ili Hadzica npr.,al eto..
Zeljeznicar za zivot cijeli !!
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
Izet po meni nije za desetke, nema on u sebi tu nesebicnost koju je npr Miske imao.Previse sebican igrac za poziciju ciji je cilj namjestanje lopti Dzeki.
Vi ste ponos nacije!!!
#Sejad Salihovic
# Zvjezdan Misimovic
Vi ste ponos nacije!!!
#Sejad Salihovic
# Zvjezdan Misimovic
Konačno!adoo11 je napisao/la:Izet po meni nije za desetke, nema on u sebi tu nesebicnost koju je npr Miske imao.Previse sebican igrac za poziciju ciji je cilj namjestanje lopti Dzeki.
Miske je bio tata na desetki, em je znao, em je bio uigran s ostalim igračima.
Sad da staviš Štilića pitanje bi bilo kak bi to funkcionisalo, zato bih ja igrao 4-3-3 sa Pjanom, Mumetom i Harisom u sredini.
A vidisSheyi je napisao/la:Konačno!adoo11 je napisao/la:Izet po meni nije za desetke, nema on u sebi tu nesebicnost koju je npr Miske imao.Previse sebican igrac za poziciju ciji je cilj namjestanje lopti Dzeki.
Miske je bio tata na desetki, em je znao, em je bio uigran s ostalim igračima.
Sad da staviš Štilića pitanje bi bilo kak bi to funkcionisalo, zato bih ja igrao 4-3-3 sa Pjanom, Mumetom i Harisom u sredini.
[youtube][/youtube]
Vi ste ponos nacije!!!
#Sejad Salihovic
# Zvjezdan Misimovic
Vi ste ponos nacije!!!
#Sejad Salihovic
# Zvjezdan Misimovic
I ja se Zmajice tome nadam i podrzavi bi ih da je 11 Avdija u sastavu. Ali izbor je morao biti bolji, Seja je bespotrebno ponizio i mogu reci da sam razocaran. U ovoj konkurenciji Salihovica bi ja stavio sa Pjanicem i Besicem u prvi sastav. Vjerovao sam u Mesu a sada sam u najmanju ruku sumnjicav. Na zalost.DragonGirl je napisao/la:Za neke korektan spisak, za neke diskutabilan, ja lično ne mogu reći da sam prezadovoljna iz prostog razloga što smatram da bi isti kriteriji trebali važiti za sve, što očito nije slučaj, i da bi izuzeci trebali biti veoma veoma rijetki, ali ko sam ja da izigravam sudiju. U svakom slučaju, uspjeh reprezentacije je na prvom mjestu, pogotovo u ovako ključnoj utakmici i nadam se da Meša upravo to ima u vidu, da zna šta radi, da neće imati potrebe da se kaje zbog svojih odluka i da će ovaj spisak donijeti pozitivan rezultat. To je najbitnije.
Zadnja izmjena: dubrovnik, dana/u 29 maj 2015, 21:28, ukupno mijenjano 1 put.
- Goalgetter
- Kontakt:
A zasto mnogi smatraju da Izet treba bude na desetci? Osim cinjenice da zna opaliti zestoko 20-25 metara od gola, ja ne vidim nijedan drugi razlog. Dosta sebican, asistencije mu i nisu neka jacina, ne ''razmislja'' brzo kad dobije loptu, mnogo deficita koje jedan ofanzivni veznjak mora da ima.
-
edinjo-bih
- Kontakt:
znaci ovako nekako:
------------begovic----------
mujdza-bicakcic-spahic-kolasinac
-------------besic-------------
hajrovic----pjanic----lulic
-------------dzeko-------------
iako mislim da ce visca dobiti prednost naspram hajrovicem, a mozda i vranjes nad bickacicem.
iako mislim da ce visca dobiti prednost naspram hajrovicem, a mozda i vranjes nad bickacicem.
Moja zamisao ( ne znam za @Ajaxa i @sila14 ) sa Izetom u stastavu nije bila usmjerena na to da se radi za Dzeku niti ta klasicna pozicija deset.On bi djelovao kao poluspic neki koji bi prijetio iz drugog plana sutevima,brzim utrcavanjima u prostor te pomaganje Dzeki u defanzivnim zadatacima,tj. onemogucavanje lahkog iznosenja lopte njihovih stopera za sta je sposoban jer je pokretljiv igrac. Uz to se moze rotirati sa Viscom ( kojeg sam stavio na desno krilo ) ako ga ne bude islo najbolje,sto nam donosi odredjenu sirinu u toj utakmici.
Sto se tice Dzeke tu ce biti krila ( Lulic i Visca ) te Pjanic koji ce biti mozak nase igre i sto ce biti,vrlo vjerovatno,od presudnog znacaja za nas ( veza Pjanic-Dzeko ).Ne mozemo se bas u potpunosti osloniti za Dzeku,moramo imati jos neku opciju u napadu.
Ali to je samo moja zamisao,svakako da svako od nas ima neku ideju za koju smatra da je bolja i ucinkovitija
Sto se tice Dzeke tu ce biti krila ( Lulic i Visca ) te Pjanic koji ce biti mozak nase igre i sto ce biti,vrlo vjerovatno,od presudnog znacaja za nas ( veza Pjanic-Dzeko ).Ne mozemo se bas u potpunosti osloniti za Dzeku,moramo imati jos neku opciju u napadu.
Ali to je samo moja zamisao,svakako da svako od nas ima neku ideju za koju smatra da je bolja i ucinkovitija
Zadnja izmjena: Rios, dana/u 29 maj 2015, 21:37, ukupno mijenjano 2 puta.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
Fali ti jedanedinjo-bih je napisao/la:znaci ovako nekako:
Vi ste ponos nacije!!!
#Sejad Salihovic
# Zvjezdan Misimovic
Vi ste ponos nacije!!!
#Sejad Salihovic
# Zvjezdan Misimovic
Svakako bi Vranjes O trebao biti ispred Bicakcica, osim ako se ne mislimo braniti na BP.
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY
-
edinjo-bih
- Kontakt:
hahaha tacnoadoo11 je napisao/la:Fali ti jedanedinjo-bih je napisao/la:znaci ovako nekako:
onda mozda pokusati sa brzim zecom uz dzeku u napadu od pocetka
- DragonGirl
- Kontakt:
Argumenti koje je danas iznio na press konferenciji za nepozivanje Seje su u najmanju ruku neuvjerljivi i ništa što se ne bi moglo primijeniti i na barem još 50 % igrača, a i sam Sejo je indirektno rekao u izjavi da nije jedni u takvoj situaciji, zato mogu reći da sam razočarana ponajviše tim što za 26-27 igrača postoji isto toliko kriterija, i što očito još nismo skočili na granici profesionalizma kako se činilo na početku, ali ću vjerovati da ima svoje razloge i to valjane razloge za sve i jedno ime na spisku i pošteno je da podržimo dok ne vidimo ishod svega. Onda ćemo znati jesu li odluke bile ispravne ili ne.dubrovnik je napisao/la:I ja se Zmajice tome nadam i podrzavi bi ih da je 11 Avdija u sastavu. Ali izbor je morao biti bolji, Seja je bespotrebno ponizio i mogu reci da sam razocaran. Vjerovao sam u Mesu a sada sam u najmanju ruku sumnjicav. Na zalost.DragonGirl je napisao/la:Za neke korektan spisak, za neke diskutabilan, ja lično ne mogu reći da sam prezadovoljna iz prostog razloga što smatram da bi isti kriteriji trebali važiti za sve, što očito nije slučaj, i da bi izuzeci trebali biti veoma veoma rijetki, ali ko sam ja da izigravam sudiju. U svakom slučaju, uspjeh reprezentacije je na prvom mjestu, pogotovo u ovako ključnoj utakmici i nadam se da Meša upravo to ima u vidu, da zna šta radi, da neće imati potrebe da se kaje zbog svojih odluka i da će ovaj spisak donijeti pozitivan rezultat. To je najbitnije.
DragonGirl je napisao/la:Argumenti koje je danas iznio na press konferenciji za nepozivanje Seje su u najmanju ruku neuvjerljivi i ništa što se ne bi moglo primijeniti i na barem još 50 % igrača, a i sam Sejo je indirektno rekao u izjavi da nije jedni u takvoj situaciji, zato mogu reći da sam razočarana ponajviše tim što za 26-27 igrača postoji isto toliko kriterija, i što očito još nismo skočili na granici profesionalizma kako se činilo na početku, ali ću vjerovati da ima svoje razloge i to valjane razloge za sve i jedno ime na spisku i pošteno je da podržimo dok ne vidimo ishod svega. Onda ćemo znati jesu li odluke bile ispravne ili ne.dubrovnik je napisao/la:I ja se Zmajice tome nadam i podrzavi bi ih da je 11 Avdija u sastavu. Ali izbor je morao biti bolji, Seja je bespotrebno ponizio i mogu reci da sam razocaran. Vjerovao sam u Mesu a sada sam u najmanju ruku sumnjicav. Na zalost.DragonGirl je napisao/la:Za neke korektan spisak, za neke diskutabilan, ja lično ne mogu reći da sam prezadovoljna iz prostog razloga što smatram da bi isti kriteriji trebali važiti za sve, što očito nije slučaj, i da bi izuzeci trebali biti veoma veoma rijetki, ali ko sam ja da izigravam sudiju. U svakom slučaju, uspjeh reprezentacije je na prvom mjestu, pogotovo u ovako ključnoj utakmici i nadam se da Meša upravo to ima u vidu, da zna šta radi, da neće imati potrebe da se kaje zbog svojih odluka i da će ovaj spisak donijeti pozitivan rezultat. To je najbitnije.
Apsolutno se slazem sa vama , pozive Tini, Anelu i Avdiji necu komentarisati u smislu zasto su oni dobili a Sejo ne.
Sejo je poziv zasluzio jednako kao i Medunjanin, Ibisevic (vise nego Vedad ako u obzir uzimamo iskljucivo formu), Mujdza, Hajrovic (isto kao i za Vedada),Besic, Dzeko.
Jasno je meni da postoje neki parametri vrednovanja te da npr Dzeko uvijek treba dobiti poziv bez obzira na minutažu u klubu, ali ako cemo o kreditima onda i Sejo ima povelik kredit.
Odmah da se razumijemo Seju nisam ocekivao u prvom sastavu svih 90 isto kao ni Vedada ali poziv je je treba dobiti i to iskreno zamjeram Mesi.
#15.10.2013 !!!
#Digni se iz pepela ,kao stoput do sada,
sad s mirisom ljiljana,ljubavi moja!!!
#Sjaji, sjaji Bosanski Dijamantu!!! # Edin Dzeko.
#Digni se iz pepela ,kao stoput do sada,
sad s mirisom ljiljana,ljubavi moja!!!
#Sjaji, sjaji Bosanski Dijamantu!!! # Edin Dzeko.
Trenutno korisnika/ca: 231983, 313, aldin-8, Confiance, Goalgetter, haklamas, InatSilniBosanski, legendarnadruga, Rule_hz i 102 gosta.