solinas je napisao/la:hajde ti meni objasni,kakve to ima veze sa kurcevacom koju prikazujete 20 godina,i kako je moguce da gigant koji se eto pisa po nama za 20 god.zabije citavih 5 golova
ako je batva pokrenuo pricu o velicini dva kluba onda nema smisla gledat samo ono sto ide slobodi u prilog...ja sam bar uvijek gledao citavu istoriju dva kluba...
a i ti posljeratni rezultati vam, za mene, i nisu nesto...dolazite iz 3 najveceg BiH grada, gdje je sloboda glavni klub, niste ostali bez stadiona, sto znaci imate kakvu takvu infrastrukturu a velez je morao pocet od livade, dodjemo do toga da ste bili pred gasenjem, grcate u ogromnim dugovima i da ste igrali federalnu ligu. Kad sve sagledas sta ste imali kad se fudbal poceo opet igrat poslje rata i da je rezultat ovo, onda te finale kupova, par 3 mjesta i igranje u evropi za mene i nije neki uspjeh, jer za ocekivat je da klub iz grada te velicine i sa ok stadionom i infrastrukturom se bori za vrh i trofeje svake sezone...da vam nije bilo ovog milionera vi danas ili nebi postojali ili bi bili pred ispadanjem iz federalne ili bi napravili nekakve fuzije..
.svima su vam usta puna posljeratnog perioda a kad se fudbal opet poceo igrat poslje rata poceli ste bar 5 stepenica iznad veleza i vi i celik i zeljo i sarajevo...