Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

lisander
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la lisander » 30 maj 2015, 10:57

Ma.nije Mesa daleko odmako od Papeta, ****...nadat se da ćemo na individualni kvalitet riješit ove utakmice i da.ce igrači imat motivaciju, njegovo pozivanje i taktičke sposobnosti izgleda nisu veće od Safetovih, samo sto mu je inat, pametovanje, fudbalsko revolucionarsto manje od Teleceg

KLIS
Kontakt:

Post Postao/la KLIS » 30 maj 2015, 11:03

Spisak mi se ne sviđa pretjerano ali nije tako loš kao što mi se učinio na prvi pogled. Nismo mi tako velika nacija da imamo veliki broj igrača. Avdija jest taraba od igrača, ali kakva je alternativa za njega? Jedino se izdvajaju Mateo Sušić i Dino Ćorić, koji nisu takav kvalitet i ne bi donijeli nikakvo posebno poboljšanje. Što se tiče Anela Hadžića, trebao je Cimirot biti pozvan umjesto njega. Riad Bajić je kvalitetan i u formi, ali je bolje da pomogne mladoj reprezentaciji. Nije trebalo da se kola lome na Salihoviću jer skoro niko nije u nekoj posebnoj formi, a samo on nije pozvan. Također, mislim da se trebao uputiti poziv Eldinu Hadžiću, jer ove sezone ima 7 golova i 7 asistencija u 26 utakmica (ako ne laže transfermarkt). Spisak po meni nije donio nikakav napredak u odnosu na Papetov period, ali treba sačekati utakmicu. Dok bude pobjeđivao i postavljao normalne taktike za razliku od Safeta, imat će moju podršku.

Zivot
Kontakt:

Post Postao/la Zivot » 30 maj 2015, 11:07

Bolje njih gurat pa nekad i nazor nego cekat da se rodi neki Mensur, Sejad ili Ermin u Luxemburgu ili Austriji. Sad je Mesa trebao gurat Gojka Cimirota jos bar ovo okupljanje da bi mu podigao interes a i cijenu, te da bi se eventualno prodao u neki dobar klub lige petice ovog ljeta poslije europskih klubskih tekmi. Na taj nacin bi sebi napravili dobrog reprezentativnog igraca u narednu godinu, dvije, na nama deficitarnoj poziciji. Ili Stojan il Gojko oni ce ovaj mec presjedit na klupi. Bolje onda Cimirot upravo zbog ovog sto sam napisao. Ovo govorim realno, jer poznato je da uopste ne mirisem bog zna "divove" ali repka je iznad svega.
Neki ljudi misle da je fudbal važan poput života i smrti. Uvjeravam vas da je i važniji od toga.

BozePetra
Kontakt:

Post Postao/la BozePetra » 30 maj 2015, 11:23

Ljudi, nije momenat da se na silu guraju igrači iz naše lige, ovo je utakmica koja se MORA dobiti, a poslije nek eksperimentiše, za prijateljske nek ih pozove 50 ako treba, ali sad mora pobijediti Izrael.
#Salihović

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 30 maj 2015, 11:25

Ne znam, meni ovaj spisak od Meše još ne ide u glavu. Nakon utakmice protiv Austrije, poslati poziv Hadžiću i Vršajeviću... ne znam, ne razumijem. U svakom slučaju, sretno Meša i sretno nam protiv Izraela, ja još vjerujem i ostavljam tračak nade da ovi samo popunjavaju broj igrača dok ne dođu neki bolji.

DevilsAdvocate
Kontakt:

Post Postao/la DevilsAdvocate » 30 maj 2015, 12:02

KLIS je napisao/la:Spisak mi se ne sviđa pretjerano ali nije tako loš kao što mi se učinio na prvi pogled. Nismo mi tako velika nacija da imamo veliki broj igrača. Avdija jest taraba od igrača, ali kakva je alternativa za njega? Jedino se izdvajaju Mateo Sušić i Dino Ćorić, koji nisu takav kvalitet i ne bi donijeli nikakvo posebno poboljšanje. Što se tiče Anela Hadžića, trebao je Cimirot biti pozvan umjesto njega. Riad Bajić je kvalitetan i u formi, ali je bolje da pomogne mladoj reprezentaciji. Nije trebalo da se kola lome na Salihoviću jer skoro niko nije u nekoj posebnoj formi, a samo on nije pozvan. Također, mislim da se trebao uputiti poziv Eldinu Hadžiću, jer ove sezone ima 7 golova i 7 asistencija u 26 utakmica (ako ne laže transfermarkt). Spisak po meni nije donio nikakav napredak u odnosu na Papetov period, ali treba sačekati utakmicu. Dok bude pobjeđivao i postavljao normalne taktike za razliku od Safeta, imat će moju podršku.
Djelimo slicno razmisljanje, ali brate zar smo spali da zovemo igrace iz Spanske 2.lige ?
'I was young, I was survivin' the times. Waitin' for my moment, I was destined to shine..'

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 30 maj 2015, 12:13

DevilsAdvocate je napisao/la:
KLIS je napisao/la:Spisak mi se ne sviđa pretjerano ali nije tako loš kao što mi se učinio na prvi pogled. Nismo mi tako velika nacija da imamo veliki broj igrača. Avdija jest taraba od igrača, ali kakva je alternativa za njega? Jedino se izdvajaju Mateo Sušić i Dino Ćorić, koji nisu takav kvalitet i ne bi donijeli nikakvo posebno poboljšanje. Što se tiče Anela Hadžića, trebao je Cimirot biti pozvan umjesto njega. Riad Bajić je kvalitetan i u formi, ali je bolje da pomogne mladoj reprezentaciji. Nije trebalo da se kola lome na Salihoviću jer skoro niko nije u nekoj posebnoj formi, a samo on nije pozvan. Također, mislim da se trebao uputiti poziv Eldinu Hadžiću, jer ove sezone ima 7 golova i 7 asistencija u 26 utakmica (ako ne laže transfermarkt). Spisak po meni nije donio nikakav napredak u odnosu na Papetov period, ali treba sačekati utakmicu. Dok bude pobjeđivao i postavljao normalne taktike za razliku od Safeta, imat će moju podršku.
Djelimo slicno razmisljanje, ali brate zar smo spali da zovemo igrace iz Spanske 2.lige ?
Jedan takav je pozvan u Hrvatsku i to iz tima koji se bori za opstanak. Nisam siguran da li je Kalinic unutra ali Hajduk nema pozvanog igraca u repki Hrvatske. Ovaj trenutni Hajduk. Sa druge strane tu su 3 drugoligaska igraca. Ovaj iz Secunde nije ni sjena Hadzicu makar po statistikama.

KLIS
Kontakt:

Post Postao/la KLIS » 30 maj 2015, 12:16

Kad već imamo igrače iz Hajduka, Zrinjskog, Qarabaga, zašto ne i iz Zaragoze?

DevilsAdvocate
Kontakt:

Post Postao/la DevilsAdvocate » 30 maj 2015, 12:19

KLIS je napisao/la:
Kad već imamo igrače iz Hajduka, Zrinjskog, Qarabaga, zašto ne i iz Zaragoze?
Iz Qarabaga i Zrinjskog su golmani tako da to nemozes poredit, a Hajduk koliko god slab bio u HNL-u realno nije nista gori klub od Zaragoze koja je u Spanskoj 2. ligi na 7-8 mjestu...
'I was young, I was survivin' the times. Waitin' for my moment, I was destined to shine..'

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 30 maj 2015, 12:19

Ta prva liga Spanije je inace uz Englesku najjaca na svijetu i imat ce sljedece sezone PET KLUBOVA ucesnika elitne lige prvaka zbog Seville. A Zaragoza bi trebala da ide u doigravanje za prvu ligu jer su sesti na tabeli.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 30 maj 2015, 12:21

Ja stvarno ne mogu da se otmem dojmu da je Hadzic odlican igrac, i pored toga sto igra u Segundi. Odlgedao sam minimum 10 utakmica Zaragoze, jer me je stvarno zanimalo kako se pokazuje tamo, i odusevio me je skoro u svakoj utakmici.

Ne kazem odmah da treba biti pozvan, ali mislim da bi red bio da ga Mesa ode pogledati, i da procjeni treba li nam.

KLIS
Kontakt:

Post Postao/la KLIS » 30 maj 2015, 12:23

Za Hrvatsku igra Mario Šitum iz Spezie, koja je 5. u Seriji B. Igrao je također 26 utakmica, ima 5 golova i 4 asistencije. Ne vidim zašto bi to bio problem.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 30 maj 2015, 12:24

Goalgetter je napisao/la:Ja stvarno ne mogu da se otmem dojmu da je Hadzic odlican igrac, i pored toga sto igra u Segundi. Odlgedao sam minimum 10 utakmica Zaragoze, jer me je stvarno zanimalo kako se pokazuje tamo, i odusevio me je skoro u svakoj utakmici.

Ne kazem odmah da treba biti pozvan, ali mislim da bi red bio da ga Mesa ode pogledati, i da procjeni treba li nam.
Momak je inace drugi strijelac svog kluba koji ce skoro sigurno da igra doigravanje za Primeru.
Ma ta ce gledat tamo neku drugu ligu Spanije. :lolno: :lolno: Da je bar Cvajta pa hajde i nekako. :D :D
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 30 maj 2015, 12:25, ukupno mijenjano 1 put.

DevilsAdvocate
Kontakt:

Post Postao/la DevilsAdvocate » 30 maj 2015, 12:25

dubrovnik je napisao/la:
Jedan takav je pozvan u Hrvatsku i to iz tima koji se bori za opstanak. Nisam siguran da li je Kalinic unutra ali Hajduk nema pozvanog igraca u repki Hrvatske. Ovaj trenutni Hajduk. Sa druge strane tu su 3 drugoligaska igraca. Ovaj iz Secunde nije ni sjena Hadzicu makar po statistikama.
de

Mario Pasalic iz Elchea, koji je u Spanskoj 1. a ne 2. ligi, iz druge je pozvan samo Alen Halilovic iz Barcelone B koji je jedan od najvecih evropskih talenata i koji je u repki cisto da skuplja iskustvo, a u repki je jos od Dinama ...

DevilsAdvocate
Kontakt:

Post Postao/la DevilsAdvocate » 30 maj 2015, 12:35

KLIS je napisao/la:Za Hrvatsku igra Mario Šitum iz Spezie, koja je 5. u Seriji B. Igrao je također 26 utakmica, ima 5 golova i 4 asistencije. Ne vidim zašto bi to bio problem.
Pa pozvan je i Ante Rebic iz RB Leipziga u kojem je jedva na klupi, al u repezentaciji je bio prije RB Leipziga kao potencijal, i Niko Kovac ne izbacuje tek tako igrace zbog transfera u nizeligaski klub na posudbu, tako i Mario Situm koje je grac Dinama na posudbi u Speziji, bio je u repki i prije Spezie, za mladu odigrao 15 utakmica 6 golova i tu je isto kao Halilovic, da skuplja iskustvo i oni su se vec dokazali, al gdje se Hadzic dokazo, nit je kad igro za mladu, nit se kad prije za njega culo nego unazad par godina, mislim da jos ne zasluzuje poziv, ali relativno je mlad 23 godine, ako zarazoga prodje u primeru ili ako ostvari on transfer u veci klub definitvno ga treba pozvati, ali necemo tek tako sakupljat igrace po drugim ligama koji nikad prije nisu ni za maldu igrali, jso akd neko Husidica spomene kosa mi se digne na glavi...

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 30 maj 2015, 12:40

Ajax je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:Ja stvarno ne mogu da se otmem dojmu da je Hadzic odlican igrac, i pored toga sto igra u Segundi. Odlgedao sam minimum 10 utakmica Zaragoze, jer me je stvarno zanimalo kako se pokazuje tamo, i odusevio me je skoro u svakoj utakmici.

Momak je inace drugi strijelac svog kluba koji ce skoro sigurno da igra doigravanje za Primeru.
Ma ta ce gledat tamo neku drugu ligu Spanije. :lolno: :lolno: Da je bar Cvajta pa hajde i nekako. :D :D
Upravo. A koliko je zicera smjestio kolegi iz napada Borji, da ne pricam. Borja je posudjen napadac, i sigurno odlazi u Primeru, nadam se i Eldin, ukoliko ga je neko od skauta pratio, morao im je zapasti za oko. Zna igrati krilo, poluspica i spica, dakle skoro sve pozicije u napadu.

Makar da za neku prijateljsku poziv dobije.

Sto se tice ovih poredjenja, Pasalic, Rebic, koji su sada u drugoj ligi, trebate uzeti u obzir da se radi o igracima koji su prije toga vodjeni kao ogromni potencijali, i koji su dokazali svoj talenat na jednom vecem nivou, a Hadzicu je ovo najveci domet dosada, igranje u 2. Ligi. Prosle 2-3 sezone je igrao u trecoj.

DevilsAdvocate
Kontakt:

Post Postao/la DevilsAdvocate » 30 maj 2015, 12:43

Hrvatska 1.liga je treutno 17. u Evropi, Hajduk je trenunto u najgoroj sezoni zadnjih godina na 3. poziciji, sto ne znaci da je los klub, i bolje je rangirana liga od Poljske 19.,Slovenija 28., Slovacka 30., Mađarska 31. i jos jednom za ove koji se pitaju zasto su Tino i Avdija u repki nemojte srat dzaba i potencirat Suljica i sta ja znam koje sve bekove ne iz Slovenije i Slovacke, de budite malo objektivni, i Tino kao najbolji igrac Hajduka treceplasiranog tima 17.lige u Evropi vrijedi 3 miliona eura, a ovi vasi ''igraci'' jedva milion tako da...

svaler
Kontakt:

Post Postao/la svaler » 30 maj 2015, 12:55

Meni ovaj spisak nije nesto poseban i vise sam ocekivo.prvo fale igraci iz bhlige.a bas je govorio da treba podrzavat nasu ligu.drugo nije zvao salihovica.nije u formi i i meni smeta sto cesto ne igra ali kad je vec pozvo 26 igraca moro je i njega.treco pozvo opet hadzica i vrsajevica.znaci da su mu se svidili kod zadnjog okupljanja i to znaci da ostaju u ekipi.ovog stojana hajd nek proba ali nevjerujem da je stim nesto puno otkrio.cetvrto po meni je trebo zvati umjesto djurica drugog nekog napadaca.to je to. al nije bitno idemo na 2:0 dzeko razvaljuje dva put i vraca nas u igru za plasman

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 30 maj 2015, 13:38

DevilsAdvocate je napisao/la:Hrvatska 1.liga je treutno 17. u Evropi, Hajduk je trenunto u najgoroj sezoni zadnjih godina na 3. poziciji, sto ne znaci da je los klub, i bolje je rangirana liga od Poljske 19.,Slovenija 28., Slovacka 30., Mađarska 31. i jos jednom za ove koji se pitaju zasto su Tino i Avdija u repki nemojte srat dzaba i potencirat Suljica i sta ja znam koje sve bekove ne iz Slovenije i Slovacke, de budite malo objektivni, i Tino kao najbolji igrac Hajduka treceplasiranog tima 17.lige u Evropi vrijedi 3 miliona eura, a ovi vasi ''igraci'' jedva milion tako da...
da nema dinama , hrvatska bi liga bila 25 a da nema rijeke 30-ta

Rios

Post Postao/la Rios » 30 maj 2015, 13:59

DevilsAdvocate je napisao/la:Hrvatska 1.liga je treutno 17. u Evropi, Hajduk je trenunto u najgoroj sezoni zadnjih godina na 3. poziciji, sto ne znaci da je los klub, i bolje je rangirana liga od Poljske 19.,Slovenija 28., Slovacka 30., Mađarska 31. i jos jednom za ove koji se pitaju zasto su Tino i Avdija u repki nemojte srat dzaba i potencirat Suljica i sta ja znam koje sve bekove ne iz Slovenije i Slovacke, de budite malo objektivni, i Tino kao najbolji igrac Hajduka treceplasiranog tima 17.lige u Evropi vrijedi 3 miliona eura, a ovi vasi ''igraci'' jedva milion tako da...
Iz te Madjarske lige koja je losije plasirana od HNL stasao je jedan Muhamed Besic i otisao u Everton te postao jedan od najvaznijih nasih igraca :kafa: Edin Visca je recimo dobijao poziv u Papetovo vrijeme dok je igrao u drugoj Turskoj ligi ( i neka je ) i bio je,vjerovatno,jedini ili medju rijetkim reprezentativcima iz lige,ali je momak pokazao u gotovo svim utakmicama u kojima je igrao da ima mjesta u repki.
Poenta price je da nema veze o kojoj se ligi radi,treba gledati kvalitet igraca,formu,sta taj igrac donosi novo u repku,sta dobijamo s njim,hoce li poboljsati konkurenciju,itd..Sto se Hajduka tice,oni su katastrofalni ove sezone,TSS i Avdija bili na udaru navijaca i medija kao naslabije karike i jednostavno nisu trebali naci svoje mjesto na spisku.Plus,oduzmi HNL-u DInamo i njegove uspijehe u Evropi i ne znam bas da li bi bili 18-ti :kafa:
Sto se Hadzica tice,nisam ga gledao tako da cu se suzdrzati oko njega,ali to sto igra u drugoj spanskoj ligi ne treba biti neka mana niti prepreka,nije to losa liga.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”